Putovanja.info Forum: Saveti za Sus - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (6 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Saveti za Sus Pomoc za neiskusne

#31 Korisnik je offline   mmvv

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 05.09.09

Napisano: 05. sep 2009 - 19:05

Pogledaj porukuIvca @ 14. juli 2008 - 01:52

Pozdrav svima, ja sam se upravo vratio iz Tunisa, tj. iz Sus-a.

1 euro = 1.8.. tun. dinara
1 tun. din. = 50 srb. din.

8 dana, 7 nocenja, Agencija Sunline.
Ali je ispalo 7 dana i jos manje noci. Stize se oko 14h 1 dana u hotel, a krenuli smo 7 na 8 dan u 4 ujutru nazad! Al kome da se zalis...

Bili smo u hotelu Royal Beach *** koji je u gradu Suesse, jedno 20 min. pesacenja do Medine i centra grada.

Hotel je onako, srednji nista posebno. Imali smo polupansion, placali smo 2 lezajke i suncobran 2 din, cak smo i bazen isto toliko placali (sve se placa, osim lifta :-) ). Sobe su prosecne, ciste se svaki dan, centralna klima, nema tv, sef se placa 4 din dnevno +20 eura depozit koji se vraca, u slucaju da izgubis kljuc. Za 15 din. mozete dobiti sobu sa pogledom na more, samo treba navatati sobaricu za to hehe.

Uglavno su tu ludi Poljaci, opaljeni Rusi koji samo skacu u bazen i gomila Hrvata sa kojima nismo pricali jer nisu ni oni sa nama hehe).

Hrana je ok. Uvek 4-5 jela, ako volite Kari uzivace te, isto toliko salata, voce, puding... Pice u hotelu kao i u gradu je oko 2-2.5 din. (obavezno probati cedjenu narandzu) Osoblje je izuzetno ljubazno i na usluzi. Ako trazite vodu uz kafu, uvek cete dobiti 1l vode. Inace u super marketima je 0.700 din.

Plaza je lepa, more toplo, ali ima puno algi i raznog bilja po vodi pa izgleda kao da je prljavo. Meduze nismo videli. Talasa ima nonstop.

Cuvajte se sunca, ali ozbiljno vam to kazem! Ja sam se svaki dan mazao sa zas. fak. 25 i posle 20 min. na suncu, uau! Pritom sve vreme duva topao vetric, kao da je neko uperio fen u vas hehe. Izgorite, a ne znate od cega. Obavezno poneste neki melem za opekotine.

Grad je lep, uz more su hoteli nekoliko kilometara, na drugu stranu grad... Ljudi su gostoprimivi, svi prodavci i konobari pricaju engleski.
Ako ste mladji na ulici ce vam nuditi razne droge, pa ne reagujte na to, samo prodjite. Prelazite na pes. prelaze ulicu, taksisti ce vas uglavnom pustati, ali ostali ne! Cak i ako je policija na raskrsnici necete lako preci put.
Ima puno palmi, cisto je, sve vrvi od ljudi. Zaista cete imati sta da vidite. Nocni zivot je ok, ima dosta diskoteka.

Sedajte samo u restorane i kafice gde ima ostampanih menija sa cenama, ostali ce vas odrati ali totalno! Obavezno probajte nargile (oko 4 din.)

Koristite TaxiPhone govornice, zovite fiksne telefone u srbiji, mada cete imati problema sa vezama, jer su ocajne. Poruke idu super preko mobilnog (signal ume da nestane po nekoliko puta dnevno) i kostaju oko 40 srp. din.

Ne slikajte policajce, ni policijske stanice i sve ostalo... narocito predsednicku palatu pored Katagine! inace ode aparat u najboljem slucaju kartica...

