Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

UVAC-info

4 odgovora na temu

#1 Sirkepa

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:298
  • muški

Napisano: 09. Aug 2011 - 14:35

Mesecima se kroz neke price, reportaze, emisije, i sl. govori o lepoti kanjona reke Uvac pa ja jednu takvu destinaciju stavih na svoju listu zelja i cekam zgodnu priliku da pomenutu lokaciju istrazim... E ta zgodna prilika se ukazala i ja bih za nekih 10-tak dana mogao biti u prolazu kroz ovaj deo Srbije... Posto vec znam da se radi o pozeljnoj srpskoj turistickoj destinaciji ocekivao sam pregrst informacija na internetu i adekvatnu ponudu smestaja i ostalih sadrzaja ali bih se zacudio da je drugacije... ovako je samo jos jednom opravdana teorija da mi i ono sto imamo i sto mozemo da ponudimo necemo ili ne znamo... Istina potrudili su se ljudi da objasne gde je, kako izgleda, kad je i kako nastao, sta moze da se vidi i sl... ali nema konkretnih informacija... Nejasno je gde je polazna tacka za obilazak, kakve su cene, gde sve moze da se prenoci, sta treba da se vidi, koliko vremena je potrebno za to, itd... Postoje neke individualne ponude u smislu izdavanja soba u raznim Zlatarskim selima ali to nije ono sto se moze smatrati zvanicnom informacijom... Inace, zvanicni sajtovi koji bi trebali da popularizuju ovaj deo Srbije su blago receno potresni i uglavnom imaju suvisne i nepotrebne informacije i naravno, sve ono sto treba da ima - nema! Ali da ne komplikujemo... evo ovaj post je ujedno i poziv svim koji mogu da doprinesu da ljudi sto lakse, bolje, jeftinije, zabavnije upoznaju ovaj deo Srbije... da daju svoj doprinos u vidu preporuka, sugestija, obavestenja, uputstava... sta gde, kako, kada, sa kim, koliko.....
...every journey begin with a single step!

#2 ljerka

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2862
  • ženski

Napisano: 09. Aug 2011 - 19:58

Za posetu Uvcu zaista neces naci kvalitne informacije na net-u, vec se moras sam potruditi Postavljena slika

Moja preporuka je ako ides sopstvenim kolima, da se smestis u centru Zlatara, npr blizu Vile Jelena, gde smo mi bili u dobrom apratmanu, i odatle si za dvadesetak minuta na Uvcu, na brani odakle krecu privatni camci u obilazak Uvca ( priblizno 2 sata voznje, ali nista nije striktno ).

Oko Vile Jelena ( u kojoj imaju net ! ) na drvecu su zalepljene informacije kome se treba javiti za obilazak Uvca, a i ja negde imam vizit kartu koju smo dobili po zavrsetku plovidbe ovim carobnim biserom.

Deo naseg iskustva, opisala sam u putopisu Zlatar ( od posta broj 10 -15) :

http://www.putovanja...zlatar-putopis/

Planiramo uskoro, da ponovimo odlazak na Uvac Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio ljerka: 09. Aug 2011 - 19:59

#3 masha.sheki

backpacker

• Potvrda maila
  • Poruka:0
  • ženski

Napisano: 11. Apr 2012 - 17:03

Postoji zvanični sajt http://www.uvac.org.rs/
Što se tiče obilazaka, treba se obratiti ljudima iz Rezervata, tj. rendžerima..ako nema na sajtu, mogu da ostavim njihove telefone u inbox. Cene zavise od broja ljudi koji se voze čamcem, tako da to morate da pitate njih. Takodje, postoje i pešačke ture da se vide meandri. Obavezno ići u Ledenu pećinu. Sve je to mnogo lakše ako ste smešteni u Sjenici ili okolini, pošto sve to bliže toj strani jezera. U sjenici postoje dva hotela- Borići, drugom ne znam ime, ali mislim da se može naći na netu.
U tom kraju prošetati i do vrela Vape, gde možete ručati svežu pastrmku tek izvadjenu iz vode ..
Mislim da je privatnim čamcima zabranjeno od prošle godine da voze ture, ali se po neki provuče. U svakom slučaju, pravi obilazak, bez da vas oderu, jedino sa ljudima iz Rezervata.

Telefon u kancelariji Rezervata je +381 33 64 198- Slobodan, mislim da je on direktor, a adresa je Rezervat Uvac d.o.o.
Svetog Save 16 Nova Varoš
Kao što rekoh, mogu proslediti i brojeve mob. rendžera koji su u kancelariji u Sjenici.

#4 masha.sheki

backpacker

• Potvrda maila
  • Poruka:0
  • ženski

Napisano: 11. Apr 2012 - 17:50

Slike sa jezera i nesto malo iz pecine mozete videti mom albumu http://www.putovanja...a/galerija/9290

#5 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5941
  • muški

Napisano: 12. Apr 2012 - 09:59

Osim rendzera ture po jezeru voze i braca Lukovic. Oni su registrovani za to i tura obicno traje oko 4 sata. U zavisnosti od zelja grupe odvesce vas i na vrh Molitve odakle imate predivan pogled na meandre. Njihove telefone imate u vili "Jelena" i vili "Zorka" na Zlataru. Mi smo bili prezadovoljni njihovom turom a da ne govorim o kvalitetu njihovog sira.

Postavljena slika

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0