Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Vrnjacka Banja

278 odgovora na temu

#151 Ana973

backpacker

• Član
  • Poruka:27

Napisano: 06. Jun 2011 - 20:49

Komentare ovih gore ne zelim da komentarisem . Razumem da neko ima slobodnog vremena, pa da voli da se nastavlja ovde zaludan. Ako i reklamiram nekog, reklamiram ga s razlogom i hotel Aleksandar i hotel Merkur , i hotel Zvezdu i apartmane Makojevic. A doticnom gospodinu ili gospodji, ako se toliko svidja Breza - zeza, njegova stvar. Ovaj sajt i jeste napravljen da razmenimo iskustva, utiske, impresije i nista lose ne vidim ako kazem po neku lepu rec nekom ko zasluzi i neku ruzu rec nekom ko ne zasluzi . Pricati o tome kako ja reklamiram nekog ovde samo zasto sto sam se uclanila pre 10 ak dana ... smesno je :klap: Uclanila sam se ovde jer sam zelela da jednoj mladoj zeni ili devojci , buducoj mami ,dam par saveta jer sam i sama imala losa iskustva u Vrnjackoj Banji po pitanju smestaja .

Aj sad pricamo neke pametne stvari . Sto se tice lekovite vode, jeste lekovita. Za te izvore su znali jos stari Rimljani. Banja ima svoju tradiciju oko 130 - 140 godina ne znam tacno, nemoguce je da su sve to bile samo lazi 130 godina , ako ne racunamo Rim :lol: . Posebno je voda doba za "zenske bolesti" , bolesti organa za varenje i cardio- vaskularni domen . Ako imas probleme sa venama na nogama, ima jedan izvro koji PROVERENO RADI :) pricam iz isksutva ( al ne bih da bude kako sam dosla ovde sad i izvor da reklamiram :klap: ). Najbolje je da mi se direktno obratis preko PP-a pitas sta te zanima , pa ti ja pojasnim , da ne "smaramo" ovde neke kontrase :). Ja sam i lekar (ginekolog)... pa ako nesto mogu da pomognem i tu , ne ustrucavaj se :srce:

#152 Infoputnik

Samo putnik

• Član
  • Poruka:9632
  • ženski

Napisano: 06. Jun 2011 - 20:59

Koliko izvora ima banja?
Sta je balneoloska terapija?
Znam da je dobra za dijabetes i za zucne polesti i pankreas. Nisam znala da je za ginekoloski deo. Oduvek sam mislila da je Mataruska za to najbolja. No, vidim po nekim forumima da je Vrnjacka to preuzela lepo i komercijalno.

Za izvore pre Rimljana su znali jos i u anticko doba. Istorija nije toliko vazna koliko da ljudi znaju zbog cega bi osim prirode, setnje i urbano planskog odmaralista, mogli da ocekuju. Voda je zakon, lekare imamo i kod kuce.
Naime, imam decu i vec sam radjala, fala Bogu nemam tih tegoba, kao i to da sam zdrava jer se bavim vrlo specificnim poslom koji iziskuje psiho-fizicku spremnost. Iz tog razloga, smatram da je koriscenje nasih termalnih voda jako dobro i korisno. Cesto posecujem spa u Niskoj banji koja ima radioaktivnu vodu i em sto opusta, jako dobro deluje na cirkulaciju kicmenog stuba i vratnih misica. O srcanom da i ne govorim. Posle dugogodisnjih masaza ispostavilo se da je jedan odlazak vikendom doprineo mnogo vise. Zato ocekujem da neko kaze koliko je ta voda u Vrnjackoj banji dobra, kako se oseca nakon nje itd....
Kefalonija Lefkada Krit
MFT: Kefalonija plaze Kefalonija Venecija Sarajevo Una Hvar Krit prvi put Ag.Nik
......................................................
Postavljena slika

#153 MINJA011

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:368
  • muški

Napisano: 06. Jun 2011 - 21:59

Бања има 7 извора.
Колико знам (као лаик), балнеологија се управо бави проучавањем лековитих дејстава минералних извора, проучавањем бања.
Пошто се у Врњачкој Бањи не користе сви извори у сврху лечења, претпостављам да за оне који се могу користити у ту сврху кажу да су погодни за балнеолошку терапију.
Што се квалитета воде тиче, немам личног искуства. Нисам ишао у Бању због тога и нисам пробао њена лековита дејства. Многи хвале изворе Врњачке Бање (међу њима и озбиљни професори универзитета).

