Da i ja dodam svoje utiske od prosle godine, za sve zainteresovane/znatizeljne:
Pogledajte, ako niste, sajt za DB i WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET - nema niceg vise od toga! I to se ne salim, stvarno su prikazali bukvalno sve sto ima: kad kazu trg sa fontanom, to je ta fontana i nema nista drugo. Kad kazu igraliste za decu: to su te dve ljuljaske i tobogan, ili sta vec, i nema nista drugo. I sve to se nalazi na jednom jedinom vecem "trgu" koji predstavlja centar mesta. K'o sto neko rece: 2 pekare, 1 mesara, 1 zlatara, 3 prodavnice, 1 poslasticarnica (svaka cast za Sonju!), 3-4 giros "shopa", 3-4 tavernice, 1 agencija (svaka cast za Rajka!), a okolo je nekih 40-ak "kvartova" od po 12-ak zgrada od 2/3 sprata. Mesto je VRLO malo, ali je plaza dugacka, peskovita, voda je cista (oko 10. avgusta su se prosle godine pojavile meduze velike kao tanjir. Tada dolaze da "rode" prozirne male "bebice" za koje kazu da su gore od "mamica" - neprovereno, nisam probala

. U svakom slucaju, jedan dan je voda bila prepuna tih meduza, a sutradan je sve bilo cisto jer su ih pokupili mrezama, mada se treba cuvati u malo dubljoj vodi - ko ide da roni na dah moze da ih vidi).
E sad, sto se tice "zabave": preko dana na plazi NIJE BILO skutera, pedalina ili slicnih zezalica, bar ne koliko se ja secam, a neka me neko ispravi ako gresim i ako ih ima u nekom drugom delu plaze. Uvece je jedina zabava za koju ja znam, uglavnom na tom trgu, a moze da se izadje na veceru, posle cega preporucujem kolace kod Sonje. Ima 50 vrsta kolaca i svi su odlicni, posebno mini rol baklave sa pistacima, to je moja preporuka, pa ko voli...

Ima i neki "vasar" ili kako bih to vec nazvala, najvise mi lici na neku vrstu nase ulicne prodaje, gde nema nista da se kupi interesantno sto vec nema kod nas. To je uglavnom kineska i turska roba, no name, cak dosta losija od one koju vidjam po Bulevaru. Ali, ko zna, mozda iskopate nesto interesantno, nikad se ne zna, a imate vremena 15 dana da 'okusavate srecu'. Oko ponoci sve utihne i tako sve do jutra kada oko 7 prolazi kamionet sa svezom ribom i razglasom koji moze da vas probudi.
Znaci, ko nema jos dvoje za preferans i spil karata, neka bar ponese karte da otvara pasijans.
To vazi za one koji nemaju decu, koja su svakako dovoljna zanimacija za svih 15 dana odmora
Jos jedna moja preporuka: ako idete u DB da se lepo odmorite nocu, kao sto je to moj slucaj, onda je svakako najbolje da idete kolima kako biste mogli da "skoknete" do Nea Mudanje ili do Soluna u soping, ili do Waterland-a. Pretpostavljam da je zezancija ako se oslonite na javni prevoz, ne znam...
Ako idete s decom, Waterland je relativno blizu, nekih 35 km odatle i treba vam isto toliko minuta da odete donde. Sezonske karte, porodicne, se isplate, pogotovo ako idete u avgustu i necete da rizikujete sa meduzama, onda lepo ujutro u WL, a popodne mozete na lokalnu DB plazu.
Oko 1 km od DB ka Nea Mudanji, postoji hotelski kompleks, prilicno luksuzan, sa sopstvenom plazom. Nisam tamo isla, ali ako trazite neki "hotelski" sadrzaj, onda je to pretpostavljam pravo mesto za to.
Eto, to je sve sto mi pada na pamet u ovom trenutku. Uskoro idem opet tamo, pa ako bude bilo nekih noviteta, npr. neka nova radnjica ili sl, mada cisto sumnjam, svakako cu napisati.
Pozdrav svima i dobar odmor gde god da idete!