Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Privatan smestaj-GRCKA

44 odgovora na temu

#1 ivan1410984

backpacker

• Član
  • Poruka:10

Napisano: 30. May 2011 - 12:38

Cao svima!Otvorio sam ovu temu jer me zanima misljenje drugih o privatnom smestaju!!!!!!Isao bih sa devojkom...paralija,olimpi bic,pefkohori,polihrono...svejedno...ako je neko imao iskustva,neka se javi na mejl ivan1410984@gmail.com UNAPRED ZAHVALAN!!!!!!!!!!!!!!!!

#2 tantal71

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:3609
  • muški

Napisano: 30. May 2011 - 12:51

Do sada smo više puta pisali na ovu temu. Nađi lokaciju gde bi išao i tamo na tom podforumu pročitaj malo . Naći ćeš sigurno odgovore .
Moraš obratiti pažnju i na period kad bi išao . Avgust mesec je vreme kolektivnih odmora u Grčkoj i tada zna biti malo čupavo za nalaženje pristojnog smeštaja .
Možeš da se nađeš u čudu ako odeš i kad pitaš za cene, primetićeš da su one veće nego preko agencije ali to je zbog :
1. agencije uzimaju u zakup za ceo period od aprila do oktobra pa tu cenu raspodele da bude pristupačne ,
2. kategorizacija agencijska i Grčka je malo drukčija ...
Dok sam išao preko agencija uvek mi je zafalio malo na prostoru , uvek tu bude neki krevet koji je smetao(vidi se da je naknadno ubačeno ), agencije zahtevaju da vlasnika smeštaja da ubaci i na tome agencije malo profitiraju .
Na nekim smeštajima u Grčkoj imaš na vratima stvarnu kategorizaciju smeštaja i odmah uočiš da je krevet viška tj. naknadno dodat . Iz razgovora sa vlasnicima smeštaja oni su mi ukazali da su upravo agencije tražili ubacivanje krevetaili pomoćnog ležaja .
To se na bum ne može dogoditi jer ako je vlanik registrovao svoj smeštaj po jednoj kategorizaciji i po jednom broju kreveta ne sme ubacivati dodatno ništa jer bi tako smanjio prostor koji nudi a i inspekcija može da dođe u kontrolu i za tako nešto mu može ocepiti debelu kaznu .
Ako želiš manju cenu i manje mesta onda agencija , ako želiš veći prostor i za nijansu veću cenu onda pali sam .
Ovo je moje lično iskustvo .
putopis Tasos i ja

I am a thousand winds that blow.
I am the diamond glint on snow.
I am the sunlight on ripened grain.
I am the gentle autumn rain.

When you wake in the morning hush,
I am the swift, uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.

#3 ivan1410984

backpacker

• Član

Napisano: 31. May 2011 - 23:07

OK,hvala ti puno!Ne planiram nista vece...skromni smo i u sobi cemo najmanje provoditi vremena...

#4 Tripco

svetski putnik

• Član
  • Poruka:538

Napisano: 01. Jun 2011 - 00:08

Gde god da ideš po Grčkoj, najmanje šanse da na BUM nađeš smeštaj su u avgustu (konkretno, od prvog do dvadesetog). Naveo si mesta u koja idu najviše ljudi iz Srbije, a zatim i još neki iz istočne Evrope. To znači da je i jul dosta kritičan zbog bukiranja agencija (prošle godine je Halkidiki imao porast od 10% turista, dok je u ostatku Grčke uglavnom bio pad 10-30% - našinci se nisu uplašili štrajkova, očigledno). 

Mada, nije baš tako strašno. Znam ljude koji su zadnje 3 godine išli početkom jula na bum u Olimpic Beach, Pefkohori i Vrasnu i bez mnogo problema nalazili sasvim solidan smeštaj po cenam istim ili nešto nižim od onih koje nude naše agencije.

Ako ti nije problem, ipak proguglaj malo, ima dosta toga u ponudi na netu, da bukiraš solo nešto, čisto da se obezbediš.

Ovu poruku je izmenio Tripco: 01. Jun 2011 - 00:10

Prognoziram vreme gledanjem kroz dance od flaše. Povoljno.

MFT: Grčka - Igra svetlosti i tame

#5 vetar

backpacker

• Član
  • ženski

Napisano: 01. Jun 2011 - 14:24

Mi smo prošle godine išli u Paraliu, tako reći na bum u drugoj polovini avgusta.
Nas problem je bio što nam je trebalo prenoćište na par dana, tako da nismo ni mogli da idemo preko agencije. Rezervisali smo smestaj preko www.booking.com i za nas četvoro, najpovoljnije je bilo u Apartments Giotis( četvorokrevetna soba 50e za noć).Smestaj je onako(ima 1 zvezdicu)za nase potrebe zadovoljavajući, lokacija odlična, domaćini krajnje uslužni.

