Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

- - - - -

Kusadasi, Centar Ili Predgradje

29 odgovora na temu

#1 Gost olga_*

• Gost

Napisano: 10. Jul 2005 - 13:41

Imam 33 god, pocetkom avgusta ide vece drustvo u Kusadasi (osmoro, nisu svi parovi, ali su svi novajlije u ovom gradu), pa najlepse molim "kusadaslije" za odgovor na nekoliko pitanja.

- Da li je moguce malo i odspavati (itd) nocu u hotelu u centru, zbog buke?
- U centru smo pronasli tri hotela, Abem, Santur i Ege Zorlu. Koji je bolji, ukoliko neko zna? Dobro bi dosla i preporuka za neki cetvrti.
- Takodje preporuka za restorane...
- Kao i cene za izlete - Efes, Milet, Troja
Hvala!

#2 Gost Milan_*

• Gost

Napisano: 10. Jul 2005 - 13:46

- Nikako u centar, ostaces budna, a bez "itd"
- Bio sam zadovoljan u Aseni, ima da se sipci do centra, jer je na Ladies beach, ali ces se naspavati, ako to bas hocete ti i tvoje drustvo
- Steak house, blizu Bar streeta
- Izleti od 10 do 30 eura
Nadam se da sam ti pomogao Olga. Mozda se i vidimo u avgustu, ako si ti ona bez para! (Mislim, ruznije polovine, a ne love)

#3 Gost Gost_ANNIE_*

• Gost

Napisano: 13. Jul 2005 - 18:28

Bila sam pre tri godine u Santuru i sasvim je pristojan hotel. Nasa soba je nije bila okrenuta ka ulici, ali bez obzira na to mislim da buka uvece nije velika i da moze da se spava. Preporucila bih i hotele Varuna i Sozer - u njemu sam bila pre dve godine i odlican je. Ako te interesuje nesto vise, procitaj moj komentar za Kusadasi i hotele Sozer i Santur. Restorana ima puno, mi smo uglavnom isli u par njih na Ladies Beach-u, u svakom slucaju snaci cete se. Svi kafici i diskoteke (Bar Stret) se nalaze u centru. Ako bih isla ponovo, odlucila bih se ili za centar ili za neki od hotela na Ladies Beach-u. Ostale plaze su dalje i mislim da je bolja varijanta da se do njih ode preko dana.

Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 10. Jun 2011 - 00:27

#4 Gost nikola vladic_*

• Gost

Napisano: 11. Aug 2007 - 13:26

molim vas mozete mi negde naci mapu grada kusadasija.

hvala u napred

#5 salsita

svetski putnik

• Član
  • Poruka:2279
  • ženski

Napisano: 12. Aug 2007 - 07:25

Marmaris je mnogo lepsi od Kusadasija.....

Ako se odlucis za Kusadasi mapu mozes kupiti tamo na svakom koraku....

Ovu poruku je izmenio salsita: 12. Aug 2007 - 07:29

#6 Lana_

turista

• Član
  • Poruka:59
  • ženski

Napisano: 12. Aug 2007 - 12:21

Nikola, izvoli :)

Mapa Kusadasija

#7 XL80

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 03. Jul 2008 - 14:18

Kakve su preporuke za Kusadasi sto se tice izbora hotela? Da li je bolje odabrati hotel u centru ili na plazi van centra? Sta kazetie za hotele ''Santur'', ''Melike'', ''Flora''? Da li je ko bio u nekom od ovih hotela i zasto bi ga preporucio ili mozda neki drugi?

#8 Ice

backpacker

• Član
  • Poruka:32
  • muški

Napisano: 03. Jul 2008 - 14:59

Pogledaj porukuXL80 @ 3. 07. 2008 - 14:18

Kakve su preporuke za Kusadasi sto se tice izbora hotela? Da li je bolje odabrati hotel u centru ili na plazi van centra? Sta kazetie za hotele ''Santur'', ''Melike'', ''Flora''? Da li je ko bio u nekom od ovih hotela i zasto bi ga preporucio ili mozda neki drugi?

Zavisi sta ti vise odgovara. Mislim da oko toga vec imas dosta na ovom forumu, a ja cu ti samo ukratko navesti predosti i mane.
Meni je iskreno bolje hotel u centru. Glavni nocni provod je u centru, tu im je taj njihov bazar i te prodavnice, a sto se plaza tice, ide se mini busevima tzv. dolmusima. Medjutim, ukoliko si na plazi, uglavnom ces stalno ici na tu plazu na kojoj ti je hotel (najcesce Ladies beach), a mislim da u Kusadasiju treba obici nekoliko plaza, jer su stvarno lepe.
Sa druge strane, treba svaki dan placati te dolmuse, koji vise nisu tako ni jeftini jer karta u jednom pravcu kosto oko 1 evra. Pa jos ako imas decu, onda to nije ni malo jednostavno, i u tom slucaju je mnogo bolje hotel na plazi.

