I zeznem se u proslu subotu, sednem u kola sa devojkom i krenemo... Do Gaja se brzo i lako stigne, ali od Gaja do plaze ima nekoliko kilometara, ali put je u takvom stanju kao da se vozite kroz Bejrut u najslavnijim danima rata... UZAS! Ako ne vozite Ladu Nivu a ne zelite, u najmanju ruku, sutradan kod majstora na dotezanje trapa, onda ova avantura nije za vas... Vozio sam drugom na vrh gasa a u trenutcima sam mislio da ce automobil da se raspadne od tresenja! I tako par kilometara... U jednom trenutku sam hteo da se okrenem i vratim nazad, al` reko` "aj` kad` sam dovde stig`o"... Sta cu, avanturisticki duh... :-)
Kad najzad stigosmo, imali smo sta da vidimo... Vlasnik u reklami kaze "plaza je dugacka 600-700 metara"- LAZE K`O PAS! "Sredjeni" i ogradjeni deo plaze nema ni 100 metara! Pitam se cime li je merio... Mozda je metar kupio kod kineza...
U reklami kaze "vikendom dodje 2-3000 ljudi" Opet LAZE! Bila je subota a bilo je BUKVALNO izmedju 20 i 30 ljudi... Mozda i cvikere kupuje kod kineza...
Dalje kaze da je neka ustanova proglasila taj deo jednim od 10 najlepsih mesta na Dunavu... XA! Oko plaze je klasicna sikara u kojoj caruju belouske i ostale sandzame i ima je celom duzinom Dunava... Stvarno ne znam sta je tu lepo...
Na plazi TRESHTE narodnjaci iz sve snage... Mislim da je Ceca na Uscu imala slabiji razglas... Aj` sto su narodnjaci, nekako i da se prezivi, ali sto je TOLIKO glasno da je neprijatno za boravak...
A pseto nigde ne pominje da se ulaz na plazu PLACA! Doduse simbolicnih 30 dinara po osobi, a toliko je u sekundama trajao nas boravak tamo... Dinar po sekundi mislim da je skupo...
Da ne pominjem da me je u odlasku zaustavio pokvareni pandur i napisao mi prijavu za prekoracenje brzine- ogranicenje 80 kmh (na pancevackom)- ja 143 kmh... Ne hvalim se nego samo da predocim koliko moze da me kosta odlazak na plazu Raj...
Sve u svemu, klasicna srpska prica- tresla se gora, rodio se mis...
Svim Beogradjanima savetujem- ni slucajno se ne zaputiti na doticnu plazu, jer je za nju Ada Ciganlija Azurna obala...
Slicnu pricu sam ostavio i na sajtu plaze u knjizi utisaka, ali verovatno ce administrator da obrise...
Koga zanima kako izgleda nasminkana prevara, moze da pogleda na www.plazaraj.com
Toliko...