Bubica @ 17. May 2012 - 21:27
2. Ima li neki zgodan sajt ili neki opis Ahileona na srpskom? Mislim na srpskom jeziku bas zbog nase istoirije, posto sam, cini mi se, negde procitala da je tamo, u tom dvorcu, bila smestena srpska vlada u vreme Prvog svetskog rata?!
4. Da li niko nista ne zna o izletu u Albaniju - Butrinto? Da li, zaista, niko nije bio? Jedino sto sam pronasla je da je 30-ak evra... ali bas, bas nista vise?
2. Mislim da u Ahileonu nije bila smeštena srpska vlada, već, valjda, srpska bolnica. Nisam siguran u ovo, možda si i ti u pravu, pa proveri.
3. Što se tiče Butrinta ja sam u njemu bio, ali ne preko tog izleta sa Krfa. Butrint je sjajan lokalitet, te ukoliko takve stvari voliš ja ti ga preporučujem. Lokalitet je prilično velik i u njemu se nalaze ostaci iz raznih perida (antički grčki, helenistički, rimski, vizantijski, venecijanski, a malo udaljeno je i ostrvo sa tvrđavom Ali paše).Tamo imaš da vidiš ostatke odeona (malog teatra), palestre, bazilike itd. Na vrhu lokaliteta se nalazi moderna tvrđavica koju je izgradio istraživač tog nalazišta, mislim neki italijanski arheolog. Tu se nalazi i mali muzej, kao i kafe. Još bi napomenuo da se ceo lokalitet nalazi u debeloj hladovini, tako da je šetnja po njemu ugodna.