#154 Ana973

backpacker

• Član

Napisano: 07. Jun 2011 - 08:07

Pogledaj porukuInfoputnik @ 06. Jun 2011 - 20:59

Koliko izvora ima banja?
Sta je balneoloska terapija?
Znam da je dobra za dijabetes i za zucne polesti i pankreas. Nisam znala da je za ginekoloski deo. Oduvek sam mislila da je Mataruska za to najbolja. No, vidim po nekim forumima da je Vrnjacka to preuzela lepo i komercijalno.

Za izvore pre Rimljana su znali jos i u anticko doba. Istorija nije toliko vazna koliko da ljudi znaju zbog cega bi osim prirode, setnje i urbano planskog odmaralista, mogli da ocekuju. Voda je zakon, lekare imamo i kod kuce.
Naime, imam decu i vec sam radjala, fala Bogu nemam tih tegoba, kao i to da sam zdrava jer se bavim vrlo specificnim poslom koji iziskuje psiho-fizicku spremnost. Iz tog razloga, smatram da je koriscenje nasih termalnih voda jako dobro i korisno. Cesto posecujem spa u Niskoj banji koja ima radioaktivnu vodu i em sto opusta, jako dobro deluje na cirkulaciju kicmenog stuba i vratnih misica. O srcanom da i ne govorim. Posle dugogodisnjih masaza ispostavilo se da je jedan odlazak vikendom doprineo mnogo vise. Zato ocekujem da neko kaze koliko je ta voda u Vrnjackoj banji dobra, kako se oseca nakon nje itd....

Koliko je voda u Vrnjackoj Banji dobra zavisi do pojedinca ( i zavisi od tog na koju vodu KONKRETNO mislis). Ukoliko pijes vodu sa izvora Topla voda, lekar ti savetuje da pre ili posle ne smes da konzumiras voce i slatkise, a ti se ne pridrzavas tog ... naravno da od terapije nema nista. Pa je onda vecina sklona da kaze : " Ma prazne price,gde voda moze da leci". Nas narod u najvecom procentu ako ne lecis injekcijama i skalpelom ... kao da ga nisi lecio. U zavistnosti od orgranizma potebno je MINIMUM 15 dana da telo pocne da se navikava na strutkuru vode a onda jos 10ak dana da voda pocne da deluje. Biti 10 dana godisnje u bilo kojoj banji, ne samo u Vrnjackoj Banji, i ocekivati da ce voda napraviti cudo, smesno je . No, mnogi od nasih ljudi jedva skrpe novca i za tih 10 dana, tako da sa te strane je i razumljivo. Voda sa izvora Jezero ( ona sa desne strane kad udjete u izvor) je PROVERENO dobra za parcijalno uklanjanje skrame. Moja baka je to koristila, sadasnji prijatelji iz Vrnjacke Banje kod kojih inace odsedamo kad smo dole, su nam slali autobusom i baki se posle 5-6 nedelja umivanja , vid osetino iscistio. Voda se nanosi dirketno u oko . Hocu reci nije kao ono standradno umivanje ujutru preko ocnih kapaka, vec direkno u oko. Pa jos ako oko pocne da pece ( pecka) to je onda prava stvar i indikrator da je to voda koja vama treba. Pomenucu jos jedan izvor gde sam ja imala dobrog iskustva, a to je Beli izvor ( Dzamina cesma). Vodom sa tog izvora sam skinula prosirenu venu na desnoj podkolenici.A vec sam planirala ici na operaciju da mi to srede. To je naravno rutinska operacija, nista strasno i komplikovano, ali zasto ici pod noz kad postoji priroda. Medicus curat-natura vita. Mataruska banja jeste banja za "ginekoloski" deo , ali taj deo je prilicno kompleksan tako da postoje desetine patologija koje se ne mogu vodom leciti samo na jednom mestu .

