Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

IOS

130 odgovora na temu

#31 dejzi99

svetski putnik

• Član
  • Poruka:508

Napisano: 12. Aug 2008 - 13:28

Rexele, nisam bila na Iosu tako da ne mogu da komentarišem tvoje utiske sa stanovišta svog iskustva, ali mi je ipak prosto neverovatno da ti se ništa nije svidelo, počev od klime pa do plaža. Da li si rentirao neko vozilo (s obzirom da si putovao autobusom), jer je gotovo pravilo da nijedno grčko ostrvo (ma kako malo bilo) ne može da se doživi na pravi način bez automobila/skutera?
Drugo moje pitanje odnosi se na tvoju informisanost. Prihvatam da agencija nije bila od pomoći i to mi čak nije ni čudno (kao i većina naših agencija), ali da li si išao na neki od turističkih sajtova kao što su http://www.thegreekt.../ios/index.html
ili http://www.greeka.com/, tu se možeš zaista podrobno informisati o onome što te očekuje. Hvala Bogu da živimo u vreme interneta i globalnih komunikacija :D , treba to iskoristiti sebi u prilog. Na ovim sajtovima se mogu videti zaista lepe plaže, a što se tiče vegetacije ili njenog odsustva, to je ipak karakteristično za grupu Cyclades. Ukoliko želiš bujniju vegetaciju, odluči se za Sporade ili Jonska ostrva.
Konačno, razumem da te je tako dug i naporan put izludeo i izmorio, ali možda bi trebalo ubuduće da razmišljaš o putovanju svojim kolima, ili ako je to nemoguće, makar avionom sa iznajmljivanjem vozila na ostrvu. Znam da je skuplje, ali ko se u startu odluči za letovanje na prestižnim Cycladama, mora da računa na nešto veće troškove. Kada se putuje grupno autobusom u našim uslovima, čovek treba da se pripremi na svako moguće iznenadjenje (uglavnom neprijatno). Predugačak put sa čestim odmorima je jedna od čestih žalbi naših turista, ali čitala sam i mnogo gora iskustva :bez-zuba: .
Sve u svemu, ovo iskustvo može da ti pomogne da jasnije shvatiš šta ti prija a šta ne kada planiraš neka buduća putovanja. A može da pomogne i drugima koje na prvi pogled privlači letovanje na ovakvom mestu, a imaju sličan način razmišljanja.

#32 dakis

backpacker

• Član
  • Poruka:47

Napisano: 12. Aug 2008 - 15:08

Ne mogu da prestanem da se odusevljavam komentarima autora ove teme! Nikako ne bih zeleo da ovo preraste u bespredmetnu raspravu, iako je na najboljem putu za tako nesto, ali moram da razjasnim neke nejasne izjave autora.
Prvo, vidim da si se dobro spremio, i treba, kad si pronasao moj link iz maja u kojem se raspitujem za Santorini. Stavise, aranzman za to ostrvo sam bio i uplatio ali je putovanje otkazano zbog nedovoljnog broja putnika. Ali, kakve veze to ima sa Iosom??? Mogao sam da se raspitujem i za Budimpestu pa sta s tim?! Nisi shvatio sustinu onoga sto sam napisao a to je da moras da znas gde ides i zbog cega ides. Ja sam otisao na Ios da se provedem a ne da spremam ispit iz elektrotehnike. Bar u Grckoj ima destinacija za svaciji ukus. Moj stav o ostrvu i agenciji je gotovo identican sa stavovima ostalih putnika iz grupe i sa njima sam i dalje u kontaktu. Ne znam u kom terminu si bio ali... Cinjenica da na Ios dolaze mladi od Brazila do Australije dovoljno govori o popularnosti tog "Golog otoka", kako si ga nazvao.
Drugo, dokumenta za vizu, sto se tice moje grupe, predata su 11 dana pre polaska, sto me posebno interesovalo jer sam i ja zaposlen. Tada je ,valjda, bio zakazan termin u grckoj ambasadi. Ne moze niko od iste ocekivati da mesec dana pre polaska prima dokumentaciju za vizu kada svi znamo koliko nasih ljudi putuje tamo i koliko agencija podnosi zahteve.
Dalje, kao  sto dejzi99 lepo rece, ne mozes ostrvo upoznati ako ne rentiras automobil ili bar skut
er. Ja sam rentirao ovo prvo, za 38 evra po danu a ne 50-70, i obisao, npr, Manganari beach, Agios Theodoti, Psathi, Homerov grob, popeo se na 
najvisu tacku ostrva i uzivao u zalasku sunca itd. Eto odgovora na pitanje o avanturama
 na ostatku ostrva.
I na kraju, ne mogu ti odgovoriti na tvoje pitanje jesi li glup ili lud jer nisam strucan za davanje takvih ocena. Ali, jedno je sigurno. Trebalo bi da opet odes na Ios, ali ovaj put da ga stvarno upoznas.

