Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Nemačka viza!

151 odgovora na temu

#16 djolehaubica

backpacker

• Član
  • Poruka:37

Napisano: 15. Aug 2007 - 09:58

Pogledaj porukuMimika @ 14. 08. 2007 - 15:26

Alex,znaci ni ti nisi prevodila dokumenta?

Djolehaubica,kada si ti predavao za vizu?

Moracu onda da zovem ambasadu da proverim......

Ja vadim vize njihove na 6 meseci svakih 6 meseci vec 2 godine!

Uvek iste papire mi traze i uvek iste predajem!

Ova poslednja viza mi istice pola sep, znaci -6 meseci!

napominjem, ja vadim poslovne vize, i bebi sam izvadio poslovnu vizu ,sve isto sam morao da predajem! (Nije moralo orginal pozivno pismo ali fax varijanta im je odgovovaral sto sam i dostavio!).

Vi kako ocete, ali meni svaki put papire na srpskom vrate a uzmu na engleskom (potvrda o zaposlenju, plati, potvrda o poslovnom putu ...)
B)

#17 alex

turista

• Član
  • Poruka:51
  • ženski

Napisano: 15. Aug 2007 - 12:31

Pogledaj porukuMimika @ 14. 08. 2007 - 15:26

Alex,znaci ni ti nisi prevodila dokumenta?

100%, setila bih se toga. Onako kako su mi dali u firmi, ja odnela i niko se nije bunio. Jedino je pozivno pismo bilo na eng zato što je to slala strana kompanija.

#18 Toti

turista

• Član
  • Poruka:58

Napisano: 17. Aug 2007 - 09:21

Ja sam juce predao dokumenta za nemacku vizu i nijedan papir nije bio preveden (osim naravno garantnog pisma koje je na nemackom) i nije bilo nikakvih problema oko toga. Nemacku vizu sam vadio vise puta prethodnih godina i nijednom nisam prevodio dokumenta, niti mi je to bilo ko trazio. Znaci milion% dokumenta ne moraju da budu prevedena, uostalom da treba da se prevodi oni bi to napisali.

Za dete svaki put predajem 2 obrasca, 3 fotografije, kopiju garantnog pisma, izvod iz maticne knjige rodjenih i kopiju polise osiguranja.

Inace ove godine se opet potvrdila moja oprobana praksa dolaska pred ambasadu neposredno pre 7 - dosao sam u 6.50, devojka pocela da pravi spisak tacno u 7.00, rekla mi da dodjem oko 11, ja ponovo dosao u 11.10 i vec u pola 12 usao u ambasadu, tako da sam cekao sve ukupno oko pola sata. A likovi koji su bili na pocetku reda pricaju kako cekaju od 4-5 ujutru!

Pozdrav svima

#19 gistro

backpacker

• Član
  • Poruka:32

Napisano: 24. Aug 2007 - 02:10

Potvdjujem da nisu potrebna prevedena dokumenta, iz licnog iskustva.

Par saveta, koji su u mom slucaju palili, generalno za sengen:

- Pored dokumenata koje traze kao nepohodne, prilozite i sve sto vam padne na pamet, a ima veze sa onim sto traze (fotokopije vozacke, zelenog kartona, medjunarodne, ovlascenja, zdravstvene, kreditnih kartica,..).

- Ako vam je frka za dokaz o rezervaciji hotela, ambasade prihvataju print rezervacije sa www.booking.com . Za rezervaciju hotela na booking.com-u vam je potrebna samo kreditna kartica, a rezervaciju mozete regularno otkazati, nakon sto predate dokumenta i dobijete vizu, bez ikakvog charge-ovanja

- Mnogo je lakse dobiti poslovnu vizu, narocito ako nije prvi put. Ako ste u mogucnosti, pokusajte da dobijete pozivno pismo od neke njihove firme. Neka pozivno pismo posalju vama i ambasadi.(znam da nije obavezno ali...) Napravite pismo/molbu i od strane firme u kojoj vi radite. Ako vam treba viza za suprugu/supruga neka u pozivu i molbi navedu da putujete sa suprugom/suprugom, pa ljubazno mole ambasadu da i njoj/njemu izdaju vizu.
100$ secret tip: neka u poslovnom pismu i molbi navedu (doslovce): "obzirom da je usled poslovnih obaveza planirano vise ovakvih poslovnih poseta u narednih X meseci, molimo vas da omogucite izdavanje vize za vise ulazaka u roku od narednih X meseci. Naravno trazite u formularu multi vizu na tih X meseci. Kod mene je uvek upalilo ! ;)

#20 Mimika

backpacker

• Član
  • Poruka:20
  • ženski

Napisano: 24. Aug 2007 - 23:52

Toti,kazi mi za decu izvod iz knjige rodjenih,moze nas ili mora internacionalni?

