Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Viza za USA

4 odgovora na temu

#1 Lula

turista

• Član
  • Poruka:76
  • ženski

Napisano: 18. Jun 2011 - 15:39

Prvi put idem u Ameriku i to poslovno. Na sajtu američke ambasade pročitala sam šta je sve potrebno za dobijanje vize i koja je procedura. Volela bih da mi ako je neko išao poslovno tj. na seminar, u USA, odgovori na sledeće nedoumice. Kada kupujem PIN potreban za zakazivanje intervjua, mogu li da na jedan PIN zakažem i za sebe i koleginicu koja ide sa mnom potpuno istim povodom? Koliko je lako/teško dobiti ovu vizu ako putujete na poziv veoma ugledne američke korporacije (koja vam i plaća sve troškove)? Da li treba poneti i one silne papire o visini prihoda, kreditima, tj. dokazima da neću da ostanem tamo? :huh:

Nadam se brzim odgovorima, jer sam mislila da sa celom procedurom krenem već od ponedeljka.

Ovu poruku je izmenio Lula: 18. Jun 2011 - 15:38

Југослава

#2 dadino

backpacker

• Član
  • Poruka:47
  • ženski

Napisano: 18. Jun 2011 - 15:29

Za svaku osobu treba poseban pin,mi smo isli porodicno,pa sam i za dvoje male dece morala da imam pin iako oni nisu isli na razgovor sa nama,mislim da je procedura ista za sve.Ponesi sve dokumente koji su navedeni da treba da se imaju.Ako su ti svi dokumenti uredni ne bi trebalo da te odbiju,ja nemam losa iskustva sa americkim vizama,jednom sam trazila studentsku i dobila,drugi put tranzitnu,a dobila turisticku na deset godina,tj cela moja porodica.Srecno,javi kako je bilo!

#3 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5941
  • muški

Napisano: 18. Jun 2011 - 15:52

pogledaj i ovde mozda ces naci nesto zanimljivo http://www.putovanja...uricticke-vize/
Postavljena slika

#4 Lula

turista

• Član
  • Poruka:76
  • ženski

Napisano: 18. Jun 2011 - 20:54

Hvala vam puno. Pisaću vam kako sam prošla.
Југослава

#5 hiks

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 11. Sep 2011 - 00:11

u ds 160 za studentsku vizu treba li popunjavat posao ako je na crno i biti ce zavrsen kada se preda za vizu, tj jel dovoljno sto ima osoba stan, novac za studij,familiju (i familiju u usa)?
-jer rizik je da ne ispadne tzv material fact misrepresentation mada imigracijski propis kaze
in order to sustain a finding of materiality, it must be shown
that the information foreclosed by the misrepresentation was
of basic significance to the alien's eligibility for a visa. The
information concealed by the misrepresentation must, when
balanced against all the other information of record, have
been controlling or crucial to a final decision of the alien's
eligibility to receive a visa
or example, if an alien was trying
to establish ties abroad by submitting false evidence of
particular employment in an effort to establish nonimmigrant
status and it appeared that the alien had other ties meriting
favorable consideration, the misrepresentation would not be
considered to be material unless you can state categorically
that, if the true state of affairs had been known, no visa could
properly have been issued.

-al opet ako se izostavi za svaki slucaj onda se treba izostavit i iz formulara aplikacije za skolu

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0