Kotor
Napisano: 19. Jul 2011 - 16:17
Napisano: 19. Jul 2011 - 21:41
To je i Trsteno plaza levo prema Budvi prije kamp Jaz, takodje i ploce u blizni je odlicna plaza...
Mozes da ides na obilazak oko ceo Zaliv, ima prekrasna ribarska mesta kao sto su Perast i Risan.
Sto se tice Lovcen, imas na ulazu u Kotora skretanje desno za Cetinje i ides po taj put preko sela Njegusi imas prekrasan pogled iznad Boke, ides nagore prema NP Lovcen i Mauzolej Njegosa
Napisano: 20. Jul 2011 - 04:25
Napisano: 20. Jul 2011 - 12:25
Napisano: 20. Jul 2011 - 20:13
Ne skidam kile, fit sam, sportski tip,planinar i nemam ni grama viska kila,pozdrav.A upoznata sam sa time kakav je Kotor zato i pitam za plaze.Za pocetak meni bi pasala i neka kamena plaza ako postoje takve...da li postoje kamene plaze jer ne trazim nikakav pijesak folove golove ja sam skromna glede toga...
I da kakav je taj Prčanj? Jel imaju neka dva Prčnja il samo jedan, izgleda da mi je tu adresa?
Ovu poruku je izmenio kriticarka_nickova: 20. Jul 2011 - 21:09
Napisano: 21. Jul 2011 - 01:01
[/indent]
Napisano: 21. Jul 2011 - 01:31
kriticarka_nickova @ 20. Jul 2011 - 20:13
Evo nekoliko podataka o pomenutim mjestima sa sajta TO Kotor:
Prčanj je naselje na istočnoj strani Vrmca, naspram Dobrote. Svoj današnji izgled dobilo je tokom XVI, XVII i XVIII vijeka. Među najstarije spomenike kulture ubrajaju se crkva sv. Tome, u gornjem dijelu naselja, iz IX vijeka, sada u ruševnom stanju i crkva sv.Ivana iz 1221. godine. Posebnu atrakciju predstavlja palata „tre sorrelle“ , jedinstvena građevina iz XV vijeka. Bila je vlasništvo kotorske plemićke porodice Buća. Za tre sorrelle je vezana legenda o nesrećnoj ljubavi tri sestre zaljubljene u istog mornara.

Perast je naselje naspram tjesnaca Verige, nalazi se u podnožju brda Kason. Materijalni ostaci pronađeni u pećini Spila kod Perasta govore o veoma ranom prisustvu čovjeka na području današnjeg grada. Grad je dobio ime po ilirskom plemenu Pirusta i imao je burnu istoriju. Ovaj mali barokni grad je u 17. i 18. vijeku doživio svoj puni sjaj. U to doba Perast je imao 100 svojih trgovačkih brodova. Perast je živio od pomorstva, a njegovi pomorci su bili poznati po vještini i hrabrosti.
Ispred Perasta nalaze se dva ostrva - ostrvo Sv. Đorđe, koje je prirodno i ostrvo Gospe od Škrpjela, koje je vještačko.
Napisano: 21. Jul 2011 - 10:04
Napisano: 21. Jul 2011 - 11:36
I da samo da mi jos neko kaze plaze u Prčnju, betonske ili ima normalnih plaza? Ne volim betonske ali bih se zadovoljila i kamenitim, jer inace volim se suncat na kamenu mnogo vise nego na pijesku, ali radi promjene lijepo je sve obici i vidjeti.
Napisano: 21. Jul 2011 - 11:53
Napisano: 21. Jul 2011 - 14:26
a sto se suncanja tice to ti je malo teze, plaze su od podneva u hladu a sunce kasno izlazi i rano zalazi...
Napisano: 21. Jul 2011 - 14:36
a sto se suncanja tice to ti je malo teze, plaze su od podneva u hladu a sunce kasno izlazi i rano zalazi...
Super hvala na info, samo mi reci koliko minuta je daleko ta mala plazica i ova malo veca da znam da su to te jer sam pjesak...i da li je problem doci do njih obalom da ne pjesacim auto putom? Ovi izleti su super,u Herceg N. cemo stici ujutro pa se prebaciti za Kotor tak da necu na taj izlet ali ovaj drugi cu izabrati,znaci ovo su ostrva Risno i Perasto?
Napisano: 21. Jul 2011 - 14:44
Napisano: 21. Jul 2011 - 14:47
a sto se izleta tice super je, iskrcava se na vestackom ostrvu, kroz risan se samo plovi, a u perastu se boravi oko1.5h traje od 15-18:30 cini mi se, isplati se lepo je....
Napisano: 21. Jul 2011 - 14:50
draganavv @ 21. Jul 2011 - 14:44
a drugi izlet je za herceg novi, mislim mozda ima i drugacije, ali ja sam ovako isla
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0