Putovanja.info Forum: Saveti za Sus - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (6 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Saveti za Sus Pomoc za neiskusne

#46 Korisnik je offline   spas

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 189
  • Učlanjen: 07.04.10

Napisano: 20. maj 2010 - 12:29

Pogledaj porukusanja011 @ 20. maj 2010 - 11:08

Haha - zabravio je, evo ja ću umesto njega da odgovorim... Dobra je i kafa i ceđeni đus, a i sediš i gledaš u more koje je udaljeno 10-tak metara od kafića :-)
Ako budešu Susu, obavezno obiđi Medinu (to ti je od tog hotela oko 10 min peške), a malo pre ulaza u Medinu, sa desne strane je kafić-više kafanica gde smo popili odličnu tursku kafu!
Hotel ima odličnu lokaciju - s jedne strane je 10-tak min od Medine, a sa druge 10-tak min od "Saloona" (super mesto u maniru divljeg zapada sa finom klopicom i muzikom), i naravno odmah tu je avenija Habib Burgiba sa dosta finih radnjica...
Ispred hotela staje turistički vozić koji te vozi do Port el Kantauija...
Uh... već ti zavidim...
Pitaj slobodno ako te još nešto zanima

jao hvala vam divni ste :cvetic:
kako idem tek u septembru udavicu vas pitanjima do tada:-) salim se za sada mi ne pada nista na pamet u kontikiju su nas ubedila da je sigurnost na visokom nivou, da nema dzeparenja i bilo kakvih neprijatnosti, na google earth-u sam videla slikice hotela i okoline i cini mi se je extra, jedva cekam da se nadjem tamo :-)
gde vi putujete ove godine?
0

#47 Korisnik je offline   sanja011

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 38
  • Učlanjen: 17.08.08

Napisano: 20. maj 2010 - 17:55

Pogledaj porukuspas @ 20. maj 2010 - 12:29

jao hvala vam divni ste :cvetic:
kako idem tek u septembru udavicu vas pitanjima do tada:-) salim se za sada mi ne pada nista na pamet u kontikiju su nas ubedila da je sigurnost na visokom nivou, da nema dzeparenja i bilo kakvih neprijatnosti, na google earth-u sam videla slikice hotela i okoline i cini mi se je extra, jedva cekam da se nadjem tamo :-)
gde vi putujete ove godine?

Nećeš udaviti slobodno pitaj, a odgovorićemo ti ili Velja ili ja vrlo rado. Ako se sve kockice slože mi bismo i ovog leta svakako u Tunis! Budući da smo bili i u Hamametu (pa posetili i Jasmin Hamamet koji je 10 km udaljen) i u Port el Kantauiju (a proveli i dosta vremena u Susu), razmišljamo da ove godine odemo u Mahdiu. Kažu da su tamo najlepše plaže...
Što se tiče džeparenja - mi smo obe godine bili u hotelima koji imaju direktan izlaz na sopstvenu plažu (ne prelaziš ulicu) pa su na plaži bili samo gosti hotela... Ovaj "Nahrawes Boujjafar" je jedan od retkih hotela u toj ulici koji je direktno na plaži (sve ostale hotele od plaže deli ulica - to su svi "El Hana" hoteli i još nekoliko njih), pa pretpostavljam da imaju kao i svi hoteli i neke da kažem "ćuvare plaže" koji vrlo brzo upamte lica gostiju hotela... Pasoše, avio karte i novac držite u hotelskom sefu, a kad ste na plaži imajte uz sebe "siću" za kafu, piće itd.
Nama se Sus dopao više nego Port (mada većina misli drugačije), ali mi volimo da osetimo "šmek" Tunisa, a Port je baš novo turističko mesto...
Auuu - udavih...
0

#48 Korisnik je offline   lav

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 947
  • Učlanjen: 24.02.08

Napisano: 20. maj 2010 - 21:37

Sanja, pitanje za tebe... Vec dva puta sam bila u Susu, pa bih sad malo da promenim. Mozes li da mi uporedis Sus i Hamamet... S obzirom da i ja volim tunizanski smek, pretpostavljam da bih se bolje provela u Hamametu nego u Jasminu, kakav je tvoj dozivljaj?

Ovu poruku je izmenio lav: 20. maj 2010 - 21:38

0

#49 Korisnik je offline   sanja011

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 38
  • Učlanjen: 17.08.08

Napisano: 21. maj 2010 - 16:26

Pogledaj porukulav @ 20. maj 2010 - 21:37

Sanja, pitanje za tebe... Vec dva puta sam bila u Susu, pa bih sad malo da promenim. Mozes li da mi uporedis Sus i Hamamet... S obzirom da i ja volim tunizanski smek, pretpostavljam da bih se bolje provela u Hamametu nego u Jasminu, kakav je tvoj dozivljaj?

