Putovanja.info Forum: Australija- Kako Stici I Koliko Kosta Zadovoljstvo - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (2 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Australija- Kako Stici I Koliko Kosta Zadovoljstvo

#1 Korisnik je offline   zlox

• turista
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 55
  • Učlanjen: 04.07.05

Napisano: 04. jul 2005 - 02:54

Razmisljam da kad jednog lepog skupim malo kinte da zapalim za australiju... prvo turisticki kod nekih rodjaka.. a ako sve bude ok i po planu mozda probam da sredim papire i sledeci put ostanem...
za pocetak me interesuje da li neko ima informacije o cenama i nacinu dobijanja vise.. znaci avionske karte, vise(koliko se lako/tesko dobijaju) i otprilike koliko bi tako jedno zadovoljstvo kostalo...
tnx unapred
Neurotic Inside
0

#2 Gost Tanja_*

• Gost

Napisano: 04. jul 2005 - 18:10

Povratna avionska karta Beograd - Sidnej sa presedanjem u Dubaju kosta izmedju 890 i 990 evra zavisno od sezone kad hoces da putujes. Put traje 24 sata ukljucujuci i pauzu u Dubaju. Da li ces dobiti turisticku vizu ili ne zavisi od toga kolike ces tvrde dokaze podneti da se vracas nazad. Lepo se prosetaj do AUS ambasade i uzmi sve formulare i tu ti lepo sve pise.....Iseljavanje je veoma, veoma tesko....Najlakse pomocu braka....a cak i onda mogu da te odbiju ako posumnjaju da je u pitanju fiktivan brak.
0

#3 Korisnik je offline   Micka_88

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 11.01.06

Napisano: 12. jan 2006 - 17:24

Moj cale je bio,Karta Beograd - adelaide kosta 167 hiljada dinara (strah me da prevedem u evre haha) ali sto se tice vize,mnogo zezaju oko sitnica.Moj cale je 6 meseci cekao.Australija je lepa...ali i skupa

Pozzdrav
0

#4 Gost ika_*

• Gost

Napisano: 18. maj 2006 - 19:23

Sluzbenici Australijske ambasade u BGD su ubedljivo najneljubaznija stvorenja na svetu. Imala sam sve potvrde i papire za vizu. Ostavljala sam dvoje dece u BGD, i imala sam u pasosu jos decet viza (raznoraznih), ali to nije bilo dovoljno. Morala sam u SUP - u da vadim potvrdu da nisam osudjivana. I kada sam dosla posle 14 dana, (u zakazano vreme) oni su me pitali ko sam ja i sta hocu. Kada sam im objasnila da mi za dva dana istice rok za placanje avionske karte (bgd - sydney, cena - sitnica: 990 evra), oni su mi rekli da dodjem za tri dana. Posto sam rekla da mi viza za tri dana nista nece znaciti, sluzbenica se okrenula i otisla, ostavivsi me da 20 minuta cekam na salteru. Vratila se sa viziranim pasosem, osmehom od uva do uva. Sta reci....?
0

#5 Korisnik je offline   WickedLady

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 26.07.07

Napisano: 26. jul 2007 - 15:44

Ako se ne varam jednina sansa da odesh i ostanesh u Australiji je da im dash oko 20.000
evra po osobi (moze i cela porodica da se iseli ako hocesh) jer im je to neka vrsta garancije da nisi dosao tamo a im pravish probleme (citaj kradesh ,dilujesh drogu itd)...
te pare su nesto kao depozit koji valjda dobijes kasnije nazad ili mozes da ih podignes posle par godina ( ovo vec nisam sigurna sta se desava sa tim novcem)....

