Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Kriza u Grckoj

1183 odgovora na temu

#1171 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:367
  • muški

Napisano: 19. May 2012 - 18:22

tacno :)

#1172 nele car

backpacker

• Član
  • Poruka:40
  • muški

Napisano: 21. May 2012 - 12:41

http://www.novosti.r...ej-i-sa-drahmom

#1173 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7673
  • ženski

Napisano: 23. May 2012 - 11:02

Grčka bez evra i posledice - izvor RTS

#1174 nele car

backpacker

• Član
  • Poruka:40
  • muški

Napisano: 23. May 2012 - 13:12

http://www.novosti.r...og-leta-skuplja

#1175 Čika Zmaj Jova

putnik

• Član
  • Poruka:125

Napisano: 23. May 2012 - 13:39

Pogledaj porukunele car @ 23. May 2012 - 13:12

Bravo Care Konstantine!... Naka posle neko kaže da nije znao...ili da nije bio obavešten...

#1176 Nemos

putnik

• Član
  • Poruka:192
  • muški

Napisano: 23. May 2012 - 13:46

"Doduše, ima destinacija koje su jeftinije i to najčešće u apartmanima na ostrvima.
Razlike u cenama aranžmana ove i prošle godine znatno su veće kod hotela sa četiri i pet zvezdica"

Šta reći, živeo Tasos!!!

#1177 Tijuana

putnik

• Član
  • Poruka:178

Napisano: 23. May 2012 - 17:00

Pogledaj porukuBarkmann @ 14. May 2012 - 00:04

Koja retorika. :hahaha: Kanda je 1946. opet u modi. Nedostaje ti samo boljševička fraza ''radnici seljaci i poštena inteligencija'' :hahaha:
Što se tiče hotela u Španiji pokušaj da pretražiš sledeći link. http://www.travelrepublic.co.uk/ Budući da si živela tamo, lako ćeš se snaći za prevoz do Balearskih ostrva po povoljnijim cenama. Naše Agencije imaju veoma velike marže. Kada sam pre dva meseca gledao Costa del Sol i Menorku cene polupansiona su bile oko 30-35€ za HB dnevno.

Lepota predela je stvar ličnog izbora. Meni se lično Halkidiki ne dopada a još manje što je atmosfera kao na Adi, Štrandu ili Buđvi. Mnogo mi se više dopadaju jonska ostvra, Sporadi, Kikladi ili Kipar. No kao što rekoh, to je sve stvar ličnog izbora.

Barkmann, apropo moje retorike. Jesi li se ikad zapitao zasto nikada za zivota svoga neces postati bogat i zasto nikad neces moci da izdvojis 20.000 evra za letovanje na Bora Bori i ostalim luskuznim mestima, pa makar radio 20 sati dnevno i bio mnogo vredan? Da se pomocu vrednoce postaje bogat, pa onda bi bar neko od tvojih poznanika ili prijatelja postao bogatas. A ja eto za zivota svoga nikada nisam poznavala nekoga ko je ziveo u BG-u, a onda postao extremni burzuj koji ima stan od nekoliko miliona dolara na Menhetnu samo zato sto je bio vredan. Ni ja, ni moji roditelji, ni moj siri krug prijatelja, niko ne poznaje neku takvu individuu. Vidim da sociologiju i ustrojstvo drustvenih klasa nisi dobro izucio.

A to sto kazes da ti je Halkidiki kao Ada - ja ne znam kuda se vi ljudi krecete, ako idete samo na gradsku plazu, stvarno vam niko nije kriv. Ja sam bila i na Sporadima i na Halkidikiju i ne moze da se poredi broj plaza na prvom sa brojem plaza na drugom jer ih na Halkidikiju ima mnogo, mnogo vise. Meni je pre Skopelos bio kao Ada jer dok se svi nisu rascistili krajem avgusta na svakoj plazi je bila guzva (jer ima malo plaza), a na svakoj slici sa Halkidija sam samo ja :) ili jos eventualno nekoliko ljudi, i to u julu i avgustu. Uzmite kola pa se vozite, aman.

Sto se tice cena za Spaniju, kazes 35 evra dnevno za HB? Ok, dakle 10 nocenja mi dodje 350 evra u najboljem slucaju. A koje su sanse da za 12. avgust nadjem povratnu kartu za 200 evra na relaciji Beograd-Barselona-Majorka (ili preko kog god da se grada ide)? Nepostojece. Dakle, ako mi to i upali (a nema sanse) to bi bilo ukupno 550 evra. A ja preko Argusa imam za 570 evra isto hotel s 3 zvezdice, HB, i direktan carter let, tj. bez akanja i smaranja oko transfera. Tako da ne mislim da se agencije nesto mnogo ugradjuju jer oni te sobe dobijaju po nizoj ceni. Isti hotel je preko booking.com za isti period 500 evra po osobi BEZ PREVOZA. Najjeftinija povratna karta koju sam sad nasla je 337 evra, a trajanje puta 10 SATI, krecem u 8 ujutru, dolazim tamo u 21.00. Dakle, 837 evra u sopstvenom aranzmanu versus 570 preko agencije ZA POTPUNO ISTI HOTEL U ISTOM VREMENSKOM PERIODU. Bolje agencija.

