Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Lekada-Acheron River- Parga

29 odgovora na temu

#16 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:369
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 14:41

Precica prema Katsiki... Neko je pominjao ta precica ovde isao sam po nju i kazem da se krati oko 8km da je brza jer nema mn auta samo je malo jezivo jer nema zastitna ograda za strana a put je tesan... Posle Vassiliki ide uzbrdo i jedno selo Ag. Petros i posle 1-2km je to skretanje ali nema znak zato pazite- ne mozete promasiti jer po puti posle sela je to jedino skretanje u levo. Put se spaja ko sela Dragano gde opet ides levo i se ukljucujes na glavni put na jugu ostrva...

Putevi su odlicni ne znam zasto kazu da su uski i losi...lente su siroke (vecina) po 7m sto mislim da je solidno so obzirom za se radi za ostrvo.

Ona tura Katsiki-Egremni-Kefalonia-Itaka-Scorpios nismo isli jer nema sta da se vidi u toliko malo vremena i videli na egremni da brod ne staja 1 sat kako kazu nego 20min. a na katsiki samo pravi krug oko i ako oces moze da se bacis u more... ceo dan na brod i jurenje da vidis sve za 25e samo voznja se ne isplati verujte mi...

Ima pumpe gde god se okrenes,a na 1km od Nidri prema Vasiliki sprema se pumpa za LPG koja su mi rekli za par dana da ce proraditi tako da to je odlicna novina :)

#17 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 14:42

Acheron- izvora reke aheron su fenomenalne i nalazi se na 30km od Parga...voda je ledena 10-12 stepana ali brzo se naviknes kad gledas te lepote. Kanjon je prelep i lepo je za slikanje.Ima i rafting ko zeli i nije opasan jer je voda do kolena :) na bregu ima parking naravno besplatan kolko oces pod hladovina i par restorana i kafica. TOPLO PREPORUCUJEM!!!

#18 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 14:46

Parga- Lep gradic uzbrdo i nije tipican grcki vise potseca na gradove jadrana. prelepih taverna i malih ulica gde ima svega i svacega...cene su visoke nego na Lefkadi jedno 20-30%...

Posto za plaze morate da palite auto ne morate smestaj da trazite u sam grad jer je skupo, moze odma iznad grad 10min. peski nasli smo apartman sa bazenom,klima i wi-fi i pazarili smo za 35e i to na 2 dana.
Parking je uzas, previse auto,a mesta nema tako da to me jako nerviralo.U svakom slucaju i ovo je lepo mesto za odmor!

#19 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 14:47

Mislim da je bilo malo duzi moj opis i slika ali dobro dodje na neko ko ide na Lefkadi... mislim da je dosta ako ima koji pitanja izvolte :) Pozz...

#20 Putnica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 26. Aug 2011 - 15:19

Pogledaj porukuBojanMKD @ 26. Aug 2011 - 13:27

ima koliko toliko za setnja ovde nema nista ali o ukusi ne prica Postavljena slika Kad bi sedeo vise od 2 dana ovde ja bi poludeo nacisto od dosade Postavljena slika

Ha, ha ... ja isto ovo mislim, ali ljudi navalili Nikitas pa Nikitas ...
Postavljena slikaMoj blog: http://putnica.mojblog.rs

Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#21 Putnica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 26. Aug 2011 - 15:23

Pogledaj porukuBojanMKD @ 26. Aug 2011 - 13:43

Mali gradic Parga gde sam se licno uverio zasto ga zovu lepotica Epira Postavljena slika

Postavljena slika

E ova Parga je prava secerlema Postavljena slika
Postavljena slikaMoj blog: http://putnica.mojblog.rs

Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#22 Mylo

backpacker

• Član
  • Poruka:17

Napisano: 26. Aug 2011 - 15:33

Odlični opisi i svježe informacije sa Lefkade, poslužiće nam!!

