Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

- - - - -

PLAZE u Marmarisu

20 odgovora na temu

#1 Sloned

backpacker

• Član
  • Poruka:25
  • nije upisan

Napisano: 19. Jun 2007 - 08:37

Ljudi dajte neke informacije gde ici na plazu?
Koliko je Ichmeler udaljen od Marmarisa?
Koji bus ide do tamo?
Koje su cene lezaljki?
Sve sto znate pisite.

#2 Alexia

svetski putnik

• Član
  • Poruka:618
  • ženski

Napisano: 19. Jun 2007 - 09:07

Vec sam negde pisala ali evo ukratko...
Icmeler je udaljen 10 min dolmushima. Stanes bili gde na ulici i pokupe te. Cene lezaljki su oko 5E, kad se preracuna za dvoje sa sunc.

#3 Sloned

backpacker

• Član
  • Poruka:25
  • nije upisan

Napisano: 19. Jun 2007 - 09:24

Nikola S. @ 19. juni 2007 u 07:58

Ljudi već napisali, pogledaj malo okolo.
Ukoliko neko ima problem da napise o tome, nema potrebe da odgovara na forum koji mu nije zanimljiv. Iskljucivo mi treba info od onih kojima nije smor da pisu ili da stave link.

Alexia, hvala na slicici i informacijama.

Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 27. Mar 2011 - 00:53

#4 kalipso

turista

• Član
  • Poruka:98

Napisano: 29. Jun 2009 - 02:27

Hocu Orden za sve informacije koje Vam ostavih ovdje ili da mi platite neki koktelcic u Marmarisu kad dodjete :)

Evo ovako,o plazama Marmarisa nije mnogo pisano ,tj skoro nista,..ali ni sto je bitnije ni onima u okolini

Pa zato sad citajte pazljivo: Plaza u Marmarisu,jako ,jako dugacka....prilicno uzana,mnogi ce reci nista posebno...ipak iako je Marmaris u zalivu voda je zachudo jako cista,..prepodne skoro da su plaze poluprazne a tek popodne se napune.

Garantovano najlepshi zalazak sunca je na delu plaze koji se naziva FAROS Beach ispred caffe restorana Faros Brothers,..kad ga nadjete na setalistu ,mozete se slobodno parkirati,..lezaljke se ne placaju uz neko narucheno pice,hranu,kafu ,vodu ili sta vec

Super deo plaze je i ispred hotela Elegance ( 5 star) ali je iskljucivo za goste hotela,ali ako ste umeshni mozete i tu da se utrpate,uradjena je plaza kao dok u moru od drveta ali je sve u stilu high class i bas izgleda mocno...

Ako krenete setalistem uz plazu dalje prema icmeleru ,...naci cete na jako kvalitetan deo plaze ispred Hotel Lydia ,..ta plaza ima blue flag tj plavu zastavicu sto posebno govori o kvalitetu same plaze a i vode...Plaza nije za goste hotela namjenjena i moze svakoda boravi na njoj..

O plazi u Icmeleru manje vishe poznato je sve,...plaza je extra,ali z amoj ukus voda je jako plitka i pomalo prljava dok s ene otpliva dalje

Najbolje plaze u toj regiji su svakako izvan samog Marmarisa i to u sledecim mjestima: Turunc,Orhanye,Bozburun

Do Turunca vozi taxi boat(3 evrra) ili dolmush direktno iz centra i ide na svakih pola sata ,a cjena je 5 lira i do Turunca ima nekih 16-17 km.

Turunc je bas malo selo,...ali raj za odmor,..Ima svega jedan hotel ,i ne vishe od 20 kuca i extra plazu sa kristalno cistom vodom.Ta plaza je dugacka kilometar i dosta brodova koji kruze zalivom marmarisa u blizini svracaju i ostavljaju ljude na kupanje.

Do Bozburuna i Orhanye Bay nema organizovan prevoz iz Marmarisa,..moguce je uzeti taxi a i do jednog i drugog mjesta proslo ljeto cjena je bila 12-13 evra. Medjutim ova dva mjesta se mogu obici u okviru izleta koji se zove Jeep Safari i koji svakom toplo preporuchujem

Najbolje plaze se obidju u okviru dnevnog krstarenja i ako zelite odlicno kupanje bar dva puta u toku ljetovanja idite nakrstarenje

Mnogi od izleta koji se organizuju u marmarisu ce vas odvesti na neku predivnu plazu,zato preporuchujem ne sjedite preko dana u hotelu vec idite stalno nekuda,jer stvarno sam ubjedjen da gledajuci tako malu regiju Marmarisa i okoline nigdje na mediteranu nema ljepsih plaza

Ovu poruku je izmenio kalipso: 29. Jun 2009 - 02:30

#5 Milenafreja

turista

• Član
  • Poruka:89
  • ženski

Napisano: 29. Jun 2009 - 18:15

Pogledaj porukukalipso @ 29. 06. 2009 - 02:27

Hocu Orden za sve informacije koje Vam ostavih ovdje ili da mi platite neki koktelcic u Marmarisu kad dodjete :)
Icmeler je presladak i plaza je super! Sitan sljunak, voda bistra i boje je bas kao sto treba da bude!
I sto je najlepse, mnoooogo je blizu Maramarisa!

Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 27. Mar 2011 - 01:03
predugacak citat

Postavljena slika
Izrael-Tel Aviv, Jerusalim,Mrtvo more, Haifa, Jaffa
Zakintos, Skiatos,Marmaris, Ichmeler
Trst, Portorz,Venecija

#6 topikoz

turista

• Član
  • Poruka:69

Napisano: 29. Jun 2009 - 22:13

Pogledaj porukukalipso @ 29. 06. 2009 - 02:27

Hocu Orden za sve informacije koje Vam ostavih ovdje ili da mi platite neki
To je to ,svaka cast imas pice ,a gde da te nadjemo.

Ovu poruku je izmenio Infoputnik: 27. Mar 2011 - 01:03
predugacak citat

#7 Djuka

backpacker

• Član
  • Poruka:44

Napisano: 30. Jun 2009 - 01:42

Bio sam svega 2-3 dana na plazama Marmarisa jer sam uglavnom dane provodio na izletima. Uglavnom ti je sve na istu foru. Ja sam se kupao ispod vodenog parka Atlantis i fino je. Jos se nije ugrejala voda, kazu da je u septembru najtoplija. 

#8 srcetova_srcetina

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:393
  • ženski

Napisano: 15. Aug 2009 - 07:13

OK su plaze u Icmeleru... uglavnom smo tamo isli...

#9 Makishon

backpacker

• Član
  • Poruka:33
  • ženski

Napisano: 06. Sep 2009 - 16:46

Kada nismo išli na izlete, išli smo na plažu Nirvana u Ičmeleru. Ako idete dolmušem iz Marmarisa, samo recite vozaču ''Nirvana beach'' i staće tamo. Od centra, laganom šetnjom je udaljena sat i 15-20 minuta. Ako želite u šetnju do nje, krenite jako rano ili u povratku sa plaže. Jako je vruće, nećete se baš fino osećati. Inače, na ovoj plai su ležaljke i oni pleteni suncobrani za dž. Iznad plaže se nalazi nešto kao kafić-restoran. Konobari prodju samo ponekad i jako su duhoviti i pozitivni, može da se desi da čujete ''pivo ladno kao zmija'' ili ako ste zahrkali na ležaljci nemojte psovati ako vas poliju hladnom vodom :) Ne smaraju vas uopšte, ako želite piće doneće. Pivo je 5,5 lira, sokovi 4 lire, pomfrit 4 lire... Ne morate ništa ni naručiti, možete doneti na plažu šta god želite.

#10 lazar88

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 20. Jan 2010 - 16:20

Ima li peskovitih plaza u Marmarisu i okolini kao sto je Ladies Beach u Kusadasiju?

#11 Serafim

putnik

• Član
  • Poruka:153
  • muški

Napisano: 07. Jun 2010 - 16:18

Zna li iko koji se hoteli nalaze u neposrednoj blizini ove plaze?

HVALA na odgovoru :D

#12 Na putu

backpacker

• Član
  • Poruka:20

Napisano: 07. Jun 2010 - 18:54

Sto? Kakva je to plaza?

Sad nesto razmisljam, o svemu sam se raspitala samo o plazama nisam ... Gde je najbolje ici na kupanje?

#13 Serafim

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 21. Jun 2010 - 15:33

Kalipso, pa zar je moguce da ni TI ne znas da mi das odgovor na ovo pitanje !?

#14 kalipso

turista

• Član
  • Poruka:98

Napisano: 22. Jun 2010 - 13:21

Pogledaj porukuDzibril @ 21. Jun 2010 - 15:33

Kalipso, pa zar je moguce da ni TI ne znas da mi das odgovor na ovo pitanje !?

iskreno bas nemam vremena cesto posjecivati forum
a o ovoj temi ,tj plazam u Marmarisu sam vec napisao
romane,..tako da ko ima volje da chita ,mogao je
procitati sve,..

dakle Nirvana plaza je jedan dio plaze Icmelera,
tako da su najblizi joj hoteli hoteli Icmelera
kao i nekoliko najexkluzivnijih hotela Marmarisa
koji se nalaze u predivnoj borovoj sumi
na prelazu izmedju Marmarisa i Icmelera

Dakle da se ne bih ponavljao,napisao sam mnogo toga
o plazama marmarisa i okoline,...tako da bolje procitati to
a za sve sugestije ili neophodnu pomoc tu sam

#15 Serafim

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 22. Jun 2010 - 16:53

Pa citao sam prijatelju, ali nisam nasao informaciju koji su hoteli u neposrednoj blizini Nirvana beach-a. Po tvom opisu to bi bili Laguna, Sun blue i Marti ako sam u pravu?

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0