Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Yasmine Hammamet ili Port El Kant...

39 odgovora na temu

#1 gwen

turista

• Član
  • Poruka:89
  • ženski

Napisano: 12. Jul 2007 - 12:45

Ćao svima :rolleyes:

Odlučila sam ove godine da letujem u Tunisu, po prvi put, verovatno u septembru. Ali se dvoumim izmedju ova dva mesta? Za Yasmine sam čula da je ok mesto ali mi je Port mnogo simpatičniji. Volim da obilazim okolna mesta, nisam tip koji previše sedi na plaži, mada obožavam peščane i beskonačno dugačke plaže, pa mi je izbor baš bitan! I kakav hotel odabrati, da li su hoteli sa 4* ok, hrana, sobe, higijena?

Pozdrav

Ovu poruku je izmenio gwen: 19. Jul 2007 - 10:49

Gwen

#2 Verka

turista

• Član
  • Poruka:75
  • ženski

Napisano: 04. Aug 2007 - 19:48

Meni licno je lepsi Port, a i ako volis da obilazis okolinu jako su blizu i Sus i Monastir.

#3 ciki

putnik

• Član
  • Poruka:151
  • ženski

Napisano: 06. Aug 2007 - 22:46

Pogledaj porukugwen @ 12. 07. 2007 - 12:49

Ćao svima :rolleyes:

Odlučila sam ove godine da letujem u Tunisu, po prvi put, verovatno u septembru. Ali se dvoumim izmedju ova dva mesta? Za Yasmine sam čula da je ok mesto ali mi je Port mnogo simpatičniji. Volim da obilazim okolna mesta, nisam tip koji previše sedi na plaži, mada obožavam peščane i beskonačno dugačke plaže, pa mi je izbor baš bitan! I kakav hotel odabrati, da li su hoteli sa 4* ok, hrana, sobe, higijena?

Pozdrav
I moj muz i ja planiramo Tunis sredinom sept.,to nam je kao medeni mesec.Ali smo ipak odlucili Yasmine,prilicno sam se nacitala svega na forumima,i mislim da je to mesto super.Samo jos da odlucimo koji hotel i agencija,voleli bi da idemo i preko Tunis air a,ali malo agencija nudi tu opciju,ovaj Jat vecito nesto zeza,a i daju neke jadne sendvice.Za sada se premisljamo izmedju IBEROSTAR SOLARIA i MOURADI, a mozda i SULTAN.Krenucemo po agencijama pa ko nas ubedi.SRECAN PUT SVIMA

#4 mravac

putnik

• Član
  • Poruka:117

Napisano: 06. Aug 2007 - 23:19

I Port i Yasmin su turističke zone. Yasmin je nešto mlađi, tu je hotel Melia El Mouradi meni preporučen od drugarice koja je dugo živela i radila u Tunisu. Port je simpatičniji i romantičniji.
Ako odabereš Port videćeš muzičku fontanu koja svira i menja boje, imaš bezbroj kafića i restorana i više je, onako, pravo malo mediteransko mesto (kažu da liči na francusku rivijeru, što ne znam, jer nisam bila). Od Porta do Susa (desetak km) imaš lokalni vozić, tuk-tuk, taxi i to je onako, eto, da obiđeš i onaj drugi, pravi Tunis.
Sa druge strane, Hamammet je prljaviji od Susa, ali je za obilazak relativno blizu i Tunis, glavni grad.
Što se plaža tiče, ako porediš Port i Yasmin, mnogo je bolja varijanta Yasmin.

#5 gwen

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 07. Aug 2007 - 09:02

Pa hvala puno na preporukama, ali odluka je PALA!!!
Juče smo uplatili Y.Hammamet preko Follow me. I to smo uplatili sledeći termin 13.09. jer je početak septembra već rasPRODAT i to preko vikenda, jer u petak sam zvala i kako reče glas s druge strane: MA NE MORATE DA ŽURITE, IMA MESTA!! Tako da je bolje da se što pre odlučite.
Gwen

#6 micko

backpacker

• Član
  • Poruka:39

Napisano: 07. Aug 2007 - 10:34

Ja sam prosle godine bila u Sus i odusevljena sam Portom. Mozda zato sto mi se Sus ne dopada ni malo, port mi je prelep, pravo primorsko mesto. Planirala sam ove godine da idem tamo, medjutim, odmor mogu da ddobijem tek krajem septembra-pocetkom oktobra a rekli su mi da je tamo u to vreme vec nestabilno vreme pa smo odustali od Tunisa i Porta i odlucili se za Egipat. Ali verujem da cu, koliko sledece godine, ici tamo u hotel Marahaba Palace.
Ali svako i u Yasmine Hammametu ce ti biti lepo :rolleyes:

#7 ciki

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 07. Aug 2007 - 21:47

Pogledaj porukugwen @ 7. 08. 2007 - 09:06

Pa hvala puno na preporukama, ali odluka je PALA!!!
Juče smo uplatili Y.Hammamet preko Follow me. I to smo uplatili sledeći termin 13.09. jer je početak septembra već rasPRODAT i to preko vikenda, jer u petak sam zvala i kako reče glas s druge strane: MA NE MORATE DA ŽURITE, IMA MESTA!! Tako da je bolje da se što pre odlučite.
U koji hotel ides Gwen,verovatno cemo i mi u tom periodu,kazu da tada nema guzve nigde,ni na bazenu ni na plazi.SRECAN PUT