#155 Ana973

backpacker

• Član

Napisano: 07. Jun 2011 - 16:11

Da li je bio neko preko leta na onom baznu na Gocu i kakva su iskustva onih koji su bili po pitanju higijene i temperature vode ? Hvala

#156 Mi i Ma

putnik

• Član
  • Poruka:136
  • nije upisan

Napisano: 11. Jun 2011 - 11:52

E ovako...

U banju smo stigli u ponedeljak i ovde cemo biti do sledece subote. Imamo jos puno toga da vidimo, ali za sada, utisci su sledeci...
Apartman smo bez navigacije nasli iz prve! Vec je neko pisao o tim Ric apartmanima u kojima smo smesteni i posto su komentari uglavnom pozitivni, na njihovom sajtu smo videli slike i svidelo nam se, te smo telefonom rezervisali apartman broj 1. Malo nam je bilo cudno sto taj momak sto se javio i potvrdio rezervaciju nece nikakav depozit, nego nam veruje, ali je sve dobro ispalo. Nije nam bilo cudno sto nam veruje, nego nam je bilo frka da mi njemu verujemo, ali je zaista sve ispostovano do kraja. Apartman je 100% isti kao na slici, nista nisu dodavali ni ulepsavali, to sto vidis, to i dobijes. Taj momak sto nas je docekao je fer, od prvog dana nam je izlazio u susret kad god smo ga pozvali. Kupatilo je cisto, posteljina cista, internet radi, kuhinja kao sa slike, kablovska na tv sa 100 kanala....zaista sve kao sto pise. Malo nas je uplasilo sto nema klima, ali smo onda shvatili da za tim nema ni potrebe, jer je apartman u prizemlju i stalno je hladovina. Jedino sto nema nigde nikakave oznake za apartmane, pa ko nije video sliku zgrade gde se nalaze malo teze ce naci. Ali kao sto rekoh, mo smo ih nasli iz prve.

#157 Mi i Ma

putnik

• Član
  • nije upisan

Napisano: 11. Jun 2011 - 12:21

A sad malo o banji...

Mi smo u banju dosli zbog moje terapije, rec je o ginekoloskim problemima. Oni na njihovom sajtu lecilista pisu sve i svasta, a kada smo dosli, licilo mi je da taj doktor nema pojma o cemu se radi. Dosla sam zbog mozaika na glicu materice, a on je zapeo za moje dve vanmatericne trudnoce i za uvecan jajnik. Jos kaze da imam i cistu na njemu, a mene su pre nepuna 2 meseca pregledali najbolji doktori ginekolozi u Srbiji i nijedan nije rekao nista o tome, kazu da je sve u najboljem redu. Sad ovaj odjednom sve to kaze, pa hoce da mu dolazim na ultrazvuk, a on ni ne zna da sam ja zadnjih godinu dana bila na 30 ultrazvukova i da je meni toga dosta, da sam dosla da lecim mozaik. On ni ne zna sta je mozaik i sta je kolposkopija. Strasno! Nigde u izvestaju nije napisao nista o tome, ali je zato naveo da imam cistu. Radije bih mu dala 5000din da mi kaze realno stanje, nego da trcka jedno po jedno. Kako su ljudi niski, hoce da zarade na tudjoj nesreci.

