Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Viza za Južnu Afriku

• Ne možete pisati na ovoj temi
13 odgovora na temu

#1 milivoje

backpacker

• Član
  • Poruka:35
  • muški

Napisano: 14. Jul 2007 - 21:02

Planiram da krajem godine posetim neke prijatelje u Jo'burgu, pa mi treba malo informacija oko viza :unsure:

Googlajući sam uspeo da saznam sledeće:
  • Južnoafrička republika nema ambasadu u Srbiji :angry:
  • Za nas je zadužena ambasada u Grčkoj (The South African Embassy in Athens, Greece, is responsible for relations with Serbia, on a non-residential basis.)

...pa mi sad nije jasno, da li moram da idem u Grčku po vizu :blink: ili to može i nekako drugačije :unsure:

Ovde piše sta je sve potrebno za vizu:
  • Valid passport;
  • BI-84 - Visa Application Form
  • Proof of booking of airline ticket;
  • 2 passport photos;
  • Prescribed fee of €43, if not exempted from visa fee;
  • Proof of sufficient funds (recent bank statements);
  • Supporting documents confirming purpose of the visit;
  • Inoculation certificate, if required;
E sad, pošto će najverovatnije ići cela porodica, a nismo svi zaposleni niti imamo račune po bankama, ne znam kako da im dostavim to što traže :unsure:

Help! :)
land of the free and home of the brave

#2 gaga80

backpacker

• Član
  • Poruka:20

Napisano: 13. Nov 2007 - 23:15

Obratite se agenciji "GOLDEN PHOENIX", Francuska 5, tel. 011/ 2636647, oni ce Vam sve lepo objasniti i odraditi. Ja se spremam da krajem januara putujem u Juznu Afriku, pa sam se prilicno namucila da nadjem posrednika pri dobijanju vize, jer se za istu aplicira u Atini. Sad sam u fazi prikupljanja papira, pa se nadam da cu do kraja meseca predati aplikaciju :rolleyes: Sa ljudima iz ove agencije sam kontaktirala telefonom i moram da ih pohvalim da su veoma ljubazni i lepo su me informisali o svemu sto mi treba. Viza i agencijski troskovi izadju ukupno 85 eura i cela procedura slanja i viziranja pasosa traje desetak dana. Nadam se da sam Vam pomogla :rolleyes: Pozz

#3 ban

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 21. Dec 2007 - 16:36

Pogledaj porukugaga80 @ 13. 11. 2007 - 22:15

Obratite se agenciji "GOLDEN PHOENIX", Francuska 5, tel. 011/ 2636647, oni ce Vam sve lepo objasniti i odraditi. Ja se spremam da krajem januara putujem u Juznu Afriku, pa sam se prilicno namucila da nadjem posrednika pri dobijanju vize, jer se za istu aplicira u Atini. Sad sam u fazi prikupljanja papira, pa se nadam da cu do kraja meseca predati aplikaciju :rolleyes: Sa ljudima iz ove agencije sam kontaktirala telefonom i moram da ih pohvalim da su veoma ljubazni i lepo su me informisali o svemu sto mi treba. Viza i agencijski troskovi izadju ukupno 85 eura i cela procedura slanja i viziranja pasosa traje desetak dana. Nadam se da sam Vam pomogla :rolleyes: Pozz

Zahvalna na korisnoj informaciji!!! Problem resen u roku od 3 min.a vizu dobijam za 11 dana cca 85 Eur.
Pozdrav!

#4 Kooksi

backpacker

• Član

Napisano: 02. Dec 2008 - 14:22

Pogledaj porukumilivoje @ 14. 07. 2007 - 20:02

Planiram da krajem godine posetim neke prijatelje u Jo'burgu, pa mi treba malo informacija oko viza :unsure:

Googlajući sam uspeo da saznam sledeće:
  • Južnoafrička republika nema ambasadu u Srbiji :angry:
  • Za nas je zadužena ambasada u Grčkoj (The South African Embassy in Athens, Greece, is responsible for relations with Serbia, on a non-residential basis.)

...pa mi sad nije jasno, da li moram da idem u Grčku po vizu :blink: ili to može i nekako drugačije :unsure:

Ovde piše sta je sve potrebno za vizu:
  • Valid passport;
  • BI-84 - Visa Application Form
  • Proof of booking of airline ticket;
  • 2 passport photos;
  • Prescribed fee of €43, if not exempted from visa fee;
  • Proof of sufficient funds (recent bank statements);
  • Supporting documents confirming purpose of the visit;
  • Inoculation certificate, if required;
E sad, pošto će najverovatnije ići cela porodica, a nismo svi zaposleni niti imamo račune po bankama, ne znam kako da im dostavim to što traže :unsure:

Help! :)

Pogledaj porukugaga80 @ 13. 11. 2007 - 22:15

OK...Sjajno. Mene interesuje da li "GOLDEN PHOENIX" agencija zavrsava sve potrebne papire? Jer,ja cu dobiti garantno pismo iliti pozivno koje oni potrazuju i poslace mi se karte do tamo. Sta oni urade u Agenciji? Sta ja treba da nosim osim pasosa i slika??? Nadam ste da ste uzivali u AfriKi :))))) pozdrav

#5 kristina91

backpacker

• Član

Napisano: 30. Jul 2010 - 01:05

Ljudiii pomagajte....planiram da idem za Juznu Afriku..ali....viza..sta mi swe treba da nosim u tu agenciju da bih dobila vizu,i za koliko stize viza?Molim was pomozite mi......

