Nemačka viza!
Napisano: 03. Jul 2007 - 19:51
PUTOPIS: Kušadasi u slici i reči MFT: Paralia, Solun Waterland, Ostrvo Krf, Paxos-Antipaxos, Grad Krf, Zavejani Zlatibor, Ritter Sport Museum, Terra

Napisano: 04. Jul 2007 - 09:01
Moje informacije nisu bas najsvezije jer sam nemacku vizu vadio prosle godine, ali ne verujem da se nesto bitnije promenilo. Dakle, osim onoga sto na sajtu pise da je potrebno nista drugo nisu ni trazili. Cim udjes u zgradu, dokumenta ti prvo pogledaju neki momak i devojka i oni to sve lepo sloze, a zatim ides na jedan od saltera gde to predajes nekom od nemackih sluzbenika ambasade. Oni ce ti sigurno postaviti neka pitanja u vezi puta tipa kod koga ides, koliko ostajes, adresa... i onda ti kazu termin kad da dodjes po pasos. Ocekivano za nemce, vrlo su poslovni i stvarno ne znam da je neko imao neprijatnosti sa tim sluzbenicima.
Sto se cekanja u redu tice mislim da nema potrebe dolaziti preterano rano. Oni tacno u 7.00 (ne u 7.30 ako nisu nesto menjali) prave spisak i onda ti kazu da dodjes za sat, dva, tri... u zavisnosti od toga koji si bio u redu. Bitno je samo da stanes u neku vrstu "kaveza" koji postoji ispred ambasade jer ko god je tu u 7.00 stavice ga na spisak. Vrlo su tacni, prozivka pocinje tacno u minut, pa ti savetujem da se dobro raspitas koje je to vreme (7.00 ili 7.30) jer ako nisi u redu kad pocnu da prozivaju nece te ni staviti na spisak. Meni je suludo da neko dodje u pola noci i ceka bezveze do 7.00, mnogo je bolja varijanta da dodjes npr. oko 6.30 sacekas nekih pola sata, kad te stave na spisak odes lepo kuci i ponovo dodjes u zakazano vreme i tako sve ukupno u redu izgubis mozda maksimalno sat vremena. Jedino sto postoji rizik da kad dodjes kasnije bude puno ljudi pa ne mozes da stanes u taj "kavez", ali nisam cuo da se to skorije dogodilo. Ja sam inace stao u red oko 6.40 i veruj mi da mi je vadjenje nemacke vize jedno od laksih i elegantnijih vadjenja sengena uopste.
Pozdrav i sa srecom!
Napisano: 04. Jul 2007 - 12:00
PUTOPIS: Kušadasi u slici i reči MFT: Paralia, Solun Waterland, Ostrvo Krf, Paxos-Antipaxos, Grad Krf, Zavejani Zlatibor, Ritter Sport Museum, Terra

Napisano: 27. Jul 2007 - 12:07
Plasim se da ne bude problem jer se vodim da radim tek 2 meseca,mada u pasosu imam vec 2 francuske vize,i putujem sa decom
Gledaju li oni koliko si dugo zaposlen i gde,jeli im to bitno?
Ima li neko neke informacije svezije?
Napisano: 11. Aug 2007 - 14:09
Inače u pasošu nisam imao ni jedan šengen(jedino dva ulaska u Grčku sa grupnom vizom)!
Posle mene je kuma vadila istu vizu i ista priča! Mislio sam da je sve mnogo strožije...
Jedini problem su ti redovi! Tu izgubiš mnogo vremena! Pozdrav

Napisano: 12. Aug 2007 - 01:16
Kazi mi na koliko si dobio vizu?
Napisano: 12. Aug 2007 - 13:21

Napisano: 13. Aug 2007 - 15:57
Sto se tice reda, tacno je za red, ali i tacno je ovo sto je napisao ''Toti , dodjes oko 7h i nema problema. JA vadim poslovne vize i dolazim u 8.30 , posto do 09h primaju na listu a moze i kasnije (tj ako zakasnis posle 09h) ali moras sa konzulom (jednim simpaticnim bicmastim svobom - pravi Fric i objasnis mu situaciju-razlog i nije problem!) Ne preporucujem to, nego sam daje informacije!
Srecno cekanje.... (ALI SE ISPLATI )
Napisano: 13. Aug 2007 - 18:42
Djolehaubica,nisam te najbolje razumela,da li treba dokumenta da prevedem?
Imam jos jedno pitanje ako neko zna...posto putujem sa decom(imaju svoje pasose),da li mi trebaju 3 garancije ili jedna,i sta treba za decu od dokumenata osim pasosa?
Napisano: 14. Aug 2007 - 09:36
Djolehaubica,nisam te najbolje razumela,da li treba dokumenta da prevedem?
Imam jos jedno pitanje ako neko zna...posto putujem sa decom(imaju svoje pasose),da li mi trebaju 3 garancije ili jedna,i sta treba za decu od dokumenata osim pasosa?
Da sva dokumeta moraju da budu na NEM ili ENG, sta ti je LAKSE. Recimo potvrda o zaposlenju, o primanjima itd... Sve mora na ''stranjski''
Za decu , pogotovu sto imaju svoje pasose SVE MORA kao i za tebe! ALi sve! Cak i formular ispunjavas! (Ja sam za bebu od 5 meseci ispunjavao formular iako je na zeninom pasosu - LUDILO?!@!
Napisano: 14. Aug 2007 - 11:22
Da li je moguce onda da su se u medjuvremenu promenila pravila?
Napisano: 14. Aug 2007 - 15:06
Da li je moguce onda da su se u medjuvremenu promenila pravila?
Ja sam u martu vadila vizu i 100% sam sigurna da ni jedan dokument nisam prevodila. Za garantno pismo ne znam, ja sam išla poslovno i svako od nas iz grupe, imao pozivno pismo koje je glasilo na njega lično. Ne znam kako je za porodice.
Napisano: 14. Aug 2007 - 15:22
Djolehaubica,kada si ti predavao za vizu?
Moracu onda da zovem ambasadu da proverim......
Napisano: 14. Aug 2007 - 22:28
Koliko sam ja shvatio treba ti jedno garatno pismo i po jedna kopija za svako dete! Možda proveri ovo,ali za prevod ne brini! Srećno

Napisano: 15. Aug 2007 - 00:22
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0