Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Nemačka viza!

• Ne možete pisati na ovoj temi
151 odgovora na temu

#31 Darth Vader

backpacker

• Član
  • Poruka:11
  • muški

Napisano: 21. Sep 2007 - 18:47

Pogledaj porukutanja-s @ 20. 09. 2007 - 17:05

Mimika zvala sam Nemacki konzulat u Beogradu i tamo trazila nekoga ko je nadlezan za to izdavanje viza. Mada mi je tata rekao da mu je taj muskarac koji mu je vratio pasos rekao da ce ga najverovatnije zvati u Petak.
Bas me interesuje kakva je to provera ?
Najcesce se vrsi provera tzv "domacih papira" i najcesce traje oko 5 radnih dana,nekad umeju da oduze ako imaju suvise posla Uglavnom obavestavaju telefonom Kad te pozovu i kazu ti da je sve ok moras da u toku prepodneva (do 11h!!!!) opet predas pasos na salteru za informacije ambasade Istog dana popodne dobijas viziran pasos

#32 Mimika

backpacker

• Član
  • Poruka:20
  • ženski

Napisano: 21. Sep 2007 - 18:53

Darth Vader, puno ti hvala na odgovoru!

Znaci oni kada pozovu ja isti dan moram da dodjem u ambasadu?

#33 Darth Vader

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 21. Sep 2007 - 19:17

Ne ali potrudi se da to bude sto pre Ako ti ne budu rekli preko telefona da dodjes licno mozes i da posaljes nekog da preda pasos umesto tebe

#34 tanja-s

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 02. Oct 2007 - 12:01

Pogledaj porukuDarth Vader @ 21. 09. 2007 - 18:51

Najcesce se vrsi provera tzv "domacih papira" i najcesce traje oko 5 radnih dana,nekad umeju da oduze ako imaju suvise posla Uglavnom obavestavaju telefonom Kad te pozovu i kazu ti da je sve ok moras da u toku prepodneva (do 11h!!!!) opet predas pasos na salteru za informacije ambasade Istog dana popodne dobijas viziran pasos

Mimika je dobila vizu jos pre nedelju dana i bas mi je drago. Ali moj tata jos uvek nije a predao je istog dana 12.09
Cini mi se da je to jedan veliki bezobrazluk pa kakvo su to proveravanja coveka koji radi 30 godina u jednoj firmi i traje toliko dugo. A da ne pominjem jos njihovu drskost i neljubaznost kada sam ih prosle nedelje nazvala da vidim dokle su stigli sa proverom. Ona sekretarica je bila glavni serif i jako jako drsko je odgovarala kako ce oni njega obavestiti i kako ne moze da pogleda nego ce biti obavesten. Na ivici sam strpljenja i zalit cu se ja na taj njihov rad. Nek kazu ne damo vizu i tacka, al kakvo je ovo zavlacenje a traze ti da dostavis papir od kad do kad si na odmoru. Sta je sa onima kojima je vec prosao odmor u tom njihovom proveravanju ???
Uzas.

#35 putnikonline

backpacker

• Član
  • Poruka:16

Napisano: 03. Oct 2007 - 16:34

da li srednjoskolcima izdaju vize bez problema ili ??

Pozdrav

#36 Darth Vader

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 03. Oct 2007 - 16:40

Pogledaj porukuputnikonline @ 3. 10. 2007 - 16:38

da li srednjoskolcima izdaju vize bez problema ili ??

Pozdrav
Za vreme raspusta da Ako budes trazio za vreme trajanja skolske godine obavezno ponesi potvrdu iz skole da si oslobodjen nastave-trazice ti 100%

#37 putnikonline

backpacker

• Član
  • Poruka:16

Napisano: 03. Oct 2007 - 16:52

ja bih hteo da idem za vreme zimskog raspusta.
Kada trebam da predam dokumenta? Otprilike?
i imam 19 godina. da li ce to uticati?
Pozdrav

#38 Mladen83

backpacker

• Član

Napisano: 10. Oct 2007 - 19:10

Ljudi POMAGAJTE ako boga znate!!!Hocu da idem pocetkom decembra u Svabiju,a nemam pojma sta treba da radim!!!Jedino znam da mi treba garantno pismo,koje mi nije frka da ga nabavim i sve ostalo sto traze od papira posto sve pise na sajtu!!!E sad,koliko ranije pre polaska treba da se predaju papiri i takodje ja sam student,a ujedno sam i zaposlen,pa sta je bolje tj zasta da prilozim papire za studenta je mnogo lakse pa zato pitam!!!Inace hocu turisticku vizu na od prilike 2 nedelje!!!HITNO MOLIM ZA ODGOVOR!!!HVALA UNAPRED!!!

#39 zokiNBGD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:323
  • muški

Napisano: 13. Oct 2007 - 01:11

Pogledaj porukuMladen83 @ 10. 10. 2007 - 19:14

Ljudi POMAGAJTE ako boga znate!!!Hocu da idem pocetkom decembra u Svabiju,a nemam pojma sta treba da radim!!!Jedino znam da mi treba garantno pismo,koje mi nije frka da ga nabavim i sve ostalo sto traze od papira posto sve pise na sajtu!!!E sad,koliko ranije pre polaska treba da se predaju papiri i takodje ja sam student,a ujedno sam i zaposlen,pa sta je bolje tj zasta da prilozim papire za studenta je mnogo lakse pa zato pitam!!!Inace hocu turisticku vizu na od prilike 2 nedelje!!!HITNO MOLIM ZA ODGOVOR!!!HVALA UNAPRED!!!

