Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Akropolis

• Ne možete pisati na ovoj temi
11 odgovora na temu

#1 AnaMarija77

backpacker

• Član
  • Poruka:39

Napisano: 07. Jul 2007 - 19:46

Da li je neko bio na Akropolisu u Atini? Kakva su vasa iskustva i preporuke?

#2 Nikola S.

• Moderator
  • Poruka:15405
  • muški

Napisano: 08. Jul 2007 - 04:27

Misliš ovde?
Ako DA, onda ne znam šta bi tu od iskustava i preporuka moglo da se kaže...

Osim da se obavezno vidi, ako si u Atini (i šire).

#3 tcaikowsky

backpacker

• Član
  • Poruka:8
  • muški

Napisano: 08. Jul 2007 - 06:58

Poseti obavezno ako odsedas u Atini. Ulaz se placa. Pazi samo na uglacane mermerne ploce koje
su ekstremno skliske jer su milioni ljudi presli preko njih (nista sto bi te odvratilo od posete, vec je meni ostalo i to u secanju). Takodje (ako imas vremena) poseti i brdo koje se zove Likavit ili Likabit a nalazi se u "srcu" Atine, na vrh se penjes uspinjacom koja je smestena u samom brdu ili ako si raspolozena za "planinarenje" mozes pesaka spiralnim puticem (asvalt) oko brda. Panorama Atine na sve strane (jeste promasio sam temu ali svakom preporucujem).

#4 AnaMarija77

backpacker

• Član

Napisano: 08. Jul 2007 - 14:21

Koliko je ulaz? Da li je moguce otici u obilazak uvece, kad nije takva vrucina?

#5 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 08. Jul 2007 - 14:25

Evo i ja se setio konkretnog nečeg.
Za uveče preporučujem šetnju OKO Akropolja, po uličicama Plake (besplatno).

Preko dana Partenon i ceo Akropolj umeju da ostave tužan utisak kako je sve propalo i uništeno (u poslednjih 30 godina više nego za svo vreme od postanka do tada, ne računajući elskploziju pod Turcima...), ALI noću pod svetlima, i gledano odozdo, impresivno izgleda.

#6 tcaikowsky

backpacker

• Član
  • Poruka:8
  • muški

Napisano: 09. Jul 2007 - 19:29

Ulaz je oko 10 evrica, nisam siguran da li je otvoreno nocu (mislim da nije).

#7 gnjavatorix

turista

• Član
  • Poruka:61
  • ženski

Napisano: 12. Jul 2007 - 19:26

Ulaz je 12 E, a ono sto malo ko shvati, jeste da kupljena karta vazi za 6 lokaliteta u okviru Plake - sam Akropolj, Kerameikos, rimsku Agoru, Kulu vetrova... i ne mogu svega da se setim. Dobro se raspitaj na mestu gde se kupuje karta - kad vec placas, onda i iskoristi sve. Ranac ces obavezno morati da ostavis na ulazu (imaju mesto gde ostavljas stvari, a dobijas broj). Opremi se vodom i nekim sesiricem, strpljenjem (da ne izgubis zivce sa gomilom turista koji trckaraju za zastavicom u boji svojih nalepnica na kosuljama :huh: ) i nemoj previse da zuris - na Akropolju se nalazi i mali muzej koji obavezno moras da posetis. I cuvaj se klizavih stepenica kao sto neko rece... :rolleyes: I da, ne radi nocu. Uvece uzivaj u obilasku prodavnicica na Plaki...

Ako te interesuju slike, javi. (Ja sam prosle godine bila sa deckom u Grckoj 16 dana - bili smo sa prijateljima koji zive u Atini - i napravili smo preko 1600 fotki. Verujem da na njima postoji sve sto te interesuje.)

Ovu poruku je izmenio bilosta: 12. Jul 2007 - 19:29

gnjavatorix evolved from bilosta!

MFT: Greece 2008 (part 1)
MFT: Greece 2008 (part 2)

MFT: Messinia and 2 more...

#8 AnaMarija77

backpacker

• Član

Napisano: 13. Jul 2007 - 09:35

Hvala puno! Ako se jos neko necega seti neka mi napise.

#9 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 13. Jul 2007 - 11:01

Pogledaj porukubilosta @ 12. 07. 2007 - 19:30

Ako te interesuju slike, javi. (Ja sam prosle godine bila sa deckom u Grckoj 16 dana - bili smo sa prijateljima koji zive u Atini - i napravili smo preko 1600 fotki. Verujem da na njima postoji sve sto te interesuje.)

Mene interesuju! :) Ja nemam nešto puno slika iz Atine, bio sam tamo pre digitalnih aparata.
Možeš da ih stvaviš u deo "Moja Foto Tura", razdeli u više celina pošto imaš ograničenje na 25.

Da se ne mučiš previše oko biranja koju od 1,600 slika da staviš. :)

#10 gnjavatorix

turista

• Član
  • Poruka:61
  • ženski

Napisano: 15. Jul 2007 - 21:03

Pogledaj porukuNikola S. @ 13. 07. 2007 - 11:05

Mene interesuju! :) Ja nemam nešto puno slika iz Atine, bio sam tamo pre digitalnih aparata.
Možeš da ih stvaviš u deo "Moja Foto Tura", razdeli u više celina pošto imaš ograničenje na 25.

Da se ne mučiš previše oko biranja koju od 1,600 slika da staviš. :)

Foto tura kroz Atinu poslata. U pripremi su Peloponez i Olimpija. :D
gnjavatorix evolved from bilosta!

MFT: Greece 2008 (part 1)
MFT: Greece 2008 (part 2)

MFT: Messinia and 2 more...

#11 Nikola S.

• Moderator
  • muški

Napisano: 16. Jul 2007 - 02:16

:jump: :D

Super!

#12 Goranns

backpacker

• Član
  • Poruka:15

Napisano: 10. Aug 2011 - 21:51

Pogledaj porukuAnaMarija77 @ 08. Jul 2007 - 14:21

Koliko je ulaz? Da li je moguce otici u obilazak uvece, kad nije takva vrucina?

Bio sam u aprilu 2011 godine. Ulaze je 24 evra ne moze se nocu na sam Akropolj ali moze do samih kapija ispod.

Nedeljom se ne placa ulaz NEDELJOM BESPLATNO kada je otvoren do 14h.

Sam kvart ulica ispod Akropolisa je predivna pesacka zona sa reprezentativnim vilama. Jedna lepa kaldrmisana siroka ulica sa jedne strane park iza koga see uzdize Akropolis a sa druge strane vile i rezidencije.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0