Hamamet je mnogo manji od Susa, ali je u istom maniru... Medina, radnjice u njoj i oko nje.... S tim što unutar Medine u Hamametu neki od njih i žive - pa imaš malo muzeja, malo radnjica, pa onda naiđeš na kolica sa bebicom, na kuče, mače, pa stanarka krenula u nabavku... Potptuno (meni bar) fenomenalno!
Isto ima kafića, ima i njihovih restorana (npr. "Fatma"). Ispred Medine, na obali ima divan kafić-restoran, sve stolice i stolovi su okrenuti ka moru...
To nam je preporučio vodić i rekao da tu obavezno poijemo čaj od badema sa nanom - i bio je u pravu! Em super čaj, em super pogled... Taj restorančić ima i gornji nivo gde može i da se jede. Koliko sam videla naše agencije nemaju u ponudi hotele u samom centru grada, uglavnom nude hotele koji su na pola puta između starog i Jasmin Hamameta (ako sam dobro shvatila vodiča to je deo koji zovu "Južni Hamamet" ili hotele koji se nalaze u pravcu od Medine ka Nabulu. Plaže su božanstvene, velike, manja je vlaga nego u Portu i Susu, vetar isto duva preko dana, a popodne malo pojača. U pravcu ka Jasminu se nalazi Kulturni centar (to je inače bivša vila nekog rumunskog bogataša - prelepa je) u kome stalno ima nekih dešavanja...
Do Jasmin Hamameta vrlo često idu vozići (to je samo 10km), a i taxi nije skup-al to znaš, bila si već. Ako si u starom Hamametu, svakako idi da posetiš i Jasmin H. Lepo je za videti, a u Jasminu ima supermarket "Blue Ice" gde mogu da se kupe tunižanska vina (alkoholna pića inače ne mogu da se kupe u radnjama). Taj "Blue Ice" ima čak i klizalište! Ima i "Carthago Land" - tematski zabavni park...
Ako te još nešto zanima - tu sam! Veeeliki pozdrav :-)
0

#50 Korisnik je offline   lav

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 21. maj 2010 - 17:22

Hvala Sanja, iz tvoje price mi ni Jasmin ne zvuci lose. Ja se samo plasim da nije nalik Portu koji je meni beskrajno dosadan... A kako je krenulo, ja cu se ponovo opredeliti za Sus koji je dovoljno velik, zivopisan i interesantan. :)
0

#51 Korisnik je offline   Jacac

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 9
  • Učlanjen: 24.08.08

Napisano: 25. maj 2010 - 11:56

moze li iko da mi kaze ista novo u vezi hotela orient palas?? gledala sam komentare i svi su bili 2006, a i tad je bio star hotel pa me zanima jeli to ista renovirano ili je totalno propalo da mjenjamo rezervaciju dok jos mozemo..
hvala unaprijed :)
0

#52 Korisnik je offline   lav

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 25. maj 2010 - 13:34

Orient Palace se nalazi izmedju Porta i Susa; prosle godine kada sam bila u Tunisu, ljudi su se zalili jer hotel navodno ima pet zvezdica a ne zasluzuje ih... No skoro uvek vazi pravilo, koliko para toliko muzke... Ako vec hocete dobar hotel i dobru uslugu, ja bih vam savetovala da promenite rezervaciju. Ne znam da li su se neke stvari promenile od tada, ali cisto sumnjam.
0

#53 Korisnik je offline   spas

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 14. jun 2010 - 10:22

Drugari, recite mi ima li nekih kodeksa oblacenja po hotelima i restoranima, kao u Grckoj dugacke pantalone pokrivena ramena its.?
0

#54 Korisnik je offline   DraganV

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 5812
  • Učlanjen: 26.02.09

Napisano: 14. jun 2010 - 15:08

Pogledaj porukuspas @ 14. jun 2010 - 10:22

Drugari, recite mi ima li nekih kodeksa oblacenja po hotelima i restoranima, kao u Grckoj dugacke pantalone pokrivena ramena its.?

Nema osim sto se podrazumeva da bas nije pozeljno setati se po hotelu u kupacem kostimu. Postavljena slika
Postavljena slika uvek s Ljerkom
0

#55 Korisnik je offline   spas

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 14. jun 2010 - 15:45

Pogledaj porukuDraganV @ 14. jun 2010 - 14:08

Nema osim sto se podrazumeva da bas nije pozeljno setati se po hotelu u kupacem kostimu. Postavljena slika

uh dobro je! Hvala puno, pozzz :cvetic:
0

#56 Korisnik je offline   Ann26

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 28
  • Učlanjen: 22.03.08

Napisano: 03. jul 2010 - 13:28

Kakav je hotel RYM u Susu? Najeftiniji je pa se bojim da nije neka kvaliteta.