Dalje...idem ja tako sa tim njegovim izvestajem kod sestre, ona takodje nema pojma o mozaiku (a na internetu i u telefonskoj komunikaciji su mi rekli da to lece), ali je ona bila realnija i rekla da je voda zaista lekovita i da mi nikako ne moze odmoci, bar ce ublaziti sve to. Stanje u toj sobi gde se daje terapija je ocajno! Ja ustajem svako jutro u 6 da se spremim i da budem prva na terapiji jer je higijena 0! Sve zene lezu na isti krevet i ne menja se bar carsaf na njemu, samo se stavi papir pod zadnjicu koji na kraju terapije orosavanja nestane, jer se izmokri i ode sa vodom. Pored kreveta su (nadam se sterilni) nastavci koji idu u vaginu i dovoljno je da se zena koja lezi okrene prema njima i nakaslje i eto mi novih bakterija. Ali dobro...to Bog cuva, nadam se da ce i mene sacuvati. Kao sto rekoh, idem prva ujutru, dok je jos sve koliko toliko cisto, pa se bar manje brinem.

#158 Mi i Ma

putnik

• Član
  • nije upisan

Napisano: 11. Jun 2011 - 12:38

Pored toga, banja je jako lepa, velika i zelena. Park je ogroman i sav u drvecu. Pored parka je setaliste, jako dugacko, na kom su kafici, picerije, pekare, prodavnice... Ima za svakog po nesto. Cene nisu velike, pristupacno je za svaki dzep. Dok se onim babama i dedama isplati da dodju, sa malom penzijom, onda znajte kako je. Vazduh je cist, pomalo vlazan, pa ko je imao problema sa astmom ili plucima, ne bih mu preporucila. Za sve ostale, banja je idealna.
Sto se tice hotela u banji, ljudi....strasno! Sve je staro i oronulo, sa onim debelim zavesama, koje godinama skupljaju prasinu. Vidi se da se godinama nije ulagalo u njih. Svi do jednog hoteli su stari, ali ne znam kako je u njima. Pre puno godina sam isla sa skolom na ekskurziju i bili u Slatini i stanje je jos tada bilo ocajno, mogu da zamislim kako je tek sada. Ali zato ima dosta novih gradjevina i apartmana. Ima i jedan hotel Aleksandar koji ne deluje lose, noviji je i fino izgleda. Imaju i neki apartmani Sani Hil, koji su takodje novi, ali su oni daaaleko od centra. Mi smo ih autom nasli na kraju brda. Nije za one koji nemaju auto. Nije ni za one koji ga imaju, jedino ako su dosli bukvalno na odmor i nije im bitno gde je banja. Inace izgledaju lepo, ogromni su, ima i mali akva park ispred, milina za decu.
Mi smo prezadovoljni sa ivim Ric apartmanima i ako budemo dolazili u banju, opet bi u nih. U centru su, ali ne u parku, nego na 3 min od parka. Milina.

Banja je posebno lepa kada je sunce ogreje, a veliki hlad u parku cini setnju jako prijatnom. Mi nismo tipovi koji izlaze kasno uvece, ali smo primetili da ima sadrzaja i za tu vrstu izlazaka. Ima dosta mladih, a ima i dosta starih. Primetili smo gomile ljudi isto obucenih, verovatno neki seminari ili edukacije za zaposlene. Banja je puna. Posebno sada za vikend.

Ono sto je nama najlepse ovde je to sto ima puno manastira u okolini. Bili smo u Zici (prelepo!), u Ljubostinji (nalaze se mosti Sv carice Milice), u Studenici (nalaze se mosti Sv Simeona, Sv Anastasije i Sv Stefana Prvovencanog)..tu treba otici. Od ponedeljka cemo obici Kalenic, Djunis, i jos neke manastire u okolini, Krusevac, Goc... Bili smo i u Kraljevu, Trsteniku, Kragujevcu...lepo je otici i videti i druge gradove Srbije. Bili smo i u Mataruskoj banji, koja je mala, nerazvijena i nekako...ne moze da se poredi sa Vrnjackom banjom.

