Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Naplatne rampe na putevima u Grčkoj i cene putarina

34 odgovora na temu

#16 meraklija

backpacker

• Član
  • Poruka:35

Napisano: 24. May 2011 - 08:52

Evo nacin da se izbegne i prva naplatna rampa u Grckoj. U prilogu je mapa. Ako neko proba u praksi neka javi kad se vrati.

Priloženi fajlovi

Ovu poruku je izmenio meraklija: 24. May 2011 - 08:53

#17 Igor K.

backpacker

• Član
  • Poruka:27
  • muški

Napisano: 24. May 2011 - 15:41

Prošle godine sam izbegao tu naplatnu rampu, idući sa Halkidikija, preko solunskog ring road, skroz na zapad za Igumenicu, pa na Krf, preko Egnatia Odos. Tako da nisam platio uopšte ni na jednom mestu putarinu (krajem jula 2010 još uvek nisu naplaćivali putarinu na "Ignaciji") .
Priloženi fajl  putarina2.jpg   84.04K   78 Broj preuzimanja
U povratku je malo nezgodnije.

#18 meraklija

backpacker

• Član

Napisano: 24. May 2011 - 17:35

Hvala Igore, prva rampa je resena :zvizduk:

Sada ostaje naveca misterija put od Platamona prema Larisi i da li je moguce izbeci rampu Tempi?

#19 meraklija

backpacker

• Član

Napisano: 24. May 2011 - 17:41

Pogledaj porukualazovic @ 16. May 2011 - 13:10

- Potom nailazimo na naplatu putarine pre ulaska u klanac Tempi - 2.30€
- Posle klanca imate plaćanje 1€ na ulasku u sledeći deo auto-puta, do Larise.

U zavisnosti da li žurimo ili uživamo, mogu da se odlučim za izbegavanje ili za plaćanje. Recimo, ovog Uskrsa sam izbegavao jer sam hteo da pogledam ta mala mesta duž mora koja sam u sezoni obilazio, uključujući i Platamon i

Ja se uopste ne zurim jer na ovom mestu planiram da budem do 12h. Za avanturu imam ceo dan. Interesuje me kojim si se putem kretao do Platamona i od Platamona prema Larisi. Moj cilj je Volos.

#20 alazovic

turista

• Član
  • Poruka:75
  • muški

Napisano: 31. May 2011 - 14:09

Pogledaj porukumeraklija @ 24. May 2011 - 17:41

kojim si se putem kretao do Platamona i od Platamona prema Larisi.
Do Platamona sam išao preko Leptokarije, ali kao što rekoh, na isključenju za Leptokariju su napravili naplatnu rampu, tako da ćeš morati da se isključiš još kod Katerinija, pa da pratiš put paralelno sa auto-putem. Otprilike je iste dužine kao i auto-put, a uspon kod tvrđave pre Platamona je strm i uzak...

Poslednju naplatu pre Tempi sam promašio tako što sam skrenuo "kontra od mora, u brdo" odmah posle ponovnog formiranja autoputa posle Neiporija, vozio kilometar i po paralelno sa putem, potom skrenuo ispod njega, ka mestu Papapuli ili tako nekako. Prošao njega ka moru, skrenuo levo pre Mesagale, prošao kroz Palipirgos i izašao na put koji vodi do nekoliko mesta na moru na levo. Desno se taj put spaja sa magistalom na ulasku u Tempi, posle naplatne rampe.
Desetak kilometara je duži taj deo, ja sam ga vozio sam zbog toga što sam obilazio plaže, a uštedeo 2.30€ koje sam platio u povratku - mene je to obilaženje koštalo pola evra gasa, a ekipu na benzin i na dizel bi izašlo preko 1€. Dakle, uštedeli bi oko 1€ ovim putem. Ne preporučujem ga onima koji nemaju napredno iskustvo u korišćenju navigacije po sporednim putevima :)

Eto...

