Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

ZAKINTOS

5262 odgovora na temu

#5251 Sole70

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: juče, 14:22

da li ce neko da napise nesto o eugeniji-laganas?
nama su ponudili da zamenimo alex studio za 2osobe za apartman (4-krevetni) u eugeniji...
na njihovom sajtu sve izgleda mnogo lepse nego u alex-u...ali bi radije da cujem iz prve ruke...
idemo 10.06.
i da li je neko proveravao kakva dozvola treba za skutere...mi imamo b i na kefi su nam dali bez problema (ali do 50c)..

#5252 all4blonde

backpacker

• Član
  • Poruka:23
  • ženski

Napisano: juče, 15:45

Svima jedna topla preporuka. Pripazite kada rezervišete put za aqua park. Postoje dva! :excl: Svi u ponudi imaju uglavnom novi koji je izgrađen pre ja mislim 2 godine. Tada smo i mi bili sa društvom na Zanteu. Vlasnik ovog novog je neki bogataš koji plaća agencijama da goste dovode kod njega.... što i ne bi bio problem, ali, ovo nije aqua-park nego kao neki water-parkić.... Bez velikih tobogana, samo nekoliko manjih... i više bazenčića za klince... :zid: Ovo je Tsilivi Water park.!
Ako želite pravi provod, obazvezno pitajte za stari aqua park i tamo tražite aranžman! Water village - Sarakinado.
Mi ove godine idemo sa društvom ponovo na Zante i nećemo ponoviti istu grešku! Ovaj put, idemo u pravi aqua-park! :uraaaa:

#5253 all4blonde

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: juče, 15:49

I nemojte dati da vas zeznu. Slobodno rezervišite kod likova koji se reklamiraju na ulici. Tako će vas izlet koštati 14 evra, dok preko agencije i do 30 evra za isti put. Šta više, na ulici se možete i cenkati. Tako sam i ja učinila i sa društvom smo na kraju dobili dva putovanja, jedan dan aqua park a drugi krstarenje do Navagio plaže za sve ukupno 18 eura po osobi! Tako da, budite hrabri i cenkajte se!

#5254 Selini

backpacker

• Član
  • Poruka:8

Napisano: juče, 20:00

Pogledaj porukuJaSamBwe @ 24. May 2012 - 11:02

@zx6r, @selini, mnogo vam hvala na informacijama :thankyou: ...dosta ste mi pomogli...tako sam i mislila za prevoz ...nismo vozaci pa je malo nezgodno...a jel mi mozete reci nesto vise o rentiranju bajseva, do kojih plaza se moze tako otici, koliko je rentiranje na dan...do xigie je malo teze, pretpostavljam, posto je na drugom kraju ostrva...koje plaze preporucujete da posetimo? od izleta planiramo ostrvo kornjaca, kefaloniju, navagio naravno.... :)

