Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Jonsko plavo - Lefkada

40 odgovora na temu

#31 jelenap.

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:258
  • ženski

Napisano: 08. Aug 2011 - 21:45

Hvala vam svima. :)

I ja ću definitivno Lefkadu ponoviti. Ona to zaista zaslužuje. Ove godine sam bila u prolazu... na putu ka Kefalonji... prespavala sam na Kathizmi, a u povratku smo svratile u Nidri na večeru...

Sve moje fototure možete pronaći na sledećem linku: MFT

Kefalonija, Meteori, Lefkada, Parga i Aheron, Zakintos, Ohrid i Trpejca, Španija (Barselona)

Putopis Ohridsko jezero Lefkada Kefalonija Meteori Venecija, Padova, Trst

#32 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:369
  • muški

Napisano: 09. Aug 2011 - 00:26

Pogledaj porukujedna mala @ 08. Aug 2011 - 20:25

JelenaP bila si nam od koristi i pre puta prosle godine sa svojim savetima al ovaj putopis je fenomenalan meni se cini kao da pola ovoga nisam ni videla tako da cu ocigledno morati i treci put na Lefkadu Postavljena slika

Ne treba ti izgovor da ides tamo po treci put hehehehehe ;)

#33 Abeona

putnik

• Član
  • Poruka:186
  • ženski

Napisano: 10. Aug 2011 - 22:31

Divan putopis :klap:
U kom periodu ste bile?

#34 jelenap.

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 10. Aug 2011 - 23:47

Hvala. :)

Na Lefkadi smo bile prošle godine od 18.07. do 28.07.

Kefalonija, Meteori, Lefkada, Parga i Aheron, Zakintos, Ohrid i Trpejca, Španija (Barselona)

#35 Abeona

putnik

• Član
  • Poruka:186
  • ženski

Napisano: 11. Aug 2011 - 15:34

Pitam zato sto sam primetila da je bilo lepo vreme, jer i slike kao da imaju neki poseban sjaj :)

#36 jelenap.

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 11. Aug 2011 - 16:41

Da, bilo je lepo vreme. Drugi dan našeg odmora... kada smo posetile Pefkuliu se naoblačilo, i palo je par kapi kiše... ali za par minuta se opet razvedrilo i to je bilo to od "lošeg vremena". Prvih par dana nije bilo talasa uglavnom nigde, a poslednja, recimo tri dana jeste, ali to opet nije ništa strašno, što bi nas omelo da se lepo provedemo. To se vidi i na slikama, pogotovo Milosa, jer je na prvim fotografijama totalno mirno more, i nema te tirkizne boje, a već na ovim drugim se pojavljuje to dobro poznato plavetnilo... :) I da, na Aheronu nas je sačekala kiša, ali za nekoliko minuta je i prestala. Onda je povremeno padala, i probijalo je sunce...

#37 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 11. Aug 2011 - 19:41

@jelananap, mozes mi reci kako da stignem do kanjona reke Aheron, procitao sam da je kod sela Glyki, jel to tacno?Jel je u samom selu ili sa strane treba da se ide negde?

Hvala...

#38 jelenap.

iskusni putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 11. Aug 2011 - 20:10

Od Lefkade se ide ka Prevezi, prolazi se podvodni tunel, i nastavlja se putem ka Pargi, koji vodi uz obalu. Nakon mesta Loutsa put vodi na desno ka unutrašnjosti, i u sledećem mestu Mesopotamo može se odvojiti sa glavnog puta. Prolazi se kroz ovo naselje i prate se putokazi za Gliki. Ja nisam išla sa te strane, nego sa suprotne odnosno iz smera Parge, i pratila sam putokaze za Gliki i Aheron. Samo ponesi kartu i lako ćeš. Kada dođeš u selo, trebao bi da pređeš most preko Aherona koji ti ostaje sa desne strane, pa skreneš desno, i voziš do parkinga. Tu ne možeš dalje kolima, već moraš pešaka kroz šumu, ali ima utabana staza i ne možeš promašiti jer uvek ima i ljudi... Nije teško... samo prati putokaze, kao što rekoh za selo Gliki i Aheron. Ima više načina kako da se dođe u selo.

#39 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 11. Aug 2011 - 20:44

Hvala ti, trebalo mi je samo mali info dalje lako cemo :)

#40 zvezdic

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 29. Feb 2012 - 16:43

Svaka čast za slike i putopis, odlični su :klap: :klap: :klap: :) :) :) i hvala na istom :)

#41 Milenafreja

turista

• Član
  • Poruka:89
  • ženski

Napisano: juče, 13:55

Pogledaj porukujelenap. @ 08. Aug 2011 - 21:45

Hvala vam svima. :)

I ja ću definitivno Lefkadu ponoviti. Ona to zaista zaslužuje. Ove godine sam bila u prolazu... na putu ka Kefalonji... prespavala sam na Kathizmi, a u povratku smo svratile u Nidri na večeru...

ZNACI...SVAKA CAST NA PUTOPISU I FOTKAMA!!
Postavljena slika
Izrael-Tel Aviv, Jerusalim,Mrtvo more, Haifa, Jaffa
Zakintos, Skiatos,Marmaris, Ichmeler
Trst, Portorz,Venecija

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0