Crna Gora ili Grcka sa bebom?
Napisano: 23. Jun 2011 - 12:02
Evo, javljam se ponovo u nadi da ce mi ljudi koji su bili u slicnoj situaciji pomoci...
Imamo 7 godisnjeg sina i 7 mesecnu bebu.
E sada... Supruga bi da idemo u Crnu Goru, sa pauzom (spavanjem) na Zlatiboru.
Kaze, lakse je zbog bebe...
Samo da nadjemo cistu plazu, malo mesto i ne preskupo... Pa pravac more u avgustu... Krajem avgusta...
Nisam siguran da je u pravu... Mozda i jeste...
Ali, ja mislim da je bolja varijanta Grcka...
Ipak je toplija voda...
Isli bismo negde blize Solunu... Metamorfozis na primer...
Dug je put, jeste...
Ali, gde prenociti?
Prohor Pcinjski?
Zaista ne znam sta je bolja varijanta...
Napominjem da idemo sami automobilom...
Supruga kaze da smo nekako sigurniji u Crnoj Gori... Posto idemo sami...
Prijatelji sa kojima smo vec isli ove godine ne idu na odmor...
Eto...
Hvala na odgovorima!
Napisano: 23. Jun 2011 - 12:15
U CG je taj period pik sezone a u piku sezone osnovni zivotni uslovi vrlo oskudni sto implicira da veoma lako dete moze da se razboli od neke od infekcija koje se prenose vodenim putem. Mi smo sa bebicom od 10 meseci pre dve godine prosli sa samo 39 temperaturom.
Jako bitno realizovati da ovo pisem a u globalu da volim CG, i recimo da sam za poslednjih 34 godine (koliko imam), minimalno jednom godisnje odlazio dole. Dakle ovo je objektivno pisanje.
Ako je vasoj zeni argument 'kraci put', onda debelo gresi jer put za CG je sve samo ne kraci i laksi za razliku od Grcke gde se od NS-a do pomenutog Metamorfozisa stize za plafon 9 sati normalno brze voznje. Gotovo ceo put je auto-put a i sami znate koliko takva voznja daje vise sigurnosti nego put za CG gde krstari gomila budala. Ako mozete da vozite nocu, realno je da to izvezete uz neke proste pauze ali ako vam je to problem, uvek mozete napraviti neku pauzu na pola puta i odspavati.
Iskreno, ne bih imao sekunde dilemu (kao sto i nemam) tako da upravo u terminu koji ste pominjali idem za Grcku.
Pozdrav
Ovu poruku je izmenio DraganV: 23. Jun 2011 - 16:12
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: 23. Jun 2011 - 14:38
Napisano: 23. Jun 2011 - 20:52
Napisano: 27. Jun 2011 - 12:22
Napisano: 27. Jun 2011 - 17:21
Prvo, put je neizmerno lakse podneti, svuda je skoro autoput , bez nekih krivina...Milina..Voda u Grckoj jednostavno ne moze da se poredi sa Crnom Gorom.Ja se unapred izvinjavam simpatizerima crnogorskog primorja, ali ja posle grcke ne bih vise ni nogicu ubacila nigde na crnogorskoj rivijeri.Jednostavno, mogu ja da pisem tri dana ali to se mora videti i osetiti, pa ce tako covek znati o cemu pricam.
Grci ljubazni da ljubazniji ne mogu da budu.Cene normalne, cak nize nego u CG.
Sto se sigurnosti tice, ove godine sam zvala posto mi je otac isao u posetu u CG (kod tih istih rodjaka), pa stariji covek rekoh da uplatim zdravstveno osiguranje.Ali ne lezi vraze...Crnogorci ne priznaju ni Winner ni Uniqua niti bilo koje drugo zdravstveno (kazu mi u agenciji).Ja nazovem konzulat CG i oni kazu isto, nije problem primice vas svuda sa knjizicom, samo morate da platite sve troskove?!?!?!?!?