Bajs moze, naravno. Ne znam kako stojite sa kondicijom ali savet ako vec rentirate bajs (oko 4e dnevno u centru sezone, na vise dana ide %) gledajte da ustajete ranije jer ume da bude mnogo vruce. Kalamaki mozete i peske plazom na levu stranu (na 3km od Laganasa). Do Zante - a nije strasno - 8km i put je ravan (plus usput vam je i Lidl supermarket). Moze i do Argassija ali sve dalje od ovoga Vam treba kondicija. Zante je dosta brdovit, leto je jako toplo. Izbegavajte voznju bajsa uvece - na odredjenim delovima ne postoji ulicna rasveta pa onda farovi automobila umeju da zaslepe. Pazite uvece gde vezujete i ostavljate bajs (isto vazi i za skuter) ako je u pitanju Laganas - dosta se kralo proslog leta. Isto vazi i za sobe - uvece zatvarajte vrata i prozore i zakljucavajte ulazna vrata jer bilo je dosta slucajeva kradja cak i ako ste vi unutra i spavate. Kradu vredne stvari - novac, kamere, telefone. Policija posle ne moze puno pomoci. Na plazama nikada ne ostavljajte stvari bez nadzora i posebno neka se paze devojke kada se vracaju posle provoda, desavalo se da kreteni (uglavnom Siptari) na skuterima prodju i otrgnu torbicu. Nikoga ne plasim, samo kazem sta se desavalo.
Ja radim kao vodic, ali kao turista i sa te strane predlazem izlet do "Maratonisi" ostrva i Keri pecina (gde se vide i kornjace). Izlet je super, traje 3 sata i samo je kupanje i kuliranje. Navajo plaza isto (ako vec dolazite prvi put trebalo bi to posetiti). Kefalonija je lepa ali izlet je bezveze. Dosta je skup i skoro ceo dan se vozi busom tako da je vise panoramsko razgledanje. na tom izletu nema kupanja a i posebno se doplacuju odredjene ulaznice. Mislim da za "budzet" varijantu ova 2 brodska izleta su pun pogodak. Do Zantea moze busom, mali je grad i obidje se za cas. Do Kalamakija moze i peske. Do Vasilikosa (plaza St. Nick, Banana i sl) ima prevoza a Ksigiju vidis kada krenes na brodsku turu za "Navajo" ;)

#5255 Selini

backpacker

• Član

Napisano: juče, 20:03

Pogledaj porukuall4blonde @ 24. May 2012 - 15:49

I nemojte dati da vas zeznu. Slobodno rezervišite kod likova koji se reklamiraju na ulici. Tako će vas izlet koštati 14 evra, dok preko agencije i do 30 evra za isti put. Šta više, na ulici se možete i cenkati. Tako sam i ja učinila i sa društvom smo na kraju dobili dva putovanja, jedan dan aqua park a drugi krstarenje do Navagio plaže za sve ukupno 18 eura po osobi! Tako da, budite hrabri i cenkajte se!

Preko agencije je 20e ulaznica i prevoz ;) Sarakinado Water Village. Ja bih volela da upoznam tog vodica koje je prodavao za 30e :D

#5256 Selini

backpacker

• Član

Napisano: juče, 20:07

Pogledaj porukuSole70 @ 24. May 2012 - 14:22

nama su ponudili da zamenimo alex studio za 2osobe za apartman (4-krevetni) u eugeniji...
na njihovom sajtu sve izgleda mnogo lepse nego u alex-u...ali bi radije da cujem iz prve ruke...
idemo 10.06.
i da li je neko proveravao kakva dozvola treba za skutere...mi imamo b i na kefi su nam dali bez problema (ali do 50c)..
Info za skuter je na strani 350 pa ako te ne mrzi procitaj. Alex je extra, blizi je centru mada ni Eugenija nije daleko. Znam da se na Alex studio niko nije zalio, za Eugeniju ne znam. Srecan put!

#5257 all4blonde

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: juče, 21:08

:cvetak:

Ovu poruku je izmenio all4blonde: juče, 21:15

#5258 all4blonde

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: juče, 21:13

Pogledaj porukuSelini @ 24. May 2012 - 20:03

Preko agencije je 20e ulaznica i prevoz ;) Sarakinado Water Village. Ja bih volela da upoznam tog vodica koje je prodavao za 30e :D
Haha! Onda smo izgleda mi bili žrtveni jarci! :blink: Ali, sad kako čitam tvoje odgovore, zainteresvalo me je ono ostrvo Maratonisi... Ne znam kako mi je promaklo.... Jel to poseban izlet? Ili je u sklopu posete Navajo plaži? Sećam se da smo videli te Keri pećine sa broda iz daleka, kada smo išli na Navajo plažu, ali se ne sećam ostrva Maratonisi.... :nempojma:

