Putovanja.info Forum: Saveti za Sus - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (6 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Saveti za Sus Pomoc za neiskusne

#61 Korisnik je offline   Saska84

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 206
  • Učlanjen: 15.06.10

Napisano: 13. avg 2010 - 20:18

Decko i ja smo uplatili hotel Sindbad Center ** blizu Port El Kantauia.
Idemo 6.septembra, 15 dana. Da li je neko bio i da li moze da mi kaze nesto o hotelu i njegovom polozaju?

0

#62 Korisnik je offline   Kiza Himmler

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 08.06.10

Napisano: 14. avg 2010 - 14:17

...Pozdrav za sve...

Supruga i ja planiramo za 20 avgust put u Sus, hotel Hana Residence, pp......

Ima li ko kakvih iskustava sa tim hotelom (uglavnom sam nalazio ocene hotela Hana Beach, koji doduse i jeste iz istog komleksa)....?

Zatim, zna li ko koja je prica oko telefoniranja, ima li tel govornica kao sto ih ima u Grckoj npr, ili mozda, ima neko predlog kupovine neke njihove kartice za mob kao najjeftinije resenje.....ili je ipak najjeftinije koristiti nase kartice....?

Zna li neko vreme u koje se servira dorucak i vecera (od koliko do koliko sati)?

Kakav je kvalitet hrane, mada nisam cuo da se neko zalio?

Da li je preporucljivo u hotelu uzeti sef, i koja je cena, ili mogu neke stvari i u sobi da se ostave?

Hvala svima na odgovorima.....i Poz
0

#63 Korisnik je offline   tunisiana

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 13
  • Učlanjen: 14.08.10

Napisano: 14. avg 2010 - 16:01

Cao!
5 godina sam letovala u Susu, vratila se pre nedelju dana peti put, pa
cu pokusati da pomognem... :)
Vec sama cinjenica da sam se vracala 5 puta govori kako moze tamo da se uziva...

Hotel u koji idete je najbolji u tom kompleksu hana hotela u susu... hrana je ok, smestaj ok, cisto je...
najbolja je lokacija hotela, ako hocete da osetite pravi zivot arapskog grada i da obidjete svasta, jer je
nekako u centru i jednostavno je sve obici...

Sto se telefoniranja tice, dosta su povoljne taxi phone govornice... za 1 njihov dinar mozes da se javis kuci i
nesto osnovno kazes, mada, ove godine smo kupili karticu njihovu, tunisianu, i ispostavilo se da je mnogo povoljnije...
poruka za srbiju bude oko 10tak nasih dinara, a ako si u romingu i do 60! razgovori su otprilike kao i sa govornice da
zoves.. tako da je kartica tunisiana super.. imas da je kupis u nekim trafikicama koje ces videti jer su crvene i svuda pise 'Tunisiana'
svakako, najskuplje je koristiti nase kartice :))

Obroci se serviraju u dosta sirokom vremenskom intervalu, npr. 6-10 ujutru i 6-9 uvece, tako da mozes da se uklopis...
sto se klope tice, ukoliko volite povrce, voce, laku hranu, cesto zacinjenu karijem i slicnim zacinima, uzivacete..

Sto se sefa tice, obavezno! bicete komotniji, a nije skupo! tamo ostavljate pasos, ali i ostale stvarcice koje ne biste da nosate okolo
po plazi i gradu.. Meni nikada nista ni iz sobe nije nestalo, ali za svaki slucaj...

Ako ostavite sobarici na krevetu po nekad 1 dinar, ona ce to jako da ceni i vodice vise racuna o sobi...
Svi vole tamo da dobiju napojnice koje stvarno mogu biti simbolicne...

Izlet u saharu je jako lep, skup, ali svaki euro se isplati..

U svakom slucaju, sve zavisi od vasih ocekivanja... i usluga i hrana i zivot i higijena, sve je u njihovom fazoni i drugacije je
nego negde u evropi, ali licno meni jako prija ta opustenost i lako se tamo odmorim.. oni su trgovacki narod i sve ce uraditi da prodaju svoju robu jer od toga zive... ne treba im to zamerati...
ukoliko idete taksijem, pre nego sto udjete, kazite gde idete i dogovorite cenu.. i tada ulazite...