Ja , eto, ipak glasam za Grcku (gde idem i ove godine ), a u posete u CG samo zimi
Napisano: 27. Jun 2011 - 20:15
Ovu poruku je izmenio Dule68: 27. Jun 2011 - 20:16
Napisano: 28. Jun 2011 - 08:51
Sada gledam gde bih mogao u Grcku...
HVALA SVIMA na odgovorima!
Napisano: 28. Jun 2011 - 09:46
Zelim Vam lep odmor!Mi ove godine idemo u Nei Pori-kazu da je idealno za porodice sa decom!
Napisano: 29. Jun 2011 - 12:04
Što se tiče usluge i atmosfere moje mišljenje da je Grčka mnogo ispred Cg,u kojoj se ,ruku na srce,u proteklim godinama vidi napredak.Kakav takav,ali je napredak.Setite se samo ranije kakvi su im bili apartmani u privatnom smeštaju za iznajmljivanj,to jednostavno nije postojalo,nego "djecu" kod babe na Žabljak pa iznajmljuj dečiju sobu i slično...E sad zašto pišem ovaj post,mnogo se iznerviram kada čujem da se za iste pare može letovati u Grčkoj i u Crnoj Gori.Ako su u pitanju mlađe osobe i prevoz busom i jedenje girosa i sendviča ceo dan onda u redu,ali ako je u pitanju odmor sa porodicom ipak je u CG jeftinije.Da ne nabrajam sad podatke jer sam letovao na skoro svim lokacijama u CG kao i u dosta mesta U Grčkoj,cene hrane i ponekih usluga su znatno skuplje u Grčkoj.Opet ponavljam more kao more je za mene neprikosnoveno u Grčkoj,ali da se za iste pare može letovati...Ne može!
Napisano: 05. Jul 2011 - 14:10
MOLIM ZA KOMENTAR!
Da li je neko isao na more sa 2-mesecnom bebom, ja bih to ove godine izveo krajem avgusta, naravno u Grcku? Kakva su iskustva, na sta treba obratiti posebnu paznju (neki lekari to preporucuju od 2 meseca starosti pa nadalje).
Unapred hvala!
Napisano: 05. Jul 2011 - 15:42
Грчко море и плаже су најбољи, али су хотели у Грчкој најскупљи. Затим по ценама следе ЦГ, па Бугарска.
По мени је неупоредиво боље летовати у добром хотелу у Бугарској, него у апартманима (додуше, вероватно не свим) у Грчкој. Мада се у Грчкој пуно јефтиније може боравити у хотелима ако се директно резервише (преко интернета). Чини ми се да наше агенције највише зарађују управо на Грчкој.
Што се здр. осигурања у ЦГ тиче, могуће је да вам (како је неко раније написао) упркос томе што имате полису наплате услугу, али ће вам трошкови по доласку у Србију бити 100% рефундирани. За Црну Гору је могуће набавити и потврду Републичког завода за здравствено осигурање (Србије), која је бесплатна, нема новчаног лимита, траје 3 месеца и признају је здр. установе у ЦГ(можда је чак и боље решење од осигурања).
Napisano: 05. Jul 2011 - 19:33
stemsan @ 05. Jul 2011 - 14:10
MOLIM ZA KOMENTAR!
Da li je neko isao na more sa 2-mesecnom bebom, ja bih to ove godine izveo krajem avgusta, naravno u Grcku? Kakva su iskustva, na sta treba obratiti posebnu paznju (neki lekari to preporucuju od 2 meseca starosti pa nadalje).
Unapred hvala!
Нисам сигуран да је препоручљиво ићи на тако далек пут са двомесечном бебом. Моја деца су рођена у октобру и новембру, тако да су први пут ишли на море кад су имали 9 - 10 месеци.
Мом брату су рекли, кад му је беба имала 4 месеца, да је рано да је води на море.
Napisano: 07. Jul 2011 - 21:52
Ovu poruku je izmenio DraganV: 08. Jul 2011 - 09:54
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0