#6 anahita

putnik

• Član
  • Poruka:139
  • ženski

Napisano: 30. Jul 2010 - 10:48

Ne morate traziti agenciju, mozete sve sami resiti sa ambasadom u Budimpesti, veoma su ljubazni, te ce proslediti vasa dokumenta Atini. Cekacete nesto duze, mozda 10tak do 15dana,i popiti kafu ili dve u Budimpesti :D
Ambasada se nalazi nesto dalje od centra, broj je 3613920999 pa se mozete sa njima dogovoriti oko dokumentacije, preuzimanja vize.
Mi nismo imali nikakvih prob., od dokumentacije aplikac.formular(oni vam daju), upata od 43e na njihov ziro racun (u centru je banka), avio karta ili bilo koja karta koja garantuje da napustate zemlju, 2fotografije , izvod iz banke nam nisu trazili (mada proverite u razgovoru), razlog putovanja (mi smo imali katre za svetsko p.)...
Samo ih nazovite i dog se sa njima sve :D pozdrav

Ovu poruku je izmenio anahita: 30. Jul 2010 - 10:49

#7 Lula

turista

• Član
  • Poruka:76
  • ženski

Napisano: 05. Sep 2010 - 16:35

Pošto nemam nameru (ni novaca) da pijem kafu ni u Grčkoj ni u Budimpešti, zanimaju me vaša iskustva sa Golden Phoenix agencijom i da li je to jedina agencija u Srbiji preko koje se može dobiti viza za Južnoafričku republiku? Nigde nisam našla mejl adresu na koju im mogu pisati. Da li se sigurno dobija viza u roku od 10 dana? Treba da putujem krajem oktobra, svrha mog putovanja je takmičenje, međutim još nisam dobila pozivno pismo niti avio karte.

Југослава

#8 ModestyBlaise

backpacker

• Član

Napisano: 10. Sep 2010 - 12:57

Pogledaj porukuLula @ 05. Sep 2010 - 16:35

Pošto nemam nameru (ni novaca) da pijem kafu ni u Grčkoj ni u Budimpešti, zanimaju me vaša iskustva sa Golden Phoenix agencijom i da li je to jedina agencija u Srbiji preko koje se može dobiti viza za Južnoafričku republiku? Nigde nisam našla mejl adresu na koju im mogu pisati. Da li se sigurno dobija viza u roku od 10 dana? Treba da putujem krajem oktobra, svrha mog putovanja je takmičenje, međutim još nisam dobila pozivno pismo niti avio karte.

Ja sam bila u junu u Juznoj Africi i idem opet u oktobru. Vizu sam sredila preko Golden Phoenixa i dobila sam je za manje od 10 dana iako je bila guzva zbog svetskog prvenstva. Dovoljno je da ti posali pozivno pismo mailom i da njemu pisu podaci o kontaktu. Meni je poslao pismo unoverzitet na mail i to je bilo dovoljno.

#9 Oslo

putnik

• Član
  • Poruka:143
  • muški

Napisano: 10. Sep 2010 - 13:22

[quote name='Lula' date='05. sep 2010 - 16:35' timestamp='1283697346' post='286910']
----------------------------------------------

Golden Phoenix
Beograd 11000, Francuska 5tel 011-26-22-986 011-26-36-647
  • AGENCIJA "GOLDEN PHOENIX" SA VAMA JE VEĆ 15 GODINA
Za Vas pronalazimo najjeftinije avio karte za sve destinacije, a ukoliko ja Vaša destinacija Južnoafrička Republika, možemo Vam ponuditi i mogućnost viziranja pasoša.

Budući da Južnoafrička Republika nema diplomatsko-konzularno predstavništvo u Srbiji, naša agencija Vam može dati i niz korisnih informacija koje se tiču: turizma, biznisa, učešća na konferencijama, unutrašnjeg prevoza, smeštaja...itd.

#10 Lula

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 10. Sep 2010 - 19:58

Hvala vam na odgovorima, sad sam mirnija i čekam pozivno pismo koje će mi verovatno stići uskoro.:smorilo:
Југослава

#11 Lula

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 24. Oct 2010 - 11:13

Uopšte nije bio problem dobiti vizu. Stigla je za 7 dana, a da ni Atine ni Beograda nisam videla, agencija preko koje sam uzela avio karte je sve odradila, ja sam samo na pošti preuzela pasoš.

Dakle, ne radi samo Golden F. vize za Južnu Afriku.
Југослава

#12 CEJLON

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:460
  • muški

Napisano: 24. Oct 2010 - 19:06

Pogledaj porukuLula @ 24. Oct 2010 - 11:13

Uopšte nije bio problem dobiti vizu. Stigla je za 7 dana, a da ni Atine ni Beograda nisam videla, agencija preko koje sam uzela avio karte je sve odradila, ja sam samo na pošti preuzela pasoš.

Dakle, ne radi samo Golden F. vize za Južnu Afriku.
Mislim da nam glavnu stvar nisi rekla,a to je cena vize preko te agencije?
U svakom slucaju novina je da ne radi samo Golden.

#13 Lula

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 24. Oct 2010 - 22:01

Хмм, да, цена је 110 евра. Агенција је ABBA travel. Преко њих сам резервисала и авио карте.
Југослава

#14 Lula

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 11. Nov 2010 - 23:41

Дакле, виза није проблем.:zaljubiska:

Ево, мало сличица које илуструју мој четвородневни боравак у Кејптауну и оно што сам за то кратко време успела да видим: http://www.putovanja...a/galerija/5839 .
Југослава

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0