I sta ima interesantno ove godine za Tunis? Preko koje agencije je najpovoljnije?
0

#57 Korisnik je offline   Mahu

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 31
  • Učlanjen: 29.03.09

Napisano: 05. jul 2010 - 18:50

Pogledaj porukuAnn26 @ 03. jul 2010 - 13:28

I sta ima interesantno ove godine za Tunis? Preko koje agencije je najpovoljnije?

Ann,mozda mogu malo da pomognem :)
Moja drugarica je bila u hotelu Rym pre 2 god,neposredno posle renoviranja hotela.Njeni utisci su da je hotel sasvim pristojan,cist,klopa je onako,manje vise ista,ali,opet,za taj novac sasvim korektna.I nalazi se u centru.
Jedina mana hotela je sto nema bazen,a opet,to nekome mozda nije toliko ni bitno.Takodje,gosti hotela Rym koriste plazu nekog drugog hotela,zaboravila sam kako se zove.Uglavnom,plaza je fenomenalna...
I jos nesto,u sklopu hotela je diskoteka,kazu-jako dobra :)
E sad,sve zavisi sta ocekujes od letovanja...
Ako je cilj dobar provod i samo spavanje u hotelu,onda je ovo super izbor,i naravno,ako zelis da cooliras ceo dan u hotelu,sa raznim sadrzajima,onda izaberi nesto drugo...

A na drugo pitanje...
Ja sam uplatila hotel Marabot,preko Jolly,u septembru..
Mislim da je povoljno,i u agenciji su me uveravali da je hotel bas dobar,da idu uglavnom stranci...
A opet,nude ga samo 2.nase agencije...Ne znam sta to znaci,ali se nadam lepom odmoru,u svakom slucaju :)
Pozdrav
0

#58 Korisnik je offline   ivanstev

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 13
  • Učlanjen: 14.07.09

Napisano: 14. jul 2010 - 12:43

gde se nalazi benetonova radnja u susu? recite orjentir neki ako ne znate ulicu
0

#59 Korisnik je offline   timsha

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 17.07.10

Napisano: 17. jul 2010 - 22:29

Cao svima!
Ove godine prvi put idem u Tunis, 20.7. u hotel DREAMS BEACH u SUSU.
Da li je neko bio u ovom hotelu i da li zna nesto o njemu?
Hvala unapred i veliki pozdrav!
0

#60 Korisnik je offline   IvyPoisonNs

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 81
  • Učlanjen: 24.08.09

Napisano: 21. jul 2010 - 13:56

Pozdrav!
Sinoc smo stigli iz Ryma. Hotel je ok, cak extra za te pare. Sobe su ciste, zene svaki dan menjaju peskire, jednom nedeljno i posteljinu. Samo ja bih preskocila njihovu hranu, ali vidim da su ljudi jeli. Mi smo jednom bili na dorucku i samo 3 puta na veceri. Meni se to nije dopalo, ali ima okolo puno restorana i restorancica, cene su ok tako da smo se lako snasli. Ima jos jedna stvar koja bi mogla da smeta nekome. Dosta se cuje buka sa ulice, a Tunizani do 3 ujutro voze ko ludi i trube, nama nije smetalo ali nekome sigurno bi (ako se zatvore vrata od terase sve to se mnogo manje cuje).
Soba ima klimu koja je radila (malo je i curkalo al nista strasno). Kad smo stigli nismo imali Tv (samo stalak) i dasku za wc solju, pa sam se zalila na recepciji i odmah ujutro su nam doneli obe stvari. :D Ispali su korektni. Nije nam nista nestalo niti ukradeno. dokumente i krupan novac smo drzali u sefu, ali nam ni iz sobe niko nista nije uzeo.
Da, hotel bazen nema, ali nam je na licu mesta receno da idemo na bazen obliznjeg Tej Marhaba hotela.:) A plaza...koristi se plaza hotela Samara koja je cim se spustis niz ulicu (vrlo vrlo blizu). Plaza je extra, lep sitan pesak, voda onako....u pocetku je bila super kasnije su talasi doneli travu u plicak a moglo se sresti i sa ponekom kesom. Ali voda je vrlo prijatna i topla, i u vodi je sve pesak. Meduza nije bilo. Sve vreme je bilo talasa nekad manjih a nekad vecih. Bar na plazi je razocarenje jer ako zelis nesto da porucis niko ne obraca paznju na tebe...moras da skaces ispred onih cikica da bi te usluzili. I da, lezaljka se na plazi placa 3,5 tuniskih dinara, ali onda lepo imas lezaljku i suncobran i mali sto. Plaza je privatna (hotelska) i nismo primetili da je ikad nekome nesto nestalo ili ukradeno.
Sve u svemu, za te pare je super.

Pogledaj porukuAnn26 @ 03. jul 2010 - 13:28

0

• (6 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com