Ovu poruku je izmenio Tijuana: 23. May 2012 - 17:06

#1178 Tijuana

putnik

• Član

Napisano: 23. May 2012 - 17:04

I jos jedna stvar za one koji znaju grcki. Grci su sad poceli da imaju sajtove sa ultra jeftinim ponudama za sve, pa ukljucujuci i apartmanski i hotelski smestaj., nesto poput naseg popusti.rs. Link je sledeci http://www.prolaveto.com/, pa ko zna grcki i ume da se snadje, mozda nadje neke povoljne ponude za leto.

#1179 Tijuana

putnik

• Član

Napisano: 23. May 2012 - 17:38

Elladitsa,

Meni se kod Grcke svidja sto je od tog rasipanja koristi imao i narod, pa su imali ok plate i penzije i uspeli su dosta da ustede i da lepo zive, a kod nas i pljacka i rasipanje, ali nikako da bar malo od svega toga "kapne" i narodu. I dalje bedne plate i penzije i jadan standard. A sto se tice drzavne uprave, svi napadaju zaposlene kako oni eto nista ne rade i kako je problem u njima, a u stvari je problem u SEFOVIMA ODELJENJA, POMOCNICIMA, prevelikom broju ministara i ministarstava i njihovih zamenika i pomocnika i savetnika itd itd. Nije problem u obicnom zaposlenom koji radi za 50.000 dinara od 9 do 5 nego u hordi nadredjenih koji rade za 120.000 OSNOVNE PLATE, a realno jednom sektoru ne trebaju 3 nadredjena, nego samo jedan. Ali oni se tom hajkom na obicne zaposlene stite i skrecu paznju sa sebe da se neko ne bi zapitao a sta ce maloj Srbiji 16 ministarstava i gomila sefova i rukovodilaca itd itd? Pa da bi ministri i ostala ekipa oko njih imala sve pogodnosti i privilegije, dok obicni drzavni sluzbenik sljaka za male pare i nema sanse da ikada dodje na vecu poziciju ako ne pripada vladajucoj stranci. Prema tome, kada pricaju o smanjenju javnog sektora, oni prvo treba da smanje broj rukovodilaca (koji se uglavnom bave samo svojim dupetom, a njihov posao obavljaju obicni zaposleni), pa tek onda obicnih sluzbenika. Ali to se naravno nikad nece desiti. Oni donose zakone kojima stite sami sebe.

#1180 Miks

turista

• Član
  • Poruka:66

Napisano: 23. May 2012 - 19:59

Ne znam o kakvim poskupljenjima novosti pisu. Mi smo rezervisali hotel Mediterranean na Rodosu koji je jeftiniji nego prethodnih godina. Bili su i popusti za uplate do 30.04 i ne verujem da su aranzmani za Grcku skuplji nego prosle godine. Jedva cekam kada cemo krenuti, i nadam se da nece biti strajkova i nereda.

#1181 Nemos

putnik

• Član
  • Poruka:192
  • muški

Napisano: 23. May 2012 - 21:02

Ma koja poskupljenja??? Pa napisaće sve samo da bi goluždravi srpski turista kupio novine u panici. Izvuku naslov iz konteksta. Pa lepo piše da dižu cene smeštaja sa 4 ili 5 zvezdica. Ok, ima naših koji idu i u takav smeštaj ali realno većina nas ide u neke apartmane i vija pred sezonu ili ranu uplatu za sezonu.
Dajte više, nemojte se baviti nečim što nas se ne dotiče. Evo mi smo u januaru uplatili Tasos, deset noćenja sa doručkom u malom hotelu na plaži. Pre dva dana sam se čuo sa gazdaricom prvi put od januara!!! Obradovala se žena kao da ju je sin iz vojske nazvao i ni reči o promeni uslova.

#1182 elladitsa

backpacker

• Član
  • Poruka:44
  • ženski

Napisano: 23. May 2012 - 22:42

Tijuana

govorila sam o drzavnom sektoru u Grckoj... Naravno da riba smrdi od glave, ali ni rep nije glup...Imala prilike, videla svojim ocima. Steta samo za posten narod.
nemam potpis

#1183 elzner

putnik

• Član
  • Poruka:169
  • muški

Napisano: juče, 15:04

http://www.blic.rs/V...istolj-na-glavu

#1184 miilos2004

turista

• Član
  • Poruka:70

Napisano: juče, 15:51

Evropska "brent" nafta, čija je cena obično slična onoj za rusku naftu tipa "urals", mogla bi da padne sa sadašnjih oko 106 dolara na 80 dolara za barel ako Grčka napusti evrozonu a u drugim članicama evrozone ne dodje do veće krize, dok bi u slučaju nekontrolisanog raspada zone evra cena barela mogla da padne na samo 60 dolara, navodi se u izveštaju "Benk ov Amerika".

Ovo mu...sto se mene tice...dodje kao idealno resenje :-)
Em dogodine letovanje u Grckoj dodje dzaba (ahhhha samo sto nece), em gorivo bude jevtinije (otprilike za 1 din)

:udarac: :hahaha: :dance:

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0