KRF
Napisano: 10. Feb 2012 - 13:12
Napisano: 23. Feb 2012 - 16:16
Na Krfu sam bio 2008. godine i fantasticno se proveo, tako da sam resio da sada opet idem tamo. Bio sam u Ipsosu, dobar mi je bio kao baza, iako sam svaki dan skuterom isao na razlicita mesta.
Imam par pitanja za ljude koji su skorije bili na Krfu, npr proslog leta - da li se secate kolika je bila cena iznajmljivanja skutera? I da li skuter do 50 kubika jos uvek moze da se dobije sa nasom dozvolom B kategorije? Hvala
Napisano: 23. Feb 2012 - 21:38
Krf je prelepo i jedinstveno ostrvo u Jonskom moru sa neverovatnim uticajem Venecijanske kulture. Iako je nama najbliže letovalište takve vrste primetio sam da nema mnogo naših gostiju na ostrvu ( boravak od 01. - 15. avgusta).
Ipsos kao destinacija je najbolji za mlađe osobe dok je za osobe sa decom Dasia pun pogodak. Dobro je povezan sa ostatkom ostrva jer ima dve stanice prevoza. Do nekih destinacija je ipak potrebno menjati prevoz ali karte nisu bile skupe. Najbolje plaže su na severnoj i zapadnoj strani dok je Paleokastrica doživljaj za sebe.
Izleti su dobro organizovani i u zavisnosti od agencije imate Paxos-Antipaxos, Parga-Paxos, kružna tura oko ostrva sa ručkom, obilazak grada Krfa i Vido pa pomalo o svemu:
Antipaxos - prelepe i ciste plaže sa prozirnom vodom, odlično za celodnevno izležavanje,
Paxos - malo mestašce gde možete kupiti odlično domaće maslinovo ulje i vino. Nema plaže ali je zanimljivo za obilazak,
Parga - prelepo. Ko nije bio mora je obavezno posetiti,
Kružna tura - obilazak nekoliko lepih plaža sa obilnim ručkom oko podne. Plaže su od belog kamena sa vodom kao na Lefkadi,
Vido - idite u sopstvenoj režiji, jeftinije je. Ovo je značajni deo naše istorije pa neću da objašnjavam.
Poseta grada Krfa - autobusi idu oko 6 puta dnevno, srpska kuća je uvek otvorena pa vam i u ovom slučaju agencija nije potrebna.
Ko ide kolima obavezno da kupi Anavasi topo plava plastificirana autokarta. Ovo su najtačnije karte u celoj Grčkoj i gde god idete, kuite ih.
Cene za svaciji dzep, pa je idealan za sve.
Nadam se da sam malo pomogao. Postaviću neke slike, uglavnom grad i to.
Napisano: 23. Feb 2012 - 22:31
Gargamelo @ 23. Feb 2012 - 16:16
Na Krfu sam bio 2008. godine i fantasticno se proveo, tako da sam resio da sada opet idem tamo. Bio sam u Ipsosu, dobar mi je bio kao baza, iako sam svaki dan skuterom isao na razlicita mesta.
Imam par pitanja za ljude koji su skorije bili na Krfu, npr proslog leta - da li se secate kolika je bila cena iznajmljivanja skutera? I da li skuter do 50 kubika jos uvek moze da se dobije sa nasom dozvolom B kategorije? Hvala
Skuter od 50cc može sa našom dozvolom B kategorije. Cene po danu tokom jula/avgusta je 11-13 Eur ako uzimate na 3 dana, a 9-10Eur ako uzimate na 7 dana.
Ovu poruku je izmenio Tripco: 23. Feb 2012 - 22:32
Napisano: 24. Feb 2012 - 02:03
Super Tripco, hvala na brzom odgovoru. Ovako je bilo otprilike i tada kad sam ja bio... Skuter zakon, daje novu dimenziju letovanju na ostrvu.
Napisano: 25. Feb 2012 - 11:54
Krf najpopularnija letnja destinacija
Izvor: Tanjug
Grčko ostrvo Krf i dalje je jedna od najtraženijih destinacija u čitavoj Evropi, a naročito popularna među turistima iz Srbije, izjavio je gradonačelnik Krfa Janis Trapeklis na Beogradskom sajmu turizma, saopštila je danas Turistička organizacija Krfa.

On je naveo da je za razliku od mnogih drugih destinacija u Evropi Krf prošle godine zabeležio povećanje broja gostiju u odnosu na prethodnu sezonu za čak 10 odsto.
Ovo grčko ostrvo prošle godine posetilo je više od million turista iz čitavog sveta, istakao je Trapeklis.

Napisano: 21. Mar 2012 - 09:52
Napisano: 21. Mar 2012 - 12:05
Ako baš hoćeš sitan pesak onda Agios Georgios (zapadni deo ostrva) ili Sidari (severni deo).
Napisano: 21. Mar 2012 - 15:16
Кроз античку Грчку 1, Кроз античку Грчку 2
Порто Хели
Рабат, Маракеш, Фес
Сијаринска Бања
Куба Куба кроз пределе Куба кроз Хавану
Napisano: 23. Mar 2012 - 14:48
Na Zakintosu sam prosle godine u tom periodu nasao auto za 22e po danu, ali bio sam uporan i stvarno sam imao srece. Mislim da je realna cena nekih 35 - 40e po danu?
Ovu poruku je izmenio mikap: 05. Apr 2012 - 07:15
Obrisan citat, direktan odgovor na post
Napisano: 23. Mar 2012 - 22:15
Napisano: 05. Apr 2012 - 13:18
Napisano: 05. Apr 2012 - 13:37
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0