S obzirom da sam boravila na Ohridu ni puna dva dana, nisam bila u mogućnosti da obilazim lokalitete van grada. Stigla sam u grad popodne, jer je veče bilo rezervisano za kocert Merlina.

Biramo najbližu plažu, a to je plažica Kaneo, do koje se tada moglo doći čamcem iz luke Ohrida, ili preko brda do crkve, pa odatle spustom do plaže. Dakle, nije još bio napravljen most koji spaja Ohrid i plažu. Mi se odlučujemo za čamac, a u povratku za put preko brda koji izlazi na Sv. Sofiju.

Na plaži je neverovatna gužva, bukvalno nema mesta da se stavi peškir, pokušavamo da se brćnemo, ali je i voda ledena, pa ipak odlazimo na obližnji dok gde pronalazimo sto i tu ostajemo da popijemo piće.
Veče provodimo na koncertu, koji je kao i svaki Merlinov prethodni, fenomenalan. Ipak, najjači i nezamenjiv utisak mi je svakako ostao sa njegovog koncerta na Koševu u Sarajevu, prethodne 2008. godine.
Sutradan ustajem ranije, da iskoristim vreme do polaska za Bg, i kako sam bila smeštena u Starom gradu, blizu mi je Samuilova tvrđava, pa odlučujem da je obiđem. Usput nailazim i na antički amfiteatar.

Odatle dolazim do Plaošnika, i manastira Sv. Klimenta i Pantelejmona koji je podignutna ostacima istoimene crkve iz IX veka. Tu se nalazi i ranohrišćanska bazilika, kao i arheološke iskopine.

Nakono bilaska odlazimo na plažu Cuba Libre i uz Mojito se spremamo za polazak.

Ovu poruku je izmenio jelenap.: 02. Sep 2011 - 12:31