#33 MM1984

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 12. Aug 2008 - 15:41

Upravo sedim na poslu i razmišljam kako mi je fenomenalno bilo na Iosu i žalim što sam se vratio... I rek*o daj da napišem nešto o mom putovanju ovde...Da podelim sa ostalim mladim ljudima moje prijatno i nezaboravno iskustvo na ovom ostrvu. Kad ono- naletim na tekst ovog rexele-a i ukapiram da je on bio samnom u grupi (s obzirom da pominje da smo pošli u ponedeljak) i NE VERUJEM KAKVE ČOVEK GLUPOSTI OVDE IZNOSI!!! Najviše na svetu mrzim nepravdu i zbog toga sam se osetio pozvanim da kažem i ja koju reč i iskomentarišem neistine koje on ovde navodi. Već u trećem redu on navodi nebrigu od strane cele organizacije. A ja u svom životu nisam video požrtvovanije, prijatnije i ljubaznije vodiče od onih koje je *dakis* imenovao. I podvlačim:
Ja sam samo putnik u ovoj agenciji, da ne bude zabune da sam možda neki zaposleni, s obzirom da je ljudma čudno kada u našoj zemlji neko nekoga iskreno pohvali u javnosti! A pohvale definitivno zaslužuju naši mladi vodiči N. i N.
Zatim čovek priča o pauzama. Pa on definitivno nije normalan. Pauze se prave onda kada par putnika to zatraži, a i sam navodi da su u busu svi pušači. Pa neće valjda njemu jednom neko da izlazi u susret i ne pravi pauzu zato što njemu JEDNOM to ne odgovara. A dečko definitivno nije upućen da kikladska ostrva nisu bogata zelenilom. Zatim, rexele, NE LAŽI (kad već moram tako da ti kažem) što se tiče vremena dolaska. Stigli smo tačno u 1 (jedan) ujutru, a ne u 4 kako ti navodiš. Izvini molim te što si izgoreo na plaži i u vodi i što ti mama nije rekla da se namažeš i što ti to nisu spomenuli u agenciji. Da nastavim dalje... Takođe mrzim kada neko nešto navodi , a nema potpune informacije. Cena za Santorini jeste bila 35 evra, a cena povratnih karata trajektom 15. Ali rexele, zaboravio si da nas je tamo čekao autobus koji nas je vozio od luke do Fire, od Fire do one crne plaže i od plaže ponovo do luke. A ti misliš da je taj autobus besplatan? Ja sam se na primer odmah raspitao za cenu tih autobusa. I verovao ili ne, ona se kreće od 750-800 evra (ipak je to Santorini), što znači da pošto nas je bilo oko 40, to je 19-20 evra po čoveku. A 15 + 20 = 35 evra, ZAR NE? A i da su ti uzeli evro više, pa zaslužili su, zar ne? Zašto bi se oni cimali, kupovali ti karte i obaveštavali o svemu, zatim budili na trajektu (mislim na vodiče)? A i svoju kartu su morali da plate nekako... Ja tako dobre i posvećene vodiče nikada niam video i mislim da su nas i previše pazili jer smo se mi posle opustili i gledali ih kao mamu i tatu.
Sve u svemu ljudi, iskreno preporučujem IOS svim mladim ljudima kojima ne smeta vetar kao našem drugu rexele-u. Plaže su prelepe, žurke u kafiću Far Out preko dana nezaboravne, zezanje po klubovima celu noć fenomenalno. Opuštena varijanta maksimalno! A još ako krenete preko Manga trip-a i dobijete onako dobre, mlade i prijatne vodiče- letovanje je pun POGODAK! Jednom rečju, najbolje letovanje u mom životu!!! Na stotine vrsta koktela, plaža, sunce, more, brodići, samo mladi ljudi željni zabave... Pa šta će nam više?

