Nijagarini vodopadi
Napisano: 24. Jul 2011 - 16:32
Ono sto me zanima je, da li mora da se ode na kanadsku stranu da bi se osetilo i videlo sve sto vodopadi pruzaju?
Koja je razlika izmedju americke i kanadske strane?
Nezgodno mi je da prelazim u Kanadu, jer moram da vadim vizu, a volela bih da ne budem uskracena za neki predivan prizor samo zato sto nisam presla na kanadsku stranu.
Ako je neko bio, molim vas da mi napisete vase misljenje koliko je dobro ostati samo na americkoj strani i da li i tu ima dovoljno sadrzaja? Hvala.
Napisano: 24. Jul 2011 - 23:47
Оно што могу да ти кажем је следеће:
Лепо је видети са обе стране водопад али је канадска страна она права страна која се налази на свим америчким филмовима, на свим разгледницама, репортажама итд... Овај пут ћу ићи оним бродићима до водопада а можда одем и иза водопада, не знам још... Али свакако је лепша и занимљивија канадска страна.
Поздрав и пази, лепо ће ти бити и са једне и са друге стране
п.с./ а мислим да ако имаш амер.визу да ти не треба виза та канаду...али то провери, можда сам ја лоше повезао а можда је и стара информација
Napisano: 27. Jul 2011 - 19:04
Znaci da mi ne preporucujes da idem ukoliko ne mogu da vidim kanadsku stranu?
Ima mozda mogucnost da se ode u Buffalo i da se tamo trazi, samo ne znam da li je tamo lakse dobiti vizu, posebno sa srpskim pasosem.
Napisano: 02. Aug 2011 - 17:14
Napisano: 03. Aug 2011 - 07:06
Evo jedan sajt koji opisuje sta ima na jedno, a sta na drugoj strani:
http://nyfalls.com/n...a-falls-vs.html
Napisano: 09. Aug 2011 - 20:12
Predlazem ti da ides svakako, jer ces same vodopade moci da vidis i dozivis.
Na Kanadskoj strani ti je tu jos brdo nekog totalno komercijalnih sadrzaja koji meni nije interesantan, tipa luna parkova, kuca strave i svega redom, kazina, onaj toranj, itd. Sve to nema veze sa vodopadima i mozes naci bilo gde.
Naravno najinteresantnija je voznja brodicem do samih vodopada.
Ako to moze i sa Americke strane onda to nije razlog da prelazis granicu.
Ali ono sto je mene godinama kopkalo da predjem na Americku stranu je jedinstveni dozivljaj spustanja pesice medju njihove slapove. Oni jesu manji, ali postoje staze kroz same slapove, ispod i tik uz njih, i to je zaista fenomenalan dozivaljaj! Daju ti neku kratku zutu kabanicu i sandale, i na kraju nema sanse da ne budes skroz mokar, ali je meni ovo bio nezaboravan dozivljaj!!!
Zelim ti lep provod!
Napisano: 09. Aug 2011 - 22:54
Takodje, Maid of the Mist brodic ide i sa americke strane, tako da je i taj deo pokriven.
Slazem se za stepenice, stvarno izgleda fantasticno sto moze da se dodje ispred samih vodopada, evo vidi se i na ovom video snimku - Cave of the Winds!
http://www.niagarafa...OfTheWinds.aspx
Ovu poruku je izmenio Kamillica: 09. Aug 2011 - 22:56
Napisano: 07. Sep 2011 - 21:21
Napisano: 28. Sep 2011 - 23:30
nisam isao brodicem ili bilo sta... posto sam nekako 'u prolazu' bio
:(
sta znam... iskreno, na mene nisu ostavili neki utisak
ili ga se ne secam
a ... ako se ne secam
onda definitivno nisu
Napisano: 03. Nov 2011 - 22:55
Ako nekog zanima za ubuduce, ne znam da li je steta sto nisam bila na kanadskoj strani, jer mi se cini da se i sa ove strane sasvim lepo vidi.... A kada odete brodicem Maid of the Mist ispod samih vodopada, osecaj je zaista neverovatan.,
Takodje i stepenicama Cave of the WInds... posebno Hurracane Deck, wow
Ne treba planirati ostanak vise od dva dana, jer nema potrebe, dva dana su sasvim dovoljna da vidite sve sto vas zanima.
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0