Prekoracenje boravka u Grckoj
Napisano: 18. Jun 2011 - 21:31
Koliki je rizik da je Grci vrate na granici, zna li neko za sličan slučaj? Hvala unapred
Napisano: 18. Jun 2011 - 21:48
Tako da nije preporučljivo da drugarica prekorači 90 dana. Oni će nju pustiti da udje, ali može imati problema pri izlasku ili pri sledećem ulasku u EU. Jedino ako ostaje samo 2-3 dana na moru i ne prekorači tih 90 dana.
Iskreno bolje da drugarica preskoči odlazak sa vama.
Napisano: 18. Jun 2011 - 23:03
ArsicSasha @ 18. Jun 2011 - 21:31
Koliki je rizik da je Grci vrate na granici, zna li neko za sličan slučaj? Hvala unapred
Ako neko recimo ode u Nemačku 1.januara može da ostane maksimalno 90 dan to jest do 31.marta
Sledeći period počinje u tom slučaju 01.juna gde do 31.12 takođe može putnik da ostane 90 dana
Ako je tvoja drugarica krenula 15.marta u Nemačku, njen sledeći šestomesečni period je 16. septembar - 15.mart sledeće godine
Dakle drugarica može bez problema putovati 16 septembra i ostati novih 90 dana u EU.
Pre tog perioda može da ostane u EU (GR u ovom slučaju) samo 4 dana.
Niakko ne preporučujem da se oslanja na "možda me Grci neće gnjaviti" prilikom izlaska a ako ostane više od 4 dana.
Moći će da uđe bez problema.
Mislim da na granici imaju softver koji tačno određuje termine i da će već pri ulasku na granici sa Grčkom znati da je preostalo još samo 4 dana i najverovatnije podsetiti (desilo se jednom mom prijatelju, pa nije ni ulazio u Grčku)
A ako uđe i ostane više od 4 dana, verujem da će softver na granici odmah reagovati i tada može biti veoma neprijatno.

Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....
Napisano: 19. Jun 2011 - 01:58
ArsicSasha @ 18. Jun 2011 - 21:31
Шенгенска правила постоје и ја сам увек за то да се поштују, али очигледно да је тај систем у последње време релаксиран. Наравно, ако те у'вате да радиш на црно, онда си га угасио наредних 5 година, то је сасвим сигурно.
Napisano: 19. Jun 2011 - 10:00
Ovu poruku je izmenio ArsicSasha: 19. Jun 2011 - 10:25
Napisano: 19. Jun 2011 - 14:47
Nije problem ući, problem je izaći. Još nikad mi se nije desilo da izlazim iz GR a da mi njihovi panduri ne provere pasoš (mada ni prilikom ulaska nisam nikad prošao bez pandurske kontrole pasoša kroz kompjuter).
U tom momentu može biti problem kad skeniraju pasoš a u bazi se nađe prekoračenje....
Da sam ja u pitanju, ne bih se zezao sa time, šta posle treba da mi zviznu neku zabranu za sve zemlje šengena i ode mas' u propas'...
OT
-----
Kad već pomenuh skeniranje pasoša na aerodromima. Još mi nijednom pasoš nije prošao skeniranje na aerodromu u Čikagu... Uvek neka baba mora da ukucava šta već ukucava ručno... Toliko o našim "najkvalitetnijim, najboljim, ekstra TTS de Luxe, vasionskiom tehnologijom napravljenim pasošima..."
Možda mi se zalomila serija, podigao sam ga u prvoj turi tih pasoša... Ali ipak, svaki put mi neprijatno, kao da nosim falsifikovan pasoš..
-----
END OT
Ovu poruku je izmenio codemaker: 19. Jun 2011 - 14:50

Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....
Napisano: 20. Jun 2011 - 17:10
Sto se tice drugarice i zabrane, ne bih se bas igrao s tim istekom roka i ostalo..
mislim ne mogu ti nista nesto,ne znam sta,ali mogu da te gnjave do besvesti ako im se hoce...
Ovu poruku je izmenio anion: 20. Jun 2011 - 17:07
Napisano: 21. Jan 2012 - 19:15
pre par dana sam kontaktirala Grčku amabasadu za više informacija o boravku u Grčkoj duže od nama dozvoljenih 90 dana. Naime, ja planiram da tamo budem celo leto i da se vratim krajem septembra. Za sada imam još 83 dana za putovanje.
G-djica u telefonskom razgovoru mi je rekla (razlog posete je boravak kod momka-verenika) da mi tamo moramo potpisati "ugovor" da smo zajedno, jer nemamo zajedničku imovinu ili decu da bismo to mogli da potvrdimo, i da se to uradi pred advokatom, što znači da bismo mi praktično na taj način bili nezvanično venčani... Mi to ne želimo (ne na takav način, naravno
Hvala svima na informacijama !
Ovu poruku je izmenio belladonna: 21. Jan 2012 - 19:22
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0