Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Taverne :: Preporuka

• Ne možete pisati na ovoj temi
28 odgovora na temu

#16 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 02. Jul 2011 - 20:42

Pogledaj porukumikap @ 18. Jun 2011 - 12:10

Tu smo jeli i saganaki...

Jel mislis na pohovanu fetu? I ja to volim.
Pitam, jer sam tek posle shvatila da saganaki zovu i neke druge stvari, valjda zavisi od dela Grcke.

Inace, ima li na Lefkadi negde skepasti pite?

#17 mikap

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3893
  • ženski

Napisano: 03. Jul 2011 - 23:42

To sam i ja primetila da postoje neke razlike. Jeli smo Saganaki i u Tsoukaladesu i u Lefkasu na tom mestu što je na slici. Sve u svemu nije bilo isto, ali sad nema šanse da se setim gde je kako bilo :tuga: Sad na Rodosu je bila pohovana feta, ali na Lefkadi više ne mogu da se setim, moraćeš ipak sama da proveriš :blush: sad mi se već sve izmešalo :zvizduk:

#18 delboyfpn

turista

• Član
  • Poruka:92
  • muški

Napisano: 04. Jul 2011 - 09:40

Pogledaj porukumikap @ 03. Jul 2011 - 23:42

To sam i ja primetila da postoje neke razlike. Jeli smo Saganaki i u Tsoukaladesu i u Lefkasu na tom mestu što je na slici. Sve u svemu nije bilo isto, ali sad nema šanse da se setim gde je kako bilo :tuga: Sad na Rodosu je bila pohovana feta, ali na Lefkadi više ne mogu da se setim, moraćeš ipak sama da proveriš :blush: sad mi se već sve izmešalo :zvizduk:

saganaki sir nije pohovana feta vec tvrdi sir slican kackavalju. feta se griluje... ;-)

#19 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 05. Jul 2011 - 06:57

Pa, to su te razlike, na Tasosu je bila bas pohovana feta.

#20 delboyfpn

turista

• Član
  • Poruka:92
  • muški

Napisano: 05. Jul 2011 - 16:05

Pogledaj porukusuki @ 05. Jul 2011 - 06:57

Pa, to su te razlike, na Tasosu je bila bas pohovana feta.

;-)

#21 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:367
  • muški

Napisano: 05. Jul 2011 - 18:48

Moze li mi neko reci koliko kosta recimo neki rucak na lefkadi za oboje... primer mousaka, grcka salata neko i pice....?

Jel ukusno saganaki, vredi da se proba :)?

#22 smeker79

backpacker

• Član
  • Poruka:32
  • muški

Napisano: 21. Jul 2011 - 12:09

Ja cu pohvaliti neke taverne u kojima smo mi jeli i jako je ukusna hrana bila a to su:
-Aghios Nikitas taverna Poseidon

-Mikros Gialos taverna "Ta kaboypakia" mix meat (mesano meso) je extra i velika porcija bas kao sto smo mi Srbi gurmani. Probajte i filete od sabljarke extra ukusno.

-Syvota taverna Spiridoula probajte ribu San-pjer. Samo savet obicno su ribe za dve osobe i meri je ispred vas. Ako vam je velika onda mozete i manje traziti.

-Selo Kontarena prema Vasilikiju od Nidrija taverna se zove The old plane tree probajte Mama's special.

#23 jelenap.

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:257
  • ženski

Napisano: 21. Jul 2011 - 19:56

Panorama taverna u Nidriju, na šetalištu u luci. Odlična italijanska kuhinja, recimo lazanje. U Ag. Nikitasu, na obali taverna Portoni. Tu sam jela taljatelu.
Sve moje fototure možete pronaći na sledećem linku: MFT

Kefalonija, Meteori, Lefkada, Parga i Aheron, Zakintos, Ohrid i Trpejca, Španija (Barselona)

Putopis Ohridsko jezero Lefkada Kefalonija Meteori Venecija, Padova, Trst

#24 DjordjeJ

turista

• Član
  • Poruka:52
  • muški

Napisano: 22. Jul 2011 - 12:45

Sotiris - najbolji Giros koji sam ikada probao, u Nidriju u glavnoj ulici sa strane dalje od obale.
Postavljena slika
Regantos - sjajna tradicionalna Grčka jela u glavnom gradu Lefkasu, dve ulice od centra.
Postavljena slika

Postavljena slika

Postavljena slika
Simposio - dobar restoran u Nidriju kod mesta gde polazi trajekt za Meganisi.

Spirodula - više puta spominjan riblji resotan u Sivoti, svaka preporuka.
Postavljena slika
Dolphin - Vasiliki, ako se neko uželi pice neka jede ovde.
Postavljena slika
Daltons - kod Marine u Lefkadi odličan giros,

#25 Gokimi

backpacker

• Član
  • Poruka:5
  • muški

Napisano: 11. Aug 2011 - 13:58

У симпатичном Агиос Никитасу већ поменута таверна Посејдон, препоручујем мусаку која је до сада најбоља коју сам јео на летовању у Грчкој.Такође љубазна конобарица (која често :zvizduk: док услужује и дочекује госте) препоручила нам је јело слично мусаки које је било изврсно.Цена мусаке је седам евра.
У Нидрију добар гирос у Сотирису у главној улици са десне стране (идући кроз град ка Василикију).
Наравно, слажем се са претходницима, једно вече обиђите залив Сивота и вечерајте рибље специјалитете и морске плодове! :klap:

#26 jedna mala

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:481
  • ženski

Napisano: 11. Aug 2011 - 19:58

Pogledaj porukuBojanMKD @ 05. Jul 2011 - 18:48

Moze li mi neko reci koliko kosta recimo neki rucak na lefkadi za oboje... primer mousaka, grcka salata neko i pice....?

Jel ukusno saganaki, vredi da se proba Postavljena slika?

Recimo u Panorami je vecera za dvoje bila oko 20 eura *dve musake, jedna grcka salata i dva pica* tako nesto i u Notosu u Sivoti nas je vecera za dvoje izasla vise nesto recimo oko 30 eura al riblji specijaliteti i bili su sjajni

#27 Rasha1202

backpacker

• Član
  • Poruka:31
  • muški

Napisano: 18. Sep 2011 - 22:59

Pogledaj porukujelenap. @ 21. Jul 2011 - 19:56

Panorama taverna u Nidriju, na šetalištu u luci. Odlična italijanska kuhinja, recimo lazanje.

Pošto nam se prijela italijanska kuhinja poslušah ovu preporuku.
Mislim da je sve što se tiče hrane stvar ličnog ukusa. Malopre sam bio u Panorami i mogu reći da nikad lošije lazanje nisam jeo, a pica najblaže rečeno nije ništa posebno (PANORAMA SPECIAL), uz dve koka-kole račun je bio 25evra.
Platih, pa odoh kod Sotirisa na giros!!!

#28 DjordjeJ

turista

• Član
  • Poruka:52
  • muški

Napisano: 21. Sep 2011 - 16:07

^^ ništa bez Sotirisa!

#29 Rasha1202

backpacker

• Član
  • Poruka:31
  • muški

Napisano: 23. Sep 2011 - 22:45

Pogledaj porukuDjordjeJ @ 22. Jul 2011 - 12:45

Sotiris - najbolji Giros koji sam ikada probao, u Nidriju u glavnoj ulici sa strane dalje od obale.
Postavljena slika
Ovaj matori više ne radi kod Sotirisa (dobio je otkaz), a ja sam nekako uvek mislio da je on gazda.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0