Napisano: 21. Jan 2012 - 12:29
Paros Parakia septembar 2011
Obozavam grcka ostrva,posle Tasosa,Zakintosa,Santorinija na red je dosao Paros.Iz Beograda smo leteli Jatom karta Beograd-Atina-beograd 150 eura,tu smo sacekali let za Paros karta oko 70 eura.Let do Parosa je bio interesantan,mali avioni Olimpic airlinesa za 20 putnika,vecinom Grci koji kad smo poletali poceli kolektivno da se krste.:-)Stizemo na aerodrom,ceka nas vozac iz bukiranog hotela,ali kofera moje zene nema,ostao je u Atini.Posto smo bili mnogo teski,oni su pola kofera poneli a pola ostavili u Atini.Odlazimo u hotel sa uveravanjem da ce kofer stici sutra ujutro.Hotel Aegeon nocenje 40 eura,soba ok,mada mala,a terasa minijaturna (na slici je izgledala vece),kreveti su malo neudobni ali to je sto je,zadovoljni smo cisto je barem.Sutra ujutru stize kofer i mi odlazimo na nasu prvu plazu Krios,ima brodic,karta 2 eura.Moj i suprugin san su pescane plaze i more sa svim svojm nijansama plave zato smo se i odlucili za Paros.Ispostavilo se da smo napravili pravi potez.Parakia je lepo mesto,ma sam pogled na one kucice plavo bele budi osecaj harmonije.Za put po ostrvu koristili smo autobus,jer je stvarno cest,dobar i jeftin.Na autobuskoj stanici uzmete red voznje i izaberete gde cete da idete.Od plaza posetli smo Kolumbithres,Monastiri,Pounda,Golden beach i svugde su cene lezaljki bile 7 eura.U Parakia I Naoussi imaju odlicne pekare imaju najbolje cokoladne baklave.Restorani su im odlicni cene retko kada je racun bio ispod 30 eura,od 2 do 4 pica i jelo musaka,giros plate ili suvlaki ili mesano meso,sve to sa 2 salate,sto je po meni kroz ok cena.Zelja mi je bila da sednem u restoran u Naousi sa pogledom na malu marinu i sarene brodice i sednemo u najskuplji vecera 60 eura,riblji restoran,Barbossa,a u to vreme bas preko puta nas snimao se film italijanske produkcije Immaturi il viaggio,tako da sve to zajedno nije imalo cenu,prelep dozivljaj.Sve plaze na Parosu su prelepe,more divne boje i cisto a vetar,na koji se svi zale pa lepo rashladjuje,iskreno ja vetar nisam ni primetio,Sam Paros ima neku svoju magiju i treba joj se samo prepustiti.Isli smo na izlete do Mikonosa i Naxosa,cena povratne karte 50 eura do Mikonosa i 15 do Naxosa.To vredi svaki euro imate po 7 sati vremena na ostrvima do vracanja trajekta za Paros.Paros treba videti i doziveti.
Iskreno se nadam da sam nekome pomogao jer su ljudi koji su ostavljali svoje komentare meni puno pomogli.:-)