Bilo bi dobro preneti utiske o tome, kako najlakše doći do ostrva i odakle... kao i cene trajekta... Ono što se sada nudi od ferry-a je iz mesta Gythio na Peloponezu, i cena za dve osobe i auto je 47E (2x9E + 29E). Vreme plovidbe je 2h i 20 min. Pretpostavljam da u sezoni kreće i iz drugih mesta, jer ipak je Peloponez širok pojam, i ima mnogo gradova i luka odakle bi trajekt mogao da ide do ovog ostrva.
Takođe me zanimaju plaže, pristup do istih, iznajmljivanje čamaca, cene iznajmljivanja, gradovi, koja je najbolja baza za obilazak ostrva, smeštaj i cene, gradić sa najviše turističkog života (videla sam da ima sve ukupno 3 gradića gde bi uopšte moglo nešto da se dešava, od kojih je izgleda Kapsali nadomak grada Kithira najživlji i centar dešavanja), taverne koje vredi posetiti, manastiri i crkve, prirodna bogatstva (primetila sam i da ima vodopad u mestu Mylopotamos, kao i tvrđava), stari grad Hora, izleti na susedna ostrva Elafonisos i Antikitira. Možda postoji i izlet na Krit, mada je isuviše daleko... al' nikad se ne zna... moje je da pitam...
Takođe me zanima i ferry do Milosa, jer sam planirala 10 dana na Kitiri, a 10 na Milosu.
Hvala unapred onima koji su bili, i koji su spremni da posavetuju i podele svoje utiske.