Ovu poruku je izmenio MM1984: 12. Aug 2008 - 15:43

#34 denison

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 12. Aug 2008 - 15:57

rexele, dobri moj covece...
Da sam nekim slucajem pre odlaska na Ios procitao tvoj komentar o njemu mozda ne bih ni otisao. Ovako sam srecan sto sam bio i video. Nisi mi jasan, odnosno sto si toliko isfrustriran po pitanju Ios-a?! Ako si zeleo mirne vecere i zalaske sunca trebao si da odes na Santorini i to avionom. Tako bi resio pregrst tvojih tzv. problema i nezadovoljstava. Ono sto su napisali dakis, dejzi99 i MM 1984 je sve na mestu, tako da nemam sta da dodam, bio bi cist visak.
Mogu jos da kazem da sam i ja rentirao auto na Ios-u kao i na Krfu i jedino se grcka ostrva na taj nacin mogu doziveti neposredno.
Mislim da bi trebao jos jednom da odes na Ios da utvrdis gradivo, pa ti saljem neke smernice posto se cudis kada neko pomene da se ima jos nesto videti osim plaze Milopotas:
1. Agios Theodoti-jedna od najlepsih plaza na kojima sam u zivotu bio sa belim peskom i kristalno cistom vodom.
2. Plaza Psathi-prelepa, ako vodis devojku ili suprugu
3. Paleokastro-tvrdjava sa koje se pruza jedan od najlepsih pogleda na otvoreno more
4. Pyrgos-najveca tacka na ostrvu(714 metara n.v.) sa koje mozes da slikas nesvakidasnji zalazak sunca
5. Plaza Manganari-za tu plazu nisu potrebne reci, dovoljno je poneti foto-aparat sa dosta memorije, jer bilo kako da "okines"-svaka slika je kao razglednica.
Treba li jos...
Pozdrav za Dakisa, dejzi99 i MM1984 koji znaju da osete dusu Grcke i njenih ostrva...

#35 rexele

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 12. Aug 2008 - 16:35

Draga dejzi99, s obzirom da se vec 10ak godina bavim IT-em tako mi ni Internet ni globalne komunikacije nisu ni u najmanju ruku nepoznate, ali mi se vise svidja da neke stvari licno cujem nego da listam nesto je neko upisao u neku web stranicu.O Iosu i nocnom zivotu sam cuo od drugara koji su tamo letovali prosle godine, ali su to ljudi koje vecinom interesuje nocni zivot, bancenje i krmeljanje do kasnih popodnevnih sati, dako da nigde nisam nasao adekvatne informacije o klimi i vetru na ostrvu, nego sam to saznao kad sam dosao.
Imao sam prilike u istu tu Grcku da putujem i kolima i autobusom i cujem iskustva drugih ljudi i rodbine koja je tamo zivela i dosta vremena provodila, tako da sam jako upucen o duzini i nacinu putovanja na tu stranu.Iz tog razloga sam i izabrao autobus i ferrie, a ne avion.
Priznajem da nisam imao adekvatnu informaciju o ogoljenosti tih ostrva i to me je jako iznenadilo.Brzo sam svatio da je cela grupa tih ostrva istog izgleda i prilicno iste arhitekture, tacnije se razlikuju jako mali detalji u svemu tome.
Sto se tice cena one su po radnjama prilicno iste, ali je Mykonos izuzetak sto se tice nocnog zivota.U svakom slucaju vredi obici to ostrvo fascinantno po raznolikosti ulicica, ljudi i nocnog zivota.Mislim da cu nekih od iducih godina letovati tamo,ali naravno ovaj put sopstvenim prevozom.

Dakis, ako si nasao kola za 38 eura molio bih te da podelis sa ostalim ljudima koja je to agencija, jer ja sam izneo informacije s kojima sam licno raspolagao(sa turist infoa i renta-car agencija) i koje sam dobio od vodica iz Mangine agencije.Svako ce radije iznajmiti automobil za 38 eura nego za 50 - 65 eura.
Nadam se da ljudima sa kojima si isao na Manganari nisu smetala silna kozija govna koja su bila duz cele plaze, meni licno jesu, jer nisam navikao na nesto tog tipa kad dodjem na more, ali su mi se mnogo dopale pojedine uvale.

