Kao prvo, iako je mali do sada je vec dva puta letovao, prosle godine u pefkohoriju sa 9 meseci, put je podneo odlicno, bolje nego moja supruga, jer smo putovali nocu i zaspao je bukvalno na izlazu iz Beograda, a probudio se jednom u predejanima i posle toga na pola sata pred pefkohori.Drugi put, smo bili u Junu,ove godine, u Paralii, put smo mi podneli teze nego on jer nije hteo toliko da spava pa smo morali da se igramo vecinu puta, njemu je bilo super, ali mami i nije bas, jer kad nesto zahteva da se ponovi 100 puta, na kraju dosadi, ali njemu ocigledno ne :-)
Elem, za pocetak Septembra je planiran put na ostrvo Lefkadu i to je pronadjen smestaj na 1km od glavnog grada, jer smo se vodili logikom da ako moramo svaki dan da se vozikamo kolima do plaze da barem uvece mozemo, kada budemo hteli, da prosetamo do glavnog grada bez auta. Naravno, izlistali smo dosta tema i da barem smo na taj nacin malo bolje upoznali Lefkadu(doduse zena bolje nego ja) pa smo vec malo pripremljeni sta i kako, kada stignemo. Sa nama ce putovati nasi kumovi koji takodje imaju klinca tri meseca mladjeg od naseg deteta.
Interesuje nas da neko koje bio sa tako malim detetom podeli svoja iskustva(ako takvih ima) ovde. Molio bih da se ne javlju ljudi koji misle da to ne treba raditi, i slicno, sto u prevodu znaci da nas tudja misljenja na tu temu ne interesuju vec samo konkretna iskustva, jer je za letovanje vec prelomljeno. Kakva su bila iskustva ljudi sto se tice popodnevnog spavanja, s obzirom da se ide na udaljenije paza od smestaja pa nije zgodno vracati se na pola dana ili mozda jeste sa nekih plaza...na primer, prepodne se ide na neku blizu plazu odakle je laksi povratak, vraca se u sobu na spavanje a onda se odlazi na neku dalju plazu dokle god ima sunca na plazi ili nesto slicno...
Ono sto me pre svega interesuje je da li se tako mala deca mogu kupati na plazama po lefkadi, tacnije da li je po obicaju voda na Lefkadi hladna i da li ima talasa tokom Septembra...put sam do plaza nece osetiti jer je jos uvek mali da moze da ide na ramena( a presao je tako podosta kilometara)i da stigne tamo gde je krenuo(pretpostavljam da ovo nije opcija sa nesto vecom decom 4,5 godina, jer nije ih bas lako nositi)...sto se tice plaznog mobilijara, nismo od onih koji na plazu nose samo peskir i knjigu(eventualno kremu), sto znaci da smo supruga i ja i pre nego sto smo dobili dete nosili bas dosta stvari na plazu pa nam je odatle ostala navika da nosimo i sta treba i sta ne treba, pa nam nece pasti tesko da ponesemo jos nesto dodatno sta nam treba...
Da sumiram, interesuju nas konkretna iskustva ljudi koji su bili u situaciji u kojoj cemo se mi uskoro naci...
p.s. znam da ima dosta pisanja o tome da li ici ili ne sa tako malim detetom ali nisam nigde procitao da je neko isao i da je napisao svoja iskustva(ili ja mozda nisam nasao), ako je neko nesto pisao, molim vas dajte link ka takvim postovima...
Ovu poruku je izmenio bokijoki: 08. Aug 2011 - 23:00