Moja zelje ja takodje bila da odem i zivim tamo ali ispostavilo se da to i nije bas tako jednostavno ...bila sam u kontaktu sa jednim nasim covekom koji godinama zivi i radi tamo
(polu srbin je) mogla bih ponovo da ga nadjem pa da vidim da li ima neke informacije....
0

#6 Korisnik je offline   *DaKiZza*

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 1
  • Učlanjen: 02.09.07

Napisano: 02. sep 2007 - 19:13

Cackah nesto po internetu i slucajno videh vas forum i reko ajde da svratim jer sledece leto bi da idem u Australiju u posetu rodjacima ali cula sam da je dobijanje vise tesko .... pa ako neko zna otprilike sta je sve potrebno od papirologije , kolika je suma potrebna na bankovnom racunu i sta je potrebno da mi posalju iz Australije kao dokaz da cu biti kod njih itd .......

hvala vam unapred :) :)
0

#7 Korisnik je offline   tanjab

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 2
  • Učlanjen: 30.12.07

Napisano: 30. dec 2007 - 01:53

Molim nekoga ko je bio u Australiji ili ko tamo zivi da mi pomogne.Posto zivim u Londonu nema problem za vizu a karta je mnogo jeftinija oko 750evra,mada je to nama stipsama englezima mnogo.Elem znam za kontra sezonu tj.da im je leto jan,feb,mart ali sam cula od australijanaca da je sve dosta skupo-ne znam na sta misle ,da li hranu ili hotele.Takodje ljudi hvale sidnej ali ne melburn zasto?Bilo koji savet bi pomogao.Hvala
0

#8 Korisnik je offline   Strijelac

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 7
  • Učlanjen: 28.03.07

Ikonica poruke  Napisano: 11. jan 2008 - 10:43

po informacijama koje ja imam od rodjaka koji vec 20 i kusur godina zivi u Australiji da im hrana nije skupa a hoteli jesu, a sto se tice toga da hvale Sidnej a kude Melburn to je zbog toga sto postoji vjeciti rivalitet izmedju gradjana koji zive u tim gradovima, pa tako da si imala samo priliku da cujes misljenje tih iz Sidneja ali ne i ovih iz Melburna!!!
Srdacan pozdrav
sbb kbb(sta bi bilo kad bi bilo)[COLOR=blue][SIZE=7][FONT=Courier][I]
0

#9 Korisnik je offline   vradovic

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 6
  • Učlanjen: 09.02.06

Napisano: 04. jun 2008 - 01:25

Pogledaj porukuWickedLady @ 26. 07. 2007 - 15:44

Ako se ne varam jednina sansa da odesh i ostanesh u Australiji je da im dash oko 20.000
evra po osobi (moze i cela porodica da se iseli ako hocesh) jer im je to neka vrsta garancije da nisi dosao tamo a im pravish probleme (citaj kradesh ,dilujesh drogu itd)...
te pare su nesto kao depozit koji valjda dobijes kasnije nazad ili mozes da ih podignes posle par godina ( ovo vec nisam sigurna sta se desava sa tim novcem)....

Moja zelje ja takodje bila da odem i zivim tamo ali ispostavilo se da to i nije bas tako jednostavno ...bila sam u kontaktu sa jednim nasim covekom koji godinama zivi i radi tamo
(polu srbin je) mogla bih ponovo da ga nadjem pa da vidim da li ima neke informacije....

Ovo za 20.000 evra nije tacno.
0

#10 Korisnik je offline   CEJLON

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 460
  • Učlanjen: 09.01.08

Napisano: 09. feb 2009 - 22:47

Kako sada stvari stoje do Australije se moze i za 410 e iz Londona,zahvaljujuci ponudi Air Asie koja vazi do 15 feb.Period putovanja je od 12 oct pa do 31 jan 2010.Recimo,iz Londona do K.L cena je 340 e ako se krene 27 dec a vrati 13 januara,i od K.L do Brisbane 70 e za odlazak 4 jan a povratak 12 jan 2010.E sad na tu cenu od 410 e treba dodati let do Londona koji se moze naci vrlo povoljno ako se rezervise na vreme preko Rayan aira ili Wizz aira,iz recimo Temisvara ili Zagreba.Problem moze da bude samo AUSTRALIJSKA viza jer se U.K tranzitna dobija bez problema.Na ovu turu moze da se ubaci BALI za 15 e a period putovanja bi bio 29 dec -03jan :D .Ako se zna da je cena povratne karte preko 1000e a mozda i vise u ovo doba(nova godina)godine,ovo je kako god obrnes pola :D

Ovu poruku je izmenio CEJLON: 09. feb 2009 - 22:48

0

#11 Korisnik je offline   zeljo_bl

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 15.08.09

Napisano: 19. avg 2009 - 21:30

kako stici...avion..

