Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

"Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ"

37 odgovora na temu

#1 Ton_majstor

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:477
  • muški

Napisano: 07. Sep 2011 - 19:30

*
POPULARNO

Postavljena slikaPostavljena slikaPostavljena slika

Здраво свима!

Дошло је време да полако качим онај најављени серијал филова о друму око Тасоса.

Има 16 делова, а појављиваће се сукцесивно. Рад на њему је (само за снимање и припрему) трајао педесетак сати, а продукција и качење на Нет ће бити још стотинак. Значи, скоро 150 сати за нешто мање од два сата филма. Сматрам да је вредело и да је то при пут да је неко то урадио, а драго ми је да то делим са вама.

Филм ће изаћи најесен/назиму и на ДВД-у, прилагођен Вашим кућним уређајима. Ко буде хтео, моћи ће да га наручи од мене, а платиће само медијум, трошкове штампања омота и поштарину. Отом-потом.

У филмове су убачене поједине локације које се срећу дуж пута, тако да може да помогне приликом оријентације на путу. Укратко, ако се титл локације појављује лево или десно, значи да је на тој страни или је скретање ка њој, а ако је у средини, најављује улазак у само место/локацију. Нисам покрио све што се појављује (нема ни потребе да некоме правим рекламу), али су ту сва успутна места и скретања, најважније плаже, успутни кампови, као и референтне тачке за најистуреније позиције на путу (најсевернија, најзападнија...)

Филмови се могу користити и као оријентир на овом форуму надаље, када некоме треба рећи где је шта, а поред пута је (мегамаркет, скретање ка необееженој плажи, смештају, итд...). Нађе се филм који покрива тај део пута, премота на локацију и овде пренесе минутажа (и слика, ако се уме) где се она појављује на филму. Онда тај лако нађе шта му треба. Наравно, ако нема сујете код оног који треба да нешто објасни (нервирам га и слично). Мени ће бити и драго и част.

Музику сам бирао да се најпре мени свиђа, а има свега, од старих до нових композиција, а све познато и добро за уз вожњу.

=====

Пошто форум, нажалост, не подржава убацивање видеа са сервиса "Вимео" директно на страну, а на "Јутјуб" нећу да качим (имам разлоге), остаје да вам дајем линкове ка филмовима, као и пар слика из њих, као илустрацију. Шта је - ту је, може и овако:

ЛИНК: Круг око Тасоса (1): Скала Сотирос - Скала Принос

Postavljena slika

=====

Postavljena slika

Postavljena slika

Филмови су чист аматерски ентузијазам и не судите престрого. Трзања и грешке у репродукцији су последица Нета, у оригиналу их нема. Неће их бити ни на ДВД-у.

Хвала што ми дајте мотив да све ово радим, тј. имам за кога да ово радим.

Поздрав!

Ovu poruku je izmenio mirarbi: 27. Oct 2011 - 15:44
autor teme je tražio promenu naslova

#2 srećan putnik

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:499
  • muški

Napisano: 07. Sep 2011 - 21:19

Bravo Tonac! Postavljena slika

Ne žuri sa ostalim filmovima.
Doziraj po malo do proleća,
a onda je i leto blizu. Postavljena slika

#3 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 07. Sep 2011 - 22:21

Fantastično! Hvala!

#4 Deki r-4

svetski putnik

• Član
  • Poruka:839
  • muški

Napisano: 07. Sep 2011 - 23:16

Tone svaka ti cast :klanja: :klap:ovo je zaista vredno svake pohvale. Bravo za volju i entuzijazam,na ovim stranama se nalaze pravi ljubitelji Tasosa,i svima ce nam biti veliko zadovoljstvo da posedujemo takav materijal. Tonmajstore unapred hvala!!! :volim:

#5 Vookela

putnik

• Član
  • Poruka:175

Napisano: 08. Sep 2011 - 22:47

Bravo, svaka ti cast za trud !

#6 Ton_majstor

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 08. Sep 2011 - 23:55

*
POPULARNO

Ехеј, људи! :klap:

Ићи ће по један видео недељно, па ако умете да рачуЊате... :zvizduk: ("Срећко", трајаће то до пред Нову Годину, не брини за дозирање!)

ДВД ће изаћи далеко пре тога. Ако га неко хоће, нек ми пише на ПП.

Свеједно, ХВАЛА на подршци, народе! Потрудићу се да све ово испадне цакум-пакум.

=====

Мала порука СВИМА:

Волео бих да овде има мање свађа и препуцавања међу "клановима" а поготово према новопридошлима, јер остављамо ЈАКО ружан утисак. Оставимо међусобне омразе, охолост и искључивости за друга места, а овде ширимо добру енергију и, ако ништа друго, једну врсту разумног толерисања неистомишљеника и новајлија.

У том смислу, ово што радим са овим видеима и описима је у ИСКЉУЧИВО у прилог томе, јер ми је већ мучно да долазим овде као код зубара, или да се шуњам као пацов по нашем форуму, бројећи и стрепећи од туђих плусева и минуса.

Волим Тасос, тамо сам себи нашао мир и телесни ЛЕК, али се не претварам никако у "тасоског талибана", ако ме разумете. Нити наше острво то заслужује.

:tuga:

Хвала!

Поздрав!

