Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Rodos - putopis

123 odgovora na temu

#106 Wizza

• Poruka:18

Napisano: 30. Aug 2011 - 12:14

Vratila sam se sa Rodosa 20.8. I mogu reci da sam vec pocela da planiram sledece letovanje na istom mestu. :)
mikap jos jednom hvala na putopisu, bio je od velike pomoci.

Bila sam smestena u hotelu Carina, on je u novijem delu, blizu bar streeta. Hotel je sasvim korektan, skroman ali cist. Lokacija mu je super, sve je jako blizu. posto se nalazi blize zapadnoj, vetrovitoj strani, nije preterano vruce, pa nema potrebe za klimom, koju ja licno i ne volim. Nocu je malo bucnije, pa ko ne bi da mu muzika gruva do 3 ujutru, neka ga preskoci.. :)

Gradske plaze su sasvim pristojne. najlepsi deo jeste kod hotela Mediteranean, ali su suncobrani u kafeu Blue ubedljivo najbolji.
Faliraki ima lepu, pescanu plazu, mada se meni licno nije nesto dopalo. Kalitea terme i Lindos su vec sasvim druga prica. Autobuski prevoz je odlicno organizovan, pa se i bez rent-a-car-a moze stici do ovih plaza. :)

Stari grad je predivan, svakako ima mnogo toga za videti. Mi, naravno, nismo stigli sve da obidjemo, pa eto razloga da se vratimo sledece godine. :zvizduk: Nabavili smo i kisobrane, kao povratnu kartu.

Ne znam sta bih jos mogla da napomenem. Ako nekog nesto jos konkretno zanima, neka pita. Nadam se da cu biti od pomoci.

#107 mikap

Napisano: 30. Aug 2011 - 14:47

Dobro došla Wizza :)

Drago mi je da je putopis koristio :)
Slažem se da su suncobrani u kafiću Blue fantastični, prava hladovina. :)

Piši šta ste sve još obilazili, jeste li bili u nekom finom restoranu, kafiću.... :) Daj neku fotku :)

Ovu poruku je izmenio mikap: 30. Aug 2011 - 14:49

#108 Onlyfun&travel:D

• Poruka:625
  • Lokacija: Beograd

Napisano: 30. Aug 2011 - 17:05

:zvizduk: Nabavili smo i kisobrane, kao povratnu kartu.

Kisobrani su fantasticni...To je obavezan suvenir. Mikap je u pravu,mogle bi neke fotografije,cisto da pomognu onima koji ce tek ici tamo,a i nama koji smo tamo bili da se malo podsetimo...:cool:
Ti ne odlučuješ kako ćeš umreti. Ni kada. Ali ti sada možeš odlučiti kako ćeš živeti!   Postavljena slika

#109 volodja

• Poruka:1933
  • muški

Napisano: 12. Dec 2011 - 20:51

Ovo je strasno!
Moram sakriti "bookmark" ove teme dok ne prikupim sve relevantne cinjenice oko puta, smestaja,...
Jer ako "aspida" ovo vidi "pecen" sam!

Svaka cast autoru, ovo je stvarno nesto najlepse na forumu! Kakve slike...!?! Ovo jos nisam video!

Komso (ja sam se Podbare), bruka ti je putopis!

#110 mikap

Napisano: 12. Dec 2011 - 21:52

Hvala volodja :)

Trudili smo se da što više obidjemo, fotografišemo, naravno prvenstveno uživamo i na kraju to sve ovde prenesemo u nadi da će koristiti i drugima :)

Ovu poruku je izmenio mikap: 12. Dec 2011 - 21:52

#111 volodja

• Poruka:1933
  • muški

Napisano: 12. Dec 2011 - 22:01

Ja na forumu lepse, sadrzajnije, elokvrntnije i kreativnije.... nisam nasao!
MIKAP bruko!
Kupila si me za Rodos! Kolko da kosta...
Moja zena od Lefkade za svako letovanje govori "ovo je vrh, ovo je najlepse,....", e sad ce se u.rati!

Sakricu bookmark na ovu temu i cutim dok sve ne zavrsim!
A da ce da kosta, oce....

#112 dona13

• Poruka:3

Napisano: 10. Mar 2012 - 02:18

putopis je divan! ja sam bila 2007 i idem ponovo ove godine,pa me zanima kakve su sada cene klope i pica? ako mozes da napises gde ste jeli i da li jos uvek postoje restorani tipa das 9e i jedes sta god zelis po principu svedskog stola?

#113 mikap

Napisano: 10. Mar 2012 - 10:31

Nismo nailazili na te restorane, da za 9eura ili vec neku kolicinu eura jedes sta zelis i koliko hoces. Sto ne znaci da ih nema, ali mi ih nismo videli, nismo ih ni trazlili.

U hotelu smo stvarno imali fantastican dorucak, tako da smo tu doruckovali. Ima nekoliko finih kao pekara, peciva su naravno dosta skuplja nego kod nas, prosek peciva je cini mi se oko 2,5-3 eura po jednom pecivu. Naravno ima i skupljih.

Giros je bio 2,5 eura. S tim da je bila neka opcija da je vikendom malo jefitinije, bar na tom mestu. Pisala sam o njemu i kacila sam u nekoj od prethodnih poruka i cenovnik to restorancica. Objasnjavala sam gde se nalazi.

Takodje sam na prvoj strani putopisa okacila isto cenovnik jednog restorana, pa vidite tamo cene.