#21 zokiNBGD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:323
  • muški

Napisano: 06. Sep 2007 - 22:09

Pogledaj porukugistro @ 24. 08. 2007 - 02:14

... neka u poslovnom pismu i molbi navedu (doslovce): "obzirom da je usled poslovnih obaveza planirano vise ovakvih poslovnih poseta u narednih X meseci, molimo vas da omogucite izdavanje vize za vise ulazaka u roku od narednih X meseci. Naravno trazite u formularu multi vizu na tih X meseci...

Tnx za korisne savete. Ja se upravo spremam da (ponovo) apliciram za poslovnu vizu pa si mi "otvorio oči" sa ovim savetima, jer u narednih 6 meseci treba tri puta da odem u Germaniju, svaki put na 3-7 dana. Do sada sam za svako putovanje vadio po jednu vizu, a izgleda da bih sada mogao da tražim jednu vizu za sva tri :)

Pri tom bih na jedno putovanje poveo i suprugu, koja nije zaposlena, ali je unazad nekoliko godina uredno dobijala grčke individualne vize za svako letovanje. Oboje imamo zdravstveno/putno osiguranje koje nam važi do 04/2008. Poslovni partner bi, svakako, poslao tako formulisano pozivno pismo, kakav si primer dao. Naročito, pošto je njegovo ljudstvo dolazilo ovde sa supružnicima :)

1. Zbunjuje me šta da upišem u u rubriku "Moli se boravak od___ dana". Da li tu treba upisati npr. 20 dana, pa dodati "u periodu od 6 meseci"?

2. Da li moram da povedem i suprugu ili je dovoljno da, kao u Grčkom konzulatu, samo predam njene papire?

Vielen Dank ist für Antwort fortgeschritten :)

Ovu poruku je izmenio zokiNBGD: 06. Sep 2007 - 22:17

#22 putnikonline

backpacker

• Član
  • Poruka:16

Napisano: 10. Sep 2007 - 14:46

Pozdrav svima,

Evo resih i ja da posetim tu Nemacku :D, pa me interesuju nekoliko stvari.
Ja sam ucenik srednje skole na Kosovu.Imam 19 godina.
U Nemacku zelim da otputujem decembra za vreme zimskog raspusta.
Da li godine mogu predstavljati problem pri izdravanju vize?
Koje je vreme najpogodnije odnosno koliko je vremena potrebno da se viza izda?
Da li da pri predaju zahteva za vizu ponesem i zadnje svedocanstvo za upisanim ocenama?

Unapred hvala na odgovorima.

Pozdrav

#23 gistro

backpacker

• Član
  • Poruka:32

Napisano: 17. Sep 2007 - 10:46

Pogledaj porukuzokiNBGD @ 6. 09. 2007 - 22:13

Tnx za korisne savete. Ja se upravo spremam da (ponovo) apliciram za poslovnu vizu pa si mi "otvorio oči" sa ovim savetima, jer u narednih 6 meseci treba tri puta da odem u Germaniju, svaki put na 3-7 dana. Do sada sam za svako putovanje vadio po jednu vizu, a izgleda da bih sada mogao da tražim jednu vizu za sva tri :)

Pri tom bih na jedno putovanje poveo i suprugu, koja nije zaposlena, ali je unazad nekoliko godina uredno dobijala grčke individualne vize za svako letovanje. Oboje imamo zdravstveno/putno osiguranje koje nam važi do 04/2008. Poslovni partner bi, svakako, poslao tako formulisano pozivno pismo, kakav si primer dao. Naročito, pošto je njegovo ljudstvo dolazilo ovde sa supružnicima :)

1. Zbunjuje me šta da upišem u u rubriku "Moli se boravak od___ dana". Da li tu treba upisati npr. 20 dana, pa dodati "u periodu od 6 meseci"?