NAPOMENA: Ne kupujte u Medini nista, to su sve sami prevaranti... Recimo kozne sandale kostaju 65 din. pa uz obavezno cenkanje daju ti za 35, a u gradu ima extra sredjenih prodavnica gde su cene fiksne i najskuplje sandale su oko 25 din. Imate i jedan mini trzni centar na ulazu u Medinu, tu su cene takodje fiksne, pa kupujte do mile volje. Samo se cisto prosetajte, ali ce vam i to dosaditi, jer su dosadni do zla boga!

Cuvajte svoje zene i devojke hehe uvek ce se neko naci da im pridje, ali ne bojte se uglavno samo lepo i fino pricaju sa njima, ne mozete da verujete koliko su kulturni i nekako bezazleni, pa to onako ume da bude zabavno. Trazite bar 10 crvenih kamila za zenu ( zute su jeftinije, oko 1000 eura), jer je to njihova osnovna zafrkancija hehe.

Izleti su posebna prica, to je totalno dranje! Sve sto niste platili lastminut ponudom za letovanje platicete ovde.

Primera radi: Izlet od 2 dana u sahari oko 150 eura. Ej bre pa da li su normalni majko moja, znaci zena i ja 300 eura. Pritom tu nisu uracunati troskovi jahanja kamila, voznja u dzipovima i 5-6 baksisa na raznim mestima ( na kraju izadje oko 350 eura za 2 osobe). Bile su dve cure iz naseg hotela, nismo ih videli 3 dana, jer su jos jedan dan prespavale kada su stigle od umora i puta od 1200 km u oba pravca.
Zalile su se da ih je vodic agencije ostavio na pola putovanja i ugasio mob.. da nije nista znala o destinacijama gde su bili jer je zavrsila istoriju umetnosti) bas lepo sa njihove strane. Ne kazem da nije lepo videti, ali je skupo i kazu da je temperatura oko 50 c u Sahari, mada ni u Sus-u nije padala ispod 40 c preko dana.

Drugi izlet je do glavnog grada Tunisa, sa obilaskom starog grada i Katagine i jos nekih muzeja. To je 40 eura po osobi, traje 1 dan, skupo takodje al ajde bas da ne mrdnemo nigde, isli smo. Taj izlet preporucujem, ima sta da se vidi i da se ne vratite skapani u hotel. Vodic je stano preko mihrofona javljala i podsecala da ne zaboravimo da vozacu treba ostaviti baksis, lepo od nje. Na kraju su verovatno od punog autobusa podelili po 20-30 eura samo od toga, al sta ces nek ide zivot ovce su da se sisaju hehe.

Tu smo se prvi put videli sa ljudima iz aviona koji su bili smesteni u hotelima sa 4 i 5 zvezdica. Zalili su se da su hoteli daleko od najblize prodavnice 3 km. da nema nista okolo njih, a i mi smo kada smo isli po njih putovali jedno pola sata... Hvalili su hotele i sve ostalo.

Znaci sa jedne strane imate prosecan hotel, ali ste u gradu i stvatno je sve super , a sa druge odlican hotel i samo odlican hotel i samo odlican hotel...

To je sve sto se tice izleta od agencije, ima jos nekoliko izleta koji nude Tunizani na plazi, jedan nebulozni od 30 din. pokazivao nam je slike kako kamila pije kokakolu itd. i plovidba morem u replikama gusarskih brodova, gde smo isli jer sam bio fasciniran kako to izgleda. Isto kosta 30 din. rucak ( saka povrca, 3 girice, pice ko sta hoce i lubenica hehe ) taxi do tamo je uracunat, ali do hotela ko te je...be, snadji se sam.

Mozete otici i do luke el port ili tako nesto, tamo je bas lepo. Od 21h radi fontana koja je replika one najpoznatije u svetu ali samo mnogo manja. Gde voda plese uz muziku i tako to.

