Wayout -bezobrazluk-ukradeno nocenje
Napisano: 13. Oct 2011 - 12:15
Napisano: 13. Oct 2011 - 12:28
dujaspasa @ 08. Oct 2011 - 19:46
Meni se pre čini da su se oni zaleteli sa onako niskim promotivnim cenama pa su odustali
Verovatno su im trebale pare koje će nam vratiti kad budu mogli u "zakonskom roku".
A kursna razlika,kamata....i što je najvažnije poremećen odmor i uživanje.
Baš sam ljuta!
Slažem se sa Srećnim putnikom, ali koju agenciju izabrati?
Evo u ponedeljak idemo u Argus da uplatimo Hostmark. Čitajući forum to nikako ne bismo smeli jer su "oni najgori"!
Kontiki nema ništa slobodno a United ima jako zbrkanu ponudu na sajtu da niko živ ne zna šta i pošto nudi! Kod njih mora da se ode na noge.
Kod smo ovog proleća išli u Spirit i oni su nam pomerili i skratili termin pa smo završili u Unitedu.
Sve u svemu izgleda da treba da idemo preko,na primer,bugarskih agencija.
Jako sam ljuta!
Nemoj da verujes svemu sto procitas na forumu....
Muz i ja smo na medeni mesec isli preko Argusa, dosli pre par dana i bilo je.. malo je reci fantasticno. Ruku na srce, nije tu bilo puno da argusa vec do hotela (Jungle aqua park, stavila sam u podforumu "hoteli 4* opis hotela) a sto se tice Argusa ispostovano je ono sto je stajalo u ugovoru. I kod nas npr nije bilo te kradje dana. Uplatili smo 13 nocenja, 14 dana.. Prvi dan smo u 3:30 bili na aerodromu, sve lepo prosli, avio krenuo u 5:15 umesto u 5:30, samim tim smo ranije bili u Hurgadi. Tamo nas cekao bus, odma nas odbacio do hotela, ok nije ostao vodic sa nama da ceka sobu (jer je od 14 ulazak u sobe) ali nismo mala deca, ne treba mi tata nad glavom da trazi sobu umesto mene (koliko vidim jaaaako je puno ljudi kojima su vodici preko potrebni, ne znam iz kog razloga i cime vam oni mogu uciniti letovanje lepsim). Odma smo trazili sobu za preslacenje, doruckovali, pili kafu i u pola 2 je soba bila spremna.. Receno je da isti dan u 6 ima sastanak, ali znali smo da je za izlete a nismo planirali da na iste idemo preko agencije pa samim tim ni na sastanak nismo otisli. 13 dan nam je stigao papiric u sobu da avion krece po ugovoru, sutradan uvece, sto znaci- 14. noc smo leteli za BG, tako da smo iz soba izasli u 12, ceo dan se kupali, suncali, nisu nam skinuli narukvice, tako da smo imali pravo na sve obroke a i da su skinuli svi su nas zavoleli tamo tako da su nam rekli da dodjemo i ako nam skinu narukvice... Do 21:30 slusali muziku u kaficu i u 22 je bus dosao po nas, na aerodrom, sacekao nas vodic da nam kaze cao i to je to. Sleteli 15 min ranije opet, jer smo krenuli pre vremena. Delili smo avion sa spiritovcima i stvarno bolje nije moglo proci...
Tako da.... sve sto procitate, uzmite sa rezervom.. Sve je individualno! Naravno muljatorske fore, 3h u ugovoru itd ne bi tolerisala, tj ne bi ni isla preko takve agencije... Pozzzzdrav
Napisano: 13. Oct 2011 - 12:35
v beckerek @ 13. Oct 2011 - 04:45
Promena je u united-ovim letovima, mislim da rekoše da je tako od pre par dana (od 10.oktobra) - sada su bolji avioni i letovi su jutarnji, a vraćam se 15-og dana ujutru ( a 14-o dnevni aranžman). Zvuči odlično, javljam se odande a i kada se vratim, da kažem utiske.
Žao mi je zbog tih otkazanih letova, ali jedan moj drug je uvek govorio kada nešto krene bezveze da je to dobro jer "sve što tako počne, dobro se završi"
Eto, deluje blesavo, ali ako vas je i malo opustilo biće mi drago.
Srećan put putnici, srećan ostanak onima koje čeka neki novi let.
Turisticka inspekcija u ulici Omladinskih Brigada 1, između opštine Novi Beograd i novog Merkatora.
tel: 011 / 3139-686
Sa sačuvanim vaučerom i uplatnicom rešavaju se mogući problemi.
Srećno! :srce:
Napisano: 13. Oct 2011 - 15:24
TijanaMiljan @ 13. Oct 2011 - 12:28
Muz i ja smo na medeni mesec isli preko Argusa, dosli pre par dana i bilo je.. malo je reci fantasticno. Ruku na srce, nije tu bilo puno da argusa vec do hotela (Jungle aqua park, stavila sam u podforumu "hoteli 4* opis hotela)...
Delili smo avion sa spiritovcima i stvarno bolje nije moglo proci...
Tako da.... sve sto procitate, uzmite sa rezervom.. Sve je individualno! Naravno muljatorske fore, 3h u ugovoru itd ne bi tolerisala, tj ne bi ni isla preko takve agencije... Pozzzzdrav
Зашто да не верује? Пошто сам ја један од многих који је писао о непрофесионалности агенције "Argus tours", осећам се, на неки начин, прозваним. Ако мислите да нешто није истина, напишите шта, уместо да паушално саветујете некоме да не верује.
