Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Kolima do Krfa, iskustva ?

303 odgovora na temu

#31 pera trophy

backpacker

• Član
  • Poruka:15
  • muški

Napisano: 17. Jul 2007 - 08:38

Nocenje u Metsovu ? Mislim da je greska nociti tamo kada vam treba jos samo 200 km da dodjete do trajekta.Ako ste izdrzali do Metsova izdrzacete jos i tih 200 km.

#32 Putnica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1544
  • ženski

Napisano: 17. Jul 2007 - 10:14

Pogledaj porukupera trophy @ 17. 07. 2007 - 07:42

Nocenje u Metsovu ? Mislim da je greska nociti tamo kada vam treba jos samo 200 km da dodjete do trajekta.Ako ste izdrzali do Metsova izdrzacete jos i tih 200 km.

E Pero, tih 200 km su najtezi deo puta, sa takvim serpentinama da ih autobus mota iz dva puta, sto bi rekli ko lakat. A najgore je sto se do te deonice dolazi na kraju puta kad je vozac maksimalno umoran i kad popusta koncentracija.
Nemojte nikada potcenjivati ovih 200 km u stilu lako cemo kad smo dovde stigli. Presla sam taj put nekoliko puta i Metsovo je pravo resenje za odmor. Preporucujem Asteri hotel koji je jeftiniji a jako uredan i cist, ima i garazu.
Pogledajte na http://hotel-asteri-...focusgreece.gr/.
U povratku je moguce put preci iz jednog cuga jer se te serpentine prodju na pocetku kad je vozac odmoran, a onda do kraja ima autoput pa i nije strasno.
Inace ovakvu izjavu moze da napise ili neko ko nikada nije prosao tim putem ili neko kome bezbednost na putu nije vazna stavka :unsure: .
Pozdrav za SvudaPodji, potpisujem svaki njegov red.

Ovu poruku je izmenio Putnica: 18. Jul 2007 - 15:14

Postavljena slikaMoj blog: http://putnica.mojblog.rs

Moje MFT: http://www.putovanja...retraga/putnica

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#33 bluebox

backpacker

• Član
  • Poruka:44
  • muški

Napisano: 17. Jul 2007 - 13:38

Sa Krfa sam se vratio pre dvadesetak dana. Išao sam kolima i ovu varijantu bih preporučio svima koji i putovanje smatraju delom odmora. Jedino što je za ovako dugo putovanje potrebno je klima u kolima, kao i malo veće vozačko iskustvo.
Pravili smo odmore na svakih dvesta kilometara. Stajali smo i u Metsovu, mestu koje je u toku leta poslednje osveženje pre ulaska u žarko područje oko Janjine.
Moja preporuka je da ka Krfu ne jurite i da u putu uživate. U koliko osetite umor, obavezno stanite, popite kafu, prošetajte, a ako treba i prespavajte. Na ovom putu se zapravo najviše žurbom može izgubiti.
Pozdrav svim ovoletnjim Krfljanima.

Ovu poruku je izmenio bluebox: 17. Jul 2007 - 13:47

#34 milenaidaki

svetski putnik

• Član
  • Poruka:2623
  • ženski

Napisano: 18. Jul 2007 - 10:22

200 kilometara ne treba nikako potcenjivati, čak i kada se putuje putem koji je potpuno ravan može čovek da se umori. Ko voli da putuje danju i ujutro krene iz Srbije za Krf (na pr. iz Beograda) taman kasno popodne stiže u Metsovu, prespava se i ujutro krene put Krfa i stiže se u apartman u prepodnevni časovima, kako je i poželjno. Ko putuje noću, nek mu je Bog u pomoći... :blink:

Pozdrav svim Krfljanima

PS Da li ste čuli da je jutros bio zamljotres na severu Grčke, blizu Krfa!? Čula sam da je područje Jonskih ostrva trusno!? Ima li neko nekakvo iskustvo u vezi sa tim.

Ovu poruku je izmenio milenaidaki: 18. Jul 2007 - 10:32

#35 jerotije_legenda

svetski putnik

• Član
  • Poruka:888
  • muški

Napisano: 18. Jul 2007 - 19:57

Trenutno sam u Prevezi a to je oko 150-200 km juzno od Krfa. U nedelju je ovde bio manji zemljotres, malo su zatinjale sijalice i malo se zatreslo ali sestra mi kaze [koja ovde vec dugo zivi] da je to normalna pojava i da se ne uzbudjujemo. Juce je u Graveni bio zemljotres 5.4 stepena ali nisam nista razumeo sta drugo kazu na tv. Neznam grcki a sestra je na poslu. U principu bez panike jer ovder je zila kucavica za te manje potrese vec dugooooo
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

#36 igor.jankovic

putnik

• Član
  • Poruka:121

Napisano: 20. Jul 2007 - 11:35

Pogledaj porukuPutnica @ 17. 07. 2007 - 10:18

E Pero, tih 200 km su najtezi deo puta....
licno mi je tezi deo puta bio pre metsova. deonica gravena - metsovo.
po meni, ako se ne ide u cugu, celu deonicu gravena-janjina treba ostaviti za drugi dan.