2. Da li moram da povedem i suprugu ili je dovoljno da, kao u Grčkom konzulatu, samo predam njene papire?

Vielen Dank ist für Antwort fortgeschritten :)

1. Znam na sta mislis, ali ne mogu ovako "iz glave" da dam dobar odgovor. Mozda je najbolje da pozoves ambasadu, ili da to polje popunis pred njima, nakon konsultacije.
2. Moja iskustva su bila razlicita ovisno od ambasade. Konkretno, u Italijansku sam isao sam, dok smo kod Austrijanaca isli oboje, i to nakon sto sam pitao. Ne znam sta je zvanicno pravilo.

#24 zokiNBGD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:323
  • muški

Napisano: 18. Sep 2007 - 13:09

Pozvao sam ih i pitao, i dobio sledeći odgovor:

1. U rubriku "Moli :angry: se boravak od ____ dana" treba upisati ukupan broj dana koliko planiram da boravim u periodu od traženih 6 meseci - na primer 30 dana, ili 20 dana ili 45 dana... A u rubrike "datum dolaska" i "datum odlaska" treba upisati prvi i poslednji dan traženog perioda.

2. Mora da dođe i supružnik lično, ne može kao u Grčkom konzulatu gde je dovoljan samo jedan član porodice.

P.S. ovaj "angry" je upućen prevodiocu, a stoji tamo jer mi je neprijatno što moram da MOLIM... mogao je da prevede i "traži se...", bilo bi manje ponižavajuće

#25 Mimika

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 19. Sep 2007 - 14:41

Danas sam trebala da podignem vizu,vratili su mi pasos i rekli da je zahtev na proveri i da ce me pozvati ove ili sledece nedelje da donesem pasose.Dosta nas su vratili sa tim obrazlozenjem.....
Da li neko zna sta to znaci,nikada mi se to nije desilo(u pitanju je turisticka viza,za mene i dvoje dece)?
I da li znate sta se u tom slucaju desava posto sam trazila vizu od 19.09.do 18.10. da li oni sami pomere datum?

#26 tanja-s

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 19. Sep 2007 - 21:48

I moj tata je bio danas medju vracenima sa obrazlozenjem da je zahtev na proveri. Strasno sam bila iznervirana njihovim ponasanjem s obzirom da je trazio vizu od 20.09-04.10 tako da nema bas vremena za tu njihovu proveru. Sve u svemu nazvala sam direktno konzulat i trazila da pricam sa ovlascenim licem za izdavanje viza i na pitanje o kakvoj je proveri rec receno je da verovatno ambasada proverava ovde nesto u Nemackoj ili dole nesto u Srbiji al da trenutno ne zna o kakvoj je proveri rec. Pa onda mi je i objasnila da ako on dobije vizu moze da je dobije od datuma koji njemu odgovara za kretanje na put ( znaci da se promeni datum napisan u zahtevu) i da ode prekoputa u agenciju isto da promeni novi datum na osiguranju koje je platio. To je sve sto ja znam.
Licno i mene interesuje da li neko zna kakva je to provera i sta je to ????

#27 Mimika

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 20. Sep 2007 - 12:32

Da li je jos neko imao ovakvo iskustvo?
Izludecu sada od nerviranja :( ,ostaje mi samo da dezuram pored telefona

Tanja-s,da li si zvala nasu ambasadu u Bg ili u Nemacku?

#28 putnikonline

backpacker

• Član
  • Poruka:16

Napisano: 20. Sep 2007 - 16:12

ovako...
da li broj godina utice na izdavanje turisticke vize?
ja imam 19 godina i ucenik sam srednje skole.
cuo sam da su ponekad godine problem i da je tesko dobiti vizu ako si vec punoletan.

Pozzdrav

#29 tanja-s

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 20. Sep 2007 - 17:01

Mimika zvala sam Nemacki konzulat u Beogradu i tamo trazila nekoga ko je nadlezan za to izdavanje viza. Mada mi je tata rekao da mu je taj muskarac koji mu je vratio pasos rekao da ce ga najverovatnije zvati u Petak.
Bas me interesuje kakva je to provera ?

#30 Mimika

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 20. Sep 2007 - 17:35

Tanja-s ,mislis sada u petak?Zamolila bih te da mi ovde javis kada tvog tatu pozovu da znam da li se nesto desava.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0