Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Bovansko jezero (Sokobanja)

3 odgovora na temu

#1 navolim

putnik

• Član
  • Poruka:127

Napisano: 08. Aug 2011 - 13:52

Da li je neko bio na Bovanskom jezeru ? Kako je za kupanje, smjestaj (za vikend, jedno ili dva nocenja) ?

Hvala za bilo kakvu informaciju ...

#2 Cvrča

MFT moderator

• Član
  • Poruka:3722
  • ženski

Napisano: 08. Aug 2011 - 17:25

Muž i ja smo, u julu, par dana bili u Sokobanji, pa smo nekoliko puta navratili i do Bovanskog jezera. Nismo se kupali, već smo svraćali da uživamo malo na obali.
Jezero je veliko, voda je bila topla i čista. Bilo je dosta ljudi, naročito vikendom. Neki su tu sa kamp prikolicama, neki sa šatorima, neki su verovatno smešteni negde na jezeru, a dosta ljudi dolazi svakodnevno iz Sokobanje ili Aleksinca.
O smeštaju ne znam ništa, možda da pogledaš po nekim oglasima da li ima nešto ili da odeš direktno tamo pa da nađeš na licu mesta.

Evo i nekoliko sličica:

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika

#3 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 08. Aug 2011 - 23:52

Oko jezera su sve privatne kuce i vikendica mahom ljudi iz Nisa. Smestaj je najbolje pronaci u Sokobanji i ne iznosi vise od 500 din po krevetu. Odatle kolima nije problem doci na ovo jezero. Dobro je za pecanje, kupanje ko voli jezera. Onako, nije ni urbano, nije bas ni zapusteno.
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#4 Jelena-Kv

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:202
  • ženski

Napisano: 21. Aug 2011 - 23:30

Ja sam danas dosla sa ovog jezera,bili smo za vikend.Na predposlednjoj slici koje je prilozio Cvrca,vidi se kuca koja ima betonsku plazu i stepenice do prilaza jezera.E tu smo bili smesteni,krevet 400 din,odrasla deca 200,a mala nista.Ima 6 soba,sa po 2 ili 3 ili 4 kreveta.Na dve sobe ima jedno kupatilo,frizider a negde je i sporet zajednicki.Namestaj je malo stariji,ali sve je to super,kad imate divan pogled sa terase na jezero,pogotovo uvece.Sve kuce koje su blizu jezera su starije,izuzev dve,ali nisam mogla da nadjem njihov br tel.Voznja pedalinom je 300 sat.Jezero je toplo,kao bara sto bi rekli.Ima kampera,satora itd.Blizu je Sokobanja,ko zeli malo u provod. Pozdrav :cool:

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0