More je predivno, najlepse ujutru od 7 do 9 h :))) necete zazaliti ako se probudite rano :)

Traje Ramadan tamo sada, nema turista iz okolnih zemalja, tako da je mirnije..

Opustite se i uzivajte u onom sarenilu!

Lep provod

[quote name='Kiza Himmler' date='14. avg 2010 - 13:17' timestamp='1281788265' post='281425']
...Pozdrav za sve...
0

#64 Korisnik je offline   Kiza Himmler

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 14. avg 2010 - 18:21

Tunisiana, puno ti hvala, prvo na tako lepom opisu a, drugo, hvala i na tome sto je opis u pozitivnom svetlu. Drago mi je da je hotel dobar.

Naravno da cim ste se toliko puta vracali u Sus, logicno je da vam se jako dopalo.

Da, planirali smo i mi,Boze zdravlja, izlet u Saharu....svi,ama bas svi su rekli da se to ne sme propustiti......

E, da, recite mi moim vas, ima li turska kafa gde da se popije......ili da je nosim, jer bez nje ne mogu....Nemojte da se smejete na pitanje, nismo do sada bili u Tunisu.....setite te svi vi kako je vama bilo kada ste trebali tamo da odete prvi put..

Tunisiana, znaci po vama treba uzeti tu karticu tunisiana...jel to za mob kartica ili za tel govornice.....

Hvala i pozdrav
0

#65 Korisnik je offline   tunisiana

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 13
  • Učlanjen: 14.08.10

Napisano: 14. avg 2010 - 21:26

Turska kafa retko gde ima, ali moze da se nadje jako fino skuvana... ja sam na primer
ove godine pila lepu u hotelu pored vaseg, chams el hana...
ali ako ste bas toliko zavisni, onda bolje poneti kuvalo.. a kafe ima da se kupi...

Tunisiana je kartica za mobilni.

Na 5 minuta od hotela imate magazin general, to je veliki market gde sve ima da
se kupi (jedino mesto gde se kupuje alkohol) , po ok cenama, izmedju ostalog i turska kafa... a ispred marketa je bodica
Tunisiana, gde mozete kupiti karticu... za to ce vam trebati pasos..

e, jos jedna vazna stvar koju bih ja volela da sam znala... kada krenete na izlet u saharu, ponesite
dosta vode... bar 3,4 flase iz susa... iz agencije ce vam reci da ne treba da je nosite jer ima da se kupi na svakoj pauzi... to je istina, ali je u susu voda oko 400-500 milima (manje od pola dinara), a na tim pauzama i hotelu u sahari 2-2,5 dinara....

i ostali izleti, u grad tunis, kartaginu, medinu el zahru su isto predivni, ali onda stvarno ostane malo vremena za uzivanje na plazi.. zato se ide vise godina, pa polako, po jedan :)))))

eto... ako vas jos nesto zanima, pitajte..

pozdrav!
0

#66 Korisnik je offline   danielamkd

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 17
  • Učlanjen: 15.08.10

Napisano: 15. avg 2010 - 21:23

Pogledaj porukuspas @ 20. maj 2010 - 11:29

jao hvala vam divni ste Postavljena slika
kako idem tek u septembru udavicu vas pitanjima do tada:-) salim se za sada mi ne pada nista na pamet u kontikiju su nas ubedila da je sigurnost na visokom nivou, da nema dzeparenja i bilo kakvih neprijatnosti, na google earth-u sam videla slikice hotela i okoline i cini mi se je extra, jedva cekam da se nadjem tamo :-)
gde vi putujete ove godine?

I ja planiram putovanje za Tunis, u septembru (14/09/2010) preko Kontikija i razmisljam o istom hotelu....
0

#67 Korisnik je offline   spas

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 189
  • Učlanjen: 07.04.10

Napisano: 15. avg 2010 - 21:47

eh ja se tog dana vracam, neee, ja sam od 7-17.9 tamo, super srescemo se Postavljena slika
0

#68 Korisnik je offline   Kiza Himmler

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 20. avg 2010 - 16:40

Ja danas, tj dovece, putujem.....okupljanje je u 18:30 a poletanje 20:35......Hotel hana Residence....sto kazu, Boze zdravlja,
podnecu vam raport po povratku

