Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Od Ohrida do Atine, kako?

4 odgovora na temu

#1 reeena

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 15. Jul 2011 - 16:29

ciao svima,
malo je komplicirano preko interneta naci info kako cemo sredinom augusta do atene. jel ima netko neki prijedlog? koliko sam shvatila, ohrid-bitola busom, pa taksijem do florine u grckoj, pa mozda do thessalonikija, jer ni na tzv. grckim stranicama nista pametno ne nalazimo...pa onda dalje...
ako netko ima pojma, hvala:) jedva cekamo posjetit ohrid, cijeli zivot o tome slusam:)
pozdrav!

Ovu poruku je izmenio mirarbi: 26. Feb 2012 - 14:23

#2 zaratustra

putnik

• Član
  • Poruka:105
  • muški

Napisano: 15. Jul 2011 - 23:46

Tacno si sve slozila.
Ohrid - Bitola busom.U Bitoli se cenjkas malo sa taksistima da spuste cenu (nije skupo,pitacu ako hoces koliko traze)do Florine(Lerin na Makedonskom,znaci kazes im do Lerina).Kazes im do autobuskoj stanici u Lerinu,u stvari to i nije autobuska stanica nego jedna ulica sa parkicem i skolom/igralistem preko puta gde mozete odmoriti.Bitola-Lerin je 30km.
E sada,imas dve varijante-prvo,da ima neki autobus koji ide direkt do Atine(moguce!) i druga varijanta koja je po meni poverovatna da uhvatite bus za Solun(Tesaloniki-nemoj grcima reci Solun) pa onda od Soluna imas vrlo frekventan transport za Atinu.
Jednostavno je,moja sestra je pre nekoliko godina tako setala Grcku.
Pozdrav i ako te bilo sta interesuje samo pitaj!

Ovu poruku je izmenio zaratustra: 15. Jul 2011 - 23:50

#3 kelustrihilik

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 22. Mar 2012 - 23:51

Cao, nadam se da nije kasno da i ja postavim pitanje jer i mene ova tema veoma zanima. Naime, putujem pocetkom aprila 2012. u Ohrid. Zeleo bih da obidjem i Solun, ne idem kolima vec autobusom. Iskoristicu ovaj tvoj predlog da stignem do Soluna ali me brine kako i kada da se vratim. Ako prespavam u Solunu, i rano ujutro krenem do Lerina kako posle da uhvatim taxi do Bitolja. Imas li neku ideju kako da se vratim iz Soluna za Bitolu tj. Ohrid.?

Ovu poruku je izmenio DraganV: 23. Mar 2012 - 11:54
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#4 leprsava

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1359
  • ženski

Napisano: 23. Mar 2012 - 07:48

pokusaj da se dogovoris sa taksistom koji te je dovezao da ti da broj, pa barem na prelazu da te saceka pri povratku.

#5 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:369
  • muški

Napisano: 23. Mar 2012 - 14:57

Svaki vikend imas redovne linije koje idi iz skoplja, Bitola i Ohridu prema Solunu tako da se raspitaj koji je vozni red da se ukrcas i imas direktni prevoz...

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0