Резиме Вашег поста је да Вам је у хотелу било одлично (сами кажете због хотела, а не због "Argus tours"-а, мада ја мислим да јесте и до њих, пошто су испоштовали део уговора), лет је прошао у најбољем могућем реду (овај пут због "Spirit"-а, опет не због "Argus tours"-а) и да сте водиче једва видели (мада се ја слажем са Вама да, сем у случају проблема, нема потребе виђати се са водичем сваки час).
Помињете муљаторске форе које не бисте толерисали. Па управо су се тбог тога људи редовно жалили на "Argus tours", сем на летовима где су се (недавно) прикључили "Spirit"-у, тј. управо је "Argus tours" таква агенција преко какве кажете да не бисте ни ишли.
Из Вашег поста не видим ништа због чега се критикама не би требало веровати. Ја сам један од оних које је агенција "Argus tours" преварила (чак 2 пута) и не видим ништа лоше у томе да то изнесем на форуму. Ако приметите да било шта није до детаља тачно, молио бих Вас да то јавно изнесете.
П. С. Никада нисам рекао да "Argus tours" никада не поштује уговоре, самим тим и да нема задовољних путника (као што сте Ви), али је просто чињеница да на ову агенцију има јако пуно жалби и да, што је најгоре, против њих Туристичка инспекција готово никад не реагује (што је, надам се да се слажете, веома велики проблем).
Napisano: 13. Oct 2011 - 22:35
Napisano: 14. Oct 2011 - 00:17
Nisam ja to pisala konkretno o tebi, nego o generalnom raspolozenju na forumu. Puno sam citala od raznih ljudi kako kukaju zbog tih jutarnjih letova, kako preterano hvale neke agencije a druge preterano pljuju. Ako mene pitas sve je stvar srece. Ja sam je po tome do sad imala a nadam se i od sad. Eto, i sa Argusom sam isla, doduse u Tunis, ne u Egipat, jula 2010. i opet je sve bilo ok.
Napisano: 14. Oct 2011 - 02:30
Napisano: 17. Oct 2011 - 19:05
Igrom slučaja letovao sam (jesenovao) u Egiptu dve godine uzastopce. Prošle godine u novembru preko Argusa i ove godine u septembru preko wayout-a.
U pravu su oni koji kažu da je u ugovoru precizirano da je prvi dan aranžmana dan započinjanja putovanja a poslednji dan je kada poleće avion za povratak. I na to smo svi pristali kada smo uplatili aranžman i potpisali fakturu. E sad, druga je priča što vam agencije bezobrazno ne kažu kada su letovi, pa čak i koja je kompanija u pitanju, sve do poslednjeg momenta.
Iskustva sa Argusom:
Polazak je bio predviđen za 20 časova, poleteli smo oko 23:30, stigli u hotel oko 5 ujutru. Taj prvi dan nekako svi prežalimo, pa nam je to nekako OK. Povratak je bio poslednjeg dana oko 20 časova tako da smo iskoristili ceo poslednji dan. I po meni je ta kombinacija vremena polaska-dolaska najbolja.
Smestili su nas u sobe koje nisu bile lošeg kvaliteta, jedino što im je položaj očajan: praktično bez prozora i dnevnog svetla, izložene nesnosnoj buci ulica Sakale i sl. Kada smo se požalili vodiču agencije Argus, dobili smo arogantno objašnjenje kako su to sobe koje imaju "zvaničnu kategorizaciju ministarstva turizma Egipta.." Sreća pa 10-20 eura čine čuda u Egiptu, u prevodu, bili smo prepušteni sami sebi.
Iskustva sa Wayout-om:
Poleteli smo iz Beograda u 12 časova u hotelu bili oko 17, poneki uspeli da ugrabe poslednje kupanje toga dana. Povratak je bio poslednjeg dana u 7 časova, iz hotela smo otišli oko 03:30. Praktično smo izgubili i prvi i poslednji dan. To je po meni najgora moguća kombinacija letova. Sobe su bile OK i koliko je meni poznato niko iz grupe nije menjao sobu.
E sad druga strana priče je da su mi u agenciji prilikom uplate (sedam dana pre polaska) rekli da se najverovatnije leti JAT-om, da bi mi dva dana pre polaska javili vreme leta i rekli da se ipak leti Memfisom. Prosto ne mogu da verujem da se 7 dana pre polaska još uvek ne zna ni približna satnica ni agencija sa kojom se leti.
To je naša stvarnost, prepušteni smo na milost i nemilost agencijama. One se unapred ograde u opštim uslovima putovanja od svega i svačega, tako da nam ostaje samo da po forumima kukamo nad svojom sudbinom.
Napisano: 17. Oct 2011 - 19:31
П. С. Наравно, и правна држава би била одлично решење, али код нас то за сада остаје у домену маште.
Napisano: 17. Oct 2011 - 20:06
Napisano: 17. Oct 2011 - 21:54
Наравно, на већину агенција има жалби, али не у истом броју, нити на исте ствари. По томе се лако може направити градација.
Недавно сам чак, управо на овој теми, сазнао да постоји агенција ("Spirit") коју сви хвале (додуше, у мору похвала, постоји и једна жалба, али ми није јасно шта је уопште предмет жалбе).
Napisano: 21. Oct 2011 - 23:16
Napisano: 22. Oct 2011 - 23:50
На теми о агенцији "Spirit" сам пре неки дан написао да нисам видео ни једну жалбу на њих и одмах се нашао члан који је рекао да постоји једна (додуше, по мени потпуно нелогична), па сам овај пут решио (да опет не би било неспоразума) да наведем да постоји једна жалба.
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0