Pogledaj porukuMM1984 @ 12. 08. 2008 - 15:41

Upravo sedim na poslu i razmišljam kako mi je fenomenalno bilo na Iosu i žalim što sam se vratio... I rek*o daj da napišem nešto o mom putovanju ovde...Da podelim sa ostalim mladim ljudima moje prijatno i nezaboravno iskustvo na ovom ostrvu. Kad ono- naletim na tekst ovog rexele-a i ukapiram da je on bio samnom u grupi (s obzirom da pominje da smo pošli u ponedeljak) i NE VERUJEM KAKVE ČOVEK GLUPOSTI OVDE IZNOSI!!! Najviše na svetu mrzim nepravdu i zbog toga sam se osetio pozvanim da kažem i ja koju reč i iskomentarišem neistine koje on ovde navodi. Već u trećem redu on navodi nebrigu od strane cele organizacije. A ja u svom životu nisam video požrtvovanije, prijatnije i ljubaznije vodiče od onih koje je *dakis* imenovao. I podvlačim:
Ja sam samo putnik u ovoj agenciji, da ne bude zabune da sam možda neki zaposleni, s obzirom da je ljudma čudno kada u našoj zemlji neko nekoga iskreno pohvali u javnosti! A pohvale definitivno zaslužuju naši mladi vodiči N. i N.
Zatim čovek priča o pauzama. Pa on definitivno nije normalan. Pauze se prave onda kada par putnika to zatraži, a i sam navodi da su u busu svi pušači. Pa neće valjda njemu jednom neko da izlazi u susret i ne pravi pauzu zato što njemu JEDNOM to ne odgovara. A dečko definitivno nije upućen da kikladska ostrva nisu bogata zelenilom. Zatim, rexele, NE LAŽI (kad već moram tako da ti kažem) što se tiče vremena dolaska. Stigli smo tačno u 1 (jedan) ujutru, a ne u 4 kako ti navodiš. Izvini molim te što si izgoreo na plaži i u vodi i što ti mama nije rekla da se namažeš i što ti to nisu spomenuli u agenciji. Da nastavim dalje... Takođe mrzim kada neko nešto navodi , a nema potpune informacije. Cena za Santorini jeste bila 35 evra, a cena povratnih karata trajektom 15. Ali rexele, zaboravio si da nas je tamo čekao autobus koji nas je vozio od luke do Fire, od Fire do one crne plaže i od plaže ponovo do luke. A ti misliš da je taj autobus besplatan? Ja sam se na primer odmah raspitao za cenu tih autobusa. I verovao ili ne, ona se kreće od 750-800 evra (ipak je to Santorini), što znači da pošto nas je bilo oko 40, to je 19-20 evra po čoveku. A 15 + 20 = 35 evra, ZAR NE? A i da su ti uzeli evro više, pa zaslužili su, zar ne? Zašto bi se oni cimali, kupovali ti karte i obaveštavali o svemu, zatim budili na trajektu (mislim na vodiče)? A i svoju kartu su morali da plate nekako... Ja tako dobre i posvećene vodiče nikada niam video i mislim da su nas i previše pazili jer smo se mi posle opustili i gledali ih kao mamu i tatu.
Sve u svemu ljudi, iskreno preporučujem IOS svim mladim ljudima kojima ne smeta vetar kao našem drugu rexele-u. Plaže su prelepe, žurke u kafiću Far Out preko dana nezaboravne, zezanje po klubovima celu noć fenomenalno. Opuštena varijanta maksimalno! A još ako krenete preko Manga trip-a i dobijete onako dobre, mlade i prijatne vodiče- letovanje je pun POGODAK! Jednom rečju, najbolje letovanje u mom životu!!! Na stotine vrsta koktela, plaža, sunce, more, brodići, samo mladi ljudi željni zabave... Pa šta će nam više?

