Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Wizzom za Memmingem

3 odgovora na temu

#1 Margarita

putnik

• Član
  • Poruka:183
  • ženski

Napisano: 14. Jun 2011 - 22:52

Evo, Wizz je ovoga proleca uspostavio novu liniju Beograd- Memmingem, mnogi se interesuju za ovu liniju, pa sam dosla na ideju da vam barem malo predocim sta u Memmingemu mozete da ocekujete i kako je najjednostavnije od grada doci do Minhena.

Let iznad sneznih Alpa

Postavljena slika

Memmingem je gradic od oko 40.000 stanovnika, smesten u regionu Swabie, udaljen oko 110 km od Minhena.

Sa Memmingemskog aerodroma, koji je lociran na 4 km od grada, osim Wizza leti i Rayanair.

Postavljena slika

Ispred ulaza u zgradu aerodroma je autobuska stanica. Autobusi po sletanju aviona ¨kupe¨ putnike, i po ceni od 2o evra voze za Minhen. Mi smo bili zainteresovani da odpesacimo do samog gradica i da isti obidjemo, a zatim sednemo na voz za Minhen. Unapred smo se informisali da Bavarian ticket kosta 29 evra, i da na tu jednu kartu, koja vazi 1 dan, moze da se vozi max 5-toro.

Polako krecemo ka gradicu Memmingemu, diveci se usput uskrsnjim dekoracijama dvorista poput ove

Postavljena slika

Nedaleko od ulaska u grad, nailazimo na hipermarket Netto, i stajemo da pazarimo hranu, a ubrzo potom stizemo u grad. Prvo sto trazimo je zeleznicka stanica i raspored voznje za Minhen. Stanica je mala i bez guzve:

Postavljena slika

Nakon kupovine B.ticketa ( karticom u automatu), krecemo u centar ovog slatkog gradica, koji je uspeo da izbegne rusenje u II Svetskom ratu. Na centralnom gradskom trgu dominira zgrada Opstine, izgradjena u renesansnom stilu

Postavljena slika

Ovu poruku je izmenio Margarita: 14. Jun 2011 - 23:31

#2 Margarita

putnik

• Član
  • Poruka:183
  • ženski

Napisano: 14. Jun 2011 - 23:29

Ali, mi umorni od puta i setnje, trazimo neki lokal da se osvezimo i nailazimo na lokal u vlasnistvu naseg coveka! Zoran Miladinovic je vlasnik sarmantnog restorancica, smestenog u ovoj bordo zgradi

Postavljena slika

Citajuci podatke o ovom gradicu, nismo uspeli da pronadjemo nista posebno zanimljivo osim da se svake 4-te godine ovde organizuje festival u cast posete Wallensteina Memmingemu 1630-te ( Nemacki general koji je ucestvovao u 30-togodisnjem ratu). Ipak, gradic je sarmantan i sredjen, u njemu smo se osecali prijatno, te nismo zazalili sto smo odvojili malo vremena da prosetamo njegovim ulicicama.

Umesto da platimo cenu od 40 evra za autobuske karte do Minhena, mi smo platili 29 evra Bavarian t. koji nam je u popodnevnim satima koristio i u voznji metroom/ tramvajem po Minhenu ( karta za gradski u Minhenu je 2,5 evra po osobi ( moze jeftinije samo ako 1. idete 2 stanice metroom ili 2. idete 4 stanice tramvajem - tada je cena 1,5 evara)). Usteda je znatno veca ukoliko je drustvo koje putuje vece- ukoliko vas ide 4-voro, takodje placate 29 evra, tako da je trosak prevoza od Memmingema do Minhena u tom slucaju gotovo zanemarljiv.

Ovu poruku je izmenio Margarita: 14. Jun 2011 - 23:39

#3 leprsava

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1359
  • ženski

Napisano: 14. Jan 2012 - 14:29

Mi letimo wizzom za Memmingen u Aprilu, pa sa malo googlala kako da popunimo vreme do poletanja prilikom povratka i naisla na zvanicni sajt Memingena. Ono sto me je odusevilo je da sam se prijavila za brosure ne verujuci u to da ce mi ih poslati, ali sam pogresila. Za nedelju dana sam dobila par brosura na nemackom. (koje vam najverovatnije nece trebati :)) i jednu na engleskom (imate mogucnost da odaberete koje zelite da vam posalju). Ta na engleskom je malena i super, pise sta sve moze da se poseti, kratak opis i mapa grada. Pored svega toga poslali su mi propratno pismo gde se zhvaljuju na interesovanje o njihovom gradicu i mapu sa svim hotelima, telefonskim brojevima i sajtovima tih hotela.

I da ne zaboravim ovo je taj link :)

Memmingen

#4 ruzna78

turista

• Član
  • Poruka:62
  • ženski

Napisano: 30. Jan 2012 - 22:12

Neverovatno je koliko su stranci efikasni i uslužni! Divim im se svaki put kad ovako nešto pročitam..

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0