Rezervacija smestaja preko neta
Započeo/la: mamaSiti, 26. May 2011 23:05
4 odgovora na temu
Napisano: 26. May 2011 - 23:05
Nekoliko puta se na forumu spominje rezervacija hotela preko modern-travel.de
Dali je neko vec putovao u neki hotel rezervisan pomocu ovog sajta (dobio vaucer preko e-maila)?
Dali je neko vec putovao u neki hotel rezervisan pomocu ovog sajta (dobio vaucer preko e-maila)?
Napisano: 28. May 2011 - 23:37
Mi ovih dana čekamo vaučer za putovanje koje je rezervisano preko modern-travel.de internet sajta. Ovde moram samo da pojasnim par stvari vezano za celu proceduru koja će nadam se svima biti korisna (i razlikuje se od procesa rezervacije na booking,com i sličnim sajtovima). Naime modern-travel.de predstavlja internet sajt koji na jednom mestu ima objedinjene ponude više nemačkih turističkih agencija. Preko njega se vrši rezervacija, a sam sajt za to dobija odredjenu proviziju (sličnu stvar je pokrenuo i naš omiljeni sajt/forum putovanja.info). Nakon što izvršite rezervaciju putem pomenutog sajta stiže vam mail sa potvrdom o rezervaciji, a predračun za plaćanje vam stiže poštom na adresu koju ste naznačili prilikom rezervacije. Predračun šalje agencija koju ste izabrali prilikom rezervacije na modern-travel.de što znači da svaku dalju komunikaciju obavljate sa datom agencijom. Kada vam stigne predračun vršite plaćanje avansa (20% + cena rezervacije modern-travel.de - ovo naglašavam jer cena koja stoji prilikom rezervacije predstavlja cenu hotela + cenu rezervacije što je u mom slučaju značilo 28% za prvu uplatu) do naznačenog datuma. Ostatak se mora uplatiti 28 dan pred put, takođe bankarskim transferom. Računajte da je u manje više svakoj banci cena provizije po transakciji oko 10 Eur. Vaučer se dobija 5-8 dan pred put poštom (to je naglašeno na predračunu) koji mi očekujemo jer je put planiran za 12.jun. U celoj priči jedina nezgodacija je bar neko znanje nemačkog jezika (moja malenkost je nekada učila) ili koriščenje google prevodioca pošto se rezervacija vrši na nemačkom jeziku, a i predračun je na nemačkom. Naravno, ukoliko ih pozovete ili pišete mail u vezi dodatnih informacija može i na engleskom.
Ovde takođe da dodam da nakon izvršenih plaćanja ne dobijate nikakvu potvrdu plaćanja od strane agencije (osim kopije svifta po koji ćete obavezno otići u svoju banku) što naravno može da bude iritantno (naročito nakon iskustva sa našim agencijama i promenama hotela u sred avgusta rezervisanog u maju !!!). Iz navedenog razloga zvao sam direktno hotel koji mi je potvrdio da ima našu rezervaciju, te sad potpuno miran čekam vaučer.
Izvinjavam se ako sam se raspisao, ali to je samo iz razloga da pomognem da što više ljudi koristi internet rezervacije bez bojazni da je to nesigurnije od naših agencija!
P.S. Mala dopuna po pitanju rada modern-travel.de koje sam se sad setio. Naime prilikom rezervacije prvi pik je bio neki drugi hotel (Sonia Village), a samu rezervaciju sam poslao posle 22h. Kako oni rade do 23h u roku od petnaest minuta me zvala žena da mi kaže kako ne može da mi rezerviše hotel (tražene dve sobe, a ima samo jedna slobodna) i da će mi u najkraćem roku poslati ponudu za Gerakina Beach koji je u blizini!
P.P.S. Javljam kada stigne vaučer
Ovde takođe da dodam da nakon izvršenih plaćanja ne dobijate nikakvu potvrdu plaćanja od strane agencije (osim kopije svifta po koji ćete obavezno otići u svoju banku) što naravno može da bude iritantno (naročito nakon iskustva sa našim agencijama i promenama hotela u sred avgusta rezervisanog u maju !!!). Iz navedenog razloga zvao sam direktno hotel koji mi je potvrdio da ima našu rezervaciju, te sad potpuno miran čekam vaučer.
Izvinjavam se ako sam se raspisao, ali to je samo iz razloga da pomognem da što više ljudi koristi internet rezervacije bez bojazni da je to nesigurnije od naših agencija!
P.S. Mala dopuna po pitanju rada modern-travel.de koje sam se sad setio. Naime prilikom rezervacije prvi pik je bio neki drugi hotel (Sonia Village), a samu rezervaciju sam poslao posle 22h. Kako oni rade do 23h u roku od petnaest minuta me zvala žena da mi kaže kako ne može da mi rezerviše hotel (tražene dve sobe, a ima samo jedna slobodna) i da će mi u najkraćem roku poslati ponudu za Gerakina Beach koji je u blizini!
P.P.S. Javljam kada stigne vaučer
Napisano: 28. May 2011 - 23:43
Hvala vam puno...
Ovu poruku je izmenio tantal71: 29. May 2011 - 08:46
Napisano: 07. Jun 2011 - 22:33
Vaučer je stigao na kućnu adresu 12 dana pred put.
Napisano: 17. Jan 2012 - 14:01
Da li je moguće plaćanje karticama ili isključivo preko bankarskog transfera? Ako jeste kakva je procedura ako neko zna?
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0