Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Lekada-Acheron River- Parga

29 odgovora na temu

#1 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:369
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 12:59

Evo pocinjem moja tura po Jonsko moru, prelepo i sigurno bicu opet gost na Lefkadi uskoro :)

#2 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 13:01

Egnatia Odos autoput perfektan i vozi se ko na autopisti :) i kafe restoran STRATA na 200km od granice MKD-GR gde ima LPG...

Postavljena slika

Postavljena slika

#3 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 13:04

Plaza u Nidriji i pogled na Onazisovo Ostrvo Skorpios

Postavljena slika

Panorama na plaza Micros Gialos-Poros Beach prelepo...

Postavljena slika

Plaza u Vasiliki i setaliste u Vasiliki :)

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

#4 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 13:07

Gira Beach u blizini mosta koji spaja Lefkada sa kopnom :)

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Ag. Ioannis super mesto za Kite surfing, steta sto su veternjaci zapusteni :(

Postavljena slika

#5 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 13:09

Lefkas grad :)

Postavljena slika

Postavljena slika.

Postavljena slika

Postavljena slika

#6 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 13:14

Na putu ka Egremni plaza- najbolja plaza po meni na lefkadi, ova prva slika je zadnjig 200m do parking gde je kola ti se ofarba u belo za trenutak posle odma na pranje :)

Postavljena slika

Pogled na Egremni za brda...

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Ja idem u moreeeee :)))

Postavljena slika

Postavljena slika

Zalazak suynca na Egremni, prelepi osecaj :)

Postavljena slika

Postavljena slika

#7 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 13:16

Dessimi kamp prelepa mala uvala sa masljinjacima :)

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

#8 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 13:23

Najcuvenija Porto Katsiki, boja mora nerealno plavo-bela kao mleko :)

P.S. Svi su rekli da je voda hladnija ali ovde svugde na ostrvo je bila mnogu topla u super za kupanje naracito na katsiki i egremni :)

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Zalazak na Katsiki, prelepo...

Postavljena slika

Zalazak i pogled na Jonsko more sa terase jedne super Taverne u Atani selo...toplo preporucujem jer smo platili za 2 porcije giro i 2 piva Mythos 14e, a dobili gratis od kuca tanjir lubenica i po jedno domasno uzo :) A da ne pricam sto je pogled ka more bio besplatan hehehe...

Postavljena slika

#9 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 13:27

Pogled prema Nidri i Onazisovih ostrva na putu ka prelepo selo Karya :)

Postavljena slika

Postavljena slika

Iznad Katizma plaza

Postavljena slika

Postavljena slika

Selo Ag.Nikitas gde po meni se ne isplati smestaj je skup i cene su znatno skuplji, a po meni nidri je 5 puta bolje ima koliko toliko za setnja ovde nema nista ali o ukusi ne prica :) Kad bi sedeo vise od 2 dana ovde ja bi poludeo nacisto od dosade :D

Postavljena slika

#10 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 13:30

Nidri setaliste

Postavljena slika

Vodopadi u blizini Nidrija, steta sto je bilo malo vode ali to je to avgust mesec :)

Postavljena slika

Pefkulia plaza...

Postavljena slika

Tropski bar sa bazenom na Pefkoulia :)

Postavljena slika

Postavljena slika

#11 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 13:33

Prelepi manastir Faneromeni sa prekrasni vrt i odlican pogled na Lefkas i Ag. Ioannis :)
Toplo preporucujem...

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

#12 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 13:37

Ovo je sad na putu ka Parga, skrenuo sam prema selo Glyki kod izvora reke Acheron...prelepo voda je ledena 10-12 stepena i voda kristalna, isto ko izvora u Sv. Naum gde se puni Ohridsko jezero :)

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

#13 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 13:43

Mali gradic Parga gde sam se licno uverio zasto ga zovu lepotica Epira :)

Jedino sto mi se nije svidelo je da je jaka guzva a mal grad i nema mesta za parkiranja sto nije bilo slucaj na Lefkadi...a cene 20-30% skuplji nego na Lefkadi...hleb u Parga bio je 2.3e onaj mali pakovani pravi grabez :(

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Valtos plaza, Parga

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

#14 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 14:25

Aj ovako sad mali info...

