Здраво свима!
Дошло је време да полако качим онај најављени серијал филова о друму око Тасоса.
Има 16 делова, а појављиваће се сукцесивно. Рад на њему је (само за снимање и припрему) трајао педесетак сати, а продукција и качење на Нет ће бити још стотинак. Значи, скоро 150 сати за нешто мање од два сата филма. Сматрам да је вредело и да је то при пут да је неко то урадио, а драго ми је да то делим са вама.
Филм ће изаћи најесен/назиму и на ДВД-у, прилагођен Вашим кућним уређајима. Ко буде хтео, моћи ће да га наручи од мене, а платиће само медијум, трошкове штампања омота и поштарину. Отом-потом.
У филмове су убачене поједине локације које се срећу дуж пута, тако да може да помогне приликом оријентације на путу. Укратко, ако се титл локације појављује лево или десно, значи да је на тој страни или је скретање ка њој, а ако је у средини, најављује улазак у само место/локацију. Нисам покрио све што се појављује (нема ни потребе да некоме правим рекламу), али су ту сва успутна места и скретања, најважније плаже, успутни кампови, као и референтне тачке за најистуреније позиције на путу (најсевернија, најзападнија...)
Филмови се могу користити и као оријентир на овом форуму надаље, када некоме треба рећи где је шта, а поред пута је (мегамаркет, скретање ка необееженој плажи, смештају, итд...). Нађе се филм који покрива тај део пута, премота на локацију и овде пренесе минутажа (и слика, ако се уме) где се она појављује на филму. Онда тај лако нађе шта му треба. Наравно, ако нема сујете код оног који треба да нешто објасни (нервирам га и слично). Мени ће бити и драго и част.
Музику сам бирао да се најпре мени свиђа, а има свега, од старих до нових композиција, а све познато и добро за уз вожњу.
=====
Пошто форум, нажалост, не подржава убацивање видеа са сервиса "Вимео" директно на страну, а на "Јутјуб" нећу да качим (имам разлоге), остаје да вам дајем линкове ка филмовима, као и пар слика из њих, као илустрацију. Шта је - ту је, може и овако:
ЛИНК: Круг око Тасоса (1): Скала Сотирос - Скала Принос

=====

Филмови су чист аматерски ентузијазам и не судите престрого. Трзања и грешке у репродукцији су последица Нета, у оригиналу их нема. Неће их бити ни на ДВД-у.
Хвала што ми дајте мотив да све ово радим, тј. имам за кога да ово радим.
Поздрав!
Ovu poruku je izmenio mirarbi: 27. Oct 2011 - 15:44
autor teme je tražio promenu naslova