Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Madrid i okolina - putopis

107 odgovora na temu

#46 makičak

backpacker

• Član
  • Poruka:37
  • nije upisan

Napisano: 31. Jan 2012 - 15:54

Mi smo merkali WizzAirom direktno iz Budimpešte i Temišvara (oko 105€ po karti), ali smo se na kraju odlučili za Lufthanzu iz Beograda preko Minhena (oko 150€). Budimpešta je podaleko, pa dok uračunaš prevoz (bilo minibus, bilo sopstveni+parking) i dug put donde, i nije neka ušteda. Slično, let iz Temišvara je u nedoba (ponedeljak kasno uveče, povratak oko 3 ujutro). A na osnovnu cenu treba dodati i 20-25€ za prtljag. Pri tome, Lufthanzom stvarno putuješ ko čovek, imaš letova da biraš, a na letu Madrid-Minhen dobiješ i komplet topli obrok.

U Madridu smo bili 6 dana, od okoline smo posetili Toledo. Vreme nas je baš poslužilo, bilo je nekih 13-14 C u toku dana. Mislim da je i januar odlično doba da se poseti Španija, manje su gužve, a i u toku su sniženja :klap:. Verovatno će biti i jedna foto-turica. Mislim da su 4 dana neki optimum da lepo obiđeš sve bitno, a da se ne premoriš (naravno, ne bunim se ni na ono preko...)

#47 beogradjanin

putnik

• Član
  • Poruka:130
  • muški

Napisano: 01. Feb 2012 - 00:58

Slazem se.Dok otputujes do Budimpeste ili Temisvara,izgubis vreme,das jos nekih para i tri na karte...Onda je bolje iz Bg za tih 150-ak evrica.Ali treba naci povoljno karte jer evo vec posle par dana sam pratio,tih karata vise nije bilo.Krenulo je od 180 a sada vec prelaze 200E tako da mislim da smo odlicno prosli a i slecemo vec oko 13h u Madrid.Znaci celo popodne i vece i jos 3 puna dana.Mislim da ce biti dovoljno da obidjemo grad a 1 dan da skocimo do Toleda.I ja se ne bih bunio za jos dan-dva ali obaveze,posao i deca nam tako diktiraju.Sve u svemu zadovoljni smo a i vreme ce tada biti lepo.

Potpuno si u pravu,slazem se.Super sto si ove info podelila sa nama.Jeste najkonfornije kada te agencija spakuje ali to i kosta.Ako cekamo da sakupimo novac za agenciju mozda odredjenu destinaciju i ne vidimo.Ovako ce se pre otputovati.
Mi smo se sad organizovali i kupili avio karte za Madrid i rezervisali smestaj u sopstvenoj reziji.Kada samvideo koliko bi nas kostalo preko agencije ispada da cemo ovako proci nesto vise od pola cene koju bi dali agenciji i mozda bi morali da odloziimo sve to zbog finansija jer je posle toga vrlo brzo i letovanje na redu.Samo covek jednom da krene u sopstvenoj reziji i posle ide lakse.Aja se drzim foruma i gesla da ako ja ne znam,znam ko zna(forumashi)i da nije sramota ne znati nego je sramota ne pitati Postavljena slika zar ne?
Veliki pozdrav

Ovu poruku je izmenio DraganV: 20. Feb 2012 - 13:43

#48 makičak

backpacker

• Član
  • nije upisan

Napisano: 01. Feb 2012 - 11:06

Kad spomenu Toledo, evo par saveta:

Busevi kreću sa podzemne stanice Plaza Elliptica na jugu grada, do koje vozi metro broj 6. Idu na svakih punih pola sata (9.00 i 9.30, itd, tako i iz Toleda), sa perona 7 na -1-vom nivou. Povratna karta je oko 9€; postoji automat pored perona, i šalter na -3-ćem nivou. Navodno, postoje busevi autoputem (oko 50 min.) i preko Inđije i Stare Pazove :) (preko 90 min.), iako ove druge nismo uočili.

Kad stignete u Toledo, toplo preporučujem da uhvatite gradski bus do starog grada, koji je na vrh brda, jer je uspon da se rikne. Karta je, mislim, 1,40€. Postoji stajalište blizu stanice, kod mosta (to je iza ovog drveta desno na slici), trebaju vam busevi koji voze do trga Zokodover (piše na tabli na stajalištu koji su). Ako pak volite planinarenje, najkraći put je pravo kroz garažu (to je ovo veliko bež što se tad još zidalo), odakle do vrha vode pokretne stepenice.

Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio makičak: 01. Feb 2012 - 11:08

#49 Helena01

turista

• Član
  • Poruka:78

Napisano: 01. Feb 2012 - 11:09

Pogledaj porukubeogradjanin @ 01. Feb 2012 - 01:13

Potpuno si u pravu,slazem se.Super sto si ove info podelila sa nama.Jeste najkonfornije kada te agencija spakuje ali to i kosta.Ako cekamo da sakupimo novac za agenciju mozda odredjenu destinaciju i ne vidimo.Ovako ce se pre otputovati.
Mi smo se sad organizovali i kupili avio karte za Madrid i rezervisali smestaj u sopstvenoj reziji.Kada samvideo koliko bi nas kostalo preko agencije ispada da cemo ovako proci nesto vise od pola cene koju bi dali agenciji i mozda bi morali da odloziimo sve to zbog finansija jer je posle toga vrlo brzo i letovanje na redu.Samo covek jednom da krene u sopstvenoj reziji i posle ide lakse.Aja se drzim foruma i gesla da ako ja ne znam,znam ko zna(forumashi)i da nije sramota ne znati nego je sramota ne pitati :D zar ne?
Veliki pozdrav

Pa to je sjajno. Opet savetujem vodic iz edicije TOP 10, u ovom slucaju Madrid, naravno http://www.delfi.rs/..._10_madrid.html :) Imate ga u Delfi knjizarama i kosta 1200 din. Nema sanse da lutate. Podele grad po kvartovima (a kvartove po danima :)), i u svakom kvartu, u kom se nadjete predloze po TOP 10 atrakcija, vidno obelezenih na mapi u dnu stranice. Puno znaci kada idete u sopstvenoj reziji, bilo gde, jer vrlo lako moze da se desi da dodjete i prodjete, a da ne znate sta ste videli. Obavezno ga malo proucite pre nego podjete na put, da vidite na sta, od prilike, da obratite paznju, a detalje citajte na licu mesta, jer nema sanse da se sve popamti...ima mnogo informacija.
Opet preporucujem kupovinu on-line karata za atrakcije. Danas je takvo vreme tako da verujem da sve atrakcije na svetu imaju takvu uslugu. Obavezno se javiete kako ste prosli, i ako budete zadovoljni smestajem, ne zaboravite da uzmete kontakt, jer sam jako zainteresovana i za ovo putovanje, takodje u sopstvenoj reziji! Vidimo se uskoro na drugoj temi-Madrid! :)

Ovu poruku je izmenio mikap: 01. Feb 2012 - 14:28
premesteno iz drugog podforuma

#50 beogradjanin

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 02. Feb 2012 - 00:35

Pogledaj porukumakičak @ 01. Feb 2012 - 11:06

Kad stignete u Toledo, toplo preporučujem da uhvatite gradski bus do starog grada, koji je na vrh brda, jer je uspon da se rikne. Karta je, mislim, 1,40€. Postoji stajalište blizu stanice, kod mosta (to je iza ovog drveta desno na slici), trebaju vam busevi koji voze do trga Zokodover (piše na tabli na stajalištu koji su). Ako pak volite planinarenje, najkraći put je pravo kroz garažu (to je ovo veliko bež što se tad još zidalo), odakle do vrha vode pokretne stepenice.

Lavli dzabli sto bi rekao Del boj.Bas ti hvala.Sad cemo supruga i ja sve to da razmotrimo.Mozda cemo busom a mozda i onim vozom koji je skuplji a stize za 30-ak minuta.Mada ako smo sigurni da cemo busom stici za nekih 50-ak minuta onda bi isli njime i ustedeli na kartama.Za ono planinarenje nisam bas siguran tako da cemo opusteno busicem za 1,4E po tvojoj navigaciji.Ne zelim da riknjavamo. Postavljena slika pozzz

Ovu poruku je izmenio ljerka: 02. Feb 2012 - 06:17
skracen citat

#51 beogradjanin

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 02. Feb 2012 - 00:41

Pogledaj porukuHelena01 @ 01. Feb 2012 - 11:09

Pa to je sjajno. Opet savetujem vodic iz edicije TOP 10, u ovom slucaju Madrid, naravno http://www.delfi.rs/..._10_madrid.html Postavljena slika Imate ga u Delfi knjizarama i kosta 1200 din. Nema sanse da lutate. Podele grad po kvartovima (a kvartove po danima Postavljena slika), i u svakom kvartu, u kom se nadjete predloze po TOP 10 atrakcija, vidno obelezenih na mapi u dnu stranice.

Da,supruga je vec kupila u Vulkan knjizari i poceli smo da bistrimo Postavljena slika .Javicemo kako smo prosli ali obzirom da idemo za Prvi maj moras biti strpljiva.Mi smo vec nestrpljivi Postavljena slika .Sve cu napisati po povratku tako da svi imaju i nase iskustvo i sugestije na raspolaganju.
Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio ljerka: 02. Feb 2012 - 06:13
skracen citat

#52 Tanja-011

turista

• Član
  • Poruka:86
  • ženski

Napisano: 03. Feb 2012 - 21:58

Koji ste hotel rezervisali, ako nije tajna?

