Draga dejzi99, s obzirom da se vec 10ak godina bavim IT-em tako mi ni Internet ni globalne komunikacije nisu ni u najmanju ruku nepoznate, ali mi se vise svidja da neke stvari licno cujem nego da listam nesto je neko upisao u neku web stranicu.O Iosu i nocnom zivotu sam cuo od drugara koji su tamo letovali prosle godine, ali su to ljudi koje vecinom interesuje nocni zivot, bancenje i krmeljanje do kasnih popodnevnih sati, dako da nigde nisam nasao adekvatne informacije o klimi i vetru na ostrvu, nego sam to saznao kad sam dosao.
Imao sam prilike u istu tu Grcku da putujem i kolima i autobusom i cujem iskustva drugih ljudi i rodbine koja je tamo zivela i dosta vremena provodila, tako da sam jako upucen o duzini i nacinu putovanja na tu stranu.Iz tog razloga sam i izabrao autobus i ferrie, a ne avion.
Priznajem da nisam imao adekvatnu informaciju o ogoljenosti tih ostrva i to me je jako iznenadilo.Brzo sam svatio da je cela grupa tih ostrva istog izgleda i prilicno iste arhitekture, tacnije se razlikuju jako mali detalji u svemu tome.
Sto se tice cena one su po radnjama prilicno iste, ali je Mykonos izuzetak sto se tice nocnog zivota.U svakom slucaju vredi obici to ostrvo fascinantno po raznolikosti ulicica, ljudi i nocnog zivota.Mislim da cu nekih od iducih godina letovati tamo,ali naravno ovaj put sopstvenim prevozom.
Dakis, ako si nasao kola za 38 eura molio bih te da podelis sa ostalim ljudima koja je to agencija, jer ja sam izneo informacije s kojima sam licno raspolagao(sa turist infoa i renta-car agencija) i koje sam dobio od vodica iz Mangine agencije.Svako ce radije iznajmiti automobil za 38 eura nego za 50 - 65 eura.
Nadam se da ljudima sa kojima si isao na Manganari nisu smetala silna kozija govna koja su bila duz cele plaze, meni licno jesu, jer nisam navikao na nesto tog tipa kad dodjem na more, ali su mi se mnogo dopale pojedine uvale.
MM1984 @ 12. 08. 2008 - 15:41
Upravo sedim na poslu i razmišljam kako mi je fenomenalno bilo na Iosu i žalim što sam se vratio... I rek*o daj da napišem nešto o mom putovanju ovde...Da podelim sa ostalim mladim ljudima moje prijatno i nezaboravno iskustvo na ovom ostrvu. Kad ono- naletim na tekst ovog rexele-a i ukapiram da je on bio samnom u grupi (s obzirom da pominje da smo pošli u ponedeljak) i NE VERUJEM KAKVE ČOVEK GLUPOSTI OVDE IZNOSI!!! Najviše na svetu mrzim nepravdu i zbog toga sam se osetio pozvanim da kažem i ja koju reč i iskomentarišem neistine koje on ovde navodi. Već u trećem redu on navodi nebrigu od strane cele organizacije. A ja u svom životu nisam video požrtvovanije, prijatnije i ljubaznije vodiče od onih koje je *dakis* imenovao. I podvlačim:
Ja sam samo putnik u ovoj agenciji, da ne bude zabune da sam možda neki zaposleni, s obzirom da je ljudma čudno kada u našoj zemlji neko nekoga iskreno pohvali u javnosti! A pohvale definitivno zaslužuju naši mladi vodiči N. i N.
Zatim čovek priča o pauzama. Pa on definitivno nije normalan. Pauze se prave onda kada par putnika to zatraži, a i sam navodi da su u busu svi pušači. Pa neće valjda njemu jednom neko da izlazi u susret i ne pravi pauzu zato što njemu JEDNOM to ne odgovara. A dečko definitivno nije upućen da kikladska ostrva nisu bogata zelenilom. Zatim, rexele, NE LAŽI (kad već moram tako da ti kažem) što se tiče vremena dolaska. Stigli smo tačno u 1 (jedan) ujutru, a ne u 4 kako ti navodiš. Izvini molim te što si izgoreo na plaži i u vodi i što ti mama nije rekla da se namažeš i što ti to nisu spomenuli u agenciji. Da nastavim dalje... Takođe mrzim kada neko nešto navodi , a nema potpune informacije. Cena za Santorini jeste bila 35 evra, a cena povratnih karata trajektom 15. Ali rexele, zaboravio si da nas je tamo čekao autobus koji nas je vozio od luke do Fire, od Fire do one crne plaže i od plaže ponovo do luke. A ti misliš da je taj autobus besplatan? Ja sam se na primer odmah raspitao za cenu tih autobusa. I verovao ili ne, ona se kreće od 750-800 evra (ipak je to Santorini), što znači da pošto nas je bilo oko 40, to je 19-20 evra po čoveku. A 15 + 20 = 35 evra, ZAR NE? A i da su ti uzeli evro više, pa zaslužili su, zar ne? Zašto bi se oni cimali, kupovali ti karte i obaveštavali o svemu, zatim budili na trajektu (mislim na vodiče)? A i svoju kartu su morali da plate nekako... Ja tako dobre i posvećene vodiče nikada niam video i mislim da su nas i previše pazili jer smo se mi posle opustili i gledali ih kao mamu i tatu.
Sve u svemu ljudi, iskreno preporučujem IOS svim mladim ljudima kojima ne smeta vetar kao našem drugu rexele-u. Plaže su prelepe, žurke u kafiću Far Out preko dana nezaboravne, zezanje po klubovima celu noć fenomenalno. Opuštena varijanta maksimalno! A još ako krenete preko Manga trip-a i dobijete onako dobre, mlade i prijatne vodiče- letovanje je pun POGODAK! Jednom rečju, najbolje letovanje u mom životu!!! Na stotine vrsta koktela, plaža, sunce, more, brodići, samo mladi ljudi željni zabave... Pa šta će nam više?
S obzirom na nacin tvog izrazavanja sticem utisak da si popizdeo zbog mog misljenja.A s obzirom da ne volis nepravdu nadam se da si se i kod drugih agencija raspitao za cene iznajmljivanja autobusa na Santoriniju i mogucnosti samostalnog dolaska iz porta do Fire i plaze.
Kad si vec toliko informisan onda si trebao i da saznas zasto je u povratku pravljeno toliko malo pauza i zasto su vozaci pozurili da stignu sto ranije.
Posto mi ponestaje vremena da se raspisem na tvoje komentare, moram samo da se zapitam kakva si ti to letovanja i gde imao pa ti je ovo na Iosu bilo najbolje u zivotu.Mogao bi da nam preneses i neka ranija iskustva i dozivljaje pa da nadjemo neko poredjenje sa svim tim.
Voleo bih da nastavim raspravu na ovu temu ali cenim da necu imati vremena da ti se posvetim.
Pozdrav svima