Inače prvi susret sa kefalonijom je počeo loše, let je bio super, sleteli na aerodrom ali nismo mogli da se čekiramo, pokvario se sistem za kontrolu pasoša na aerodromu, nakon par neuspešnih pokušaja da se sredi jedino rešenje je bilo da se pokupe pasoši i da se odnesu za argostoli da se čekiraju tako da smo sedeli na aerodromu od 08h do nekih 11:30h. Grčka policija je uputila i izvinjenje ali je ostao gorak ukus u ustima, inače smena koja je trebalo da se vrati našim avionom odletela je za beograd tek u 17h jer se avion pokvario, oni su se tek smorili, bili su onoj sobi između čekina i gejta od 08h-17h.
Nakon podele pasoša sledi još jedan šok, nema autobusa da nas prebaci do smeštaja tačnije nema belvijevog autobusa, kontiki i robinson su pokupili svoje putnike i krenuli ka smeštajima, belvijev vodič (Dušan) je počeo da daje neka smešna obaveštenja tipa evo stiže za par minuta, nisam mogao da verujem šta čovek priča. Tenzija je počela da raste, Dušan je stalno telefonirao, pričao sa nekim lokalnim likovima i nakon par minuta pronalazi se kompromisno rešenje, putnici za kekatos se prevoze taksijem a po putnike za vilu marina i gradakiju se vraća robinsonov autobus koji je krenu ka skali. Uglavnom oko 12h ulazimo u smeštaj.
Ostavljamo ružne stvari iza sebe i pravac makris gialos, sledi šok broj tri, voda je ledena, nema šanse da se kupamo. Pored svega počinje da duva i hladan vetar, stegnemo zube i nekako izugramo 2h na plaži. Vidimo da nema ništa od kupanja, vraćamo se do sobe, presvlačenje i pravac Argostoli. Pred samu pešačku zonu sledi šok broj 4, nešto me ujeda za vrat, nisam video šta je ali sam izvadio žaoku iz vrata od par mm, brzo kupujem hladnu limenku i stavljam na mesto uboda. Posle 5-6 minuta otok prestaje da se širi, nastavljam sa hladnim oblogom i odlučujemo da se vratimo u sobu i da je najbolje da prespavamo ovaj loš dan. Kao šlag na tortu je šok broj 5,te noći se temperatura spustila na nekih 20 C, hladnoća me probudila tako da sam morao da zatvorim prozor. Sve u svemu prvi dan je prošao po mene jako loše
Ustajemo i pravac renta-car agencija, uzimamo auto na 7 dana, vadimo plan plaža, krećemo u avanturu kefalonija i nadamo se da se prvi dan neće ponoviti. Auto smo tek uzeli oko 10h i odlučujemo pravac antisamos. To je ono što nam je trebalo, zaboravismo prethodni dan i prepustimo se lepoti ove plaže.

Krećemo ka Agia Efimiji, stižemo do agia efimije i na prvi pogled nam se ne sviđa tj. ništa posebno, vraćamo se do ag. paraskevi. Parkiramo pored puta i spuštamo se u jednu od uvalica.

Sledeći dan krećemo ka ag. kiriaki. Stižemo ali sledi razočarenje, voda je puna trave i prljavštine, nije baš za kupanje.

Odlazimo do voutija, nadajući se da je prljavština lokalnog karaktera. Auto ostavaljamo na sigurnom mestu i nastavljamo ka plaži ali i tamo ista situacija