a sto se tice same Australije....Sidnej mi je ostao u secanju kao nevidjeno lep grad, pun mogucnosti, nocni zivot je fenomenalan, klopa je prilicno jeftina a i ostale stvari nisu na ceni osim nekretnina....Melburn je prilicno prljav(bar ono sto sam ja vidio)...ja sam tamo bio za vreme Australian opena i bio je pravi pakao, temperature preko 40c...sve u svemu ima se sta vidjeti...kacim fotke kasnije....
0

#12 Korisnik je offline   Buddha on Mescaline

• backpacker
  • Ikonica
  • Turistička agencija
  • Poruka: 5
  • Učlanjen: 02.10.09

Napisano: 30. jan 2010 - 01:09

ja cuo pricu da melburn ima skroz evropsko-berlinski shmek.. grafiti, liberale, ludilo, ovo, ono.. ako je tako.. onda vrh ;)
0

#13 Korisnik je offline   MirjanaP

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 30
  • Učlanjen: 20.07.08

Napisano: 06. feb 2010 - 22:02

U Australiji sam bila tri puta i to je za mene definitivno zemlja iz snova.
O toj zemlji bih mogla pricati ili pisati danima.Tamo nema ama bas nista sto ne bi bilo dobro.U samom Sidney sam privatno stanovala tako da o smestajima u samom gradu ne mogu mnogo pomoci.Ali drzavu sam obilazila spavajuci po hotelima ali i hostelima ali i kampujuci.I uvek i svuda je bilo sve sjajno uredjeno i za svaciji dzep.
Naravno da je najveci problem avio karta koja je definitivno mnogo skupa.Kako god i kojim god prevoznikom da idete tesko da se moze naci ispod 1500 eura povratna karta.
Javljam se sledeci put sa mnogo vise detalja.
0

#14 Korisnik je offline   zeljo_bl

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Učlanjen: 15.08.09

Napisano: 20. mar 2010 - 20:25

Citat

ja cuo pricu da melburn ima skroz evropsko-berlinski shmek.. grafiti, liberale, ludilo, ovo, ono.. ako je tako.. onda vrh public/style_emoticons/default/wink.gif

to je tacno nocni zivot je takodje super ali kada upekne 40*C onda se to malo pretvori u nekako prljavo sumoran grad do sledece kise...jednostavno je neprijatno hodati ulicama zbog tolike vrucine...

...e da jos jedna stvar nemojte da idete u krajeve u kojima zive ljudi sa nasih prostora i da slusate radio stanice koje isti odrzavaju...oni ne znaju(ili ne zele da znaju) da je rat stao.... :) ne kazem da nema nasih ljudi koji su kul al ti su u manjini....ima jedan nas fin restoran u melburnu(Dalmatino, blizu luke)...
0

#15 Korisnik je offline   zazolina

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 164
  • Učlanjen: 25.01.09

Napisano: 10. apr 2010 - 10:13

Pogledaj porukuzeljo_bl @ 20. mar 2010 - 20:25

to je tacno nocni zivot je takodje super ali kada upekne 40*C onda se to malo pretvori u nekako prljavo sumoran grad do sledece kise...jednostavno je neprijatno hodati ulicama zbog tolike vrucine...

...e da jos jedna stvar nemojte da idete u krajeve u kojima zive ljudi sa nasih prostora i da slusate radio stanice koje isti odrzavaju...oni ne znaju(ili ne zele da znaju) da je rat stao.... :) ne kazem da nema nasih ljudi koji su kul al ti su u manjini....ima jedan nas fin restoran u melburnu(Dalmatino, blizu luke)...

Potpuno se slazem sa ovim misljenjem,bila sam dva puta,po mesec dana,obisla Sidnej,Melburn,Kamberu i Pert,i prvo i osnovno-bezite od nasih,narocito ako su se doselili 50-60tih proslog veka,oni kao da su u mracnom srednjem veku!Meni licno su Sidnej i Melburn super,Kambera je toliko miran grad da vam se cini da u njemu niko i ne zivi,a slicno je i u Pertu,samo sto je Pert zivopisniji.Ne mogu da kazem da mi se dopalo toliko da bi ostala da zivim,ali je interesantno za videti,kao uostalom i svako mesto na kome niste nikada bili.
0

• (2 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com