Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Porodično letovanje na Lefkadi

37 odgovora na temu

#16 petraki

turista

• Član
  • Poruka:69
  • muški

Napisano: 08. Aug 2011 - 00:21

Pogledaj porukusuki @ 06. Aug 2011 - 07:09

Jos jedno pitanje: preko onih stena, dolazi se do Megali Petre? To je znaci, jedini moguci put? Nesto mi na slikama deluje usko i bas nezgodno da covek ponese bilo sta (mislim na neku torbu i sl.), da li sam u pravu ili ne?
Imam utisak da je to u stilu, peskir na rame, pa... I jel moze da se ide po vodi ili je to nemoguce?

Има још један путић. Прочитај мој извештај од пре пар дана у теми Лефкада.

#17 BCV

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:231
  • muški

Napisano: 08. Aug 2011 - 09:16

Tako je, sad videh iz tvog i opisa drugih da je drugi prilaz Megali Petri stazicom sa poslednje krivine pre parkinga Kavalikefte a bilo bi lepo ako neko zna da napiše i u kakvom je stanju ovaj prilaz plaži i da li je bolji od ovog sa Kavalikefte kojim smo išli mi.

Ovu poruku je izmenio BCV: 08. Aug 2011 - 09:33

#18 petraki

turista

• Član
  • Poruka:69
  • muški

Napisano: 08. Aug 2011 - 16:06

Превише се бринете људи. Опустите се мало и уживајте у одмору.

Ја сам ишао и једним и другим путем. Занимљивије је преко стена, али је мало опасно ако сте у папучама, па вам склизне нога. Ја сам возио, па сам ишао у патикама и било ми је супер. Мом пријатељу се десило ово са клизањем.
У сваком случају, једним путићем вреба ниско трње које зна да добро изгребе ноге и можда, не дај Боже, нека залутала змија, а другим путем стене на које можеш да се огребеш, повредиш и сл. Авантура како год окренеш, али у суштини безопасна. Шире и више простора преко стена, мада и ту има једно место где они са повеликим вишком килограма не знам како пролазе :neznam:

#19 jedna mala

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:481
  • ženski

Napisano: 08. Aug 2011 - 20:32

kada vidim sve ove slike sa Egremnija samo uzdisem i mislim se o onim nikakvim plazama u Kusadasiju koje me cekaju u septembru posle Lefkade i onog plavetnila tesko da cu biti zadovoljna sa nekom od plaza

#20 jelenap.

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:258
  • ženski

Napisano: 08. Aug 2011 - 21:18

Ja sam bila i u Kušadasiju, i meni se mesto nije ni malo dopalo... Grčka je Grčka... ne bih da te demorališem pred put... ali... šta sad da se radi... kad si već odabrala... :) Pokušaj da se provedeš najbolje što možeš...
Sve moje fototure možete pronaći na sledećem linku: MFT

Kefalonija, Meteori, Lefkada, Parga i Aheron, Zakintos, Ohrid i Trpejca, Španija (Barselona)

Putopis Ohridsko jezero Lefkada Kefalonija Meteori Venecija, Padova, Trst

#21 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:369
  • muški

Napisano: 09. Aug 2011 - 00:29

Pogledaj porukujedna mala @ 08. Aug 2011 - 20:32

kada vidim sve ove slike sa Egremnija samo uzdisem i mislim se o onim nikakvim plazama u Kusadasiju koje me cekaju u septembru posle Lefkade i onog plavetnila tesko da cu biti zadovoljna sa nekom od plaza

Ma pusti to, dobro je da ides na vise mesta ne samo na jedno isto da napravis razliku, ja na primer par godina letujem na raznim mestima po Hrvatskom Jadranu, i verovatno ubrzo opet vratiti ali mora da se promeni lokacija :) Pa zato idem ovaj vikend na Lefkadi i siguran sam da necu zazaliti, budi sigurna gde god si, kad si na more mora da bude super :)

Lep provod i nemoj da brines i Turska je prelepa :)

#22 maloprase

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:224
  • ženski

Napisano: 21. Aug 2011 - 08:24

BCV :klap: jos jednom!Sjajan putopis!!Prelepe fotke!
Mi smo na Lefkadi proveli samo jedan dan prosle godine, letovali smo u Pargi, a ja nisam mogla da izdrzim da ne svratimo bar na blic. Malisa je tad imao 2 godine. A eto sad i drugo, nece nas Lefkada videti jos par godina, a ja ne mogu da docekam. Ipak mislim da nema smisla ici dok deca ne napune bar 3 ili 4 godine i mogu koliko-toliko sami da idu uz i niz stepenice

Ovu poruku je izmenio maloprase: 21. Aug 2011 - 08:32

#23 BCV

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 21. Aug 2011 - 17:10

Hvala na komentaru.

Slažem se sa vama da je potrebno da se dete bar samostalno kreće kako bi i njima i vama bilo prijatno. Međutim, iz iskustva kažem, na naše iznenađenje, da klinci bolje savladavaju prepreke nego mi matori koji bi često daleko zaostajali za njima. Mišljenja sam da često podcenjujemo decu i da se suviše zaštitnički postavljamo nad njima i da oni ne bi trebalo da budu prepreka aktivnom odmoru već da i oni mogu uživati zajedno sa nama. Naravno, ne kada su suviše mali ali vrlo brzo će i vama sve ovo biti lako ostvarivo.:)
Sve najlepše i veliki pozdrav.