Banja je zaista lepa, treba doci i videti, makar na vikend. zajedno sa onim manastirima, odmor je i za dusu i za telo.

#159 smesko

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:458
  • ženski

Napisano: 12. Jun 2011 - 13:09

Pogledaj porukuMi i Ma @ 11. Jun 2011 - 11:52

E ovako...

U banju smo stigli u ponedeljak i ovde cemo biti do sledece subote. Imamo jos puno toga da vidimo, ali za sada, utisci su sledeci...
Apartman smo bez navigacije nasli iz prve! Vec je neko pisao o tim Ric apartmanima u kojima smo smesteni i posto su komentari uglavnom pozitivni, na njihovom sajtu smo videli slike i svidelo nam se, te smo telefonom rezervisali apartman broj 1. Malo nam je bilo cudno sto taj momak sto se javio i potvrdio rezervaciju nece nikakav depozit, nego nam veruje, ali je sve dobro ispalo. Nije nam bilo cudno sto nam veruje, nego nam je bilo frka da mi njemu verujemo, ali je zaista sve ispostovano do kraja. Apartman je 100% isti kao na slici, nista nisu dodavali ni ulepsavali, to sto vidis, to i dobijes. Taj momak sto nas je docekao je fer, od prvog dana nam je izlazio u susret kad god smo ga pozvali. Kupatilo je cisto, posteljina cista, internet radi, kuhinja kao sa slike, kablovska na tv sa 100 kanala....zaista sve kao sto pise. Malo nas je uplasilo sto nema klima, ali smo onda shvatili da za tim nema ni potrebe, jer je apartman u prizemlju i stalno je hladovina. Jedino sto nema nigde nikakave oznake za apartmane, pa ko nije video sliku zgrade gde se nalaze malo teze ce naci. Ali kao sto rekoh, mo smo ih nasli iz prve.

tacno tako, ja sam prosle godine boravila u istim apartmanima, moj je bio zeleni,po meni je smestaj dobro lociran, svaka pohvala za opise koje nam saljete, ne planiram odlazak skoro, ali volim da procitam korisne opise,lepo je kada ljudi dele iskustva, u svakom slucaju se odmorite i iskoristite pogodnosti banje, i vratite nam se zdraviji :)

#160 Ana973

backpacker

• Član

Napisano: 13. Jun 2011 - 08:20

Pogledaj porukuMi i Ma @ 11. Jun 2011 - 12:21

A sad malo o banji...

Mi smo u banju dosli zbog moje terapije, rec je o ginekoloskim problemima. Oni na njihovom sajtu lecilista pisu sve i svasta, a kada smo dosli, licilo mi je da taj doktor nema pojma o cemu se radi. Dosla sam zbog mozaika na glicu materice, a on je zapeo za moje dve vanmatericne trudnoce i za uvecan jajnik. Jos kaze da imam i cistu na njemu, a mene su pre nepuna 2 meseca pregledali najbolji doktori ginekolozi u Srbiji i nijedan nije rekao nista o tome, kazu da je sve u najboljem redu. Sad ovaj odjednom sve to kaze, pa hoce da mu dolazim na ultrazvuk, a on ni ne zna da sam ja zadnjih godinu dana bila na 30 ultrazvukova i da je meni toga dosta, da sam dosla da lecim mozaik. On ni ne zna sta je mozaik i sta je kolposkopija. Strasno! Nigde u izvestaju nije napisao nista o tome, ali je zato naveo da imam cistu. Radije bih mu dala 5000din da mi kaze realno stanje, nego da trcka jedno po jedno. Kako su ljudi niski, hoce da zarade na tudjoj nesreci.