Vozite se iskljucivo taxijem, obavezno prvo dogovorite cenu. Imate i neke smesnim ja ne znam sta je ono kao neki otvoreni kombiji na 3 tocka, bezite od njih kao djavo od krsta, em je neudobno, em kao da ste seli na termo pec i okrenuli je na 3! heheh

Jedan savet: ako vas ima 4-6 obavezno trazite popust i cenkajte se, nemate pojma koliko pali to, za bilo sta sto se placa je primenjivo.

Imate nekoliko sportova na vodi: skuter je za dve osobe 15 min. 35 din. , paraglajding (ako jako duva vetar i imate srece da padnete u vodu posle nekoliko minuta, mocicete da sutra vozite skuter za te pare hehehe, ne to se stvarno desilo) otprilike isto kao i banana i ostale vratolomije za dve osobe.

E, da. Ja ne mogu da verujem sta ovi nasi na aerodromu zovu Freeshop, boze boze, cene su iste kao u prodavnici. Cigarete kostaju isto, pa ako pusite kupite ih na kiosku jer ce se desiti da nema vasih na Shopu. U Tunisu mozete pusiti gde god hocete osim u liftu i avionu :-)

Mozda iz gore navedenog izgleda da se nismo lepo proveli, ali naprotiv bilo nam je fenomenalno. Tunis je zaista predivna destinacija. Ovo su samo neki saveti.

Ako neko hoce da vidi slike neka se javi na pp

P.S. Lepo se provedite!

Ja se spremam za Tunis od 10.09. preko Sun Line pa me zanima kako je organizovan put u Saharu, kao znate li kakv je hotel u Portu El Muradi Palm Marina .
0

#32 Korisnik je offline   zokizoki

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 6
  • Učlanjen: 12.09.09

Napisano: 12. sep 2009 - 22:34

Pogledaj porukummvv @ 05. septembar 2009 - 20:05

Ja se spremam za Tunis od 10.09. preko Sun Line pa me zanima kako je organizovan put u Saharu, kao znate li kakv je hotel u Portu El Muradi Palm Marina .

pa to je najbolji hotel,doduse malo je dalje,ali tax
0

#33 Korisnik je offline   liki78

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 22
  • Učlanjen: 10.06.08

Napisano: 02. okt 2009 - 13:52

Po preporuci turisticke radnice u agenciji Follow me,ovog septembra sam letovala u Susu,htl Hill Diar 3*.
I moram priznati da se nisam pokajala!
Htl se nalazi na samoj plazi i ima mnogo bolju lokaciju od npr El Hana kompleksa koji se nalazi u centru grada.Hill se nalazi nekih 2.5km od centra i ima svoju privatnost.
Sobe su solidne,hrana je ok.Ima bazen,lezaljke se i na plazi i na bazenu naplacuju.Bar smo ih mi placali,posto smo imali polupansion.
Ako je neko zainteresovan za jos neku informaciju o ovom hotelu,neka pita!
0

#34 Korisnik je offline   MinaMNE

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 20
  • Učlanjen: 11.01.10

Napisano: 12. jan 2010 - 02:43

za mene je Port el Kantaoui neuporedivo bolji od smrdljivog Susa...jednog dana sam posla u MEDINU sa 2 drugarice i nisam mogla da vjerujem da postoje tako napadni ljudi,htjeli su da nas ljube,pipaju,vuku u one prodavnice,,,,uzas blagi uzas ...a tek smrad...em konji em neka kanalizacija em sami ljudi,katastrofa,Port je zakon
0

#35 Korisnik je offline   seven

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 115
  • Učlanjen: 16.06.07

Napisano: 12. jan 2010 - 13:16

Pogledaj porukuMinaMNE @ 12. jan 2010 - 01:43

za mene je Port el Kantaoui neuporedivo bolji od smrdljivog Susa...jednog dana sam posla u MEDINU sa 2 drugarice i nisam mogla da vjerujem da postoje tako napadni ljudi,htjeli su da nas ljube,pipaju,vuku u one prodavnice,,,,uzas blagi uzas ...a tek smrad...em konji em neka kanalizacija em sami ljudi,katastrofa,Port je zakon

