Plaže Lindosa
Lindos je izmedju ostalog poznat i po svojim plažama. Ovde prvenstveno mislim na plaže samog mesta
Lindos , dok i u samoj okolini
Lindosa ima jako puno plaža koje vredi posetiti. Postoje dve plaže u
Lindosu, jedna je sa leve strane mesta, ona je prva kad se ide iz pravca
grada Rodosa i to je
Lindos zaliv. Druga je
zaliv Svetog Pavla, koje se nalazi odmah nakon
Lindosa, kad se ide od
grada Rodosa, tj. sa desne strane mesta.
Zaliv Svetog Pavla
Već sam pomenula da smo ovde parkirali auto, pa ću da krenem od ove plaže. Predivan zaliv, koji u zavisnosti kako se posmatra deluje kao da je morski bazen koji je sa svih strana okružen stenama, iako to nije. Na njemu postoje dve plaže, sa svake strane zaliva po jedna. Za ovu plažu je vezana legedna da se ovde nasukao brod Svetog Pavla, postoji i mala crkva na drugoj strani zaliva, do koje nažalost nismo otišli. Zaliv je fantastičan za fotografisanja, stvarno je predivan pogled na njega. Mi smo se kupali na levom delu, tačno ispod
Akropolja, tako da za drugi deo ne mogu ništa reći. Plaža je mala, ima ležaljke, suncobrane, tuševe, kafić... sve što je potrebno. Šljunkovita je, takodje je i ulaz u vodu šljunkovit i poprilično pun manjih stena, nema baš čistog ulaza. Mogu se izbeći stene uz malo truda. Lepa plaža, ali sam se ja nešto unervozila u vodi, ne znam zašto, na kraju se ipak nismo dugo zadržali na plaži. Ne znam šta mi je bilo. U svakom slučaju obidjite ovu plažu, okupajte se na njoj i fotografišite je
Zaliv Lindos
U ovom zalivi, na krajnjem desnom delu se nalazi i mala luka gde pristaju turistički brodovi. Plaža je peščana, velika, opremljena sa svim što treba, ležaljke, suncobrani,tuševi, restorani, kafići... Nekih 500 m pre plaže sa leve strane postoji i besplatan parking. Vidno je parking obeležen, piše da je besplatan, postoji i parking skroz dole ispred sam plaže, ali se plaća. Auto smo ostavili na besplatnom parkingu, pa smo se uputili peške do plaže. Inače do ove plaže vozi i autobus sa glavnog trga u
Lindosu i to čini mi se prilično često, mislim da je autobus besplatan. Plaža je stvarno lepa, voda izgleda predivno, medjutim nismo se okupali, jednostavno ne može sve da se postigne

, jer smo imali još nešto u planu. Pogled na
Akropolj i samo mesto je fantastičan isto toliko koliko je i pogled sa Akropolja na ovaj zaliv fantastičan. Nadam se da ćemo se nekom drugom prilikom okupati i na ovoj plaži