Jedino kad smo dali vise novca je bilo kad smo vecerali u Starom gradu u restoranu Romios, ali smo i svasta jeli, pili vino... to vece smo zeleli da se opustimo i uzivamo. Pa smo tu veceru platili cini mi se nesto malo manje od 50 eura. Ali to je samo to jedno vece.

Prvo vece smo veceru platili oko 27-28 eura za dvoje.

U selu Lahania smo rucak platili malo manje od 25 eura za dvoje.

Ostalo smo uglavnom jeli girose. Ja giros jako volim i nije mi nikakav problem da ga jedem svih 10 dana :blush:

Sto se tice cene kafe ili pica po kaficima, to ne znam, nismo sedeli po kaficima. Kad bi jeli tad bi popili i pice, ostatak veceri bi samo setali.

Pominjala sam cene pica na plazi, potrazite u putopisu. Takve su onda manje vise i cene po kaficima verovatno.

Palacinke su skuplje, cini mi se da su bile oko 3 eura. Nisam bas 100% sigurna, ali tako nesto je bila cena.

Uglavnom ok su cene. Ima skupih mesta, ali ima i skroz pritupacnih gde su cene kao kod nas, bar slicne kao u Novom Sadu. Pica su skuplja, ali more, Rodos... ocekivano.

Mi smo dosta kupovali i voce, vocne jogurte, sokove, vino... u Carrefouru, Veorupulosu ili Lidlu. Tako da smo i u sobi imali uvek nesto za klopu. Makar da se zavarate do vecere :D

Suveniri su imali totalno ok cene, bar magneti su bili po super cenama, 1.5-2 eura po magnetu. Sundjeri za kupanje, tu je bilo izbora u velicinama, cenama...
Kupili smo neke predivne drvene kasicice za med, od maslinovog drveta, zatim zacine... :)

Kolicina novca koju smo potrosli je ista kao i na svakom drugom letovanju. Nista vise , nista manje. :)

Potrazite te neke cene u putopisu. Naravno ako jos nesto treba pitajte :)

Ovu poruku je izmenio mikap: 10. Mar 2012 - 10:40

#114 dona13

• Poruka:3

Napisano: 10. Mar 2012 - 14:23

Hvala na brzom odgovoru! :)
Videla sam vec cenovnike,al rekoh bolje da pitam za jos po neku cenu,cisto da imam u vidu :)
Sto se tice tih restorana,nama je vodic rekao gde se nalazi jedan (mozda je to bio i jedini ne znam). i drzali su ga neki azijati,bio je blizu bar strita,hrana je bila stvarno odlicna,bilo je svega,sve sveze,mislim da je bilo 9e ili 8 ne secam se vise + se dobije coca cola ili neki sok na tocenje po izboru...tako da sam uglavnom tamo klopala (i u meku),nadam se da jos uvek radi...

#115 mikap

Napisano: 10. Mar 2012 - 15:06

Taman ces da nas obavestis kad se vratis, da li ima tog restorana jos uvek :)

#116 bibobana75

• Poruka:8

Napisano: 12. Mar 2012 - 17:28

Pogledaj porukudona13 @ 10. Mar 2012 - 02:18

Postoje i sad restorani tog tipa.Na zapadnoj obali ima Danish Corner koji se nalazi na 700-800m od akvarijuma i oni svakog dana od 17-22h imaju svedski sto sa grckim specijalitetima po ceni od 9 evra,a imaju i klasican meni sa mesom,ribom,pastom,salatama a cene nisu jake. Na plazi dele letke svakog dana,a na njima je karta koja pokazuje gde se restoran nalazi. Mi smo jeli na jos par mesta i cene su napr. musaka 6e,veliki suvlaki od piletine/junetine/svinjetine 7e,pecena jagnjetina sa krompirom iz rerne,rizom,salatom oko 8e,pizza od 6,5-9e,lazanje i spageti oko 5-6e itd.Mnogi restorani dele flajere na plazi i uz njih imas 10% popusta,tako da i to nije lose da se iskoristi.

#117 Miks

turista

• Poruka:66

Napisano: 16. Mar 2012 - 21:22

Juce sam rezervisala Rodos, hotel Mediterranean, od 02.07 preko Kontikija. Letovala sam na Rodosu do sada dva puta i uvek u avgustu. Da li je neko bio pocetkom jula,da li je more hladno

#118 mikap

Napisano: 17. Mar 2012 - 11:33

Nije hladno more. Nije toplo kao sto je verovatno toplo u avgustu, ali je sasvim ok za kupanje.

Sve u svemu temperatura mora je sasvim ok za kupanje. Na nekim plazama je malo toplije, na nekim hladnije i naravno kako koji dan. :)

Uglavnom, ne brinite, iskupacete se :)

#119 Miks

turista

• Poruka:66

Napisano: 17. Mar 2012 - 16:03

Hvala Mikap!Druga polovina avgusta je period kada sam bila na Rodosu i zaista ima dana kada je bilo pretoplo,nije cak ni vetar duvao. Mislim da cu se skoncentrisati na gradsku plazu jer sam do sada uglavom obisla ostale plaze na Rodosu koje su me interesovale. Ovaj put bas zelim odmor bez vozanja i cimanja.

#120 uros misic

• Poruka:35

Napisano: 18. Mar 2012 - 01:55

@Miks

ja sam bio krajem juna i voda je bila idealna...jedino je na vetroviroj strani bilo hladno kad izadjes iz vode jer je bas,bas duvalo...kupanje na rtu gde se spajaju dve gradske plaze i mora,neprocenjivo :)

Ovu poruku je izmenio mikap: 18. Mar 2012 - 12:52
Obrisan citat, direktan odgovor na post

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0