Pasos
Napisano: 10. Nov 2008 - 14:36
Ne smem ni da pomislim da ce pasosi vaziti do 31.12.2008. zbog azurnosti nase skupstine. A nov pasos ne mozes da dobijes bez jedno mesec-dva.
Napisano: 10. Nov 2008 - 17:37
Napisano: 10. Nov 2008 - 20:00
Napisano: 04. Mar 2009 - 23:22
zna li neko pouzdano da li Turci iinsistiraju na tih 9 meseci ili ipak puštaju???
doduše, meni nešto tu nije jasno... ako neko ima važeću putnu ispravu u momentu ulaska u jednu zemlju i za sve vreme ostanka u istoj, kako je moguće da se postavljaju ovakvi uslovi u pogledu važenja po prestanku putovanja??????????
Napisano: 05. Mar 2009 - 00:27
Napisano: 05. Mar 2009 - 18:27
medjutim, ako se ide kopnom može da bude problem. Naime, Bugari insistiraju na tom nekom roku važenja pasoša nakon završenog puta, a kako se u tom slučaju viza vadi u turkišen ambasadi može se desiti da se ne dobije.
ja ću sutra svakako zvati ambasadu, pa ću direktno pitati. ČIm saznam javljam.
Ovu poruku je izmenio marichi: 05. Mar 2009 - 18:27
Napisano: 28. Mar 2009 - 11:42
Pozdrav
Ovu poruku je izmenio DraganV: 13. Feb 2011 - 20:05
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: 28. Mar 2009 - 12:35
Ovu poruku je izmenio DraganV: 13. Feb 2011 - 20:05
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
I am a thousand winds that blow.
I am the diamond glint on snow.
I am the sunlight on ripened grain.
I am the gentle autumn rain.
When you wake in the morning hush,
I am the swift, uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.
Napisano: 28. Jun 2009 - 20:47
Napisano: 27. Jul 2009 - 12:42
Kcerka ove godine treba da ide na matursku ekskurziju u Rim. Posto je rodjenjem dobila moje drzavljanstvo, crnogorsko, dosad nismo imali problema oko toga. Prosle godine je isla u Grcku, s tim sto je dobila novi pasos samo sa potvrdom o drzavljanstvu. Medjutim, ove godine u julu kad smo pokusale da predamo za crveni pasos ne moze. Moramo imati drzavljanstvo, srpsko, na koje se dugo ceka. Rodjena je u Gradskoj bolnici u Beogradu. U medjuvremenu ja sam dobila srpsko drzavljanstvo. Pitanje je, da li je moguce da nece moci da ide na matursku ekskurziju iz tog razloga. Veliki pozdrav.AnaMaria.
Napisano: 01. Aug 2009 - 09:48
Za uplate preko agencija raspitajte se u agenciji i ako oni garantuju da je OK šta se vi brinete. Jedno je sigurno, Bugarsku tranzitnu vizu vadite na samoj granici (lupaju vam pečat) a Tursku dobijate opet na granici ali SAMO za 10e.
Mi smo (devojka i ja) odluči ove godine da idemo u Tursku i to kolima, tačnije krećemo za 36h i sve smo izvadili novo. Moj plavi pasoš sam izvadio prošle godine ali sam ove morao da izvadim crveni!
Sistem viziranja za sopstveni prevoz je sledeći:
Turska ambasada, primaju od 9h-11h (popunite formular uplatite 33e po osobi za vizu) a pasoše podižete u 16h istog dana. Potrebno vam je: 1 fotografija formata za pasoš, popunjen formular dobijen u ambasadi i LIČNO prisustvo prilikom predaje.
Bugarska tranzitna viza: Kod njih kada sve predate čekate na pasoš 10 radnih dana, dakle 14 dana ukupno. Potrebno vam je: 1 fotografija formata za pasoš, kopija ili treći primerak uplaćenog putnog osiguranja i formular koji dobijete. Napomena: sve ovo ne predajete u Ambasadi već u konzulatu Bugarske, Hadži Milentijeva 69.
Ovu poruku je izmenio forestlander: 01. Aug 2009 - 09:50
Napisano: 15. Jul 2011 - 19:01
Razumem da ima njene krivice, ali nije li posao vodica da na startu putovanja upita imaju li putnici isprave i da napomene koja dokumenta su potrebna?
Ovu poruku je izmenio Mupovac: 15. Jul 2011 - 19:04
Napisano: 15. Jul 2011 - 19:32
To su ipak njena lična dokumenta. O tome ona treba da vodi računa. Svi mi sami o tome treba da vodimo računa, da li su nam istekla dokumenta, da li treba da ih menjamo...
Neko će sigurno imati drugačije mišljenje, ali ovo je moje. Ako se o nečemu pričalo zadnjih godina, to su lična dokumenta, promena istih, ukidanje viza...
Agencija bi bila kriva jedino u slučaju da su joj rekli da može da prodje sa plavim pasošem bez vize, ali iskreno sumnjam da se to desilo.
Ovu poruku je izmenio mikap: 15. Jul 2011 - 19:35
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0