A Yasmin ,jos bolji od Porta.I ja zaista ne razumem ljude kojima se Sus svidja.Citav grad je prljav,kanalizacija se oseti na svakom koraku.Ma uzas jedan.Od Tunisa samo Port i Yasmin plus fakultativni izleti gde cete osetiti dovoljno Arapskog smeka recimo na putu do Sahare i posete Juznog dela ove zemlje,kao i izletu u Kartaginu, gradu Tunisu,Sidi Bu saidu...
0

#36 Korisnik je offline   profesorka

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 179
  • Učlanjen: 27.06.08

Napisano: 09. feb 2010 - 02:10

Eeee, a ja budala htela da dozivim Tunis ko pravi Tunizani, a ne da idem u neke vestacke gradove-turisticke komplekse za Engleze...pokajala sam se prve veceri u toku setnje! Kako smrdi u Susu, uzas! sva sreca pa nam hotel nije bio blizu medine! zato ljudi, samo fenserica...Port ili Yasmin....da ne pravite gresku kao ja...i jos da se svadjate sa Tunizanima (devojke), zato sto vas pipkaju, smaraju i dobacuju!

Ovu poruku je izmenio profesorka: 09. feb 2010 - 02:13

0

#37 Korisnik je offline   duca71

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 43
  • Učlanjen: 23.09.09

Napisano: 22. feb 2010 - 16:20

A meni je Sus tako caroban, stara medina i ribat pogotovo.Pravi carobni breg ,Suza na arapskom znaci breg.

Mestani jesu napadni,dosadni, jeste bilo 45c i vise plus vlaga,i bilo je puno malih meduza u pretoplom moru i prljavstine po gradu.

Ali Sus je moj najjaci dozivljaj sa dosadasnjih letovanja i dugo sam ga sanjala po dolasku u Beograd.To je bio pravi iskorak iz stvarnosti,te uske ulicice u medini iz 1001 noci.Kao u filmu o Aladinu,cak postoji i suvenir carobna lampa .Nizovi urminih palmi svuda unaokolo,a godinu dana ranije sam bila u Egiptu. Sta reci ...

Izlet u Saharu je skup ali vredi.

Port je otmen i vise Evropski,dakle treba birati odrediste prema licnim afinitetima.

Ljudi su razliciti i bolje je sto je tako.
0

#38 Korisnik je offline   ada

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 58
  • Učlanjen: 06.05.09

Napisano: 21. apr 2010 - 13:13

slazem se sa nekim postovima gore,sus mi se ne svidja jako je prljav jedino sto mi se tamo dopalo je medina koja u svakom slucaju treba da se vidi...cak mi se ni plaza u susu nije dopala tamo su muskarci bili nepodnosljiv dosadni cim se udaljite 2 koraka od vaseg momka/muza...ne kazem da su u portu manje nasrtljivi ali je u svakom slucaju cistije,i mirnije posebno ako idu devojke same...

meni se tunis dopao najvise zbog kartagine i samog glavnog grada tunisa koji smo obisli 

0

#39 Korisnik je offline   lav

• svetski putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 947
  • Učlanjen: 24.02.08

Napisano: 21. apr 2010 - 18:13

Dva puta sam bila u Susu i planiram ponovo, to dovoljno govori koliko mi se grad dopao. Port je blizu, malo ususkano mestasce, moze se obici za desetak minuta i po meni je raj za penzose i sve one koji vole miran odmor.
0