Voda u Vrnjackoj Banji jeste lekovita,ali u zavisnosti od tog koju vrstu ciste imate (Mikrocistična degeneracija "policistični jajnici",Luteinske cista,Folikulinske ciste ...) neke vrste se lece iskljucivo hiruskim pitem, i tu je izlisno zavaravati se lecenjem vodom. Voda da, ali u nekim pocetnim stadijumima ili preventivno ( ako govorimo o cisti). U poodmaklom zaristu, voda tu ne pomaze. No, i hiruska intervencija na jajniku, danas je vec rutinski posao i to ne treba da vas plasi. Sto se tice kolposkopije ... to se uci (teoretski)jos u srednjoj medicinskoj skoli, tako da se verovatno niste razumeli sa svojim lekarom specijalistom. Hocu reci da je to nemoguce da ne zna neko ko je zavrsio opstu medicinu i specijalizirao ginekologiju. Da li zeli da zaradi na vama ili ne zeli, to ne znam i ne ulazim u to , ali i ja uvek preventivno ako nisam sigurna u nesto sto moze biti opasno, posaljem svog pacijenta da ulatrazvuk ili dodatne analize.Tako da je to mac sa dve ostrice. A da ima lekara koji misle da ce da se obogate na tudjoj nesreci, ima. Svakih mesec dana nas sa TV-a doceka po neka prica. To je bruka za nasu profesiju. Lep provod u Vrnjackoj Banji.

Ovu poruku je izmenio ljerka: 13. Jul 2011 - 04:30
skracen citat

#161 Mi i Ma

putnik

• Član
  • nije upisan

Napisano: 14. Jun 2011 - 08:56

Ponavljam da sam u banju dosla zbog mozaika na grlicu. Pa ja sam operisana pre 2 meseca u Narodnom Frontu i to me operisao Prof Dr Mladenko Vasiljevic, a pregledalo me pre i posle toga brdo ginekologa i to zaista sve sa najboljim komentarima. Meni je direktor narodnog fronta rekao da ni ovaj mozaik nije opasan i da se ne dira nista do decembra, a do tada da pokusam da izlecim. U Analajfu mi je Zivanic isto rekao i nijedan (kada su me ultrazvucno pregledali) mi nije rekao da imam cistu. Da li je moguce da cista naraste za 2 meseca do velicine od 2,5cm? Nijedan doktor nije znao za prethodnog da sam bila, tako da nisu mogli imati autosugestiju. Ja mislim da on nije znao o cemu govorim zato sto
1. nigde nije naveo u izvestaju ni M od mozaika
2. rekao je da je mozda folikul koji je trebao da pukne cista, ili je neki stari folikul koji se nije apsorbovao.
3. kaze da i ako je cista, puci ce za 2 nedelje????? KAko je moguce da zna to? Ili je on bas bas bas bas dobar, ili nema pojma!
Sve na osnovu ultrazvuka....
4. pod isto stavlja ranicu i mozaik, a ako si i ti doktor, znas verovatno da to nema veze sa vezom i da je razlicita vrsta ostecenja tkiva.

Meni sve ovo lici na jednu veliku glupost, ali kao sto sam vec gore navela, voda je sigurno lekovita i ne moze da odmogne, a mozda i pomogne.

#162 anion

backpacker

• Član
  • Poruka:21
  • muški

Napisano: 20. Jun 2011 - 17:31

Banja je fino mesto za setnju ili izlet...
Vikendom je veoma lepo,ono jezerce s patkama i Japanski vrt su extra.. treba obici,zasto da ne,ako imate priliku...