#5259 Selini

backpacker

• Član

Napisano: juče, 23:57

Pogledaj porukuall4blonde @ 24. May 2012 - 21:13

Haha! Onda smo izgleda mi bili žrtveni jarci! :blink: Ali, sad kako čitam tvoje odgovore, zainteresvalo me je ono ostrvo Maratonisi... Ne znam kako mi je promaklo.... Jel to poseban izlet? Ili je u sklopu posete Navajo plaži? Sećam se da smo videli te Keri pećine sa broda iz daleka, kada smo išli na Navajo plažu, ali se ne sećam ostrva Maratonisi.... :nempojma:

U principu kada se ide do Navagia velikim kruzerom (bilo koji, postoje 4 velika broda kapaciteta do 300 osoba) vidi se cela obala ostrva tj ceo Zakintos a samo se na 3 mesta pristaje za kupanje tj 2 pored stajanja na Navagio kao trece. Nema sanse da kad si isla na krstarenje niste prosli pored ostrva "Marathonissi" tj ostrva kornjaca. Nekad se desi da zbog loseg vremena veliki kruzer pristane kod ostrva (ali to su extremno retke situacije). U principu obilazak Marathonissi-a je poseban izlet i ja ga jako volim kao i svi turisti koji su isli. Cena je (trenutno) 19e (preko vodica ali ne ovih sto prodaju "waterpark" za 30e - ti su genijalni optimisti) i traje 3 sata. Krece se iz luke Ag Sostis (gde je Cameo ostrvo) malim ribarskim brodom (do 50 osoba). Dozvoljeno je unosenje vase hrane i pica, postoji toalet itd. Krstari se malo zalivom i tu cujete kompletnu pricu o kornjacama i nacionalnom parku i vidite - fotkate kornjacu sa broda (mi je 99% uvek vidimo). Onda se iz bliza obilaze Keri pecine, brodic se zavlaci unutra i na nekom cool mestu pristaje na prvo kupanje. Kupanje je u pecinama. Nakon toga ide se do ostrva "Marathonissi" i tamo se pristaje na jos jedno kupanje. Marathonissi je zasticeno ostrvo, pripada nacionalnom parku "Caretta - Caretta" i ima 2 prelepe plaze.
Ovaj izlet je pun pogodak jer nije naporan, traje 3h, manje je ljudi i odlicno za kupanje i kuliranje.
Na ulici moze da bude jeftinije ali je dosta krace - 1h sa nekim brzinskim kupanjem.

#5260 Sladja

putnik

• Član
  • Poruka:153
  • ženski

Napisano: danas, 01:29

Cao, mi cemo biti na Zakintosu od 11.juna. Koja je cena iznajmljivanja auta? Valjda je malo jeftinije, ipak nije prava sezona! :)
Izvinjavam se ako je pitanje bilo, nasla sam samo cene skutera.

#5261 cupkobap

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: danas, 02:40

Pogledaj porukuSelini @ 24. May 2012 - 20:07

Info za skuter je na strani 350 pa ako te ne mrzi procitaj. Alex je extra, blizi je centru mada ni Eugenija nije daleko. Znam da se na Alex studio niko nije zalio, za Eugeniju ne znam. Srecan put!
Prošle godine sam bio u Alex-u,sve je bilo OK.Naravno ako ne očekuješ neki luksuz.Moja preporuka uzeti apartman na spratu,malo su vrata od terase "slabašna",nije bilo problema,ali nije na odmet.

#5262 cupkobap

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: danas, 02:44

Pogledaj porukuall4blonde @ 24. May 2012 - 15:49

Slažem se da je bolje tražiti na ulici,agencije deru,a koliko sam primetio i brodovi su bolji.Bio sam prošle godine u početkom avgusta

#5263 Marija24

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: danas, 12:05

Pogledaj porukuSole70 @ 24. May 2012 - 14:22

idemo 10.06.

Ja i suprug idemo 10.06. u eugeniu, nama su u agenciji rekli da je vila odlicna i kazu da je bas takva kao sto je na sajtu, znam tog lika koji radi u agenciji tako da nam je on i preporucio,nadam se da ce biti ok.. Preko koje agencije vi idete?

Broj korisnika koji čitaju temu: 3

Članovi: 1, gosti: 2, skriveni članovi: 0