#40 Korisnik je offline   BojanDR

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 89
  • Učlanjen: 18.03.09

Napisano: 24. apr 2010 - 08:41

Pogledaj porukulav @ 21. apr 2010 - 18:13

Dva puta sam bila u Susu i planiram ponovo, to dovoljno govori koliko mi se grad dopao. Port je blizu, malo ususkano mestasce, moze se obici za desetak minuta i po meni je raj za penzose i sve one koji vole miran odmor.
Apsolutno se slazem! Sus je veliki grad pun zivota, svuda je guzva i haos, svuda kafici restorani i diskoteke, jednostavno odise zivotom. Port je vise za opustenu setnjicu i caskanje uz kaficu.
E sad zavisi ko sta voli, ja u ma koju zemlju da odem vise volim da sam u centru zbivanja i da osetim duh te zemlje nego da sam "izolovan" od svega.
0

#41 Korisnik je offline   spas

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 189
  • Učlanjen: 07.04.10

Napisano: 16. maj 2010 - 08:17

Iskusni pomozite NAHRAWEES BOUJAAFAR 4*, bio neko ili bar video? :)
0

#42 Korisnik je offline   velja

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 26
  • Učlanjen: 03.07.07

Napisano: 17. maj 2010 - 21:16

Pogledaj porukuspas @ 16. maj 2010 - 08:17

Iskusni pomozite NAHRAWEES BOUJAAFAR 4*, bio neko ili bar video? :)

Hotel u centru Sus-a...popio kafu u restoranu uvece...Ima svoju plazu ali to je u neku ruku "gradska" plaza...Po netu nasao neke utiske da je malo fucnut ali to je pitanje da li je tacno ....Izgleda primamljivo odnos cena/sta dobijes ali nisam siguran...
0

#43 Korisnik je offline   spas

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 189
  • Učlanjen: 07.04.10

Napisano: 18. maj 2010 - 12:45

Pogledaj porukuvelja @ 17. maj 2010 - 20:16

Hotel u centru Sus-a...popio kafu u restoranu uvece...Ima svoju plazu ali to je u neku ruku "gradska" plaza...Po netu nasao neke utiske da je malo fucnut ali to je pitanje da li je tacno ....Izgleda primamljivo odnos cena/sta dobijes ali nisam siguran...

Hvala lepo, centar mi je bitan jer ne bih mogla da podnesem da sam u hotelskom kompleksu i da nemam gde da mrdenem. Ima 4* valjda je cist, ne rece ti kakva je bila kafa :kez: ?
U svakom slucaju pomogao si mi radi ga kontiki i odoh ja da uplatim :hehe:
0

#44 Korisnik je offline   velja

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 26
  • Učlanjen: 03.07.07

Napisano: 19. maj 2010 - 14:15

Pogledaj porukuspas @ 18. maj 2010 - 12:45

Hvala lepo, centar mi je bitan jer ne bih mogla da podnesem da sam u hotelskom kompleksu i da nemam gde da mrdenem. Ima 4* valjda je cist, ne rece ti kakva je bila kafa :kez: ?

Ajde pa onda ces da preneses utiske a i mozemo i u detalje za sus kasnije...
0

#45 Korisnik je offline   sanja011

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 38
  • Učlanjen: 17.08.08

Napisano: 20. maj 2010 - 12:08

Pogledaj porukuspas @ 18. maj 2010 - 12:45

Haha - zabravio je, evo ja ću umesto njega da odgovorim... Dobra je i kafa i ceđeni đus, a i sediš i gledaš u more koje je udaljeno 10-tak metara od kafića :-)
Ako budešu Susu, obavezno obiđi Medinu (to ti je od tog hotela oko 10 min peške), a malo pre ulaza u Medinu, sa desne strane je kafić-više kafanica gde smo popili odličnu tursku kafu!
Hotel ima odličnu lokaciju - s jedne strane je 10-tak min od Medine, a sa druge 10-tak min od "Saloona" (super mesto u maniru divljeg zapada sa finom klopicom i muzikom), i naravno odmah tu je avenija Habib Burgiba sa dosta finih radnjica...
Ispred hotela staje turistički vozić koji te vozi do Port el Kantauija...
Uh... već ti zavidim...
Pitaj slobodno ako te još nešto zanima
0

• (6 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Poslednja »
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com