#163 Lunatic

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:224
  • muški

Napisano: 20. Jun 2011 - 18:09

Za ljubitelje muzike,zelim da napomenem da se ovog leta u Vrnjackoj Banji odrzava par festivala.
1.-3. jul - Beer fest - izvodjaci:Zvonko Bogdan,Film,Kiki Lesandric i Piloti,Odjila,Trubaci Dejana Petkovica,Garavi Sokak,Negativ,Regina,Osvajaci,EKV tribute,Queen tribute,AZRA tribute,DJ Maus i DJ Javorina...
ULAZ BESPLATAN
15. i 16. jul - Forest Vibe - izvodjaci:DJ Marko Nastic,DJ Dejan Milicevic,DJ Marko Milosavljevic,DJ Tom Cues b2b Bes.
ULAZ 400 DINARA ZA OBE VECERI.
5.-7. avgust - The Love Festival - izvodjaci:GRAMOPHONEDZIE,SILICONE SOUL,DARKO RUNDEK,Dimiz,Mark Fank,Manjane,Hyde & Sick +12 drugih izvodjača.
ULAZ 800 DINARA ZA 3 VECERI,400 ZA JEDNO.ZA OVAJ DOGADJAJ ZA SVE ZAINTERESOVANE VAZI I PONUDA OD 5990 DINARA ZA PUT BEOGRAD-VRNJACKA BANJA,SMESTAJ U HOTELU SA 3 NOCENJA I KARTU ZA 3 DANA FESTIVALA.
10.-17. jul - Karneval - Za vreme karnevala se svake godine odrzava niz koncerate.Prethodnih godina u okviru karnevala nastupali su:Zdravko Colic,Beogradski Sindikat,Ceca,Crvena jabuka,Luis,Miroslav Ilic,Hari Mata Hari,Valentino,Haris Dzinovic,Zeljko Samardzic,Riblja corba,Van Gog i mnogi drugi.
Ko planira da narednih dana poseti Vrnjacku Banju,na samo 18km udaljenosti,u Kraljevu,odrzace se Rok Festival 'HEPICENTAR',na kome ce nastupati :
<h6 class="uiStreamMessage" data-ft="{"type":1}">Četvrtak, 23. jun

20,00 EKG
21,00 Stormbringer
22,00 Santos brothers
23,00 Kraljevski apartman
00,00 Rock house band

Petak, 24. jun:

18,30 Otom potom
19,00 Funk'd
19,30 Perpetuum mobile
20,00 Gama zrak
21,00 Atomsko sklonište
22,30 Galija
00,00 Divlje jagode

Subota, 25. jun:

18,30 Control
19,00 Govorna mana
19,30 Topovsko đule
20,00 Goodwill
21,00 Yu grupa
22,30 Van Gogh
00,00 Dado Topić</h6>ULAZ 300 DIN ZA JEDNU,A 500 ZA SVE VECERI.SAV PRIHOD OD PRODAJE ULAZNICA IDE ZA SANACIJU STETE NASTALU POSLE ZEMLJOTRESA U KRALJEVU.

#164 Lunatic

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:224
  • muški

Napisano: 20. Jun 2011 - 18:18

Sto se tice mesta koje treba posetiti prilikom dolaska u Vrnjacku Banju,treba obici:manastir Ljubostinja,Zica,Studenica,crkve u Vrnjackoj Banji,Trsteniku,Kraljevu,Krusevcu,Jerinin grad(ostaci srednjovekovnog srpskog grada iz XIII veka),planinu Goc,mnogobrojne Vrnjacke izvore,kao i mesta za odmor u samoj Banji:Japanski vrt,jezero sa mnostvo patkica,2 bazena,mali akva park,Rimsko kupatilo,Most ljubavi i mnostvo drugih mesta po kojima je ova banja prepoznatljiva.