Najpre treba da dobiješ garantno pismo od tvog domaćina, koje mora biti originalno, dakle ne fotokopija, faksimil ili scan. To je najvažniji dokument. Ako si redovan student onda je, valjda, jednostavnije da izvadiš tu potvrdu od fakulteta nego da prikupljaš dokumenta koja traže zaposlenima. A mala je verovatnoća da si redovan student, zaposlen za stalno :)

Kada si prikupio sve što se traži i pedantno popunio dva identična zahteva budi ujutru, radnim danom, ispred konzulata, oko 07h. Osoblje izađe ispred konzulata i pravi spisak tako što svako pokaže svoj pasoš i garantno pismo na uvid. To pravljenje spiska može da potraje 1/2 sata, uglavnom, ako dođeš do 09h najverovatnije ćeš biti primljen istog dana. Kad te stavi na spisak pitaj ga kada otprilike da dođeš. Ako si npr. 40-ti po redu, verovatno će te prozvati oko 10h. Mislim da nije strašno i ako dođeš kasnije, ako su te već prozivali, prozvaće te ponovo. Kada uđeš unutra i stigneš na red predaćeš sva potrebna dokumenta službeniku, možda te pita nešto, kod koga ideš, koliko ostaješ, ko plaća troškove i sl. Kada pregleda sve dokumente tražiće ti 35€ i daće ti potvrdu na kojoj piše kada treba da dođeš po pasoš - a to će biti za 5-6 dana.

Koliko sam video, svima napišu da dođu u 13:30h, nakon tih 5-6 dana. Onda opet čekaš u redu i napolju, na šalterima za informacije, dobićeš viziran pasoš. E sad, može da se desi i da ti kažu da doneseš još neki dokument, ako si im iz nekog razloga "sumnjiv". Koliko sam ja video, čekajući da uzmem svoj pasoš, najmanje 10% ne dobije odmah viziran pasoš već mora nešto dodatno da dostavlja ili da sačeka "proveru" o kojoj je bilo reči u predhodnim postovima.

Ukoliko imaš validno garantno pismo, pravilno napisano, index, potvrdu fakulteta da si redovan student, da si platio zdravstveno osiguranje za period kada ćeš biti tamo, ne vidim razlog da te odbiju. Procedura, dakle, traje 5-6 dana ali, za svaki slučaj, ako želiš da ideš početkom decembra, neće smetati da ovih dana podneseš zahtev.

#40 Darth Vader

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 13. Oct 2007 - 10:46

Ako i radis i studiras podnesi dokumenta koja dokazuju i jedno i drugo Iskopiraj index(strana sa licnim podacima,overa zadnjeg semestra i strane sa svim polozenim ispitima) Obracaju paznju na to da li aktivno studiras-tj kada si dao zadnji ispit Posto i radis u isto vreme donesi i dokumenta koja to dokazuju Ako nisi prijavljen za stalno podnesi potvrdu o zaposlenju i ugovor o delu Ako radis krace od 6 meseci nemoj ni da prilazes ta dokumenta,po zakonu u Srbiji imas pravo na godisnji odmor tek posle 6 meseci Zahtev mozes da podneses mesec dana pre putovanja

#41 Mladen83

backpacker

• Član

Napisano: 13. Oct 2007 - 13:35

Imam jos jedno pitanje,posto idem s devojkom,a garantno pismo je od njenog brata,da li mora da posalje dva garantna pisma ili mozemo oboje da predamo jedno tj da se iskopira pa da predamo kopije ili ti vec kako...!!!Unapred hvala!!!

#42 Darth Vader

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 13. Oct 2007 - 17:31

Mozete oboje da budete navedeni u istom garantnom pismu To je bolja i jeftinija varijanta Napravite samo dve fotokopije

#43 Mladen83

backpacker

• Član

Napisano: 13. Oct 2007 - 20:08

I ne mogu ja da mi ne padne jos neko pitanie na pamet :lol: !!!Sto se tice ovog osiguranja,gde se to vadi i na koje vreme se vadi i koliko je od prilike para?Unapred hvala!!!

#44 Darth Vader

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 14. Oct 2007 - 11:26

Osiguranje mozes da uplatis u agencijama koje se nalaze u blizini konzulata Moj savet ti je da ako si iz Beograda dodjes koji dan ranije i to poslepodne izmedju 12 i 15 casova i obidjes sve jer prodaju polise razlicitih osiguranja i vidis koje je najpovoljnije Mozes to da ostavis za dan predaje ali je meni mucno ono vucaranje za rukav od ovih iz agencija

#45 Lofi

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 26. Oct 2007 - 06:48

cuo sam da u zadnje vreme Nemacka povecala kriterijume i da veoma tesko izdaje vize.
mozda sam pogresno informisana? jel to tako?
Pozdrav

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0