#9 majja_majja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:3514
  • ženski

Napisano: 03. Jul 2008 - 15:28

Samo centar, obrni okreni, nema nedostataka, a to za dolmoš jeste tačno, ali ako si na plaži pa ti treba taksi do centra, debelo ćeš da platiš (ili će te svako veče da pešačite pola sata u jednom, pola sata a možda i više u drugom pravcu, onako ispijeni, smoreni od sunca i mora). A ne zaboravi da ćeš neki dan ići i na neki izlet, pa ne treba kinta za dolmoš. Jedina prednost hotela u blizini plaža ili na plaži jeste da su lepši, bolji u vidu smeštaja, pa ako je to nekome presudno, onda lično i preporučujem hotel na plaži. Ovo mi je ok varijanta za parove koji ne preferiraju nešto baš izlaske (neka romantična varijanta, šetnje po plaži i sl.), kao i za porodice sa decom, a za one druge, koji idu solo u nekoj ekipi koji su puni života i želje za nespavanjem, ludovanjem onda je centar prava stvar. ;) ;) ;)
Postavljena slika

#10 nikolicabgd

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 03. Jul 2008 - 19:20

Definitivno centar, jer su Ladies Beach Apartmani i Hoteli dalje od centra samog kusadasija, a i ta ladies beach nije nista specijalno...prepuna je ljudi, nemas gde peskir da stavis, a i cistoca te plaze upravo zbog tolike guzve nije na nekom zavidnom nivou...
kad sve saberes bolje je da das jos koju liru za prevoz do drugih plaza nego da se kupas na tim gradskim plazama... generalno sve se nalazi u centru kusadasija!

#11 Ja_Mina

turista

• Član
  • Poruka:83
  • ženski

Napisano: 04. Jul 2008 - 09:34

Ja sam za centar definitivno. Bila mi je uzivancija prosle godine da u 10 sidjem do setalista i istrazujem. Sva ta zivost je tako uh..... :) :) :)

Da smo imali hotel na plazi verovatno bi se smarali u blizoj okolini i nista ne bi videli. Zato mi ove godine nije bilo bas super kada smo uzeli PP, cak i potraga za hranom i restorancicima je interesantna.

Ovu poruku je izmenio Ja_Mina: 04. Jul 2008 - 23:55

#12 seni sevyorum

backpacker

• Član
  • Poruka:3
  • ženski

Napisano: 25. Jul 2008 - 19:45

- Nikako u centar, ostaces budna, a bez "itd"
- Bio sam zadovoljan u Aseni, ima da se sipci do centra, jer je na Ladies beach, ali ces se naspavati, ako to bas hocete ti i tvoje drustvo
- Steak house, blizu Bar streeta
- Izleti od 10 do 30 eura
Nadam se da sam ti pomogao Olga. Mozda se i vidimo u avgustu, ako si ti ona bez para! (Mislim, ruznije polovine, a ne love)
[/quote]
Nikako centar, Ladies beach je zakon,a uvek mozes da skoknes do centra...

#13 Ja_

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:425
  • muški

Napisano: 27. Jul 2008 - 04:02

Pa da mozes uvek da skoknes do centra grada sa L.beacha,bas i ne mozes.Uvece ili u kasnim vecernjim satima tek....Misljenja su naravno podeljena.Mi nismo bili bas u najuzem centru grada ali smo bili relativno blizu i ta varijanta nam je potpuno odgovarala.U startu smo izbegli potragu za hotelima na L.beachu jer pored plaze i setalista sa kaficima i buticima prakticno drugo nista i nemas. Ali kazem, svako bira ono sto mu najvise odgovara. Ne znam zasto bas mora hotel u centru grada?Bolje i 5 minuta pesaka od centra i u tom slucaju neces imati problema sa galamom.

#14 crossbone79

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:299
  • muški

Napisano: 27. Jul 2008 - 09:17

Ladies Beach!!!!Plaza+restorani,barovi,radnje....!Do centra 30-35 minuta peske!Ako si navikao i volis da setas ovo ti uopste nece biti problem!Ja sam svako vece isao peske sem prve kada sam isao dolmusem(10 min).Tu su i plaze Green Beach,Sunrise...

Hoteli na Longbeach-u suvise daleko od centra,kao i hoteli na ulazu u kusadasi(Kustur)...

Centar-jedino dobar ako zagines do kasnih jutarnjih sati pijan,pa ti je hotel na dohvat ruke.

PS-Ko je bio na ladies beach-u je za ladies beach,ko je bio u centru je za centar...Zavisi samo od tebe gde si izabrao-la hotel(tako ces se i pridruziti nekom klanu :bez-zuba: )Ladies Beach!!!!!!!!! :D

#15 kaca

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:270
  • ženski

Napisano: 27. Jul 2008 - 18:34

Bila sam prvo u hotelu u centru, a zatim na ladies beachu i - glasam za :srce: ladies beach! :srce:

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0