#165 Flores

backpacker

• Član
  • Poruka:7

Napisano: 28. Jun 2011 - 21:43

Između Soko Banje i Vrnjačke banje, odlučili smo se za Vrnjačku.Prelistali par foruma među kojima i ovaj vaš i našli skoro sve odgovore koji su nas zanimali. Isprva smo mislili da se smestimo u hotel Merkur jer ga najviše hvale po forumima pa nam je cena bila malo previsoka i odlučili smo da to ipak bude privatni smeštaj ali tu negde oko Merkura.Pozvali smo par privatnih brojeva telefona koje smo našli u oglasima (novinama) i za koje smo ovde čuli i razočarali se količinom arogancije i nekooperativnosti,na koju smo naišli. Isti osecaj sam imala kao pre 3 godine kad sam zvala neke telefone u Crnoj Gori da pronadjem smeštaj, i na kraju odustala jer su bili prilično neprijatni i drski cak i preko slusalice. Pomenucu samo par pozitinijih iskustava .Prvo smo pozvali Vilu Tanja i zena nam je sa 30 evra posle 1 minuta razgovora spustila na 15e, to mi se nije dopalo jer predpostavljam a možda i grešim,da nema gostiju i da pošto poto želi da nas dovuče kod nje.Posle nje smo zvali apartmane Ric i oni su zvucali solidno i ok ali nam se njihova lokacija nije preterano dopala .Medju poslednjima smo pozvali gospodina M.Đžamića čiji broj smo nasli u oglasima, zvučao je fino, slatkorečivo i duhovito i odmah nas je kupio. Rešili smo da rezervisemo taj njegov u naselju Zeleni Bulevar jer je bio jeftiniji od par apartmana koje smo našli oko Merkura, i još nam Đžamić reče da se taj apartman nalazi na 3 minuta od centra sa predivnim pogledom itd..itd a onda je moj muz našao na Googlu web site od apartmani Makojevic ( a vidim da Ric i Makojevice ovde najviše hvale kao i na drugim sajtovima) .Makojevici izmedju ostalog imaju i jedan od apartman u Zelenom Bulevaru i dečko iz apartmana Makojevic nam je rekao da se Zeleni Bulevar nalazi na 10 minuta od centra i da ima jako velika i prilicno strma uzbrdica i da po suncu nije baš prijatno pešaka se uspinjati gore i gurati dečija kolica ali ukoliko mi volimo da hodamo pešaka i svića nam se baš taj apartman , da ga on može rezervisati ali da to nije njegova preporuka za nas jer oni imaju apartmane i u strogom centru i pored svih vecih izvora .To nam je rekao kranje iskreno, jer nije znao da smo mi vec zvali tog lažova ĐŽamića koji nam je rekao za tu minutažu od 3 minuta.I sada kome verovati ? Makojevicu koji je zvučao prlično strogo ,ozbiljno ili ovom tipu koji je zvučao kao da ga znamo godinama. Pozvali smo na kraju TSC Vrnjačke Banje i opet se pravili da nas zanima stan u Zelenom Bulevaru i ovi su potvrdili da je visoko,strmo,uspon i da nam treba minimalno 10 minuta sa kolicima do gore. Ako vam se javi prevarant M.Đžamić na telefon, ne nasedajte !!! Sada se dvoumimo izmedju aparmana Ric i apartmani Makojevic ako se u medjuvremenu ne pojavi nešto treće.Slicni su sa cenama koliko vidim samo sto Makojevici imaju apartmane na razlicitim lokacijama u gradu (medju kojima i pored Merkura koji nas posebno privlači jer nije na glavnom setalistu pa nema buke iz kafana i kafića,dranja i vriske pijanih gostiju ali je opet blizu korza . Pročitala sam sve sto je napisano do sada na ovom forumu o VB , tako da ćemo veceras odluciti gde putujemo u sredu.Hvala onima koji su pisali i ucestvovali na forumu jer su meni a verovatno i drugima mnogo pomogli a nadam se da cu i ja nekom svojim postom pomoci da se ne prevari kao sto smo se mi mogli prevariti na lepe reči gospodina Đžamića.Kad se vratim ,pišem o našim utiscima o Vrnjačkoj Banji i o apartmanima gde budemo odseli.

Broj korisnika koji čitaju temu: 2

Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0

Turistička agencija Putovanja.info je deo Infostud grupe:
 poslovi.infostud.com mojtim.com kursevi.com najstudent.com prijemni.infostud.com polovniautomobili.com internet-prodaja-guma.com
Prijatelji sajta: 4zida.rs - nekretnine Beograd

copyright © Putovanja Info d.o.o. Beograd (2004-2012)