#8 dusa

backpacker

• Član
  • Poruka:9
  • ženski

Napisano: 09. Aug 2007 - 08:50

pozdrav svima! sto se tice izbora izmedju Hammameta i Porta, definitivno Port. Cini mi se da se tamo bar nesto desava. Hammamet mi je djelovao nekako pust. Dosadan. Dok je Port jedno slatko mjestasce, dosta prodavnica, prodavnica suvenira, restorana. U blizini je i Sus, tako da se ima sta i obici.

#9 bambola

backpacker

• Član
  • Poruka:32

Napisano: 09. Aug 2007 - 10:10

Prošle godine sam bila u Y.Hammametu, ove godine u Monastiru ( nikome ne preporučujem) ali sam više puta bila i u Susu i naravno Portu...Port je ipak najlepše mesto, i ako opet budem išla u Tunis bez razmišljanja bi to bio Port.

#10 gwen

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 09. Aug 2007 - 13:11

Pogledaj porukuciki @ 7. 08. 2007 - 21:51

U koji hotel ides Gwen,verovatno cemo i mi u tom periodu,kazu da tada nema guzve nigde,ni na bazenu ni na plazi.SRECAN PUT

Uplatili smo Medi Golf . Ok je hotelčić, nalazi se preko puta luke, blizu je plaže, a i na Holliday chek-u nema loše ocene. Čak sam i preko Googl maps videla gde se nalazi. Valjda će sve ostalo biti ok. :)
Slične aranžmane imaju i Argus, Jolly i Odeon. Samo požurite jer je navala, BAŠ
Gwen

#11 ciki

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 09. Aug 2007 - 17:46

Mi se jos premisljamo da li da idemo sa Nomadom,jel si cula nesto o vodicima Follow me,kakvi su?LEP PROWOD POZZ

#12 gwen

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 10. Aug 2007 - 09:57

Pogledaj porukuciki @ 9. 08. 2007 - 17:50

Mi se jos premisljamo da li da idemo sa Nomadom,jel si cula nesto o vodicima Follow me,kakvi su?LEP PROWOD POZZ

Od drugarica, koje je preko njih išla u junu, sam čula da su im vodiči dobri, oni koji su bili na izlete su bili baš zadovoljni. Malo su imali problema sa JAT-om, pri polaskku su čekali avion skoro 3 sata :(
Za izlete mislim da postoji mogućnost da se ubaci i u Kontikijevu grupu, ali to još moram da proverim. Ako nešto saznam, javljam odmah.
Gwen

#13 mravac

putnik

• Član
  • Poruka:117

Napisano: 10. Aug 2007 - 15:35

Evo, ja danas konačno uplatih 40% za Port, hotel El Mouradi Palace. Valjda se nisam zeznula oko izbora...

#14 ciki

putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 10. Aug 2007 - 21:02

Pogledaj porukugwen @ 10. 08. 2007 - 10:01

Od drugarica, koje je preko njih išla u junu, sam čula da su im vodiči dobri, oni koji su bili na izlete su bili baš zadovoljni. Malo su imali problema sa JAT-om, pri polaskku su čekali avion skoro 3 sata :(
Za izlete mislim da postoji mogućnost da se ubaci i u Kontikijevu grupu, ali to još moram da proverim. Ako nešto saznam, javljam odmah.
I MI SMO HTELI DA SE UBACIMO PREKO KONTIKIJA NA IZLET,A DA MOZDA PUTUJEMO PREKO NOMADA,I TUNIS AIROM,ALI MI DANAS IVA SA FORUMA RECE DA JE BOLJE JATOM,JER SE TAKO NE GUBI DAN,ALI TO MOZDA NE VAZI ZA TEBE,TVOJ ARANZMAN.MADA NOMAD ODRADJUJE IZLETE U POTPUNOSTI DZIPOVIMA,STO JE KAZU MNOGO BOLJE,CENA JE STANDARDNA 120E,ALI SE JOS TAMO VOZACIMA DAA PO 5E SVAKO,I VALJDA JOS ZA KAMILE. :unsure: AKO BESE IDES U SEPTEMBRU,KAZU ZNA BITI HLADNO I KISOVITO :( .AKO NESTO SAZNAS JAVI.POZZ :rolleyes:

#15 gwen

turista

• Član
  • ženski

Napisano: 13. Aug 2007 - 12:57

- ciki -

A ja sam dobila skroz drugačije informacije, da je septembar super jer nisu prevelike vrućine? Ko zna?
Tunis AIR ima polaske u 20h, kažu da su pouzdani što se tiče polazaka (za JAT se priča da se non stop kvare avioni), vremena i BOLJA IM JE KLOPA, mada je to manje bitno ;) .
A ostalo je na proveri...
ĆAO
Gwen

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0