#37 jerotije_legenda

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 20. Jul 2007 - 17:37

tako je - pametno

#38 Putnica

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 20. Jul 2007 - 19:31

Pogledaj porukuigor.jankovic @ 20. 07. 2007 - 11:39

licno mi je tezi deo puta bio pre metsova. deonica gravena - metsovo.
po meni, ako se ne ide u cugu, celu deonicu gravena-janjina treba ostaviti za drugi dan.

U pravu si, ali je Grevena za nas totalno neprivlacna za nocenje. Mi obozavamo Metsovo, pa onda tu deonicu Grevena - Metsovo od oko 50 km prelazimo sa ushicenjem, jer znamo da cemo ubrzo uzivati u tom drazesnom mestu i vec isprobanom finom hotelcicu. Inace najlepsi predeli poput zlatiborskih su upravo na toj deonici pre Metsova, pa i to malo vizuelno olaksava put. Oci se odmaraju, pa brze prodje.

Evia, Peloponez, Hidra, Spetses, Zante, Olimpija, Metsovo, Kefalonija, Skijatos, Pelion, Lefkada

#39 zule

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 20. Jul 2007 - 21:32

Ja sam trenutno u Agios Gordisu i sto se tice puta mogu vam reci da je Crna Gora i kanjon Morace malo dete za ovu deonicu od Gravene do Igoumeitse.Ja sam ceo put izvozio u jednom dahu,ali mogu reci da je ova deonica stravicno teska.Pojedine deonice su cak i bez zastitne ograde zato pazljivo vozite i ne zurite jer ste posli na odmor.Putovao sam nekih 16 sati,ali ni u jednom trenutku nisam osetio premor,mada sam pravio pauze i od pola sata.Kada smo se smestili otisli smo odmah na plazu i to sam izdrzao,ali me je oko 21:30 po lokalnom vremenu premor savladao i spavao sam sutradan do 10:00 sati.
Savetovao bih svima da ne zure,samo opusteno i bice sve OK.

#40 jerotije_legenda

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 21. Jul 2007 - 20:37

Ja sam od Bitolja preko prelaza Niki do Janjine stigao za 6 sati opustene nocne voznje. Jesu krivine ali koliko su me uplasili i nije tako strasno. Kao sto rece zule, samo polako i nece biti problema. Put je odlican kao put, nigde rupe na putu nema. Samo motanja levo-desno, iz krivine u krivinu.....Mozda je to na neki nacin i dobro jer nemozes da se uspavas kao npr na autoputu Bgd-Nis. Pozdrav i srecno !

#41 pera trophy

backpacker

• Član
  • Poruka:15
  • muški

Napisano: 28. Jul 2007 - 13:09

Prizanajem u pravu si. Trazim smestaj u Metsovu. Pera pokajnik.

#42 Bucko

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 29. Jul 2007 - 09:05

[Presla sam taj put nekoliko puta i Metsovo je pravo resenje za odmor. Preporucujem Asteri hotel koji je jeftiniji a jako uredan i cist, ima i garazu.
Pogledajte na http://hotel-asteri-...focusgreece.gr/.

Хвала за одличан савет. Хотел изгледа врло добро, али нисам успео да пронађем цене на сајту. Молим те само да разјасниш од чега је јефтиније и колико кошта спавање. Како наплаћују, по соби или по глави.

#43 Putnica

svetski putnik

• Član
  • ženski

Napisano: 29. Jul 2007 - 17:48

Pa na pocetku ove teme je neko spomenuo cenu 50e za neki drugi hotel. Mi smo platili 40e trokrevetnu sobu sa kupatilom, TV, friziderom, terasom. Mozda moze i da se cenka, ali za jednu noc nismo bili raspolozeni. Hoteli su im uglavnom prazni leti pa im svaki putnik namernik dobro dodje.

#44 jerotije_legenda

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 30. Jul 2007 - 20:28

Drugim recima DAJ STA DASH

#45 Bucko

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 30. Jul 2007 - 23:27

Знам да ће Пера и још неки да се смрзну, али ја бих се усудио да питам:
Да ли је неко можда спавао у Игуменици и околини? Ако којим случајем стигнемо прерано у Мецово, па продужимо још мало даље.
Ако неко којим случајем има неких искустава и препорука, молим да подели са нама.
Пада ми напамет да је можда боље да се преноћи ту негде, па ујутру на трајект.
Хвала.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0