Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Nijagarini vodopadi

9 odgovora na temu

#1 Kamillica

putnik

• Član
  • Poruka:126

Napisano: 24. Jul 2011 - 16:32

Da li je neko bio na Nijagarinim vodopadima?

Ono sto me zanima je, da li mora da se ode na kanadsku stranu da bi se osetilo i videlo sve sto vodopadi pruzaju?

Koja je razlika izmedju americke i kanadske strane?

Nezgodno mi je da prelazim u Kanadu, jer moram da vadim vizu, a volela bih da ne budem uskracena za neki predivan prizor samo zato sto nisam presla na kanadsku stranu.

Ako je neko bio, molim vas da mi napisete vase misljenje koliko je dobro ostati samo na americkoj strani i da li i tu ima dovoljno sadrzaja? Hvala.
Yesterday I was a dog. Today I'm a dog. Tomorrow I'll probably still be a dog. Sigh! There's so little hope for advancement. - Snoopy

#2 Ivka&Dzoni

backpacker

• Član
  • Poruka:15
  • muški

Napisano: 24. Jul 2011 - 23:47

Био сам ја и идем у септембру опет! :don-t_mention:
Оно што могу да ти кажем је следеће:
Лепо је видети са обе стране водопад али је канадска страна она права страна која се налази на свим америчким филмовима, на свим разгледницама, репортажама итд... Овај пут ћу ићи оним бродићима до водопада а можда одем и иза водопада, не знам још... Али свакако је лепша и занимљивија канадска страна.
Поздрав и пази, лепо ће ти бити и са једне и са друге стране ;)

п.с./ а мислим да ако имаш амер.визу да ти не треба виза та канаду...али то провери, можда сам ја лоше повезао а можда је и стара информација

#3 Kamillica

putnik

• Član

Napisano: 27. Jul 2011 - 19:04

Nazalost treba viza, a bas mi je cimanje da sada trazim i kanadsku, jer treba milion papira i dokaza, a ja bih bila tamo samo dan-dva!

Znaci da mi ne preporucujes da idem ukoliko ne mogu da vidim kanadsku stranu?

Ima mozda mogucnost da se ode u Buffalo i da se tamo trazi, samo ne znam da li je tamo lakse dobiti vizu, posebno sa srpskim pasosem.
Yesterday I was a dog. Today I'm a dog. Tomorrow I'll probably still be a dog. Sigh! There's so little hope for advancement. - Snoopy

#4 Ivka&Dzoni

backpacker

• Član
  • Poruka:15
  • muški

Napisano: 02. Aug 2011 - 17:14

паааа.... не кажем да нема смисла ићи.... лепо је и ту нема шта али је лепше са канадске стране мада, ако можеш да одеш бродићем, ако постоји нека "фирма" која вози те бродиће са амер.стране доле, до самог водопада то је као да си била на канаској страни...можда и боље. Распитај се (знам да на канадској страни има) и ОБАВЕЗНО тим бродићем, по узбурканој води, приђи на пар метара тој сили водопада! Нисам био али контам да је екстра доживљај! ...а рекох да ћу и сам то да приуштим себи... једва чекам! :klap:

#5 Kamillica

putnik

• Član

Napisano: 03. Aug 2011 - 07:06

Mislim da cu to i da uradim. Voznja brodicem kosta otprilike malo manje od kanadske vize, tako da odustajem od papirologije :) Inace postoji ta voznja i sa americke strane tako da je to to.

Evo jedan sajt koji opisuje sta ima na jedno, a sta na drugoj strani:

http://nyfalls.com/n...a-falls-vs.html

#6 lutalica

putnik

• Član
  • Poruka:118
  • ženski

Napisano: 09. Aug 2011 - 20:12

Ja sam bila sa obe strane, vise puta.
Predlazem ti da ides svakako, jer ces same vodopade moci da vidis i dozivis.

Na Kanadskoj strani ti je tu jos brdo nekog totalno komercijalnih sadrzaja koji meni nije interesantan, tipa luna parkova, kuca strave i svega redom, kazina, onaj toranj, itd. Sve to nema veze sa vodopadima i mozes naci bilo gde.
Naravno najinteresantnija je voznja brodicem do samih vodopada.
Ako to moze i sa Americke strane onda to nije razlog da prelazis granicu.

Ali ono sto je mene godinama kopkalo da predjem na Americku stranu je jedinstveni dozivljaj spustanja pesice medju njihove slapove. Oni jesu manji, ali postoje staze kroz same slapove, ispod i tik uz njih, i to je zaista fenomenalan dozivaljaj! Daju ti neku kratku zutu kabanicu i sandale, i na kraju nema sanse da ne budes skroz mokar, ali je meni ovo bio nezaboravan dozivljaj!!!

Zelim ti lep provod!

#7 Kamillica

putnik

• Član

Napisano: 09. Aug 2011 - 22:54

Hvala na savetima! Odustala sam od kanadske vize, jer sam saznala da se sa Goat Island vidi i kanadska strana vodopada.

Takodje, Maid of the Mist brodic ide i sa americke strane, tako da je i taj deo pokriven.

Slazem se za stepenice, stvarno izgleda fantasticno sto moze da se dodje ispred samih vodopada, evo vidi se i na ovom video snimku - Cave of the Winds!

http://www.niagarafa...OfTheWinds.aspx

Ovu poruku je izmenio Kamillica: 09. Aug 2011 - 22:56

#8 tanja jo

backpacker

• Član
  • Poruka:11
  • ženski

Napisano: 07. Sep 2011 - 21:21

Osecaj vodene pare po celoj kozi na brodu Maid of the mist dok prilazi tik uz vodopade je neponovljiv!!!

#9 Phillippe

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:311
  • muški

Napisano: 28. Sep 2011 - 23:30

Oh, ja sam gledao vodopade sa Kanadske strane
nisam isao brodicem ili bilo sta... posto sam nekako 'u prolazu' bio
:(
sta znam... iskreno, na mene nisu ostavili neki utisak
ili ga se ne secam
a ... ako se ne secam
onda definitivno nisu
:P
... Y Lo Mejor Siempre Espera ... Adelante !

#10 Kamillica

putnik

• Član

Napisano: 03. Nov 2011 - 22:55

Ja sam odusevljena :)

Ako nekog zanima za ubuduce, ne znam da li je steta sto nisam bila na kanadskoj strani, jer mi se cini da se i sa ove strane sasvim lepo vidi.... A kada odete brodicem Maid of the Mist ispod samih vodopada, osecaj je zaista neverovatan.,

Takodje i stepenicama Cave of the WInds... posebno Hurracane Deck, wow :)

Ne treba planirati ostanak vise od dva dana, jer nema potrebe, dva dana su sasvim dovoljna da vidite sve sto vas zanima.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0