#53 beogradjanin

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 06. Feb 2012 - 00:00

Naravno da nije.Zadovoljan sam ako mogu drugima da pomognem kao sto i oni nama pomazu.Evo ovako,ovde sam dobio predlog za hoStele jer sam se o njima raspitivao.Gledali smo i njih(odlicni su oni preporuceni)a i hotele.Obzirom da je period kada idemo zanimljiv tada su i cene nesto jace.Za hostel sam dobio ponuduod 260E za dvokrevetnu sobu sa sopstvenim kupatilom za 4 noci,a za hotel u istom periodu i takodje 4 noci ali sa doruckom je cena 360E.Nije da imamo para za bacanje ali smo se ovaj put odlucili za hotel.Hotel se zove Miau.I mi smo se smejali nazivu.Gledali smo ga na Booking-u.Ocene su dobre,lokacija odlicna a i prijatelji koji idu kada i mi ce biti u blizini tako da eto...
Posle nekih nedelju dana od rezervacije hotel je bio rasprodat ako to nesto znaci.Mislim da ce biti u redu a izvestaj cu svakako podneti po povratku.
Nadam se da nisam udavio :)

#54 komisura

putnik

• Član
  • Poruka:186
  • ženski

Napisano: 06. Feb 2012 - 12:37

Hotel vam super izgleda, a i lokacija je odlična, nadam se da ćete biti zadovoljni! Postavljena slika

#55 beogradjanin

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 06. Feb 2012 - 23:23

Ma da i mi smo zadovoljni.I iznenadjeni kako su rano rasprodate povoljne avio karte a i ovaj hotel koji smo merkali.U uzem izboru je bio i hotel Rex ali je on jos pre bio rasprodat :angry: .Dobro smo uhvatili celu pricu s obzirom da smo novajlije u samostalnom planiranju.Gledao sam na googlu i malo cunjao ispred hotela uz pomoc onog chikice.Ima ispred neki trg tako da moze malo da se iskulira i popije kafa ili pice prakticno ispred hotela.Slican hotel smo imali i u Parizu i bili jako zadovoljni tako da ne verujem da ovde moze da omane.Za hotel na ovakvim putovanjima su vazna tri uslova koja vaze i za prodaju stana u Beogradu a to su lokacija,lokacija i lokacija :D .
Sledeci put cemo malo da se okurazimo pa da probamo neki lep i ne skup hoStel kao sto nam je predlozeno.

#56 makičak

backpacker

• Član
  • nije upisan

Napisano: 07. Feb 2012 - 16:21

Mislim da će vam biti super, sudeći po lokaciji i opisima.

Evo i mi smo stavili MFT iz Madrida, i trg Santa Ana je igrom slučaja prva slika. :klap:

#57 beogradjanin

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 07. Feb 2012 - 22:55

Eto,kao da ste znali koju foto da stavite kao prvu ;)
Bice nam super sigurno,ma bice nam :lud: (ludo).

#58 beli

backpacker

• Član
  • Poruka:6
  • muški

Napisano: 19. Feb 2012 - 22:17

pozdrav svima
evo mi 23.02 putujemo za madrid. idemo individualno lufthansa 150 evrica po osobi preko minhena :klap: . ono sto sam hteo da podelim sa vama koji sami trazite smestaj je to da sam preko bokinga gledao i nadjem jedan od ovih hostela vec pomenutih sa privatnim kupatilom dvokrevetna soba na poslednjem spratu grand via. kostala soba na bokingu za 7 noci 380 evrica ja cekao trazio povoljnije. kad jedan dan nema slobodnih soba .uzmem nadjem ih direktno na netu posaljem mail i daju mi cenu za sedam noci tu istu sobu za 250 evra . tako da treba probati meni je uspelo probajte i vi.

#59 beogradjanin

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 25. Feb 2012 - 01:05

Dobra fora.Dobro je znati i za ovakvo iskustvo pa da probamo i mi nekom drugom prilikom.
Hvala ti.Pozzzz

#60 arhitetka

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 11. Mar 2012 - 18:38

Pogledaj porukubeli @ 19. Feb 2012 - 22:17

ono sto sam hteo da podelim sa vama koji sami trazite smestaj je to da sam preko bokinga gledao i nadjem jedan od ovih hostela vec pomenutih sa privatnim kupatilom dvokrevetna soba na poslednjem spratu grand via. ...

A koji je hostel u pitanju? Mi sad bas trazimo smestaj pa me zanima i ova varijanta...

Ovu poruku je izmenio DraganV: 12. Mar 2012 - 08:43
skracen citat

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0