#21 DrKg

putnik

• Član
  • Poruka:192
  • muški

Napisano: 01. Jun 2011 - 21:17

Pogledaj porukumeraklija @ 24. May 2011 - 08:52

Evo nacin da se izbegne i prva naplatna rampa u Grckoj. U prilogu je mapa. Ako neko proba u praksi neka javi kad se vrati.

iključenje u tački 2 je nemoguće iz 2 razloga:

1. na isključenju u tački 2 je puna linija što je manje važno od 2. razloga

2. glavni put od Evzonija je iznad ovog sporednog puta i tu se možete isključiti samo ako letite

Da bi ste ovo izveli morate se mnogo ranije isključiti sa glavnog puta, tj kod aghios athanasios-a, a u tom slučaju put je duži za 2 km

#22 meraklija

backpacker

• Član

Napisano: 01. Jun 2011 - 22:14

@DrKg

Hvala. Ovo je veoma korisna informacija.
Gore prilozena mapa je sa viamichelin - ali ocigledno da nemaju savrsenu putanju u ovim sitnicama:nea:.

I google mapa pokazuje izlaz na isto mesto!

Ovu poruku je izmenio mikap: 26. Sep 2011 - 10:14
obrisan citat, direktan odgovor na post

#23 pblagojevic

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 13. Sep 2011 - 23:16

Pogledaj porukuvladac81 @ 18. May 2011 - 11:50

A gde se onda skrece prema auto kampovima?(olimpus zeus itd) jel mora da se penje prema Platamonu pa onda obicnim putem?

Ja sam se pre 2 dana prevario i iz Leptokarije autoputem krenuo do Platamona. Naravno, platio sam 3,1 evro putarinu..

što se izbegavanja ove putarine tiče, odnosno uključivanja/isključivanja na autoput, iz Leptokarije se sa istočne strane pruge (što bi rekli "ispod" pruge lokalnim putem može do Platamona. Btw, put je odličan. Tako se izbegava putarina.

Kad se dođe ispod same tvrđave skreće se desno, uz tvrđavu (uzbrdo). Tu se posle kilometar dolazi do ukrštanja sa autoputem, ali tu nije pun profil već samo 2 trake, pa se samo uključite i idete dalje ka Larisi ili gde već želite.

ne znam da li sam odgovorio na pitanje.

#24 Rasha1202

backpacker

• Član
  • Poruka:31
  • muški

Napisano: 14. Sep 2011 - 23:17

Pogledaj porukualazovic @ 16. May 2011 - 13:10

Prva naplatna rampa od Soluna ka Kateriniju nas košta 2.80€, a prošle godine sam tu plaćao 2€.
Pre dva dana (14.09.) sam prošao tuda i putarina je bila 2.40evra!!!

#25 GavSa

turista

• Član
  • Poruka:51
  • muški

Napisano: 15. Sep 2011 - 11:00

Link ka poi tackama za putarine.

http://index.pois.gr....asp?POI_ID=546

Postavljena slika

Kada se otvori u GoogleEarth-u dobiju se naplatne rampe na putevima. Kliknite na ikonicu i pokazace se cena putarine. Ima naplatnih rampi kod kojih nema cena, verovatno su u izgradnji i jos ne naplacuju.
Na gornjoj slici se vidi da je cena putarine kod te prve rampe od Soluna ka Atini bila 2,80€

Ovu poruku je izmenio GavSa: 15. Sep 2011 - 11:01

#26 alazovic

turista

• Član
  • Poruka:75
  • muški

Napisano: 15. Sep 2011 - 12:07

Ma dobio Raša akcijsku cenu putarine :lol:
Mora da Grčka izlazi iz krize pa cifre padaju :klap:

#27 NensiFancy

turista

• Član
  • Poruka:87
  • ženski

Napisano: 15. Sep 2011 - 13:39

Mi prodjosmo pre neki dan , od Evzoni-a preko Soluna, do Nikiti-a bez putarine, rampe, bilo cega :)

#28 Lint

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 26. Sep 2011 - 09:18

Za one koji idu do Atine, tj. na ostrva iz Pireja, ili na Peloponez, putarina u jednom pravcu je oko 30 evra. Nije malo, pa planirajte. Ima ukupno 10 ili 11 naplatnih mesta.

#29 elzner

putnik

• Član
  • Poruka:169
  • muški

Napisano: 14. May 2012 - 12:31

Naplatna rampa na E-90 Solun - Kavala (Stavros, Asprovalta, Tasos)

Tacan polozaj rampe je N: 40.706867° E: 23.191441°

Postavljena slika

Postavljena slika

Mislim da je cena 1.4 eura za auto.

#30 Зоки

svetski putnik

• Član
  • Poruka:794
  • muški

Napisano: 14. May 2012 - 13:35

Pogledaj porukuelzner @ 14. May 2012 - 12:31

Mislim da je cena 1.4 eura za auto.