Na ovom sajtu ima spisak registrovanog smestaja, mozda ti to moze pomoći

http://www.paralia.g...EEN=more&tab=14

#6 vladac81

turista

• Član
  • Poruka:61
  • muški

Napisano: 04. Jun 2011 - 19:04

Sto se tice letovanja na bum,uvek kada je Grcka u pitanju a radi se o solunskoj i olimpijskoj regiji,preporucujem na bum!Razlog,odaberes sta hoces i koliko dana hoces!Dosad nikad nisam imao problema da nadjem smestaj a uvek idem 30 jula na odmor!Evo jednog zanimljivog hotela u centru paralije na 50 metara od plaze i crkve!cena u spicu je bila oko 45 eura za apartman sa doruckom!ja sam bio na 4 spratu,i imao prelep pogled i veliiikuu terasu!Hotel ima parking mesta,lift itd....Sajt nije nesto jer ljudi koji se bave ovim hotelom uvek imaju relativno pune kapacitete a i nije im primaran posao...http://www.hotelargo.net/Hotel.html koga interesuje mogu mu poslati slike koje sam ja napravio dok sam bio tamo...

#7 maca_medic

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 14. Jul 2011 - 17:34

Pozdrav svima,

Mi smo isli prosle godine u Stavros autom. Stigli smo 2. avgusta i bili 10 dana. Relativno brzo smo nasli dobar smestaj = 2x2krevetan apartman, po 250E po apartmanu. Apartmani su bili na 130m od mora, dakle vrlo dobra lokacija. Ako bi tako prosli i ove godine, bili bi vrlo zadovoljni jer su cene koje agencije nude na internetu daleko iznad toga.

Planiramo ponoviti put oko 5. avgusta u privatnoj reziji i opet sa idejom da se tamo nadje smestaj. Samo sto sad necemo u Stavros, vec najverovatnije Hanioti ili nesto u tom regionu.

#8 jelenajankovic

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 14. Jul 2011 - 22:17

da li ima nekoga ko se vratio ove godine sa letovanja iz stavrosa?koje su cene privatnog smestaja?nas tri bi isle krajem jula i tamo trazile jeftiniji smestaj.cula sam da ima dosta kuca koje nisu kategorisane i nude za manje para, s tim sto je kupatilo i kuhinja zajednicko za 2 sobe i nisu na minut hoda od plaze, sto je prihvatljivo.da li znate nesto o tome?hvala

#9 jelenajankovic

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 14. Jul 2011 - 23:59

Pogledaj porukumaca_medic @ 14. Jul 2011 - 17:34

Pozdrav svima,

Mi smo isli prosle godine u Stavros autom. Stigli smo 2. avgusta i bili 10 dana. Relativno brzo smo nasli dobar smestaj = 2x2krevetan apartman, po 250E po apartmanu. Apartmani su bili na 130m od mora, dakle vrlo dobra lokacija. Ako bi tako prosli i ove godine, bili bi vrlo zadovoljni jer su cene koje agencije nude na internetu daleko iznad toga.

Planiramo ponoviti put oko 5. avgusta u privatnoj reziji i opet sa idejom da se tamo nadje smestaj. Samo sto sad necemo u Stavros, vec najverovatnije Hanioti ili nesto u tom regionu.

da li ste imali problema na granici posto niste imali rezervisan smestaj?kolika je cena smestaja malo udaljenijeg od plaze?hvala, pozdrav

#10 maca_medic

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 15. Jul 2011 - 09:55

Nismo imali nikakvih problema na granici, niko nas nije pitao gde idemo. Ne znamo kakva je situacija po pitanju cene smestaja ove godine.

Ovu poruku je izmenio mikap: 16. Jul 2011 - 08:15
obrisan citat, direktan odgovor na post

#11 andrej26

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1002
  • muški

Napisano: 15. Jul 2011 - 14:02

U OB na bum na noc vila sa caffeom, liftom itd 40eur , a na vise noci 30-35 video sam vilu do nase. Nasa je Marie Claire I cistiju, noviju I ljubaznije gazde do sada ne videh u GR.

#12 Oleg

svetski putnik

• Član
  • Poruka:665
  • ženski

Napisano: 15. Jul 2011 - 22:37

Izvini Andrej sta je OB?

#13 Peca72

svetski putnik

• Član
  • Poruka:604
  • muški

Napisano: 16. Jul 2011 - 12:33

Ja mislim da je OB - Olimpic Beach, zar ne ?

Ovu poruku je izmenio mikap: 16. Jul 2011 - 13:31
obrisan citat, direktan odgovor na post

#14 Oleg

svetski putnik

• Član
  • Poruka:665
  • ženski

Napisano: 17. Jul 2011 - 10:24

I ja sam pomislila, al da ne lupam

#15 andrej26

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1002
  • muški

Napisano: 18. Jul 2011 - 21:43

Pogledaj porukuOleg @ 15. Jul 2011 - 22:37

Izvini Andrej sta je OB?
da,da Olimpic beach, izvinjavam se. Mi smo produzili jos par noci u vili Marie Claire. Jos jednom naglasavam da je vila Marie Claire stvrno extra. I dajem ocenu 5+ I pozdrav za Jorgosa, Clarie I Mariju..

Ovu poruku je izmenio andrej26: 18. Jul 2011 - 21:45

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0