Planiram putovanje preko Kontikija 05.08. Nikada ranije nisam bila na krstarenjima i zanima me par stvari.
1. U uputstvu za putovanje pise da je strogo zabranjeno peglanje u kabini. Da li to znaci da cu za sve sto spakujem (a izguzvace se u koferu 100%) morati da platim peglanje na brodu? Pise i da sav prtljag prolazi kroz skener, tako da bi mi peglu u svakom slucaju zaplenili...
2. Da li prave problem ako se kupi voda na usputnim stanicama i unese na brod? Mislim na par litara, ne na malu flasu...
3. Takodje pise da treba poneti dzemper jer zbog razlike u temperaturi u prostorijama... Pa kolika je to razlika kad mi treba dzemper? Nekako mi je logicnije da je napolju svezije uvece i u toku noci, a ne u prostorijama...
4. Pise i da je dozvoljeno unosenje samo masinice za brijanje, a da fen ima u kabini. To znaci da pegla za kosu i figaro takodje nisu dozvoljeni?
To je to za sada....
Bas sam se nesto razocarala kada sam procitala ovo za peglu i fen. Ne ide mi se bas kao strasilo po brodu, izguzvana i sa slamom na glavi, a i ne placa mi se peglanje svake majicice i feniranje svaki dan