Parking je super ima puno mesta nema problema nigde za parkiranja narocito na plaze, i normalno se ne naplacuje :)

Cene su super ja bi rekao normalne za na more...

frape nes 2-2.5e
capucino 2
Voda 1.5l je 1.5e mala 0.5 50centi
coca cola, schweppes itd. 2e
sladoled 1.5
gyro pita 2-2.5
gyro porcija 6e u sela prema katsiki i egremni i nidri i svi ostali 8-8.5e
suvlaki 7.5e
hleb 80 centi do 1.5e zavisi od hleba.
voda paket u market 6 flasa 1.6 u lidl 1.25

I tako dalje dovoljno je :)

Plaze- koja od koja bolja samo mi se nije svidelo na Egremni gde nema nijedno WC pa kad ides na kraju plaze kod stene mirise na wc posto ljudi nemaju gde da ide...Pa kad vec su doveli struju za kafic i lezaljke po tim stepenicama moglu su par montaznih wc-a...

Katsiki je bila prekrasna ne znam zasto svi samo kazu da je za slikanje ili pak hocu da budu razliciti od drugih pa kazu da nije nesto posebno :D

Gira Beach je prekrasna par km duga i mozes da nadjes mesto gde mozes da budus potpuno samo na plazi samo ti i more i da se suncas gol niko nema :)

Dessimi kamp nije nesto posebno ali lepa ima maslinjaka dosta pa mozes da imas prirodni hlad, taverna lokalna je vrlo jeftina i ljudi su prijatni ima i wc i tuseva :)

Pefkoulia lepa plaza interesna ima 2-3 kafica onaka tropski stil i bazes za malu decu kako i wc i tusevi...more plavo zeleno :)

Katizma- ogromna guzva ali posto je velika plaza uvek mozes da nadjes mesto lepa je i boja mora skoro kao na egremni i katsiki...ima veliki parking besplatan ako dojdes ranije pre 10.30 kao i wc i tuseva...

Nidri lepa mala cista plaza i sve ti je blizu ali nije nesto posebno narocito kad znas sta ima na zapadnoj obali :D

Nikana i Ligia male i lepo uredene plaze...voda je znatno toplija...

Ag.Ioannis- lepa ali ima puno vetra i trava zbog talasa i nije prijatno kupanje je je puno surfera i mora da pazis...prevelika i lepa za foto sesija :)

Micros Gialos-Poros Beach super plazica u mala uvala gde smo bili samo mi Makedonci i par Srba sve ostalo Italjani :) Auto parkiras na 2m od tebe pa mozes da nosis vise stvari sa sobom :) ima i par restorana i taverna...

Vassiliki bezveze plaza veliki kamenja na plazi cak sam i polomio sto za plazi :( ima mnogu vetar i pogodno za wind surfing...

Kalikefta nije mi se svidela nesto narocito, a i put je strm i bezveze prilaz...

Milos Beach je prekrasna, diva i nema mnogu ljudi zbog tezi pristup ali imate brodici iz Ag. Nikitasa za 3e u jednom smeru...

#15 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 26. Aug 2011 - 14:34

Mesta, sela i gradci...

Nidri- ja sam bio tamo i ne znam zasto svi kazu da je bez veze, meni se svidelo uvece za setanja i klopa...jeste malo dosadno nema mn nocni zivot ali je blizu Lefkas 17km pa mozes ici par puta tamo :) cene su jeftine ima puno izbora oko restorana i kafica kako i veliki broj marketa i prodavnice za suvenire koji su bili po meni najjeftiniji na celo ostrvo...

Lefkas- gradic je prelep ima dosta restorana i butici kao i par kafica za nocni zivot...cene su iste ko u Nidri.Malo je problem parkiranja u vecernim satima ali dodjete malo ranije i sve je u redu nema problema...

Ag. Nikitas...selo bezveze nije mi se dopalo,a cene duplo i nerealno visoke...par taverne i 2 kafica...ako bi sedeo vise od 2 dana bi poludeo... neki kazu da je bolje je je na zapadno obali i da je blize do katsiki i egremni...pa ako mora da palim auto i idem 30km do tamo,a 40km do iste plaze iz Nidrija ja kazem da ti je jedno isto :)

Atani i Dragano...mala sela na putu ka jugu ostrva nema nista videti samo prelepi taverni na prelepi pogled na jonsko more i nize cene nego u gradici, ima dosta meda i vino za kupovina :)

Vassiliki-jako lepo mesto nije skupo i po Nidri i Lefkas je najlepse :)

Karya- prelepo selo gde zivi veci broj stanovnistva na Lefkadi, obavezno popiti kavu u hladovini velike taverne ispod drveta u centru sela...

Nikiana,Lygia, Sivota-nema nisto narocito osim ribnih restorana, ali posto ja nisam neki ljubitelj ribe nije mi se dopalo ;)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0