#23 Tikitija

backpacker

• Član
  • Poruka:37
  • ženski

Napisano: 26. Aug 2011 - 16:32

Hvala BojanMKD na iscrpnom izveštaju - mi ćemo od 4. septembra biti u Nidriju, vila Margarita, pa me posebno raduje što nemaš primedbi na smeštaj i uslugu, a uz sve do sada prikupljene informacije, sad sam sigurna da nismo pogrešili što smo ovog leta izabrali Lefkadu :).

#24 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 16:41

Pogledaj porukuTikitija @ 26. Aug 2011 - 16:32

Hvala BojanMKD na iscrpnom izveštaju - mi ćemo od 4. septembra biti u Nidriju, vila Margarita, pa me posebno raduje što nemaš primedbi na smeštaj i uslugu, a uz sve do sada prikupljene informacije, sad sam sigurna da nismo pogrešili što smo ovog leta izabrali Lefkadu :).

jeste vila je super nalazi se u samom centru blize do plaze, a parking mozes naci posle vile prva ulica u desno ima slobodni parking vidi se iz terase nekih studija, ako ne malo dole po istoj ulici jos 2-3 parkinga...svaki drugi dan sobiraju djubre, na 2 puta ti ciste studio, gazde su jako ljubazni i fini bice Vam super...Cak valjda sto smo se svideli dali su nam jedna flasa domace vino i domace maslinovo ulje jer imaju 2000 maslinjaka u posedu gore prema planine :)

Preko puta vile na glavnoj ulici je prelepa pekara ima sto god zelis od slatko do soleno nisam znao sta da izaberem :) Bice ti super videces.

Ovu poruku je izmenio BojanMKD: 26. Aug 2011 - 16:43

#25 elladitsa

backpacker

• Član
  • Poruka:44
  • ženski

Napisano: 26. Aug 2011 - 18:02

Lepe su ti i slike i opisi, i lepo sto si isao i na Acheron, ali bih da dodam da izmedju Parge i Sivote ima fenomenalnih plaza.

nemam potpis

#26 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 18:29

Pogledaj porukuelladitsa @ 26. Aug 2011 - 18:02

Lepe su ti i slike i opisi, i lepo sto si isao i na Acheron, ali bih da dodam da izmedju Parge i Sivote ima fenomenalnih plaza.

Hvala ti :) ima i jos slika ali previse su da ih svi postavim :) Znam za plaze izmedju Parge i Sivote ali nisam isao namerno jer sam bio samo na 2 dana u Parga ne moze sve nabrzaka da se vidi...ostavili smo i nesto za drugi put :) Pozz

#27 jedna mala

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:481
  • ženski

Napisano: 26. Aug 2011 - 18:44

lepo si docarao svoje putovanje po Lefkadi kako onima koji ce tek posetiti ovo lepo ostrvo tako i nama koji smo vec bili al ipak nismo videli bas sve i da se malo podsetimo Postavljena slika Postavljena slika

#28 mikelis

svetski putnik

• Član
  • Poruka:566
  • muški

Napisano: 27. Aug 2011 - 21:53

Pogledaj porukuBojanMKD @ 26. Aug 2011 - 13:43

Postavljena slika

Dobra fotka, obavezno je stavi u temu FOTOGRAFIJA-kao licna karta.
MFT: Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika Postavljena slika

#29 jedna mala

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:481
  • ženski

Napisano: 27. Aug 2011 - 21:57

mikelis u pravu si i meni se ova slika bas dopala Postavljena slika

#30 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 28. Aug 2011 - 00:31

Hvala, drago mi je da Vam se dopala...
Ove godine konacno kupio tripod veliki ali tezina je samo 400g i nije mi problem da ga nosim sa sobom tako i nismo imali problema da se slikamo ja i devojka zaedno posto najcesce putujemo sami :) Dobro moze da posluzi i za vakve fotke koje nema sanse da izadje dobro bez tripoda :)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0