#24 maloprase

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:224
  • ženski

Napisano: 21. Aug 2011 - 17:25

Naravno, to se slazem, i sama sam protivnik preteranog mazenja dece, nista njima ne fali da se ponekad malo "pomuce". Godinama sam kao dete letovala na Pagu u Hrvatskoj gde smo imali kucu, ostajali smo 2 meseca, a u kuci nismo imali ni struju ni vodu, bilo je bas divlje. Ne da nam nista nije falilo nego odatle nosim najlepse uspomene iz detinjstva. Brat i ja smo svakog dana isli na izvor po pijacu vodu, jedan tegli balon od 5 a drugi od 3 litre, i to smo se spustali nekom kozjom stazom do izvora, ja sam imala 6-7 godina, brat je 2 godine mladji, posle je dosao jos jedan brat koji je tada bio beba a jednokratnih pelena nije bilo. Znaci ne znam kako se moja mama snalazila i organizovala. Tusirali smo se vodom koja se skupljala u tzv. sterni ispred kuce, to je zapravo bila kisnica koja bi se tu nakupila preko godine, ujutru se voda sipa u bure i ostavi na suncu, predvece kad dodjemo s plaze stanemo u red a tata nas polije tom vodom :D, ma haos zivi. Danas vecina misli da su na odmoru sa detetom neohodne i pelene za vodu, i sandale za plazu i jos sto cuda
Odoh u OT, ali me je ova prica inspirisala :cool:

#25 borisko

backpacker

• Član
  • Poruka:33

Napisano: 09. Feb 2012 - 17:59

Sjajan putopis Postavljena slika

#26 BCV

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 10. Feb 2012 - 12:46

Hvala puno, ovih zimskih dana bas prija podsecanje i prelistavanje ovih tema. Kad se samo setim da sam se prosle godine u ovo vreme vec raspitivao za smestaj. Ove god. nisam siguran ni da cemo uspeti da se organizujemo a nekako imam utisak da je i na forumu znatno manje zivahnosti bar u temi Jonsko more koju cesce pratim.:tuga:

Ovu poruku je izmenio BCV: 10. Feb 2012 - 12:47

#27 borisko

backpacker

• Član
  • Poruka:33

Napisano: 10. Feb 2012 - 16:09

Potpuno se slazem sa vama.Kao da je manje ljudi na forumu.Poceli smo da polako prikupljamo podatke za sledece letovanje na Lefkadi pa cemo valjda naci smestaj i najbolju poziciju za obilazak plaza.

#28 Katja77

backpacker

• Član
  • Poruka:17

Napisano: 11. Feb 2012 - 20:19

Prvi put ove godine cemo letovati na ovom prelepom ostrvu.Ide petoro odraslih i cetvoro male dece(svako svojim kolima).Putem sajta www.greeka.com sam juce direktno kontaktirala vlasnika vile,i trenutno cekamo potvrdu nase rezervacije za septembar.Mislim da agencije uglavnom nude smestaj u Nidriju,koji se meni nimalo ne svidja.

#29 BJStulic

backpacker

• Član
  • Poruka:22
  • muški

Napisano: 11. Feb 2012 - 20:35

Iz nekoliko razloga izbegnite Nidri.
Prvo,vodite malu decu.Njima ni malo nece biti prijatno vozarenje do zapadne obale gde su sve najlepse plaze.
Plaza u Nidriju ne ispunjava ni minimum uslova ni za vas ni decu.
Po mom misljenju puno bolji izbor vam je Vasiliki pa cak i Lefkas.
Polako umire onaj ko ne putuje, onaj koji ne cita, onaj koji ne slusa muziku, onaj koji ne nalazi zadovoljstvo u sebi. Polako umire onaj koji unistava vlastitu ljubav, onaj koji ne prihvata pomoc. Polako umire onaj koji se pretvara u roba navika postavljajuci sebi svaki dan ista ogranicenja...

#30 BCV

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 11. Feb 2012 - 22:39

Potpuno se slazem sa sa @BJStlic. Nidri nije dobro resenje a nase agencije ga nude zato sto ima dosta jeftinog smestaja u njemu. Specificnosti Lefkade tj. njene lepote se mogu videti samo na zapadnoj obali a svakodnevno putovanje iz Nidrija nije ni malo jednostavno pogotovu sa decom. Na ostrvu svakako morate biti mobilni da bi ste videli najlepse plaze ali svakodnevno prelazenje sa isocne na zapadnu obalu nije ni malo pametno. Postavlja se pitanje zasto svakog dana? Pa po recima mnogih koji su tamo bili to mesto zaista ne zasluzuje gubljenje vremena u njemu ni jedan dan osim vecernje setnje. Moj savet bi vam bio da posaljete vise upita mail-om i pogadjate se. Sto se tice preporuka mozete potraziti ovde na forumu, ima ih dosta. Po meni Vasiliki je dobar izbor kao baza za obilaske a takodje ima dosta smestaja po pristupacnijim cenama u odnosu na recimo Agios Nikitas koji ima odlican polozaj ali je zato i intersovanje veliko za tako malo mesto pa je i smestaj teze naci dok su cene znatno vece. Agios Ioannis takodje nije los izbor. Tu se moze pronaci dosta smestaja za svaciji dzep kao sto rece Putnica, a u neposrednoj je blizini glavnog grada na ostrvu.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0