#7 goxyton

backpacker

• Član
  • Poruka:10

Napisano: 10. Sep 2011 - 09:58

Bravo kolega svaka cast!:klap: Slike i filmovi govore vise od 1000 reci ,svaka cast na entuzijazmu ! Puno ce znaciti ljudima kao sto sam i ja bio u nedoumici prilikom odabira destinacije za letovanje. Prvi put odlazak na ovakvo ostrvo budilo mi je razne sumnje i nedoumice gde ,sta,kuda,koliko,s kim i hvala bogu bilo je tacno tako kao sto su vecina forumasa rekla o tasosu.raj na zemlji ,vracam se sigurno jos mnogo puta .narocito su mi pomogle fotke..Plaza Vati je ostavila najjaci utisak na mene ,raj na zemlji, lepse plaze u zivotu nisam video! Malo ima fotki i videa o njoj !!!! pozzzz

Priložene sličice

• Prikačena slika: vati tasos.jpg

#8 tantal71

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3610
  • muški

Napisano: 10. Sep 2011 - 10:11

Bravo tone :) :klap:
putopis Tasos i ja

I am a thousand winds that blow.
I am the diamond glint on snow.
I am the sunlight on ripened grain.
I am the gentle autumn rain.

When you wake in the morning hush,
I am the swift, uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.

#9 renedekart

turista

• Član
  • Poruka:54

Napisano: 11. Sep 2011 - 18:03

Sinoć smo se vratili sa Tasosa. Imali smo odličan smeštaj, vreme i agenciju preko koje smo išli. Sve u svemu jedno lepo letovanje, ali moram da kažem da ne razumem toliku euforiju oko Tasosa. Postoje lepše, sadržajnije, egzotičnije itd destinacije. Obišli smo celo ostrvo dva puta, a najviše smo se zadržali na Pahisu i Nisteriju. Mermerna plaža nas je razočarala, jer zbog ležaljki, gužve i preglasne (tehno) muzike, smo ubrzo postali nervozni i brzo smo otišli. Lepota mermera nije ni mogla doći do izražaja zbog svega pomenutog. Plažu Vathi, npr. nismo ni pronašli. Sve jedno, volela bih da naručim DVD i kao uspomenu na Tasos, a i kao pomoć u sledećem obilasku Tasosa (ako nekad ponovo budemo išli, mada više volim da obilazim uvek nove destinacije).
U svakom slučaju, na Tasosu svako može naći ono što mu odgovara i jako je važno da ljudi tačno znaju šta traže od letovanja, da bi ga dobro proveli. Zato smatram da ovaj DVD može pomoći pre svega onima koji još nisu bili na Tasosu, da bolje izaberu "bazu".
Tonac, svaka čast na ideji! Video prikaz nekog mesta pruža daleko realniju sliku od fotografije.

#10 nazis

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:439
  • ženski

Napisano: 12. Sep 2011 - 09:41

Sjajna ideja, svaka cast na trudu! Bas se radujem DVD-u!

#11 Ton_majstor

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 14. Sep 2011 - 11:27

*
POPULARNO

Ево и другог дела филма, пут од Скале Принос до плаже Пахис.

Сама деоница је лагана за вожњу, широког пута и једна од најбржих на острву, укључујући и део претходне, прилаз Скали Рахони. Иако је махом далеко од мора, сем пред сам Пахис, занимљива је.

Са стране је један велики супермаркет, добро снабдевен и пристојних цена (лево, и на слици је), Хотел "Алеа" (лево), ту је и велика фабрика уља (десно, није приказано где, сада), а смештај је на сваком кораку, како видите.

Успут на филмовима можете видети аутобуске станице, па стећи неку представу колико су честе и где се силази.

Само да додам да ће ДВД имати далеко више информација у слици, као и бонус-садржај, који ћете сами открити.

ЛИНК: Круг око Тасоса (2) Скала Принос - Пахис

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Понављам да грешке у репродукцији не постоје у оригиналу, већ су последица Нета.

Возили смо по прописима, уз пар мало напетијих сцена (не у овом делу), али углавном мирно и без да изазовемо муку код гледалаца.

Гледајући ово задњих недеља, тек сад видим шта пропуштам тиме што сам возач, јер морам да се држим пута, а около има тушта и тма занимљивости. Једва чекам да камерман положи једног дана, па да он вози, а ја да блејим.

Postavljena slika

И, на крају, да додам да је приликом снимања овог филма настрадало пуно животиња, све се виде по путу, али не нашом кривицом. Обично ово напишу у холивудским одјавама, да се ограде.

Поздрав!

#12 srećan putnik

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:499
  • muški

Napisano: 14. Sep 2011 - 12:26

Naravno još jedan plus!

Blago nama sa tobom! :klap:

#13 Inspektor Blaža

svetski putnik

• Član
  • Poruka:644
  • muški

Napisano: 15. Sep 2011 - 13:33

Svaka čast Tonac.
Kad god se smorim na poslu, ja skočim na ove tvoje video klipove da se malo provozam Tasosom i odmorim dušu i oči.
Hvala još jednom.
Ogroman i odličan posao si uradio.
:klap::klap::klap:

#14 nazis

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:439
  • ženski

Napisano: 15. Sep 2011 - 18:23

Nemam vise plusica za danas ali i ovaj drugi deo definitvno zasluzuje plus! :klap::klap::klap:

#15 ljerka

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2862
  • ženski

Napisano: 15. Sep 2011 - 18:35

Lepo i korisno !
Svaka cast na ideji Postavljena slika i ulozenom trudu.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0