Pozdrav
0

#69 Korisnik je offline   spas

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 189
  • Učlanjen: 07.04.10

Napisano: 20. avg 2010 - 16:53

Srecan put i lep provod :)
0

#70 Korisnik je offline   mgputovanja

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 22.08.09

Napisano: 27. avg 2010 - 23:10

Idemo u septembru 24-og preko Argusa u Sus, prvi put u Tunis inace (prosle godine smo letovali u Egiptu i bili na izletu u Sahari, voznja kroz pustinju dzipovima, bagijima, pili cajeve, pushili shishu, gledali trbusni ples, jahali kamile, bili u beduinskom selu...), ima li zato potrebe da idemo i u Tunisu u Saharu ponovo, provedemo 2 dana letovanja na ovom izletu i platimo 120e ili je to otprilike to? Hvala unapred voljnima da odgovore :cvetic:
0

#71 Korisnik je offline   junakinja pustinje

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 9
  • Učlanjen: 07.10.09

Napisano: 08. okt 2010 - 14:32

da li neko moze da mi kaze kako je u Tunisu krajem oktobra, planirala sam sus 21.10. ili cak mozda 28.10. kakvo je vreme? koji je najbolji hotel u centru SUsa
0

#72 Korisnik je offline   lav

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 947
  • Učlanjen: 24.02.08

Napisano: 08. okt 2010 - 14:45

Sto se tice vremena, zavisi... Moze biti jako lepo vreme sa temperaturama do 28, a moze biti i kisovito Postavljena slika
Ja sam bila u drugoj polovini oktobra i vreme je bilo fantasticno, svaki dan smo se kupali, ali kao sto rekoh to ti je lutrija. Sto se tice hotela, sve zavisi od vaseg budzeta. Ja sam bila u El Hana Beach koji je u centru i jako sam zadovoljna.
0

#73 Korisnik je offline   Mahu

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 31
  • Učlanjen: 29.03.09

Napisano: 09. okt 2010 - 12:09

Pogledaj porukujunakinja pustinje @ 08. okt 2010 - 14:32

da li neko moze da mi kaze kako je u Tunisu krajem oktobra, planirala sam sus 21.10. ili cak mozda 28.10. kakvo je vreme? koji je najbolji hotel u centru SUsa

Preporucujem hotel Marabout,koji je u neposrednoj blizini centra Soussa,
i za malo novca pruza odlican odmor.Boravila sam u njemu pocetkom septembra,i ako budem u prilici,ici cu i sledece godine.
Hotel ima i zatvoreni bazen,u slucaju da bude lose vreme.Na temi "hotel Marabout" ima detaljan opis pa procitajte :)
Pozdrav
0

#74 Korisnik je offline   junakinja pustinje

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 14. okt 2010 - 20:13

Pogledaj porukulav @ 08. okt 2010 - 14:45

Sto se tice vremena, zavisi... Moze biti jako lepo vreme sa temperaturama do 28, a moze biti i kisovito Postavljena slika
Ja sam bila u drugoj polovini oktobra i vreme je bilo fantasticno, svaki dan smo se kupali, ali kao sto rekoh to ti je lutrija. Sto se tice hotela, sve zavisi od vaseg budzeta. Ja sam bila u El Hana Beach koji je u centru i jako sam zadovoljna.

hvala puno na odgovoru, puno mi znaci, ipak cu ici 28.10. pa kako BOg da...lepo je kad god se ode...posebno mi se dopada sto mi pomenuli hotel El Hana beach, pa sam se odlucila da idem tamo, volim sto je u centru, mada u Susu nisam bila do sada, ali mislim da je sadrzajnije kad je hotel u centru. Bila sam pre 2,5 godine JASMIN hAMAMETU.....Ako imate vremena napisite mi sta je jos zanimljivo u Susu....
0

#75 Korisnik je offline   junakinja pustinje

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 14. okt 2010 - 20:16

Pogledaj porukuMahu @ 09. okt 2010 - 12:09

Preporucujem hotel Marabout,koji je u neposrednoj blizini centra Soussa,
i za malo novca pruza odlican odmor.Boravila sam u njemu pocetkom septembra,i ako budem u prilici,ici cu i sledece godine.
Hotel ima i zatvoreni bazen,u slucaju da bude lose vreme.Na temi "hotel Marabout" ima detaljan opis pa procitajte Postavljena slika
Pozdrav

hvala, pogledacu da li Argus ima u ponudi hotel Marabout..skoknuncu na temu da pogledam opise...hvala puno
0

• (6 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com