S obzirom na nacin tvog izrazavanja sticem utisak da si popizdeo zbog mog misljenja.A s obzirom da ne volis nepravdu nadam se da si se i kod drugih agencija raspitao za cene iznajmljivanja autobusa na Santoriniju i mogucnosti samostalnog dolaska iz porta do Fire i plaze.
Kad si vec toliko informisan onda si trebao i da saznas zasto je u povratku pravljeno toliko malo pauza i zasto su vozaci pozurili da stignu sto ranije.
Posto mi ponestaje vremena da se raspisem na tvoje komentare, moram samo da se zapitam kakva si ti to letovanja i gde imao pa ti je ovo na Iosu bilo najbolje u zivotu.Mogao bi da nam preneses i neka ranija iskustva i dozivljaje pa da nadjemo neko poredjenje sa svim tim.
Voleo bih da nastavim raspravu na ovu temu ali cenim da necu imati vremena da ti se posvetim.
Pozdrav svima

#36 BEKICA

backpacker

• Član
  • Poruka:22
  • ženski

Napisano: 12. Aug 2008 - 16:42

Verovatno je Rexele bio ne obavesten gde se nalazi Ios i koliko h se putuju sto busom, sto trajektom, ili da je glavna odlika svih ostrva vetar koji ponegde pirka, ponegde nosi, da se najbolji utisak o ostrvu stice tako sto se sam organizujes iznajmis auto ili skuter ako je ostrvo malo i obidjes ga, jer nema coveka koji nije pronasao plazu koja mu odgovara i na kojoj se nije dobro proveo, kao i gde manje duva vetar.
Verujem da ce sledeci odmor planirati sa vise informacija, da ce na zeljeno mesto otputovati avionom, jer je komfornije i zabranjeno je pusenje (mozda ce smetati rani jutarnji polasci koji su predvidjeni za cartere?)...
Rexele sigurno si ocekivao mnogo vise, ali se to ne bi desilo ili bi imao drugaciju sliku da si malo procackao po netu. Ono sto sam ja cula od prijatelja koji su bili tamo da je to ostrvo mladih, danonocne zurke, zezanje, ludovanje ali da nije za osobe koje zele samo miran pasivan odmor.
Najgora cinjenica je sto svi iscekujemo taj odmor i onda se provedes kao ...
Bice bolje sledece godine, obidji neko od Jonskih ostrva, ona su bogata vegetacijom, ali i tamo ce biti dosadno ako se ne organizujete po pitanju samog obilaska.

#37 dakis

backpacker

• Član
  • Poruka:47

Napisano: 12. Aug 2008 - 17:06

rexele, ja sve vise sumnjam da si ti bio na Iosu!!! Kakve koze, kakva govna na Manganariju, ej bre!!! Pa, to je plaza za razglednice, ne mozes da pronadjes opusak a ne nesto drugo! Gde si video te koze, bozji covece?
Sto se tice rent-a-car agencije gde sam iznajmio auto, to je agencija Trohokinisi u centru Chore, na onom velikom parkingu ispod glavne crkve.
A evo i slike sa Manganarija, sa sve kozama i govnima.

Priložene sličice

• Prikačena slika: DSCN0763.jpg

#38 denison

backpacker

• Član

Napisano: 12. Aug 2008 - 17:24

rexele, mislim da si ti "prespavao" Ios i da si sve sto je valjalo na ostrvu-PRESKOCIO! Bio si budan u busu i dok je duvao vetar, a citajuci tvoje komentare mislim da si sliku o Ios-u izgradio na osnovu prica tvojih prijatelja i rodbine. Velika greska, prijatelju... Sve si sam trebao da vidis i osetis, pa da dajes svoj sud.
Vidim da se dakis potrudio da ti docara Manganari plazu... Ja ne vidim ono sto si ti rekao da si video.
Krajnje je vreme da se javi neko ozbiljan ko je bio na Ios-u, kao ovih nekoliko ljudi gore, pa da polemisemo o iskustvima i da se dopunjavamo. Nemoguce je da smo svi videli sve. Pozdrav svima!ΓΕΙΑΜΑΣ!

#39 Lili

svetski putnik

• Član
  • Poruka:794

Napisano: 12. Aug 2008 - 17:48

alo ljudi, sto napadate toliko coveka, kao da vam je izvredjao celu uzu i siru rodbinu... on je ispricao svoj dozivljaj Iosa i mozda ce to nekoj osobi, slicnog senzibiliteta biti korisno..licno, nikada tamo nisam bila niti putovala sa tom agencijom, tako da ne uzimam ulogu nekog arbitra o lokaciji i agenciji jer pojima nemam.

Ali decko se potrudio i napisao svoj utisak i lepo rekao sta je njemu smetalo. Vi ste napisali svoj koji je extra pozitivan, pa buduci putnici neka sami odluce. Ja mislim da su i jedni i drugi korisni. Pa, ko sta voli - nek izvoli..
Postavljena slika

#40 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 12. Aug 2008 - 18:01

Drugari ovo je super,kroz svađu dobismo više informacija o IOS-u nego ikada! Ali ajde sada malo i u drugarskom tonu! :)

Ovu poruku je izmenio Roli: 12. Aug 2008 - 18:01

#41 denison

backpacker

• Član

Napisano: 13. Aug 2008 - 00:26

Lili i Roli u pravu ste potpuno. Ovo treba da bude i jeste razmena informacija, ali ne mogu da cutim o nekim neistinama i izmisljotinama,jer sam i ja bio tamo. Dokaz da samo ja ne mislim tako su i ljudi koji su se javili pre i posle mene.
Javite se svi koji ste bili i koji zelite da idete na Ios!

#42 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 13. Aug 2008 - 00:55

Pogledaj porukudenison @ 13. 08. 2008 - 00:26

Lili i Roli u pravu ste potpuno. Ovo treba da bude i jeste razmena informacija, ali ne mogu da cutim o nekim neistinama i izmisljotinama,jer sam i ja bio tamo. Dokaz da samo ja ne mislim tako su i ljudi koji su se javili pre i posle mene.
Javite se svi koji ste bili i koji zelite da idete na Ios!
Denison-e! Slobodno ti napravi neki putopis i postavi sličice na temi,kao što sam ja odradio Kušadasi! Voleo bih da vidim!

A što se tiče istina-neistina ne mora svako mesto nekom da se dopadne! Živi primer je Kušadasi... Meni bilo super a neki se zgrozili! Često se ljudi ne raspitaju dovoljno o mestu gde odlaze ili previše očekuju,pa ispadne kako ne treba!

#43 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9422
  • ženski

Napisano: 13. Aug 2008 - 01:18

O Iosu sam imala bas te informacije,da je provod dobar,visoke temperature,vetar,malo vece cene i to ce svaka agecija reci ako zelis takav odmor.Ja ne odoh tamo jer sam htela mirnije.
A na kom ostrvu manje/vise ne duva vetar! :D
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#44 Goranche

backpacker

• Član
  • Poruka:39

Napisano: 13. Aug 2008 - 09:45

Mislim da bi bilo dobro da se neko iz agencije Manga Trip prikljuci temi i objasni sta se desavalo vezano za organizaciju puta, pa i da se eventualno izvini, ako je bilo propusta. Naravno da ljudi iz agencije znaju za ovu temu i komentare, bilo bi previse naivno misliti da nisu saznali. Propusti mogu da se desavaju, ali bitna je teznja da se bude bolji. Kazem, pod uslovom da je bilo propusta.

Uopste, mislim da bi na celom forumu bilo dobro da ucestvuju predstavnici agencija, a ne da angazuju "obicne forumase" koji ce "juce" da se registruju, a zatim hvale ili kude u zavisnosti od interesa agencije, i toga da li je neko nekome zgazio na zulj i sl.

Sto se tice Iosa, nisam bio, ali je svetski poznato ostrvo za tipsko letovanje, taj imidz odrzava decenijama, i da je objektivno sve tako lose, ne bi opstali u toj prici. Potrebno je samo da si "tip" i da zelis da uzivas. Sta reci za ljude koji su vise puta bili u Kairu i nikad nisu otisli do piramida. Za njih je to kamenje, a sta ce oni da vide tamo neko kamenje, prze se na suncu, dok ih smaraju neki tamo lokalci da zajasu neku tamo kamilu koja jos i obavlja fizioloske potrebe bez kontrole? Pa i ne treba da vide!

#45 denison

backpacker

• Član

Napisano: 13. Aug 2008 - 15:47

Roli, vec sam u toku sto se tice putopisa na Ios, spremam fotografije da sve bude u slici i reci.
Goranche, moram da te ispravim. Ios je tek pre 5-6 godina dobio glas da je ostrvo za provod, a od 2006. pocinje da bude poznat nasim turistima koji su tamo isli u nekom vecem broju. Ranije je Ios vazio za jedno mirno ostrvo verovao ili ne! Ali, dodjose britanski i australijski vlasnici nocnih klubova i resise da otvore jos po jedan na Ios-u, jer im se jako dopao. Tako je sve krenulo... Uskoro "moja foto tura" sa Ios-a, pa kome se dopadne...

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0